Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chilkoot járó

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte napra pontosan egy éve volt a majdani tüntetések fekete napja: egy máig tisztázatlan eredetű lövöldözés következtében három rendőr és több mint 50 tüntető maradt holtan a kijevi utcákon. Sokáig tartotta magát az a híresztelés, hogy a jelzés nélküli mesterlövészek…..
  Hősök tere tele és az Andrássy út nagy része is tüntetőkkel. Ez bizony akkora tömegtámogatás, amivel nem csak lehet, de kell is ledönthetetlennek állított falakat döntögetni. Ekkora támogató tömeggel már biztosan át lehet vinni egy érvényes népszavazást, amely a jelenre…..
Chilkoot járó 2014.10.27 23:30:49
Rendszerváltás,start!

Politikai fordulatra van szükség, és ezt mindenki tudja, csak azt nem, hogy mit kéne csinálni!
Az alábbiakban egy megoldási alternatívát vázolok fel, és egyben javaslom is!

Nem tetszik a munka törvénykönyve? Nem tetszik egy szabályozás, vagy nem értesz egyet akár az általad megválasztott kormány valamely döntésével? Úgy gondolod, van egy jobb ötleted, amivel a többség is egyetértene? Van megoldás! Ne mondjunk le a hatalomról, ne engedjük át a gazdasági elitnek, vagy pártoknak, hanem egyre inkább közvetlenebbül mi, a nép gyakoroljuk!

A módszer lényege, a tudás alapú, közvetlen demokrácia gyakorlása, vagyis a népszavazás! Népszavazási kezdeményezésekkel közvetlenül mi, a nép tudjuk gyakorolni a hatalmat, és ami rossz, azt eltöröljük, és átalakítjuk!
Bár valamiféle közvetlen demokrácia rendszere papíron most is létezik (
www.kormany.hu/hu/mo/a-valasztasi-rendszer/nepszavazas-nepi-kezdemenyezes)

a gyakorlatban mégsem működik. Ennek legfőbb oka, hogy nem jó a rendszer. Mi ezt szeretnénk kijavítani, hogy működtetni tudjuk:
Itt egy nagyon rövid összefoglaló, a tudás alapú, közvetlen demokráciáról:
kozvetlendemokracia.blogspot.hu/
Ettől a módszertől nem lesz járulékos veszteség, háború, gazdasági összeomlás, gyógyszerhiány, stb., hanem rögtön, és fokozatosan javul minden!
Mi komolyan fogjuk gondolni a demokráciát, és a szabályait betartva, elkezdjük működtetni azt! Ha pedig egy valódi megoldást mutatunk be, a példánk globálisan is ragadós lesz!

Ami most fontos, terjeszteni ezt a felhívást!
Az e-mai címemre jelentkezzetek!
erdekvedo@citromail.hu
Jogászokra van szükség, akik segítenek a népszavazási kezdeményezések útvesztőinek kikerülésében!
Aztán olyan önkéntesekre is szükség lesz, akik majd aláírásokat gyűjtenek.
És mindenkire szükség van, akiknek építő kritikája, javaslata, vagy meglátása van.
Ne másra várj, mert senki nem fogja megtenni helyetted azt, amire téged jelölt ki a sors!

A javaslatokat és a beérkező levelek száma megjelenítésre kerülnek.

Mi van, ha folytatod a semmittevést? A semmiből, csak semmi lesz, illetve tragédia, ami a Te felelősséged is!

Lássunk hozzá a rendszerváltáshoz, most!
kozvetlendemokracia.blogspot.hu/
www.facebook.com/groups/1374912642799651/
Forrás: BBC/Reuters A legtöbb nemzetközi kiterjedésű, sokszereplős és több szinten zajló konfliktust nehéz megérteni az események pusztán kronologikus felsorolásával – különösen, ha egy olyan, Magyarországtól távoli és kultúrájában idegen országról van szó, mint…..
Chilkoot járó 2014.06.17 22:35:07
A leegyszerűsítésben nincs semmi rossz! A matekban is használjuk. Arra is jó, hogy megértsük a lényeget! Igen az olaj! A jelzők használata, hogy buta így, meg úgy, cionista szerzőre utal! Ügye nem tévedek nagyot...
-George Orwell: 1984-
"Napjainkban egyáltalán nem egymás ellen harcolnak. A háborút mindegyik vezető csoport saját alattvalói ellen indítja, s a cél nem az, hogy területeket hódítsanak meg, vagy a hódítást megakadályozzák, hanem az, hogy a társadalmi struktúrát érintetlenül fenntartsák."
"A felül lévő célja az, hogy ott maradjon, ahol van. A középen lévőé, hogy helyet cseréljen a felül lévővel. Az alul lévők célja az, ha van céljuk - az alul lévőket ugyanis nagyon összetöri a robot, s csak időnként ébrednek a tudatára valaminek, ami mindennapi életükön kívül esik!
A vászon amit elénk vetítenek mindig csak az oldalirányú küzdelmek láthatóak. A rendőr és a tüntetők, a baloldal és a jobboldal, szunnita-síita, stb. A politika lényege nem ez! Hanem az, hogy az egyik uralkodik a másikon és ebből adódóan a munka és a javak igazságtalan elosztása. Még a vallásoknak is a hatalom a lényege... a valódi harcról, ami fentről lefelé indítanak, semmit nem beszélnek, semmit nem mutatnak,tabu. Természetesen van oldalirányú közdelem, de az a legritkábban mérgesedik el tettlegességig, ha nincs egy nevető harmadik által gerjesztve. Ossz meg, és uralkodj, ősi trükk. A lényeg az, hogy az olajat az amcsik szivattyúzzák ki, a cionisták meg gazdagodnak...
Január 29-én este hazafelé tartva egy ismerős helyi hajléktalan a földön fekve találtam. Üres flakon mellette, a fejéhez mintha valami géz darab lenne ragadva, ébreszteni szokás szerint nem lehet, ilyenkor teljesen magán kívül van.   Különösen hideg volt, mínusz 8 fok, és…..
Chilkoot járó 2011.02.05 18:21:56
A postot én küldtem be, és reagálnék a meglátásokra. A leírtak megtörténtek és éppen így! A padon ülő nyugdíjasokat így-úgy szinte mind ismerem, van, nem túl nagy a lakótelep. Benne van az írásban, hogy sok embert ismerek. A megjegyzéseim a szereplőkről két dolog miatt volt. Az egyik, hogy a legtöbb ember úgy gondolja, ő nem lehet hajléktalan, ő különb, miközben nagy részük eltartott, akár negyven évesen, és többe kerülnek az államnak, de néha az egészségügynek is mint akármelyik hajléktalan. A másik, hogy valóban én sem vagyok mentes az előítéletektől, de ezek tapasztalatokon alapultak. Akik engem ítéltek meg, ők is tapasztalatból tették? Az előítélet nálam elővigyázatosság, a lehetőséget megadom, és nem rosszindulat. A megoldást nem a mentősöktől, vagy az egészségügytől várom, hanem a politikától, a post a figyelemfelhívás, ennek a része. Úgy gondolom, ha aktívabbak lennének az emberek avval lehetne változtatni a dolgokon. Pl. remélem, a mentősöknek, stb. is eszükbe jut, jelezni a feletteseiknek (magasabb szinteken) a politikának, hogy miért nincs erre egy külön mentő! Változást csak így lehet elérni, és ezt tapasztalatból írom, pl ha lenne még 9 ember az országban, aki rajtam kívül levelet ír a miniszternek, megoldódna legalább a külön mentő! Az új telefonomba tényleg hanyagságból nem volt benne a telefonszám, a tiédben benne van? A félreértések miatt elviszem a balhét, tudom én is, nem tudok írni. Amúgy köszönöm a véleményeket!
Chilkoot járó 2011.02.07 16:16:45
Droti55 kérlek ne hívj a barátodnak! Mentő nem lesz több, ha a hajléktalanokhoz nem fognak kijárni, hanem idővel a korkedvezményes nyugdíjasokhoz, a munkanélküliekhez, a kamu és valódi leszázalékoltakhoz, majd az öregségi nyugdíjasokhoz nem fognak kimenni, mivel nem produktívak a társadalom hasznára. Aztán az otthonnal rendelkező különféle drogosokhoz, pl. dohányosok, piásokhoz, de az extrémen sportolókhoz sem, mivel magukat rongyolják le. Külön mentő meg akkor lesz, ha elég erős lesz rá a társadalmi akarat, hogy legyen. Ez nem sok, vagy egyáltalán nem pénz kérdése. Az alkoholizmus és egyéb drogfüggőségek pedig betegségek. Az AIDS az immunrendszert támadja, ezért tud a szervezet nehezen védekezni ellene, a drogok pedig az akaratot! Kezelésénél az lenne a hatékony, ha felfüggesztenék a „demokráciát” és erővel vennék ki a környezetből, illetve kényszergyógykezelés. Drogosnak, hajléktalannak pénzt ne adjunk. Helyette kaját, pokrócot, ha most nem kell neki, majd később. A mentálisan megbetegedetteket is kezelni kellene, még időben!Ahogy mélyülni fog a válság (alapja energiaválság, ezért mélyülni fog), egyre többen lesznek hajléktalanok, és ha nem változik az emberek gondolkodása és maga a társadalom, biztos vagyok benne, hogy az itt blogolókból is lesz bőven közöttük. Meg kell végre tanulni közösségben gondolkodni, és aktívan alakítani a közéletet, más út nincs. Én nem csak a mentősöktől várom a megoldást! A segítségnyújtás elmulasztását meg a törvény is bünteti. Nem engem kell ócsárolni, hanem jelezni a problémát és küzdeni a megoldásáért! Én is ezt teszem azon a területen, amihez a legjobban értek!
Chilkoot járó 2011.03.18 19:07:23
A rendőröket nem gyűlölöm, hanem utálom. A két fogalom nem fedi egymást, és én sem írtam gyűlöletről. Az utálatom a tapasztalataimból ered, de minden rendőrnek meg van a lehetősége, hogy rácáfoljon a megalapozott előítéleteimre (óvatosságomra), a többségükről azonban negatív véleménnyel vagyok. Az utálat elkerülést, védekezést jelent valami olyannal szemben, ami számomra rossz, káros hatást fejt ki. Az utálat az természetes dolog. A gyűlölet inkább támadást jelent, nem köthető az etikához, nem ismeri az arányosságot sem. (például fejbelövés). A gyűlölet visszaüt, ezért nem érdemes gyűlölködni! A történetben azért jellemeztem a szereplőket, mert szembe akartam állítani őket az általuk, vagyis a társadalom által kitaszított haladéktalanokkal. Rámutatva, hogy például egy nem produktív diplomás (ilyen is van bőven), egy leszázalékolt, egy nyugdíjas, egy munkanélküli sokkal többe kerül (havi juttatások, BKV, gyógyszer, egészségügy és egyéb szolgáltatások, stb.) több pénz, probléma, mint egy kitaszított hajléktalan, aki a segélyét se veszi fel. Talán leginkább azért vannak a többiek által kitaszítva, mert a társadalmilag a leggyengébbek. Ha nagyobb szavazóbázist alkotnának mint a nyugdíjasok, jobb mentőjük lesz, mint az egyre inkább kisebbségbe kerülő dolgozóknak, akik közül bármikor bárki átkerülhet a nem pénzt termelő kategóriába!