Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hkrisztike

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Titkos Fitness Napló A kezdet 2014.12.26 17:34:20
Mindig a beismerés a legnehezebb. Mikor rádöbbensz, hogy az a felpuffadt zsírtömeg a tükörben, nos...az tényleg hozzád tartozik. Minden kilogrammja te vagy. Egy formátlan, óriásamőbaszerű izé.De amíg erre rájössz, addig hosszú út vezet. Sunyi dolog a hízás, igazán alattomos.…..
Amikor a nyelvtanulók váratlan nehézségekbe ütköznek, sokszor így sóhajtanak fel: „kár, hogy nincs nyelvérzékem!” - Érdemes kissé jobban megismerni a nyelvérzék fogalmát, hogy eloszlassunk néhány félreértést. Először is: nincs olyan, hogy valakinek nincs…..
hkrisztike 2010.07.28 12:03:21
@SkipIntro: ha figyelmesen olvasod a cikket, feltűnhetnek olyan apróságok, mint: "a nyelvérzék fokozatos átmenetként képzelendő el", vagy "szinte bárki képes...".

Én ezt úgy értelmezem, hogy létezhetnek ugyan ritka kivételek, akik tényleg önhibájukon kívül sikertelenek a nyelvtanulásban, de lássuk be, hogy nem ez az általános. Valahogy mégis az emberek többsége szeret arra hivatkozni, hogy "nincs nyelvérzékem".

Ugyanakkor ezek az emberek azok, akik soha 5 percig nem hallgattak mondjuk CNN-t, nem olvasnak idegen nyelvű oldalakat, újságokat (vagy ha kezdők, kifejezetten nyelvtanulóknak szánt oldalakat), és általánosságban véve nem fektetnek a "nagyon muszáj" szintnél több energiát a nyelvtanulásba.

Nekem 3 nyelvből van nyelvvizsgám, két felsőfokú, és egy középfokú. Ezen kívül további két nyelven értek meg dolgokat alapszinten. S mindig mindenki azt mondta: "jó neked, van nyelvérzéked".

Holott a fentiek közül egy nyelvet használok aktívan, a másik kettőből a tudásom sajnos nagyon megkopott - hiába az állítólagos nyelvérzékem... S hogy miért? Mert nem használom őket, nem olvasok ilyen nyelvű oldalakat, nem vettem kezembe az utóbbi időben a nyelvkönyveimet...

Hiába a nyelvérzékem, ha abból a nyelvből, amiből a középfokú nyelvvizsgát szereztem, a kezdeti érdeklődésem ellanyhult, és amikor a nyelvvizsgánál tartottam, már csak túl szerettem volna lenni az egészen, a szóbeli nyelvvizsgán például a minimálisan szükséges ponttal mentem át(és nem vagyok büszke erre). Nesze neked nyelvérzék, holott ha még többet foglalkoztam volna vele, ha még jobban odatettem volna magam, jobb lehetett volna az eredményem, vagy lehetne ma is aktív a tudásom.

Nem szégyen az, hogy az embert más is dolgok is érdeklik a nyelvtanuláson kívül (sőt!!), csak ezt el kell ismerni, és nem a nyelvérzék hiányával takarózni.
Dezsőmail Subject: Két Kivi 2010.04.08 12:12:00
From: Pipacs Lakópark Date: 2010/03/29 Subject: Kertépítés önerőből To: Hegedűs Dezső   Tisztelt Tulajdonostársunk!   Rendes évi közgyűlésünkön - melyen az Ön részvételére is számítottunk - a lakóközösség egyhangúan megszavazta Hirsch Dávid (B/211)…..
hkrisztike 2010.04.08 12:44:33
@Pocócicó: tulajdoni- és rálátásarányos összeg. :D
Már várom azt a kommentet, hogy nem illik ajándékot leszarozni, mert azt valaki gonddal és szeretettel választotta ki. Az alábbiakban pont arról lesz szó, amikor éppenhogy nem. Kegyetlenség szeretteink körében karácsonykor "ajándék-lúzerségi versenyt" rendezni, ezért ezt…..
Józsefvárosi pályaudvar a 90-es évek elején, a MÁV kelebiai személyvonata. Anikó a gyerekkel már a vonaton ül, Gábor még gyorsan leugrott az újságoshoz egy Fülesért, hogy legyen "olasz módra" az útra.  Roliék mindig gyűlölték az alföldi utazásokat. A…..
zomblog úJ FeATurE 2008.12.15 14:39:00
Tovább csiszolódik a blog.hu (nemtom mi lesz a vége, "talán fogpiszkáló, ha el nem baszom", ahogy a régi viccben is mondja az öreg bácsi), mostantól csak a belépett felhasználók tudnak kommentezni. Ebből kifolyólag én például igen, meg akinek blog.hu-s blogja van, az is…..
hkrisztike 2008.12.22 21:48:45