Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ff48bp

0 bejegyzést írt és 438 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Pár éve jelent meg közép Európában egy betolakodó invazív rovar faj, az ázsiai márvány poloska. A Kárpát medencében mindig is éltek különböző poloska fajok, de kevésbé jelentettek  problémát. Viszonylag ritkán kerültek szem elé. Hébe-hóba  találkozott velük az ember . Egyik raktárhelyiségemben, …..
A mandalore-i amennyire faéknek tűnik, épp olyan mértékben komplex helyzetű. Az a fajta sorozat, ami nem ígér sokat, így érthetetlennek is tűnhet, hogy ekkora hájphadjárat lengi körül. Valahol viszont érthető, hogy az az alkotás, amelyik nem hitegeti nézőjét kreált kérdések garmadájával az…..
Kövér László nemrég kijelentette, hogy csakis az isten-, haza- és emberszeretet teszi emberré az embereket, s egy másik alkalommal pedig azt nyilatkozta, hogy a magyarságnak meg kell védenie önmagát az istentelenekkel, hazaárulókkal és nemzettagadókkal szemben. A hivatkozott szövegek az alábbiakban:…..
Péntek este, amikor már két és fél napja a csapból a dunai hajóbaleset folyt, az egyik barátnőm feltette nekem a kérdést: mit gondolok arról, ahogy az emberek a tömegbalesetekhez viszonyulnak, illetve hogy hogyan értékelem a média részéről ennek a kíváncsiságnak a meglovaglását. (Mint félig-meddig…..
ff48bp 2019.06.04 11:26:57
@Martensmesék: Ne haragudj, nagyon rossz napom van ma, bánom a megjegyzésem. Valahogy kibukott belőlem, de a magam baja az oka, nem olvastam még a blogodat, csak valahol volt egy ajánló hozzá, vagy már nem is tudom.
ff48bp 2019.06.04 20:43:54
@Martensmesék: Ha akonkrét tragédiáról beszélnénk, ott nem tudot mit mondani, mert nagyon szűrten foglalkozom csak vele. Igazából a mentés állapota érdekel, de az is csak a neten, mert tévében híradót nem nézek. Ennek egyébként pont az az oka, hogy régebben vacsora közben kapcsoltam be a híreket, de kb. 5 perc után nem volt gusztusom hozzá. Ezért leszoktam a nézésükről. Általában csak ismeretterjesztő csatornákat nézek, sportot. A sorozatokat, filmeket felvételről, vagy letöltve nézem meg.
Van nehezebb dolog egy kultsorozat feltámasztásánál, hogyne lenne, sőt, hálátlanabb is, de ha a szórakoztatóiparnál maradunk, akkor az amatőr késnyelésen és a női szereplőkkel újraforgatott filmklasszikusokon kívül nem tudok nagyobb szopást elképzelni. Mert mindegy de tényleg, MINDEGY mit csinálsz,…..
Tékozló Homár DIGI vs. UPC 2018.02.06 11:03:33
Kedves olvasó! A poszt elolvasása előtt kérlek szavazz! Nálad, egy szolgáltatóvetélkedőben a DIGI vagy a UPC állna nyerőre?  És most lássuk, az éles tesztet, amit Orsinak köszönhetünk.  Kedves Homár! Alább csatolom a Digi Távközlési Kft.-nél tett, több hónapos vesszőfutásom rövid…..
ff48bp 2018.02.07 08:55:10
@KaTe: Én családi házban lakom és UPC-ről váltottam Digire. Havonta kb. 10 ezer forintot spórolok így, de tény, hogy olcsó húsnak híg a leve, mert a Digi telefonos ügyfélszolgálata mindig mindenre azt mondja: ők csak a bekötési pontig felelnek, a többit oldjam meg én, legtöbbször saját eszközökkel. Mindig mindenben a védekező álláspont van náluk, soha nem a segítés. Amúgy a szolgáltatás jó, a net sebessége állandóan magas, a telefonnal sincs gond. A tévéadás elektromos műsorújságja katasztrófa, emiatt sokszor felvételt időzíteni sem lehet (a saját vincsimre természetesen, mert olyan beltérit nem adnak, amiben van). A csatornákat szinte hetente módosítják, amit csak újrahangolással lehet rendbe tenni, utána persze a kedvenceket újra kell rendezni. Ez az ára a 10 ezer forintnak. Ha kérdezik, hogy UPC vagy Digi, a korrekt válasz: Telekom. De sajnos az nálunk nincs.
ff48bp 2018.02.07 11:17:11
@Terézágyú: A UPC-nél 14000 volt havonta összesen minden. 3 set-top box, felvevős is, meg a tévé, internet, telefon. Most 4000. Így jött ki. Ezek egy évvel ezelőtti árak, a mostanit nem ismerem. Tény, hogy mikor lemondtam, azonnal 6 vagy 8000-et ajánlottak volna a 14000 helyett. Már nem emlékszem pontosan, de nagyon sokat engedtek volna.
ff48bp 2018.02.07 11:22:21
@CCnick: Nem volt, mert nálunk nincs Telekom, csak telefonvonalon lehetne beköttetni. És onnan tudom, milyen a Telekom, hogy a fiaméknál hogy reagálták le a problémákat és láttam, hogy milyen ott a szolgáltatás.
Marsi Anikó szemmel láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, amikor egy tinédzser által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hírt konferált fel a Tények hétfő esti adásában. A felvételen Marsi többször is belezavarodik a mondandójába, zavarbaejtő teljesítménye pedig könnyedén Demcsák…..
Emlékeztek spurcikáim, nemrég túró rudikat teszteltem, és megállapítottam, hogy a maga 39 forintjával ez a legjobb ár-érték arányú édesség a boltokban. Persze még ennél is van olcsóbb (és jobb) rudi, a házi! Otthon akár 25 forintos darabáron kihozhatjátok kedvenc…..
ff48bp 2017.10.17 16:20:53
@geegee: Bocs, ez nem igaz. A legtöbb citrom héját nem szabad felhasználni, mert vegyszerrel, viasszal kezelik. Amelyiket enni lehet, arra ráírják. Néha az Aldiban, s talán a Lidlben is látok ilyeneket, de máshol nem.
A mai világban a kerékpározás a túl nagy forgalom miatt hihetetlen koncentrációt igényel és túl sok veszéllyel jár. A SmartHalo okos bringa rendszerével a kerékpározás újra fesztelenné válhat. A kormányra szerelt fénysávokat használó eszköz rengeteg beépített hasznos funkcióval bír. Egy valódi okos…..
ff48bp 2017.08.12 09:04:56
@kombi: Akinek tükre van, az meg arra néz rá, hogy tájékozódjon a mögötte levő dolgokról és addig nem néz előre. Mennyire veszélyes a tükör használata és mennyivel veszélyesebb ezé? Úgy tudom, még autókban is van tükör, pedig ott vélhetően nagyobb sebességgel mennek, mint a kerékpáron lehet izomerőből és mégsem kérdőjelezi meg senki a tükör hasznosságát.
Megveszed a 130 centis lapostévét, mert neked fontos, hogy ha már nem kaptál jegyet/lusta voltál kimenni, akkor is akkorában lásd Hosszú Katinkát, amekkorában csak lehet. És elindulnak, és megy a verseny, te ott állsz a tévé előtt gatyában, mert kurva meleg van, de drukkolsz, mert megvan benned az a…..
Az 1944-ben alapított, a világ egyik legmegbízhatóbb hírügynökségének számító AFP 'Fake news' another weapon in Orban's illiberal Hungary azaz Orbán illiberális Magyarországának újabb fegyverei az álhírek címmel foglalta össze a kormányközeli sajtó körül zajló eseményeket. Már a leadben tesznek…..
Néhány kritikus hülyét kapott tőle, a kommentelők nem szeretik, de ez nem azt jelenti, hogy nem nézték volna: A mi kis falunk olyan nézettséggel indult, amilyet elég rég láttunk hétköznap a magyar tévében. A 18-49-es, kereskedelmi korcsoportnak nevezett réteg 33,8 százaléka ugyanis az RTL szlovák…..
Évről évre nézen az utcán, a tévében, az uszodában, egyszóval mindenhol a sok túlsúlyos embert, és az az érzésem, hogy a számuk egyre csak nő. Emellé társul, hogy még mindig menő cigizni a tinédzserek körében, és belőlük lesz néhány felnőttkori láncdohányos. Nem beszélve arról, hogy egyre magasabb…..
Volt ez a hiszti, meg arra ez a válasz, és láss csodát, csak megegyezett a FOX Magyarország és a szolgáltató: továbbra is lesz National Geographic és zombihentelés a Telekomnál. Marad a FOX, a Nat Geo és a Nat Geo Wild a Telekomnál! Az ügyfelek érdekében, véleményüket figyelembe véve a FOX…..
Nem sokáig húzza az RTL Klub az idei X-Faktort, a szokásos tízhetes “döntőzés” helyett hét hét alatt letudják az egészet. Jó, ha számolt az ember egy kicsit, akkor látta, hogy a november 5-én induló élő adásoknak karácsonyig ki kell futniuk (a döntő ennek megfelelően december 17-18-án lesz) Ehhez…..
ff48bp 2016.11.03 14:51:40
@furmintszaraz: MIndenki úgy éli az életét, ahogy alakítja. Nekem továbbra is az a véleményem, hogy ami nem tetszik, azt nem kell nézni és nem kell róla kommentekben fanyalogni. Lehet, mindenki joga, de szerintem hülyeség és számomra érthetetlen dolog. Kicsit magyar mentalitás. Részemről ez a rész lezárva, köszönöm a hozzászólásod.
Egy csepeli biciklis, Zoltán küldte nekünk az alábbi szöveget egy bejelentésben, amiben rá is kérdez a Budapest Közútnál, hogy a kerékpáros nyomok ilyenek maradnak-e. ..
Feltűnhetett már Orbán Viktor értékelő beszéde közben is: egyszer sem hangzott el az érvénytelen szó a népszavazással kapcsolatban, amikor a miniszterelnök a szavazás politikai értelemben vett eredményeit és a kormány következő lépéseit (alkotmánymódosítás) ismertette. Reggelre egész pályás…..
ff48bp 2016.10.03 13:22:23
@karandash: Engem nem érdekel, hogy akkor mit volt és hogy ahhoz képest most mennyi a 3,3 millió.
Nem volt érvényes a szavazás, tehát innen kezdve felesleges számolgatni. Az otthon punnyadókra lehet mindenfélét mondani, szidni őket, de ez is egy véleménynyilvánítás, az eredménye viszont egy totális érvénytelenség. Tegnap nem volt egységes vélemény. Azok mentek el, akik nemmel akartak szavazni, de akik nem mentek el, azok nem igennel szavaztak, ők nem tudták az egész kérdést hova tenni. És ettől még jó állampolgárok maradnak, s attól még őket is képviselni kell, nem kizárni.
Egy miniszterelnöktől ez egy olyan lépés, ami megkérdőjelezi, hogy alkalmas-e még arra, hogy egész országát képviselni tudja. Talán szellemileg még képes rá, de morálisan erősen kérdőjeles a dolog.
ff48bp 2016.10.03 13:37:06
@karandash: Azért ezt a közvéleménykutatást összehasonlítani egy pártválasztással kissé merész dolog. Itt nagyon sokan pártsemlegesként is nemmel szavaztak, mert ez ilyen téma volt. Akik meg punnyadtak, azok sem a párthűségük miatt maradtak otthon, hanem mert értelmesen végiggondolták az egészet. Nem gondolom, hogy a tegnapi napból ilyen merész következtetéseket lehet levonni. A mai napból inkább: miniszterelnökünk morálisan megbomlott és húzz magával csapattársait.
Nyakunkon a fűtési szezon, ezért nem árt átgondolni, hogy mik a legalapvetőbb elvek, melyek mentén spórolhatunk a fűtésszámlán: Öltözz fel otthon normálisan! Persze nem kell bundában ülni otthon, de ne is legyél rövidnadrágban. Legyen rajtad mindig pulóver, akkor néhány fokkal csökkentheted is a…..