Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ouaid (törölt)

0 bejegyzést írt és 231 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A katolikus püspöki kar körlevélben emelt szót októberben a terjedő  újpogány tanok és az ezoterikus magyar őstörténeti tanítások ellen. A Heti Válasz is csatlakozott - a maga kulturált hangnemében – a katolikus egyház által indított szellemi offenzívához. A…..
Ouaid (törölt) 2010.01.01 20:11:43
A cikk jó, de csal.

1. Nagyon régen tudjuk, hogy a nyelvrokonság nem jelent genetikai rokonságot is. Ez nem a finn nyelvész ötlete, iskolákban tanítják évtizedek óta.

2. A mai genetika még kiforratlan, legalább négy-öt évtizednek és rengeteg kutatásnak kell történnie ahhoz, hogy valamennyire megbízható következtetéseket fogalmazzunk meg.

A népek őstörténete nem nyelvészek, régészek vagy mások saját szakterülete. Egy biológus valószínűleg óva intene attól, hogy néhány ezer minta genotípusos gyakoriság-eltérései alapján átírjuk a történelmet. Ma még rengeteg szenzációs felfedezés van, amelyeknek egy részéről biztosan ki fog derülni, hogy tévedés. Az is valószínű, hogy a jövőben jobb rálátásunk lesz magára a genetikai sokszínűségre, és talán több régészeti lelet lesz genetikailag is elemezve.

A mai magyarok génjeiben vastagon benne vannak a német, török megszállók, a szomszédos szláv népek és a zsidók génjei is, azt feltételezni, hogy a genetikai összetétel nem változik, ostobaság. A mértékeken (hogy mennyire változik) lehet vitatkozni, de nincs rá tudományos alap, nincs ismeretünk arról, hogy más népek (hozzánk hasonló méretű és helyzetű népek) mennyire változtak ezer év leforgása alatt.

A mai tények alapján egyetlen dolgot lehet kijelenteni: hogy további vizsgálat szükséges. Ez még kevés ahhoz, hogy a finnugor elméletet kibillentsük, de meg sem erősíthetjük.
Ouaid (törölt) 2010.01.12 19:08:37
@greybull: Ahhoz, hogy ezt az elméletet elfogadjam, nekem még hiányzik pár apróság.

1. Az összes, Illig előtt (Kitalált Középkor) született naptártani könyvben a vonatkozó megjegyzés. Nemrégiben olvastam egy kis áttekintést a naptárak ötezer éves történetéről, hát valahogy nem volt benne ez a kis apróság. De a korábban látott könyvekben sem. Valószínűleg Illig, aki mellesleg nem naptárszakértő, az egyetlen, aki valaha is észrevette ezt.

2. Mi az, hogy "csak kétszáz év"? Kétszáz év választotta el Napóleont a jelenkortól, kevesebb, mint kétszáz éve Magyarország még feudális keresztény állam volt. Kétszáz év alatt rengeteg minden megváltozhatott, főleg a népvándorlás korában.

3. Az osztrák politikai elmélet egészen addig hihető, amíg nem nézed meg párhuzamban más fejlődéssel is. A szabadságharc után bontakozott ki Magyarországon a polgárosodás, és akkortájt indult a modern állameszmény is, meg még rengeteg minden. A tudomány is, igen. A tudományos kutatások és eredmények nagyrészt ebből a korszakból származnak, ez lehet egyszerűen csak annak következménye, hogy végre lett egy nyugodt időszak a kutatásra, meg lettek iskolák, meg lett sok szegény polgárifjú, aki jobb híján az egyetemen maradt kutatni.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a tudományos kutatást, amiről beszélsz, magyarok végezték, akiknek a szívében ekkoriban pontosan az munkált, hogy tudományosan is bizonyítsák a magyar nyelv ősi voltát. Ha megtehetik, legalábbis a Bibliából vezetik le a nyelvünket (és akkor most a zsidók rokonai lennénk, ironikus módon).

De ezt nem tudták megtenni, hát inkább csak megelégedtek azzal, hogy bebizonyították, hogy őseink már háromezer-akárhány éve folyamatosan léteztek, és folyamatosan megőrizték önmagukat annak ellenére, hogy bárhol, bárkihez beolvadhattak volna. EZ egy hatalmas teljesítmény volt.

Az avarokkal való rokonítás valahogy nem volt ennyire vonzó. Ne feledd el, a fehér ló mondáját MI magyarok meséltük évszázadok óta, az avarok kigúnyolására.

4. Nem látom be, az osztrákok miért csak 48 után választották volna az elnyomásnak ezt az eszközét. Nekik már korábban is jó szolgálatot tett volna a halszagú rokonság tudata. Nem jutott eszükbe? Vagy mi?
Ouaid (törölt) 2010.01.13 23:21:44
@greybull: Nem akartam válaszolni, de meggondoltam magam.

A nyelv kérdésében nem világos, mire akarsz kilyukadni. Ha a ti mondatotok az ómagyar szabályaihoz igazodott, akkor egy nyelvész minden további nélkül megfejti. Ha egyéni, akkor a jóistent se érdekli.

A magyarok kultúrnép-jellegét elég sokszor eltúlozzák. A neten keringenek ilyenek... de az általad említettek is sánták. A koponyalékelést már az ősember is ismerte, jó túléléssel. Az ötvösművészet nem volt olyan fantasztikus, bár én kétségkívül beleizzadnék, ha utánoznom kellene, de alapvetően csak egy magasan fejlett ipar volt a sok közül, szerte Eurázsiában gyakori volt ez az ipar. A logisztikához nem tudok mit szólni - biztos fejlett volt, de az akkori sikerek ma már nem túl sokat számítanak.

Az egyetlen, ami érdekesnek tűnik nekem, az az alsónemű, de ott sem világos, honnan tudjuk, ha nem voltak írásos emlékek. Találtak a sírokban ruhákat? Ezer év után? Ez elég hihetetlen.

Ugyanez a baj Árpád szerepével. Gyakorlatilag csak mondákat ismerünk róla, még a sírját sem találták meg. Könnyen lehet, hogy holnap kiderül, hogy Árpád nem is egy személy volt, hanem három egymást követő uralkodó. Vagy kitalált alak. Vagy nem is olyan sikeres. Eleve az, hogy egészen a vereckei hágóig Álmos vezette a népet, eléggé behatárolja Árpád dicsőségét.

Az utolsó bekezdésedre meg hadd ne mondjak semmit... Emberek milliói szeretnének csak tíz évvel visszamenni a saját életük történetében, mégse sikerül. Akkor szerinted tízmillió embernek ezer évet sikerülni fog?
 Na ezt nem kommentálom. Folyton védelmembe fogadom a bölcsészeket, de ők úgy látszik, javíthatatlanok. A képviselőik legalábbis.Hello Tibi!A Pesti Bölcsészt pellengérre állító cikk végleg kipofozta belőlem a maradék, bölcsészekbe vetett hitemet - de ami…..
Ouaid (törölt) 2010.01.10 00:03:46
@mici˙: De az egyes szakmák esetén máshol van a túlságosan. Az orvos tényleg életeket ment - nála a túlzás azt jelenti, hogy nem ismer fel betegségeket, vagy felesleges műtéteket hajtat végre. A bölcsészeknél mi a "túlzott" önérzet?
Ouaid (törölt) 2010.01.10 13:58:45
@lárvalányhaj: Jaj istenem, mi lesz velünk, ha már a bölcsészek se olyan okosak, mint régen?
Ouaid (törölt) 2010.01.12 19:17:32
@noirp: Na de milyen a jó HR-es? Eltekintve attól, ugye, aki zseniális emberismerő, és már látja előre a munkaszellemedet abban, ahogyan leparkolsz a kocsival az interjú előtt. Mert az ugye nem tanulta a szakmát, hanem arra született.
Szili Katalin zászlót bont – írják a lapok. A volt házelnök sajtósainak azt is sikerült elérniük, hogy az újságok hozzátegyék: a szervezőket is meglepte, hogy a "Szövetség a Jövőért" mozgalomhoz milyen sokan csatlakoztak. A szocialista politikus, akinek a neve…..
Szerintem hibát követ el, aki vét valami ellen.A hibázni és véteni annyira hasonló tartalmú, hogy szinte szinonimái egymásnak.Mindkettő negatívumot jelent, éppen ezért aki hibát vét, az éppen hogy jót csinálja.Szerintem egyszerűbb lenne azt mondani, hogy hibázik, de ha már a beszédből mindenképp…..
Gondolhatjátok, hogy mostantól tucatjával jönnek azok a tesztek, amik valamelyik készülék győzelmét mutatják majd. A legjobb kijelző, leggyorsabb 3G-s csip, a legjobb fingós alkalmazás, higgyétek el, óriási csata van itt kibontakozóban. Most például azt nézték meg, melyik…..
A cinematrixon futottam bele abba a hírbe, miszerint a Stop Avatar Movie aktivistái úgy érzik, hogy James Cameron sci-fije, az Avatar túlságosan is diszkriminatív. A filmben nincsenek meleg katonák és a természettel harmóniában élő na'viknál sem látni olyan figurákat, akik az azonos…..
Ouaid (törölt) 2010.01.08 19:57:51
@Shyllard: A keresztényi szeretet beszélt belőled?
Ouaid (törölt) 2010.01.08 20:37:25
@Shyllard: Úgy első olvasásra egyetértettem, de aztán leesett, hogy ez a szólásszabadság alapelvét sérti...
Ouaid (törölt) 2010.01.08 22:19:26
@Shyllard: Nem kell. De ha például a Magyar Meleg Párt vagy mittudoménmi készít egy ízléses óriásplakátot, és ezt ki akarják rakni úton-útfélen, mert van rá százmilliójuk, akkor azt nem lehet megtiltani.
  Újabb váratlan elemei kerültek elő a formálódó Fidesz-programnak. Ezek alapján ha az ellenzéki párt kormányt alakíthat, egyik első intézkedése lesz eltörölni az univerzumot - összegző hírösszefoglaló és reakciók.     Az ellenzéki párt…..
Ouaid (törölt) 2010.01.08 16:05:59
2009. november 17. kedd, 18.00 óra A homeopátia bizonyítékai Beszélgetés Dr. Falus András akadémikussal Falus András immunológus, egyetemi tanár, az Inflammation Research című szaklap egyik főszerkesztője. Az elmúlt években a lapban több olyan cikk jelent meg, amely homeopatikus hígítású ágensek…..
Ouaid (törölt) 2010.01.07 22:16:59
@jhaller: "ime a cikk: www.thoracic.org/sections/publications/press-releases/conference/articles/2009/abstracts-and-press-releases/joshi.pdf
marmint az infuensa oltas hatasossagarol ill. hatastalansagarol.
az altalad "nemreg olvasott" cikk elerhetoseget kerhetem? Mellesleg ebbol a valaszodbol most is csak az derul ki, hogy gunyolodni azt jol tudsz, erdemi valasz hianyaban.
Mellesleg miert tamad az az erzesem, hogy aki ellenzi a homeopatiat ill nem tartja gyogyito modszernek, (nem evidense based medicine-nek)az eroszakosan tamadja, mig aki hisz benne, hasznalja, az teszi ezt anelkul, hogy masra raeroszakolna, hogy tegye ugyanezt? Ami ellen ilyen rosszindulat keltodik abban csak kell lennie vminek?
De hogy is van az evidense based dolog az influensaoltassal? Csak ugy meg egyszer kerdeznem? "

Egyáltalán nem. A homeopátiások aktívan terjesztik az Igét, a Wikipédián az egyik leghosszabb szócikk, mert mindig összerondítják. Én magam azt sem tudtam, mi a homeopátia, amíg édesanyámat (orvos) el nem kezdték bolondítani vele egy állami továbbképzésen.

Az evidence based orvoslás a homeopátia esetén azért nem működik, mert a homeopátia hadat üzen az anyagelvűségnek. Ha a HP gyógyszerben egy-két molekula hatóanyag van (tegyük fel, hogy van), akkor kémiai szemlélettel ettől a két molekulától lehetne várni a hatást. Ez abszurdum. De kísérletileg nem lehet bizonyítani, hogy ez nincs így, mert az ember ennél jóval több anyaggal találkozik mindennap. Az a kis csepp, mittudomén, pézsmakivonat, amit a HP gyógyszerekbe tesznek, nem áll másból, mint némi megfazonírozott cukorból meg zsírból. Ki tudja egyáltalán bizonyítani, hogy amikor eszel egy jó töltöttkáposztát, hogy abban NINCS véletlenül se egy ugyanolyan darab molekula?

Ha a HP hatna, akkor elvileg nem is kellene megvásárolni, mert a puszta táplálkozás során véletlenszerűen is bekerülnek a szervezetünkbe azok a molekulák, amiket meg lehetne venni a boltban.

Ennek ellenére én nem vagyok az újítás ellen. Az orvoslásra mindig ráfér. De azért ne költsünk már nyilvánvaló baromságokra állami forintokat.
Sok szó esett már az arctalanná vált felsőoktatásról, illetve arról, hogy egyes főiskolák és egyetemek diplomagyárrá alakulva ontják magukból a felkészületlen hallgatókat. Levélírónk saját tapasztalatát osztja meg velünk, megmutatva, hogy az oktatóknak is nehéz ebben a…..
Ouaid (törölt) 2010.01.06 14:54:42
@we: Szerintem a levélíró arra gondolt, hogy a bölcsészetet nehezebb tanítani. Például mert nincsenek jó tankönyvek. Tehát nem elég elolvasni és megérteni a tankönyvet, hanem kell hozzá a tanár magyarázata is, azaz bemenni az órára.

Persze a mérnöknek sem árt, ha tippeket hall a nála sokkal tapasztaltabb oktatójától.
Ouaid (törölt) 2010.01.06 21:59:17
@gabcigirl: Lehet ezt ragozni. Programozó ismerős mesélte, rémüldözve, hogy "állítólag végeztek egy kísérletet, behívtak egy állásra tíz programozót és egy bölcsészt, és az nyerte meg az állást, mert el tudta adni magát."

Ez meg a másik véglet.

A humán diplomáról röviden a munkaadók annyit szoktak mondani, hogy "hát, nem jelent FELTÉTLENÜL hátrányt".

Alapvetően aki normális, jól szituált, van esze és munkafegyelme, az találni fog munkát, legalább minimálbéren. A mérnökökből tipikusan a munkafegyelem hiányzik, a bölcsészekből a gyakorlati érzék.

De ez a megkülönböztetés ostobaság, mert például a jogászok is bölcsész területnek számítanak, pedig hát nekik vastagon kell a gyakorlati érzék (nem egyszerű ám a zavarosban halászni). Az egész bölcsészabuzálás a meglévő különbségek gyerekes félreértelmezése. Én láttam már ötvenéves matektanárt hirtelen rádöbbenni arra, hogy a szavaknak formájuk van. A legtöbb értelmes ember azért tisztában van a humán műveltség értékével, még akkor is, ha csak távolról tiszteli.
Ouaid (törölt) 2010.01.07 17:31:55
@Cinnouse: Jó tudni, hogy vannak ilyen emberek, de azért azt gondolom, hogy a sztereotípiák nem véletlenül alakultak ki. A legtöbb előítélet a valóságon alapul, csak eltúlozza vagy félreérti azt.
Vatikáni forrásainktól már korábban értesültünk arról az aggasztó helyzetről, amiről az Istentől eltávolodott médiából is halhattak kedves olvasóink. Ismerjük a körülményeket, régebben sokat beszéltünk róla a legigazabb kereszténnyel és legnagyobb magyarral: Kocsis…..
Sziasztok Legfrissebb élményeimet szeretném elmesélni nektek, nem is tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Tegnap éjszaka a barátaimmal töltöttem az év utolsó estéjét.Természetesen volt pia dögivel ,meg jókedv és miden ami ilyenkor kell. Egészen este fél tízig tartott a felhőtlen…..
Ellenőrző Használható tudás 2009.12.21 08:00:00
Állandó bosszankodásunk tárgya, hogy a tankönyvek nem életszerűek, kevés bennük a mindennapokban használható tudás. Egyrészt nagyon felgyorsult a világ és nem tudják a tankönyvírók követni a változásokat, másrészt van egy elfogadott tudásanyag, amit a NAT szerint minden…..
Ouaid (törölt) 2009.12.21 23:44:33
Ouaid (törölt) 2009.12.28 04:34:26
@Aszusz: Feltaláltátok a melegvizet.

Időről időre születnek ilyen jó tankönyvek, csak az a baj, hogy a tankönyveket pártízévenként újra kell írni, és elő is kell adni.

Tökéletes tankönyv nincs. Még az ilyen jól megírt könyvbe is belekötnének. Ezért a világon mindenütt, ahol tényleges oktatást végeznek, két vagy három könyvet olvastatnak el a gyerekekkel. Persze csak az eminensekkel, versenyzőkkel. A tanároknak elvileg ugyanezt kellene elvégezniük, tehát két-három könyvből összeollózniuk a legjobb részeket, és azt leadni, ha már a diákokkal nem lehet megvásároltatni három könyvet. Persze ezt a tanárok csak akkor csinálják így, ha még fiatalok és lelkesek.
Ouaid (törölt) 2009.12.29 15:36:11
@ppppalika: Hadd ne mondjunk erre semmit, jó?
Nem tudom, van-e olyan pókert szerető ember Magyarországon, aki nem tudja, hogy a pókertörvényt - ami ezer sebből vérzik - megszavazták nemrég a parlamentben, méghozzá elég gyorsan került napirendre (kicsit részletesebben itt olvashattok erről).Nem hagyhatom ki, hogy még ebben az…..
(Kedves olvasó, hogy a 300 c. filmből idézzek: "Ez sokáig fog tartani es nem fogod elvezni!") "Itt születtem, ez a hazám." mondja a vers, s ez az érzés kimondhatatlan számomra. Szeretem ezt a várost, itt nőttem fel, ismerem minden kis utcácskáját, életem első 24…..
Ellenőrző Elégedett hallgatók 2009.12.05 08:00:00
Leslie jóvoltából olvashatjuk az MTI hírét, miszerint a felsőoktatásban tanuló hallgatók elégedettek a viszonyokkal, az oktatók ennél sokkal kritikusabban szemlélik a helyzetet. MTI  A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, az oktatók már jóval kevésbé.…..
Nem egyszerű dolog a tanárság. Egy kivűlállónak szimpatikusnak tűnhet az őszi-téli-tavaszi-nyári szünet és a viszonylag rövid kötött munkaidő. Mirci úgy gondolta, hogy a rengeteg hátulütőjét is vállalni tudja azért, hogy a gyerekeivel több időt tudjon tölteni, de kiderült,…..
Ellenőrző Ezek a mai fiatalok.... 2009.12.08 08:00:00
Nagy örömmel adjuk közre Melkaart levelét. Tartalmas kommentjeit ismerve, most is egy nagyon érdekes gondolatmenetre számíthatunk!Elöljáróban: vitaindítónak szánom a posztot, nem gondolom, hogy Mózesként hordom magammal kőtáblán az igazságot. Arra a kérdésre próbálok választ…..
Sokat foglalkoztunk már az iskolai nyelvoktatás szinvonalával, B29 az eredménytelenség lehetséges okait vizsgálja a tankönyvektől elkezdve a vizsgák színvonaláig. Várjuk a más tárgyakat tanító tanár társaink leveleit a saját szakukat éríntő problémákról! Kedves…..
Ouaid (törölt) 2009.12.19 13:29:38
Leírom az őszinte véleményemet erről a levélről. Ne feledjétek, engem is a magyar oktatási rendszer nevelt ki.

Az író egy tipikus angoltanár.

Hogy miért? Hát először is:

1. Nem mi fogjuk megreformálni az angol oktatási gyakorlatát. Ahhoz, tudod, mi kis pont vagyunk, a rendszerváltás utáni tizen-x éves gyakorlatunkkal. Ha a világon száz éve bevált ez a bulváros oktatási rend, akkor legyen jó ez. Majd ha már a tőlünk elvárható színvonalon fogunk teljesíteni nyelvoktatás terén, akkor elkezdhetünk bevezetni minőséginek szánt tankönyveket. Addig nem.

2. Senki, soha nem szentesítette azt a mondatot, hogy "a tanár tanítson tankönyvből". Valójában a tankönyvköltség nagy részét ezek a külföldi márkák teszik ki. Te mint tanár nyugodtan számon kérhetnéd a gyerektől a Transdanubiát is. Az, hogy a főnökeid ezt nem értik meg, az angoltanárok hibája, mert nem magyarázták el értelmesen.

3. A levél önellentmondásos. A nyelvvizsgánál az a baj, hogy túlságosan nagyra értékelik a kommunikációs készséget, az érettséginél az a baj, hogy az írásbelivel már megvan a kettes. Mit akarhat tulajdonképpen?

4. "Ezek majd menedzserként /titkárnőként/brókerként/ hogy fognak olyan üzleti/céges leveleket írni , amik nem félreérthetőek/hibásak/ pontatlanok?"

Ma már csak a nagyon idealisták gondolják azt, hogy az iskola használható nyelvtudást ad. Aki menedzserként kritikus szinten akarja használni az angolt, az folyamatosan képezni fogja magát, és leteszi a felsőfokú nyelvvizsgát is. Erre ugyanis a munkájához szükség lesz. De teszi ezt huszonegynéhány éves fejjel, amikor már megtanulta beosztani az erejét és a figyelmét, és nem tizenéves nyegle diákként, akinek még soha nem magyarázták el, hogy miért is fontosak a rendhagyó igék.

5. A középszintű érettségi kialakításának célja elsősorban az volt, hogy akinek reálisan nincs szüksége az adott tudásanyagra, azt ne kínozhassák a tanárok a szocialista rendszer nemes hagyományai szerint. Az általános műveltség egy kádári fogalom. A magyar, matek, stb. érettségiket ehhez alakították ki, és ez a rendszer fényesen be is vált, nem csalni tanulnak meg a gyerekek, hanem figyelni arra, ami valójában fontos.

6. A nyelvvizsgákat azért adják alacsonyabb színvonalon, mert kötelező őket letenni. A világ legnagyobb hülyesége volt egy természetes igényt kötelezővé tenni, de ha már így van, ne csodálkozzunk azon, hogy a csalás elharapózott. Akinek szüksége lesz rá, az majd a saját kárán megtanulja, hogy a nyelvtudás fontos. Majd ha már öt cégtől kiteszik, mert ostobán fogalmazott, akkor elküldi a fenébe az egész magyar közoktatási rendszert, és elkezd normálisan tanulni. Sajnos az ő ítéletében intuitíve benne vagy te is, meg a hozzászólók legtöbbje, mind bűnrészesek a változtatás elmulasztása miatt.
Művészeti tagozatos iskolákban gyakran tanítanak az adott művészeti ág jeles képviselői, magas színvonalon tartva a tagozaton végzett művészeti munkát. Sokuknak nincsen pedagógiai végzettsége, ami semmit nem von le a szakmai munkájuk értékéből, nem is jelent gondot, amíg…..
...és talált benne némi lőszert. Még jó, hogy nem az otthoni címére küldték. Edelény fideszes polgármestere már hangot adott fasisztoid nézeteinek, ezért mi itt a blogon nem kedveljük. Azért sem, mert fasisztoid nézetei vannak, és azért sem, mert személye súlyosan rontja a…..
Ouaid (törölt) 2009.12.19 12:33:16
@pyromaster: Indíts aláírásgyűjtést a törvény ellen. Vagy dolgozni büdös?
Ouaid (törölt) 2009.12.19 12:48:57
@Conv: Te komolyan nem érted.

Írod: "A cigány egy nemzetiségi csoport megnevezése, tehát aki ahhoz a csoporthoz tartozik az cigány. Ha fehér a bőre, ha fekete mint az üszök. Alapjában elég jól megkülönböztethető csoport etnikum, nem csak kultúrájában, viselkedésében, morális értékrendszerében, hanem kinézetében is."

Ez hülyeség. Emberek százmilliói esetén semmire nem megyünk az alapjában véve jó megkülönböztetésekkel, mert mindig van legalább egymillió kivétel.

A cigány írókra, a cigány nemzetiségi vezetőkre, a cigány tanárokra és a cigány európai parlamenti képviselőkre ez a megkülönböztetés nagyon nem vonatkozik. Ahogy a bolgár, a romániai, az angol és a francia cigányokra se. Innentől kezdve pedig nem fontos, hogy a többi 99 millióra ez ráillik-e vagy sem.

A magyarok általában azonosítják a barnás bőrt és a szegénységet a cigánysággal, holott van sok bosnyák bevándorló is, és van olyan gárdista, akinek sötétebb a bőre némely cigánynál.

Ha már etnikumokról beszélünk.
Ouaid (törölt) 2009.12.19 12:50:25
@pyromaster: Hányszor hívtad fel a parlamenti képviselődet, hogy szavazzon az illetékek csökkentése mellett?
Tavaly sokfelé jártam az országban vonattal. Az ablakon bámészkodva láttam több tucat szép és kevésbé szép állomást, megállóhelyet. Olvasónk Káptalanfüreden találkozott egy lepusztult váróval, melyet a fiatalok rendbetettek, „kifestettek”. Persze ez a hatóságoknak…..
Ouaid (törölt) 2009.10.10 01:26:38
@Ákibard!: Nem tudom figyelmen kívül hagyni a különbséget köztem, aki egyetlen egy darab, kétkezi munkával megszerzett, újszerű állapotú lakóingatlannal rendelkezem, és a MÁV között, ami több ezer, részben siralmas állapotú, de zömmel (és itt sem) nem lakhatási célú ingatlannal rendelkezik.

Nem azt mondtam, hogy amit tettek, az jogos. Nyilván nem az. De ebben az esetben el lehetett volna tekinteni a feljelentéstől, mert a MÁV-nak igazi kárt nem okoztak, továbbá egyelőre elszigetelt esetről van szó.

Persze ha kideríted, hogy a falat pont a jövő héten akarták újrafestetni, és a kölkök olyan festéket használtak, amin nem tapad a szokásos mész, és ezért külön drága munka lesz levakarni a felületről, akkor nyilván okoztak kárt. Akkor is, ha rosszul csinálták meg, mert például összefestékezték a padlót, a villanykapcsolókat, ami ugye ezen a képen nem látszik. De ha nem ez a helyzet, akkor fenntartom, Ákibard, a vasút ne pont ezen próbáljon már meg keménykedni.
Ouaid (törölt) 2009.12.19 11:08:57
"A következő délután, a megszokott pihenőidőben, amikor lefekvéshez készülődött, tekintete az ágyával szemben a falon függő festményre tévedt, amely egy kártyával jósoló cigánylányt ábrázolt. Tovább szemlélődött, de tekintet újra és újra a…..
Ouaid (törölt) 2009.12.18 00:38:04
@joyfulpoison: Ez a beállítás klassz. Ezek szerint a moziplakátokon is megjelenik a hatás?

Másrészt: a pszichológia, a tanácsadás majdnem ugyanazt csinálja, mint ez a jósnő. Bizonyos dolgokat, apróságokat jobb valahogy kimagyarázni, mint elmagyarázni. Ha viszont valaki mondjuk a lelke sorsáért aggódik, akkor felelős jósként kénytelen lennék filozófiai tankönyveket ajánlani neki.

Vargáné esete sem egészen tiszta, mert az azért elég merész állítás, hogy Vargáné mindeddig teljesen érzéketlen volt az érzésekre. Egy ilyen kijelentés sokaknak komoly problémát okozhatna. De azt írja, a megbeszélés után a hölgy inkább elégedettnek tűnt.
Ouaid (törölt) 2009.12.18 00:39:43
@baliquez: Magyarországon egy nagyon megengedő szabályozás van érvényben, az összes természetgyógyászatra, jóslásra, miazistenre megengedő. Sok országban ennél sokkal szigorúbbak. Majd egy pár évtized múlva lehet nálunk is szigorítani fognak.
w Alapítványból birodalomba 2009.11.17 07:00:00
Innentől három hétig zárva vagyunk. Nyitás Télapó után, Szeplőtelen fogantatás napján. Népünnepély nélkül, csendben, nyakkendők szűk körében alakult meg a szövetségi Európa. Alkotmányának elfogadása olyan esemény, amit majd a történelemkönyvek fognak értékelni, és…..
Ouaid (törölt) 2009.11.25 22:04:00
@Egregor: Imádom azt, amikor valaki simán csak magyarul beszél, a nagymagyarok pedig csúsztatásnak veszik.

Egyébként köszönöm, erre voltam kíváncsi. Eszerint már az angolokban sem lehet bízni.
Ouaid (törölt) 2009.12.12 03:01:14
@peetmaster: Addig lenne népszerű, amíg ki nem derülne, hogy legalább félmillió ember rokona a politikusoknak, és hogy a külföldi befektetők nagyon nem szeretik az ilyen fokú zavargásokat.
Ouaid (törölt) 2009.12.16 22:28:57
@Egregor: "A nácizmus, és ez a legsötétebb vicc az egészben, az esszenciális judaizmus plagizálása:
adott egy kiválasztott faj (ne feledjük, a faj=nép, a 45 előtti felfogásban), amelyiknek uralkodnia kell a többin. És ahhoz, hogy ezt elérje, sem a gyilkosság, sem a többi nép(=faj) alárendelése, sem a többi nép(=faj) kihasználása nem tilos.

A judaizmusban Jehova engedélyt ad csecsemők lemészárlására is, sőt, ő maga is képes csecsemőket lemészárolni, hogy segítse a választott népét.

A különbség az esszenciális judaizmus és nácizmus között az, hogy az előbbi egy felsőbbrendű entitástól eredezteti a kiválasztást, míg az utóbbi a genetikát hívja segítségül.

Az esszenciális részen túl természetesen a judaizmus bőven nem vérszomjas vallás, míg a nácizmus az."

Amennyire én tudom, a zsidó törvények alapvetően nem arról szólnak, hogy ténylegesen el is kell nyomni másokat. Ez egy kis, önhitt vallás, azt hiszi, hogy őt kiválasztotta az úr, de lényegében az az üzenet, hogy az úr Ábrahám utódainak adott egy relatíve kis darab félsivatagos területet. Kábé mint ahogy mi magyarok megörököltük a Kárpát-medencét. Nem igazán fenyegető a világ összes többi részére nézve.

Vannak szélsőséges rabbik, akik ennél tovább mennek, de tőlük a zsidók többsége is elhatárolódik. Nekünk is ezt kellene tennünk a neonácikkal.

A nácizmus ezzel szemben egy eleve veszedelmes eszmerendszer. Inkább vallás ez is, mert nem genetika, körülbelül annyira pontos genetikailag, mint az az állítás, hogy a zsidók egy bizonyos Ábrahám leszármazottai. A nácizmus nem tudomány. Amikor a harmincas években megpróbáltak konkrét genetikai kutatásokat végezni, nem publikálták őket, mert összedöntötték volna az egész hitleri fajelméletet. A németek, mivel évszázadokon keresztül Európa középpontjában éltek, eléggé elkeveredtek más fajtákkal. A magas, szőke, kékszemű német képe egyszerű hazugság. A szlávok szőkék, és a skandinávok, a németek nem jellemzően. Az egy genetika kora előtti biológiai önfényezés maradványa. Ami Hitler korára már megdőlt, csak Hitler ugye festő volt és nem biológus. Aztán már ciki lett volna leírni, hogy a Führer tévedett.

A nácik ráadásul kezdettől fogva minél többet akartak. Tehát nem volt ez így leírva, hogy akkor mi most mit akarunk, hanem csak minél többet. Európa nem lett volna elég nekik, ha kivívják, ők meg akarták dönteni a Szovjetuniót is.

A zsidóság önhittsége egy kétezer évvel ezelőtti kor maradványa, amikor még minden normális nemzet komolyan hitte, hogy ő felsőbbrendű másoknál. A rómaiak is, a görögök is, a kínaiak meg pláne. A nácizmus viszont a világfalu korának terméke, egy 20. századi eszmecsökevény. Abban a korban, amikor az ember már telefonálhat Japánba, egészen mást jelent felsőbbrendűnek gondolni magad másoknál, mint korábban. A zsidók max. a környező népeknél gondolták magukat felsőbbrendűnek, a németek mindenkinél. Ez a nagy különbség. Ma már nem lehet olyan hülyeségeket állítani, mint amiket régen állítottak.