Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nitrobi

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az optikai tuning nem rossz dolog, sőt, igazán szórakoztató tud lenni, amikor lelkes ízlésficamosok szörnyeket kreálnak. Most azonban zavarban vagyok, hisz ezekről magam sem tudom eldönteni, hogy jó-vagy rossz. A múltkor írtam a moped-átépítésekről, amelyek arról szólnak, hogy…..
Mielőtt Kunio elhagyná Európát, megpróbál felkészülni a mostohább afrikai kontinensre – egy rutinellenőrzés során vette észre, hogy a csomagtartódoboz konzolja végigrepedt. A hasadás széleit nézve nem is volt friss a hiba, még szerencse, hogy nem útközben szórta szét a…..
A 2010-es évemet meghatározó motorozási projektről már írtam eleget, és zokogtam kicsit a költségek felett is. Persze, nem mindenki érti, miért, de ők az enyémhez képest végtelen büdzsével vágnak bele. Én viszont úgy érzem, hogy egy motor megvásárlásakor, ha nulláról indul…..
Amikor a 250-es Honda Xelvist megvettem, arra gondoltam, hogy az internet korában nem lehet akkora gáz egy-egy belpiacoshoz beszerezni valamit. A legrosszabb esetben drága lesz, de pont ezért lehet viszonylag olcsón megvenni használtan az ilyen motorokat. Emlékeztetőül - nem jön szembe…..
Úgy tűnik, csak nálunk uszulnak a nők drága, csillogó és nagyköbcentis motorokra. Vannak a világnak olyan tájai, ahol a kisköbcentis, praktikus gépekkel is lehet csajozni – kudarcokkal küzdő jawások és MZ-sek, irány India! A mumbai Ogilvy & Mather ügynökség…..
„Irány India!” – kurjantotta jawás barátom a telefonba. Azt hittem, Colombus-trippen van, esetleg extrém túrát tervez. Össze-vissza makogott, komolyan úgy hallatszott, hogy csatlakozzak hozzá és motorozzunk oda, bodros kék füstöt hagyva magunk után. Nagy nehezen…..
nitrobi 2010.01.08 13:19:36
Két szezonon vagyok túl, kis kék semmikémmel. Az egész úgy indult, hogy veszünk egy kis ötvenest, amit majd a feleségem és én is tudunk használni, úgy gondoltuk gazdaságos megoldás lehet, ha nem autóval megyünk mindenhova, főleg ha egyedül utazunk. Ha tudom, hogy csak én fogom…..
nitrobi 2009.12.22 08:29:38
@cskaresz:
Igen nagymocin is a helyzet. Van 50es robim is és egy 650es aprilia pegaso strada-m is. Mindkettővel piszok defentív vagyok és mindig a közlekedő társakat kémlelem. Egyszer egy gördeszka gurult ki elém az Erzsébet térnél, szerencsére nem lett baj.
A mocim fényszóróját úgy állítottam be, hogy az előttem haladó tükrében éppenhogy látszódjon (kicsit feljebb mint kellene), így könnyebben észrevesznek, bár teherautó és terepjáró esetében nem müxik a dolog és mindig be vagyok öltözve.
Úgyvan ahogy Csikós Zsolt mondja!
Egy kereszt többet ér tíz plakátnál. Hiába látunk akár tíz kilométerenként óriási felületre nyomtatott baleset-megelőző hirdetéseket, bokánk nem válik könnyebbé, tenyerünk nem csavar kisebbet a gázon. Ha a szerpentinen meglátjuk a veszélyjelző táblát, még vissza is…..
A Ducati versenyt hirdetetett. Megszólították a hivatalos márkaklubokat, a feladat egy Monster egyedivé tétele volt. A hazai csapat kihívást látott a feladatban; kreatívan, nem várt szemszögből közelítették meg a munkát. Csak a gyomrukra tudtak gondolni, ezért a…..
Ezt is két éve vettem, mint a REV'IT! GT Pro dzsekit, de sokkal jobban szeretem. Nagyon könnyű, jól szellőzik, kényelmes, érezhetően csúcskategóriás sisak. Persze nem hibátlan. Ugyan szemüveget hordok, ezért egy felnyíló álrészű sisak praktikusabb lenne, de azok a…..
Japán legsikeresebb exportcikkei az iskoláslány-pornó és a motorkerékpár. Mindkettőnek megvan a varázsa, mindkettő mögé marketingesek és szakemberek hada sorakozott föl. A szűziesen pislogó lánykák könnyen eladják magukat, de motorokat nehezebb rátukmálni a potenciális…..
Annak ellenére, hogy a Jawa a szocializmus évei alatt a magyar mindennapok része volt, elég keveset tudunk róla. A piros csepptankos mindenkinek beugrik, a „kaliforniai” is ismerős, de sokan a 350-es oldalkocsis fogatokra emlékeznek vissza szívesen. Amit itt láttunk a…..
Ned Ludd és követői, a ludditák a 19. század elején a géprombolásban látták a kiutat: hitték, hogy ha a szövőipari berendezéseket szétzúzzák, a betanított munkások széles körének megmarad az állása. Gyárakat és műhelyeket rohantak meg, a rombolás eszközeivel próbálták…..
Nem, nem szeretnélek életbölcsességekkel traktálni benneteket, A sebesség oltára maradjon csak a köbcentik és Newtonméterek territóriuma. De azért mégiscsak furcsa ez a hullámzás. Egyszer fent, egyszer lent, néha jön a dagály, néha visszahúzódik, a fene se érti.Halló, ne…..
Szegényes év lesz az idei a nemzetközi motorkiállítások látogatóinak. A párizsi Mondial szervezői már korábban bejelentették, hogy ebben az évben nem rendezik meg az expót, a németországi Intermot mint tudjuk csupán kétévente nyitja meg kapuit, vagyis idén pihennek. 2009-ben az…..
A SV Club Full-Gas V2 kupa Hungaroringen megrendezett első futamán, május 29-én rajt-cél győzelemmel mutatkozott be a KTM RC8 R. A július 17-én a Pannoniaringen megrendezett futamon céljuk ismét a dobogó volt: sikerült, a második helyezést érték el. A nyeregben ezúttal Orcsik…..
Az őszi motorkerékpáros szakvásárokon rengeteg újdonságra számíthatunk: az egyik ilyen a Ducati Multistrada utódjaként beígért Stradaperta (strada aperta, jelentése: nyílt út). A friss kémfotókon már látszanak a sportos, endurósan megemelt túragép kontúrjai, igaz, a…..
Néhány hete kiszivárogtak a Honda új csúcstúrázójának sporttúrázójának fotói, szemfüles fotósok sivatagi teszt közben kapták le az új fejlesztésű V4-est - most további képek érkeztek egy másik verzióról. A rajongók már régóta várják a 750-es és 800-as VFR utódját,…..
nitrobi 2009.07.21 08:40:43
Sok helyen leütődött a festék, lassan megérdemelne egy új, matt fényezéstBokámig ért a tyúkhúr, kezemben balta volt. A megzavart szúnyogok nem késlekedtek, csípéseikkel is sürgettek, hogy mihamarabb túl legyek az egész bontáson. Hiába állt megroggyanva a majd' száz éves…..
Mit csinálnak a motorversenyzők hétközben? Pihennek, edzenek és szórakoznak? Dehogy! Az élet nekik sem könnyű, a legnagyobbaknak is húzni kell az igát. A Yamaha jóvoltából mi is megkaptuk a videót, hogyan dolgoztatják pilótáikat. A kisfilm a laguna secai futam előtt készült…..
A tuningszakma nem lazsál: fél éve kapható a Suzuki Gladius 650, máris sorban érkeznek a kiegészítők és tuningalkatrészek. Az egyik legfrissebb a spanyol Ixil sportkipufogója – apró, elegáns és sokkal jobban mutat a gépen, mint a gyári matt fekete cső. A Dual Hyperlow…..
Talmácsi Gábor matematikai esélyei egyre jobbak, ügyes versenyzéssel most könnyen pontot szerezhet. A magyar pilótától most már számos rajongója várja, hogy a célba érésen túl valami eredményt mutasson fel. Ez Sete Gibernau és csapata távozásával elérhető közelségbe…..
nitrobi 2009.07.13 14:36:31
A német Touratech neve hazánkban sem cseng ismeretlenül. A cég a barangolók és BMW-sek kedvence, számos kiegészítőt gyártanak, amelyek megkönnyíti az utazást, a hosszú túrákat vagy éppen a terepezést. Frissen bemutatott csemegéjük túlmutat ezeken – íme egy ízléses és…..