Regisztráció Blogot indítok
Adatok
L.Moni

956 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gréti & Gergi Égtem, mint a rongy 2015.12.23 12:00:43
A mi kis drága kislányunk igencsak kellemetlen helyzetbe hozott. A kitűnő tanuló, osztályelső. Aki minden jóban benne van. Hát most változott. December 11.-én az utolsó óra után hoztam haza. Olyan volt ami még sose, Erika nénivel találkoztam, pedig Ő péntekenként már délben…..
Gréti & Gergi Céges Mikulás 2015.12.23 11:48:27
Még december 4.-én este volt Z munkahelyén. Csak ott jöttek rá a minik, hogy hová és miért is megyünk. Hááát, érdekes volt. A cég szuper rendes volt, mint mindig. Maximálisan gyerekközpontúak. A gyerekek viszont nagyon rosszak voltak. Rohangáltak, ugráltak, hisztiztek, meg se…..
Gréti & Gergi Zongoravizsga 2015.12.09 21:00:20
Még november 30-án volt. Hétvégén sokat gyakorolt, igaz szülői nyomásra. Hétfőn délután már nagyon izgult. Időben mentem érte a suliba, ott átöltözött majd siettünk Gergőért majd Z-ért. Én csinivel bementem a zeneiskolába, Z pedig Gergővel ment karate edzésre.…..
Gréti & Gergi Ovipszichológus 2015.11.24 20:25:05
Ma reggel 8-ra kaptunk időpontot az ovipszichológushoz. Igen, oda. Gergőnk nyáron tölti a 6. életévét és a törvény értelmében iskolaérett. Jó véleménnyel volt a hölgy Gergőről. Sokat fejlődött tavaszhoz képest. Van amiben kicsit le van maradva (rajz) de van amiben nagyon is…..
Gréta zongorázni tanul és a vizsgájára készül ami hétfőhöz 1 hétre lesz. Z egyik kollégája kölcsönadott egy billentyűzetet amit össze kell kötni a számítógéppel és így tud itthon gyakorolni a kicsi lány. Ma előadta nekünk a vizsgadarabját. A Kis karácsony, nagy…..
Gréti & Gergi Láz 2015.11.19 16:56:30
Minipasi, már megint :( Kedd délután már igencsak sápadt volt de nem panaszkodott és nem is volt meleg a homloka. Éjszaka viszont, mikor átjött hozzánk már forró volt, de nagyon. Nem mértük meg a lázát. Figyeltünk rá Z-vel egész éjjel. Reggelre úgy gondoltuk jobban van.…..
Hazaérkezés után 5 perccel már a 2 gyerektől zeng a ház. Csak és kizárólag azért nem verekedtek össze mert nem engedtem! Mindezt a távirányító miatt!!! Otthon, édes otthon :/..
Régen nem ünnepeltük, nem is igazán tudtunk erről az ünnepről. Tavaly jött haza Gréta az iskolából azzal, hogy Márton napon együnk libát vagy kacsát, mert az a szokás és épp arról tanulnak. Hát ettünk :). Most már nem is kellett külön kérnie. A hétvégi bevásárlás…..
Gréti & Gergi Végre oviban 2015.11.11 18:30:45
1,5 hétig volt itthon Gergő. Elviekben mehetett volna már hétfőn, de a hátán láttam olyan kiütést amit még gyanúsnak véltem, így itthon maradt. Ma, szerdán, már ment. Boldogan kelt reggel és nagyon időben kész volt :) 4-kor mentem érte, vidáman jött elém. Még aludt is az…..
Gréti & Gergi Béget 2015.10.31 09:48:05
Gergelyem bárányhimlős :( Tudom, jobb, hogy túlesik rajta. De most itthon vagyunk anyuéknál, lennének programok. Így viszont, nem tudom miként lesz. Kizárni nem szeretnénk semmiből, elég büntetés számára, hogy viszketnek neki a kiütések és nem vakarhatja. Hívtam az ügyeletet…..
Gréti & Gergi Nehéz korszak 2015.10.28 20:26:34
Gréta nagyon nehéz korszakát éli. Minden miatt hisztizik, kiabál. Tanulni se nagyon akar. Ma azért sírt, mert megcsináltattam vele a matematika házit és nem hagytam neki, hogy rosszul készítse el. Igenis odafigyeltem, elmagyaráztam neki miként is tudja megcsinálni jól, majd…..
Évek óta szerettünk volna elmenni, most úgy gondoltuk, itt az idő :). Még nyáron lefoglaltam a szállást egy panzióban és azóta vártuk, hogy végre október legyen. Csütörtök este összepakoltam majd péntek délelőtt autóba ültünk és elindultunk. A szállás korrekt volt, mikor…..
Gréti & Gergi Kegyetlenek voltunk 2015.10.20 19:35:00
Gergő nagyon buta dolgot csinált vasárnap. Egy kötőtűt emelt a szeméhez és megpróbálta kinyomni. Kiakadtunk kellően! Majd, mivel a szemét próbálta meg kiszúrni, elővettem Gréta régi szemtapaszait és leragasztottam a szemét. 1 órán keresztül üvöltött, sírt, hisztizett. Le…..
Gréta az utóbbi hetekben "tökélyre" fejlesztette a címben említett képességét. Van olyan nap, hogy szinte abba se hagyja a hisztit. Nehéz vele mostanában. Nem akar tanulni. Nem akar játszani. Nem akar kreatívkodni. Nem akar biciklizni. Aztán hisztizik és toporzékol mert: nem…..
Gréti & Gergi Próbálkozik 2015.06.28 14:32:00
Gergőm biciklizni tanul, nem sok lelkesedéssel. Szokásához híven, nehezen fogad el új dolgokat, így ezt is. Egész héten próbáltam rávenni, hogy gyakoroljunk de ellenállt. Ma fagylalt ígéretével sikerült rávenni. Sikeres volt a próba :). Jó pár métert sikerült egyedül,…..
Tegnap reggel volt a hivatalos évzáró. Már 8 óra előtt ott voltunk, az udvaron volt a gyülekező. Izgult Gréti nagyon :) Az igazgató hölgy nagyon jó fej volt, a műsor nem volt hosszú és unalmas. Az egész iskola jól teljesített. A tanulási és a magatartási eredmények is jók…..
Gréti & Gergi Nyári szünet 2015.06.15 19:29:00
A mai naptól itthon vannak a minik. Végre nyár van, szünet :) igazi forró napok vannak mögöttünk és előttünk is. A lakásból csak reggel és délután 5 után mozdulunk ki. Remélhetőleg holnapra már enyhül. Jó volna, mert mennénk biciklizni, fagyizni, játszóterezni. Majd mindent…..
Gréti & Gergi Heidi 2015.06.14 19:28:00
Gyermekkorom egyik kedvenc olvasmánya. Együtt nevettem a kislánnyal, együtt sírtam vele, együtt örültem, izgultam. A napokban észrevettük, hogy az egyik mesecsatornán elkezdték vetíteni a könyvből készült rajzfilmet. Tetszik a gyerekeknek, mind a ketten figyelik és érdekli őket,…..
Gréti & Gergi 15 éves a Balabit 2015.06.13 19:27:00
Z munkahelye a 15. születésnapját ünnepli idén. Családi napot tartottak ennek örömére :) A Dürer kertbe vittem el kora délután a miniket, ott találkoztunk Z-vel. Volt ott minden ami :). Ugrálóvár, rodeo bika, kreatív sarok, dodzsem. Persze minden ki lett próbálva de a dodzsem…..
Gréti & Gergi Zeneiskola 2015.06.12 19:25:00
Grétike egy ideje mondogatta, hogy szeretne zeneiskolába járni. Megbeszéltük Z-vel és úgy döntöttünk, egy próbát megér. Felhívtam a zeneiskolát és elvittem Grétát felvételizi. Kedden délután volt a felvételi, ömlött az eső. Az iskolától 200 méterre sikerült megállni de…..
Gréti & Gergi 4.óra 2015.06.05 19:24:00
A mai napon nem csak Gergőnél voltam. Gréti osztályába is jelenésem volt. Méghozzá én tartottam a 4. órájukat Barbi nénivel együtt. Bizony :). A pedagógus napra készülünk és a gyerekek által készített ajándékot csináltuk meg. Vagyis csinálták meg a drágák, mi meg…..
Gréti & Gergi Nyári vásár 2015.06.05 15:23:00
Gergő ovijában ősszel és nyáron szoktak vásárokat tartani. A gyerekek és szüleik által készített apróságokat lehet megvenni fabatkáért. Most mi is készültünk, ceruzatartókat készítettem (10 db-ot) a mai napra.  Ma a vásárral együtt volt a nagycsoportosok ballagása is. A…..
Gréti & Gergi Nagy zsivány 2015.05.29 19:21:00
Még csak 5 éves lesz 1,5 hónap múlva de már most is a lányokon jár az esze. Nadinkának azt mondta szereti és meg is puszilta. A kislány pedig visszapuszilta :) Emmának még nem vallott szerelmet de szándékában van. Szeretne neki puszit adni, de nem a szájára, mert még nem akar…..
Gréti & Gergi Művészi szemle :) 2015.03.13 14:24:17
Ma délelőtt levelet kaptam az iskolától. A mi kicsi lányunk rajzait nevezte a rajztanára a Csepeli Művészeti szemlén és az egyikkel díjat nyert! Olvastam és boldogan felnevettem. Díjat nyert a mi kis drágánk :). Nagyon büszkék vagyunk rá! Hétfőn délután fogják neki átadni…..
Gréti & Gergi Fényképek 2015.02.28 15:56:55
Tegnap este a lány elővett pár fényképalbumot. Nézegettük, kérdezgettek. Előkerültek azok a képek amik Gergő születéskor készültek. A lefotózott óra, ahogy lemérték, ahogy bebugyolálva odaadták nekem. Gergő teljesen meghatódott majd sírni kezdett :). Nem tudott mit kezdeni…..