Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macka71

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életmód tanácsok Indító... 2011.01.21 09:10:00
Sziasztok!Szeretnénk egy életstílussal, egészséges Életmóddal foglalkozó blogot indítani. A blog szerkesztői mind profik a saját területükön. A cikkek mind saját tapasztalat alapján készülnek, így biztosítva azok hitelességét. www.privatrendszergazda.huwww.netsoft2000.hu..
Az IKEA karácsony előtt hirdette meg a visszavivős fenyőfa-akcióját, amiben azt ígérte, hogy az ünnepek után pénzt kapsz vissza és a fát környezet módon semmisíti meg. Rich ehhez képest azt tapasztalta, hogy elég volt a blokkot visszavinni, a kutya se kereste rajta a fát. A minap…..
A legtöbbször felmerült kérdésekre itt is válaszolunk: Megmarad-e a régi emailcímem? A freestartos emailcímed változatlan marad. A postafiókod tartalma érintetlenül megmarad.…..
Bár az M0-s forgalomra gyakorolt áldásos hatását egy percig sem vonjuk kétségbe, azért az építés súlyos hiányosságaira már az átadás másnapján felhívtuk a figyelmet. A csömöriek -akiktől helyenként hetven méterre megy el a forgalom - szenvedik meg leginkább a zajvédelem…..
Macka71 2008.12.22 19:40:35
Sziasztok!

Én Árpádföldön élek 8 éve egy viszonylag nyugalmas, de mégis "lakóparki" környezetben (Ostoros út). Nem vagyok gazdag. Világ életemben lakótelepeken laktam és ugyan ez most a legjobb környezet, de mégis szeretnék nyugodtabba, csendesebbe költözni mint ahol most élek. Éppen elég az a zavart és gyűlöletes környezet ahol általában a magyarországon élő családok kénytelenek élni, dolgozni.
Ezt érzem ebben a topicban is sajnos.
Költözködésem első célpontja Nagytarcsa volt, ahol ugyan valószínűleg életem végéig részleteket kellett volna fizetnem, de mégis talán olyan környezetben élhettem volna amelyet szeretnék. Mindezt 32-40 Mft közötti összegért. Ha ezt egy belvárosi 100 m2-es lakáshoz viszonyítom, akkor kb. ugyanannyi. Éppen csak csendes lett volna, és nem a kicserélt ablakok mögött a házban, hanem a kertben is.

De nem.

Ugyanis amikor elkezdtem nézelődni, kiderült, hogy nem messze (100-200m-re) kezdik építeni az M0-t. (Pont mint a vitatott település).
Gyermek koromban Sukoró környékén volt szerencsém nyaralni, mely az M7-től olyan 6-7 km légvonalban. Ahol én voltam, rendszeresen hallható volt az autópálya zaja, így bármennyire is tetszettek a házak Nagytarcsán, mégsem áldoztam rá a meglevő vagyonomat, és az akár életem végéig is tartó részletfizetést.

Hogy miért is írtam ezt.

Először is, egyetértek azokkal akik felhánytorgatják azt, hogy miért is költözött oda, ha nem járta körbe.
Ez természetesen nem érvényes azokra, akik nem az elmúlt pár évben költöztek, mert azért a "köznép" - mint én is - számára azért a nyomvonal eléggé ismeretlen volt, hacsak valaki nem járt utána minden környező önkormányzatnál.

Másodszor, egyetértek azokkal, akik a Hungária körgyűrű környékén laknak, mert az új átadott M0 szakasz meglehetősen levett a forgalomból! (Bár ezt sajnos az utóbbi 1 hónapban már nem tapasztalom sajnos, ugyanis én is arra járok munkahelyem miatt...)

Harmadszor, mint átlagos állampolgár, nem értem ezt a gyűlöletet (nevek nélkül), amely egy viszonylag "egyszerűnek" induló bejegyzés miatt keletkezett.
Talán olyanok között akik esetleg soha sem érezték át a saját problémáikon kívül mások gondját.

A hangnemet meg már végképp nem értem.

Tolerancia, egymás gondolatainak elfogadása, átgondolása.

Mindenkinek békés és tényleg szeretetteljes karácsonyt kívánok!
Talán inkább ez motiválja mondanivalónkat, nem a harag és gyűlölet!