Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fan Fanics

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Árokásó Top100 Para-Kovács Imre 2009.02.13 19:00:00
„...a nagyszerű Tarlós István, régi, bejáratott fasiszta...Eddigi, a Szigettel kapcsolatos megnyilvánulásaiból bennem egy náci képe bontakozott ki, de ez inkább megérzés, mint tényeken alapuló megállapítás. Inkább azt mondanám, hogy nem fasiszta talán, de náci hangulatot…..
Csodás linket kaptam Boditól, a világ legjobban író cégjogászától: egy 1936-ban, svéd turistáknak készült, kedvcsináló filmet Budapestről és a budapesti fürdőkről. A klip legelején érdekes a jó egyperces légifelvétel, aztán sorban jön az összes, már akkor is ásatag…..
Fan Fanics 2009.02.03 13:13:03
én meg ezt a mailt kaptam egy ismerősömtől:
"Tisztelt címzettek,


ezt a linket először a Nagy Budapest Törzsasztal levelezőlistájáról kaptam meg és mivel ott úgy tudták, hogy a „Budapest turisztikai kínálatát bemutató
filmre a Magyar Turizmus Zrt. Munkatársai találtak rá” és „a filmet a svéd filmhíradó riportere, Knut Martin készítette” az alábbi kommentárral küldtem nekik vissza:


A film képsorait nem a svéd, hanem a Magyar Filmiroda Rt. operatőrei készítették kb. 1926 és 1936 között és számos Budapestet és a fürdőéletet népszerűsítő filmben fel is használták azokat. A svéd verzióhoz képest hosszabb, tehát, ha úgy tetszik „vágatlan” képsorai megtalálhatók többek között a Budapest fürdőváros (1935. Somkúti István), a Varázsos vizek városa (1941. Apáthy Imre), Budapest székesfőváros vízellátása, Magyarországi képek és Budapesti légifelvételek című, a Magyar Nemzeti Filmarchívumban is megtalálható idegenforgalmi rövidfilmekben, valamint e korszak heti filmhíradóiban. Abban az időben nem volt rendkívüli dolog, hogy a szépen fényképezett és gondosan beállított képsorokat egyszerre, legálisan, egymástól függetlenül, többen is felhasználják, így nem csoda, hogy a most fellelt svéd rövidfilmben is közel 10 év budapesti felvételei szerepelnek. Erről árulkodik egyébként a feltűnően vegyesen alkalmazott ún. wish (wipe)-technika alkalmazása, amely nyilvánvalóan mutat arra, hogy a film egyes részleteit hosszabban, változtatások nélkül ollózták ki mások munkáiból, valamint a képsorokon megjelenő ruhadarabok, kalapok és egyéb viseletek, amelyek pontosan idézik fel a 20-as valamint a 30-as évek, jól elkülöníthető női divatját.


A most megtalált film a kutató számára mindössze egy érdekességet tartalmaz: a díszőrséget adó katona csizmájának beállítása eddig ismeretlen felvétel, de a többi filmrészlet kivétel nélkül megtalálható a magyar filmarchívumban és gyakran szerepeltetett archív képsora a televízión is sokszor vetített kortárs dokumentumfilmeknek.


Sajnálatos, hogy az ilyen áltudományos kommentárokkal összekapcsolt linkek ilyen széleskörű publicitást kapnak, miközben a közelmúltban a berlini Bundesarchiv Filmarchívumából előkerült Magyarországi képek című 1928-ban készült kétórás dokumentumfilm létezéséről és előkerüléséről csak kevesen tudnak. A filmet egyébként tavaly közel egymillió forintos költséggel restaurálta a Magyar Nemzeti Filmarchívum, melynek gyűjteményében megtekinthető a felújított alkotás.


Üdvözlettel:


Kurutz Márton

Magyar Nemzeti Filmarchívum (az 1945 előtti dokumentumfilmek referense)

www.hangosfilm.hu "
Odüsszeusz tisztában volt azzal, hogy nem állhat ellen a szirének énekének. A bódító hangok hallatán engedni fog, és ezzel a teljes hajót veszedelembe, mi több vesztébe sodorja. Odüsszusz azt is tudta, hogy a messzi napnyugat népei is alig hittek már abban, hogy győzni tud a…..
Fan Fanics 2009.02.03 11:47:10
@erőspista:
Nem egészen értem, miből vontad le a következtetésed. semmilyen kizárólagosság nem jelent meg az érvelésemben. Talán olyan szinten érthettél félre, hogy az ellátórendszer nem teljesítésének a megoldása nem csak válságkezelés, nem csak a "hogyan másszunk ki elvtársak a gödörből" - mentalitás. Óriási hiba lenne elmulasztani a felülvizsgálatát ez elmúlt 20 év tranzakcióinak, kiváltképp, ha a köz vagyonához volt köze. A korrupció csak a rárakódott guanó, de alatta ott a vaskos törvénytelenség.
Hogy a jövőben mi lesz - akár az ellátórendszerrel is, az enélkül a tisztázás nélkül csak félmegoldás.
Fan Fanics 2009.02.03 12:00:01
@erőspista:
A kultúrforradalomhoz: persze a szó rossz, a forradalom önmagában elhasznált szó (a kínai áthallás meg duplán), ahogy a radikális is az (radix = gyökér). Én csak annyiban tudok vele egyetérteni, hogy itt a sokat nyafogott "mentalitásbeli váltás" nem jöhet létre keménykezű, ha úgy tetszik központosított és egymással koherens intézkedések nélkül. De pl. hogy aktuális legyek, a kisebb parlament listás alapon egy nagy pofon a szarnak, mert a demokrácia, ha jelenteni akar bármit is, pont az elszámoltathatóságot és a visszahívhatóságot kell jelentse, és nem a pártjanicsárok nyomógomb képviselőségét.
Mert kik is ülnek ott ma? Ki a franc hatalmazta fel a rendszerváltáskor az "ellenzéki kerekasztalt" hogy képviselje az országot (a választások előtt)? Azóta is elitnek nevezi magát és van pofája évről évre a saját ódiumának tekinteni a változtatás hatalmát, úgy, hogy közben látjuk, hol tartunk. Na itt nyílik ki a macheta az ember zsebében.
w Rocket ’n’ Roll 2009.01.28 05:30:00
1944 szeptemberében London lakói arra lettek figyelmesek, hogy bizonyos épületek minden előjel nélkül felrobbantak. Se német bombázót nem láttak, se a régi, megszokott V-1 lövedékek zúgását nem hallották, csak a robbanást. Churchill kormánya előbb gázrobbanásokról beszélt,…..
Miután órákat vitatkoztam derék székely ifjakkal arról, hogy a torinói lepel alakjának egyértelműen pártus vonásai még nem bizonyítják perdöntően Jézus valódi származását, és hogy a hun Csaba királyfi is éppen elég dicső előd, nem kell még az Isten Fiát is…..
Fan Fanics 2009.01.07 21:29:41
a kognitív disszonancia jelensége csodákra képes...

csak néhány végtelenül cinikus párhuzam a gondolataidból:

"ebben az esetben valószínűleg a Hamasz a főszemét" - "Izrael sem éppen patyolattisztaságú" (mennyi is a polgári áldozatok, gyerekek aránya? ebben az esetben?)

"négyszázezer ember általában nem diffundálódik el csak úgy nyom nélkül a népek között szerteszét, ötmillió-hatszázezer sorstársukról nem is beszélve. Továbbá, hogy a Holokausztért, ha esetleg mégiscsak történt valami ilyesféle valamikor a 20. század folyamán" - "a haldokló gyermekek képe igencsak manipulatív, és hogy ezt a nyugat-európai polgár minden mennyiségben kajálja." (a holokauszt esetében természetesen indokolt életben tartani a manipulációt)

de a kedvencem:
"Hamasz pedig nem menekülhetne, hiszen igazságos és győztes háborújában istene segíti" - kontra mondjuk azzal a félelmetes fényképpel, amikor zsidó gyerekek bombákra pingálnak üzeneteket palesztin pajtásaik részére. a kép nem tegnapi, de idevág.

De hagyjuk is ezt. Igazából nem akarok veled vitázni, mert hit, sőt rajongás kérdésekben nem érdemes. Úgy érzem, te már a postod előtt, sőt már a gázai bombázás előtt eldöntötted, hogy itt kinek van "igaza". De azt az apró kérdést feltetted már, hogy miért és milyen körülmények között jött létre a hamasz? És hogy a moszad Izrael állam létrejövetele előtti időkben milyen eszközökkel élt? És erre a sok miértre csak az a válasz: Mert hiszen a zsidókat "igazságos és győztes háborújában istene segíti"?

Én megértem, ha te ezt nem tudod vagy nem akarod elválasztani a kereszténységedtől, és hited központi eleme ennek az istenkontinuitási vonalnak a bizonygatása. Még azt is megérteném, ha bizonyos keresztényekhez hasonlóan a keresztény spiritualitást ószövetségi elemekkel akarod megfűszerezni, elmélyíteni, de ha politikai kérdéseket teológiaira vezeted vissza, az már 100% hamasz. ami persze nem új az ótestamentumban, de az újban kicsit gáz. Én persze nem járok brüsszeli főkeresztények közé.
El Mondo blog Jövevény a hanukán 2008.12.22 15:44:00
Úgy döntöttem, elmegyek. Hogy helyreállt az igaz Isten helyes tisztelete, és nem valamiféle Zeusznak áldozzák tovább a disznókat, hát annak keresztényként is csak örülni tudok. Hogy a sötétségben fény gyullad, és hirdeti a világosság győzelmét az éjszaka fölött, no ezen…..
El Mondo blog Karácsony? 2008.12.23 10:41:00
Nem vagyok biztos abban, hogy a karácsony a szeretet ünnepe. Sőt, még abban is kételkedem, hogy egyáltalán kívánatos lenne-e, ha az lenne. De lássuk, mi mindent ünnepelhetünk karácsonykor.1. A szentimentalizmus ünnepeTermészetesen nem az irodalmi korszakra/irányzatra gondolok, hanem…..