Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atomarc

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma már rengeteg képző indít OKJ-s tanfolyamokat, számtalan lehetőségünk van. Azonban fontos, hogy alaposan mérlegeljük, hogy melyik intézménynek szavazunk bizalmat, mivel így a későbbiekben megkíméljük magunkat számtalan csalódástól. De mégis mire kell figyelni az…..
A Deloitte Tanácsadó Zrt. prágai központjában készült egy több országra kiterjedő (nemzetközi) lakáspiaci elemzés "European housing 2012" címmel (ide kattintva elérhető az eredeti (angol nyelvű) tanulmány), melyben több uniós ország (plusz Oroszország), köztük hazánk,…..
atomarc 2013.07.31 12:43:40
@nexialista:
igazad van, nem értem, miért bruttóval számolnak, simán le kell vonni belőle min 30-40 %-ot. A bruttó bérem adó, tb, stb terheiből, amik eleve levonásra kerülnek, sört sem tudok inni és étterembe sem tudok beülni belőle. Akkor lakásra hogy a faxba költhetem el????
A méltán népszerű Szkepticista Gyülekezet ma a Kobak Klub rendezvényének keretében népszerű történelmi legendáriumokat zúz szét a tudomány, ráció, világosság és európaiság jegyében. A szélsőjobb magyarországi elburjánzásával a történettudomány területén is…..
A Bodegának a Facebook oldalát már nem is tudom, hogy találtam meg, de az nagyon megfogott, hogy az akkor még ismeretlen admin belinkelte Heston Blumenthal tökéletes hamburgeres videóját. Ott és akkor meg is kérdeztem a hely elérhetőségét, és onnantól csak idő kérdése volt, hogy…..
atomarc 2012.11.17 13:45:43
@Lacusru: Rinya! Te tipikusan az az arc lehetsz, aki pl. Thaiföldön, Kairóban, stb., nem mer az utcán enni, mert az ÁNTSZ ugye nincs jelen, ezáltal kimaradsz a legtutibb dolgokból. Sajnálnivaló!
Ha már úgyis minden filmrajongó fel van izgulva a Prometheustól, arra gondoltam, összeszedem a filmtörténelem legfontosabb természettudományos fikcióit, melyek valamilyen módon hozzájárultak a műfaj fejlődéséhez, és fontos építőelemnek számítanak a sci-fi templomában. A…..
világevő Multikulti hétvége 2012.05.28 18:30:00
Végre kezd Budapest is igazi multikulti nagyvárossá fejlődni, a hétvégén is sikerült néhány olyan felfedezést tenni, eljutni pár helyre, ami igazán világvárosiassá tesz egy helyet.  Sikerült például eljutnom végre a Troya nevű török szupermarketbe (VIII., Népszínház…..
A legújabb, már-már szürreális adócunami, a várhatóan meginduló IMF tárgyalások, az újraszabott Széll Kálmán terv, a kabinet kilátásba helyezett átalakítása, s egyúttal a félidejéhez érkezett kormányzati ciklus keserű tapasztalatai alapján immár kimondhatjuk: nem…..
Publius Egy tüntetés tanulságai 2012.01.22 15:34:00
Számomra igen meglepő volt olvasni az index tudósítását, mely több tízezres vagy akár százezres tömegről számolt be a békemenet keretében. Őszintén szólva azt hittem, hogy kudarc lesz az egész, elmegy néhány száz ember, és ennyi. Ezzel a feltételezésemmel egyébként…..
atomarc 2012.01.23 12:23:15
@Mária: Lehet, hogy nem 3 mondat de sokat elmond: "A magyarországi zsidók, értelmiségiek és hajléktalanok félnek. Magyarországon diktatúra van." Mindezt úgy, hogy az úriember nem járt még itt. Az EU képviselők úgy kritizálják a sarkalatos törvényeket és az alkotmányt, hogy egy betűt nem olvastak belőle, kizárólag Konrád Györgyön és Heller Ágin keresztül tájékozódnak. Ez méltatlan az EU-hoz és sok embert képes az utcára vinni. A FIDESZ akár köszönőlevelet is küldhet Mossieur Bendictnek.
A Manga cowboy mellett itt adják a város legjobb hamburgerét tesztünk szerint, szeretjük a steakjeiket és imádjuk a sajttortájukat, reggelizni azonban csak most evett el minket fene a Ringbe. Pedig több szempontból is kézenfekvő: egyrészt mindenhez közel van, az Andrássy út…..
Csak sikerül pontot tenni az elkúrt 16%-os adóra ... nem, nem ismerték be, hogy elkúrták, hogy a gyerek nélküli 250 ezer forint alatt kereső magánszférában dolgozó rosszabbul járt a "soha nem látott adócsökkentéssel." (A közszférában dolgozók 46%-a kapott…..
atomarc 2011.06.20 21:13:50
@lyken: Nálad vannak a pontok! Ezek a Hiéna típusú fazonok vagy nagyon hülyék, vagy nagyon irigyek, de valószínűleg mindkettő igaz.
atomarc 2011.06.20 21:47:42
@hiénaf1: Akár tetszik, akár nem az adórendszer így van kalibrálva: ha KKv-t működtetsz és nem multit, akkor, hacsak nem csinálsz néhány dolgot "okosba", akkor esélyed sincs a konkurenciával szemben, mert minimum 50%-kal többet kellene kérned ugyanazért a termékért, mint 1 sarokkal arrébb. Ennek köze nincs "tartáshoz", becsülethez, meg ilyesmihez, ez kőkemény gazdasági kényszer. A szlovák,,német stb. rendszámmal meg azt kellene már végre felfogni a hozzád hasonlóknak, hogy nem a tiltás, meg a büntetés csak felületi kezelés, az okot - jelen esetben a mocskos magas reg adót, cégautóadót stb.- kellene versenyképesebbé tenni más EU-s országokéval. Ideje lenne venni az adást: az EU egy gazdasági övezet, tehát VERSENY van! Te egyébként mocskos csalónak érzed magad, ha pl. Szlovákiában sört veszel féláron, vagy ha hazahozod, akkor befizeted a különbözetet az APEH-nek? Egyébként magyar rendszámmal járok, soha nem volt szlovák autóm, csak szoktam gondolkodni. Neked is ajánlom!
atomarc 2011.06.20 22:11:32
@hiénaf1: Az, hogy érdemi vitára képtelen vagy, önmagáért beszél. Ugyanazokat a hülyeségeket nyomod folyamatosan. Nem baj, több helyről is eléggé értelmesen megkaptad az oktatást. Jó lenne, ha meg is maradna belőle valami.
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
Magyarországon 2011-ben ismét megvalósult a pogrom fogalma: egy terület bizonyos etnikai hovatartozású tagjait kitelepítik, elüldözik, "cigánytalanítják" Gyöngyöspatát. Igaz, ezt most nem az államhatalom végzi, de hogy hol van ilyenkor az állami közbiztonság, ami ezt…..
"A megújulás újjászületés, a megújulás küzdelem, a megújulás küldetés." Miniszterelnökünk beszédírói éppenséggel ezúttal sem hazudtolták meg magukat: az idén is jócskán hozzájárultak a magyar nyelvű politikai bullshit-generátorok szöveggyűjteményeihez.…..
atomarc 2011.02.08 21:41:39
@Amidazophen:
"Olyan félvilági (alvilági?) alakok kerültek az ország élére, akik egy tisztességes demokráciában (Itáliát nem ide értve) örökös hőbörgő ellenzéki poziciónál feljebb soha nem kerülhettek volna."

Mi? Az elmúlt 8 évben ugye makulátlan cserkészek kormányoztak, Gyurcsány, Hagyó, Veres és Draskovics iránymutatásával.... Tudod mit? Számoljunk már le a naiv illúziókkal! Az, hogy lopnak-e, az nem kérdés. A kérdés csak annyi, hogy a lopás mellett sikerül-e az országnak előre jutni. A szocik annyira belemelegedtek a lopásba, hogy másra már nem futotta, vagy inkább eleve nem is volt más terv. Ha a Vikiékkel is így történik, akkor ők is nullázódnak és ugathatnak a partvonalon kívülről, mint Fletó és a Charta. Ha hagynak az országnak is valamit, akkor OK. Ez szerintem gyorsan eldől majd.
A karácsonyi bejgli és pihenés mellé Bud Spencer és Terence Hill sem maradhat el. A televíziók - ahogy eddig - úgy most is kedvenceinkkel szeretnék megtartani vagy növelni nézettségi rátájukat. Nem titok, hogy egy BSTH filmet akár 1.5-2 millió néző szokott figyelemmel…..
Immár statisztikailag is igazolt tény: Magyarország a világ legtutibb helye. De komolyan. Elég ránézni csak a legfrissebb közvélemény-kutatásokra, és máris kapásból olyan dolgokat láthatunk, amire bővebb utánajárás nélkül is esküdni mernék, hogy nincs még egy hely a…..
atomarc 2010.12.17 09:48:37
@Desmond77: Ja, hülye türelmetlen nép: 20 éve várja, hogy történjen valami, de mégis csak a szar van. Igazán nem kellene rinyálni, üjjön a seggén mindenki, aszt' várjon türelmesen még vagy 30-40 évet, hátha felbukkan valami normális ember, aki tud is és tesz is.
PromontorBlog Kifliposzt 2010.08.15 07:53:00
Tiszafüreden lőttem ezt a képet. A bolt erősen egyoldalú volt, se liberális zsemlét, se szoci pogácsát nem árultak. Sőt, a zsemle is nemzeti volt, de amikor azt fényképeztem, a kamerám a nemzeti meghatottságtól könnyes objektívvel csak egy homályos képet produkált, így a…..
Mielőtt a jótékony feledés homálya nyelné el az előző évezredet, emlékezzünk meg utolsó évtizedének SF terméséről. Olyan filmek kerülnek most terítékre, amik valamilyen szempontból meghatározták ezt a dekádot. Fellebezésnek helye van, reklamációt elfogadunk. A legjobb…..
"Hát az angolt!" - vágná rá sok ember, míg mások a kínaira fogadnának. De a kérdés most sem ilyen egyszerű; lássuk hát akkor a nyelvek toplistáját az Encarta 2006 alapján! (Hangsúlyozom, a helyzet nem ennyire egyszerű, mert ahány forrás, annyi adat, és óriási…..
atomarc 2010.07.08 18:12:35
@alessandro fabbro: Aha és majd' mindegyiket a magyarnál sokkal többen beszélik.
  Lengyelországban jártam néhány napja, és éppen a bemutatandó Biszku-film járt a fejemben, amikor lengyel házigazdámhoz fordultam: mi újság Jaruzelskivel, él még az öreg? Él bizony, közölte Radoslaw, egy pillanat múlva pedig hozzátette, X utca és Y házszám alatt lehet…..
atomarc 2010.06.16 21:13:43
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
atomarc 2010.05.07 15:09:50
@Rá Dios: te olvasol újságot, pl. indexet? A fidesz kormány még messze van a megalakulástól, de máris több változtatásról, adócsökkentésről, közszolgálati szféra leépítésről, stb. szóló hír szivárgott ki, mint amit a szocik 8 év alatt tettek. Az persze kérdés, hogy mi valósul meg ebből, de ha csak negyede, igaz már gyökeres változásoknak nézünk elébe.
Tótának meg annyit, hogy ennyire durva csúsztatást még tőle sem vártam volna. Ami nálunk 2006-ban történt, az nem a megszorítások elleni tiltakozás volt. Egyszerűen a halál sunyi faxára akartak küldeni egy hazug és impotens kormányt. Rohadtul nem ugyanaz és ehhez KELL a hangfelvétel is!
Szanyi Tibor láthatólag nem képes feldolgozni, hogy a szeretett népe mégsem annyira szereti. És jön mindenféle összeesküvéssel, voksturizmussal, meg a sima nettó hülyeséggel. "Megmondom őszintén, én magam racionális ésszel nem tudom elképzelni, hogy mi az az állampolgári…..
atomarc 2010.04.15 19:57:47
@.Pierre Bezuhov.: "fel nem tudom fogni, hogy valaki vasárnap éjfélkor még fent lambadázik ilyen miatt" - ezzel azt hiszem, mindent elmondtál, ha nem tudod megérteni, kár magyarázni. Még valami a névválasztásodhoz: az OK, hogy Tolsztoj gondolatai mai észjárás szerint sok tekintetben "balosnak" tűnnek, de van egy óriási különbség: ő az ókeresztényi értelemben volt "balos" és ha megérte volna a komcsik hatalomra jutását, ő lett volna az első, aki emigrál, ha addig nem deportálták volna Gulágra.