Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyivus

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1952. Riporterek és fotósok figyelnek egy atomrobbantást a nevadai kísérleti telep közelében ..
nyivus 2022.02.04 09:51:47
@queenagi: "1936. Német antifasiszta önkéntesek (a Thälmann Battalion tagjai) a spanyol polgárháborúban: vajon mely oldalra álltak a világháborúban? Már ha a spanyol mészárlást túlélték." A zászlóalj nagyrészt a fasizmus elől menekülö németekből, osztrákokból, svájciakból és a skandináv országokból érkezőkből állt. A feljegyzések szerint szinte valamennyi antifasiszta nézetei miatt jelentkezett, jór részük kommunista volt, a németek közül soktól a nácik megvonták az állampolgárságot is. A polgárháború után a legtöbben a szövetségesek oldalán harcoltak, akárcsak a többi nemzetközi brigád tagjainak többsége.
Sziasztok, itt a következő Napi érdekes! Ma a kedvenc képem pont időrendben is az első: Lord Nelson zászlóshajója! 1897. Az 1798-ban vízre bocsátott HMS Foudroyant, Lord Nelson egykori zászlóshajója, hulladéknak eladva Blackpoolban ..
nyivus 2021.06.08 12:59:20
@¿Qué tapas hay?: Ceausescu pénzért csinálta az egészet, a szocialista "bajtársak" tudomása nélkül. A "Sirius" fedőnevű (a mai napig nagyrészt titkosított), kemény valutáért folytatott akció keretén belül a Romconsult külkereskedelmi cégen át Negage mellett bonyolított angolai pilótaképzés az 1981-82 közötti időszakban zajlott, 140 fős román személyzet részvételével, Aurel Niculescu repülő tábornok parancsnoksága alatt. A kiképzés 12 db. IAR-823-as és 6 BN-2-es repülőgéppel, illetve 6 db. IAR-316b helikopterrel folyt, amelyeket a kiképzés után az angolai hadsereg kapott. Egy érdekesség: a résztvevők utólag mesélték, hogy az angolaiak által valutában fizetett havi fizetésnek kb. 5%-át kapta a személyzet, a többit zsebre tette a román állam.
Bár a "méret nem minden", ha nem olvastál utána a következő nevezetességeknek, nagy valószínűséggel csalódni fogsz bennük - nem tagadom, én is jártam már így. Veletek mi a helyzet? Kicsivel több, mint két évvel az első rész megszületése után annyi komment, ajánlás és emailes javaslat gyűlt össze a…..
Öt esztendeje heverésztem a barcelonai strandon békés nyugalomban, és unalmamban az eget néztem. Egy picike repülő kivált a felhőkből a messze távolban, és megkezdte leereszkedését. Egy nagyobbacska már közelebb repült, egy távolodó pedig a reptér felett járt. Talán ha volt közöttük egy-másfél perc.…..
nyivus 2019.06.20 11:53:57
@Éhes_ló: Szerintem nem Barcelonával van a baj, hanem a rengeteg turistával és hogy miattuk lassan elveszíti eredetiségét (mint sok más hasonló város, pl. Velence is) Én is nagyon szeretném meglátogatni, de a turisták hada teljes mértékben elriaszt
Az Biztonságos Internet Napja alkalmából megnéztünk néhány menő kém- és nem annyira kémfilmet, amikben mobiltelefonokat használtak dolgok feltöréséhez, megszerzéséhez vagy elindításához. A cikk végén tudtok szavazni, hogy szerintetek ezek tényleg elképzelhető szituációk, vagy humbug az egész...
AZ MGM úgy döntött, ideje feltámasztani a Stargate azaz Csillagkapu-franchise-t, és egy Stargate Origins című sorozattal jelentkezik hamarosan. A tízrészes évad Catherine Langfordről, a Csillagkaput megtaláló régész lányáról szól majd, az írói Mark Ilvedson és Justin Michael Terry lesznek, a…..
nyivus 2017.07.21 18:34:57
@Tehetséges ugandai buzi: 1945-ben játszódik, Ernest Littlefield, Cathrine Langford vőlegénye volt, aki átment a kapun (Paul McGillion játszotta, aki az Atlantiszban Dr. Carson Beckettet játszotta), a ruha pedig nehézbúvár ruha, mert azt hitték, a csillagkapu horizontjában víz van.
Nem kell ide semmit írni. Analóg szuperautó-teszt. EVO Magazine, respect! ..
nyivus 2014.08.18 21:24:04
@h.pityu: Auuuu...
Régi tervem volt, hogy minden évben szeretnék vinni pályán pár embert, olyan meghatóan rengetegen vagytok, akik követitek a Hangyász sorsát, és láthatóan sokatoknak igazi szívügye. Ezért megbeszéltem a Michelinnel, hogy adnak egy szett Pilot Sport Cupot, ami…..
Mire ezeket a sorokat olvassák, mi már feltehetőleg az M7-esen vánszorgunk olyan bő nyolcvanas tempóban Trieszt felé a 49 éves Autobianchival, hátunk mögött a tableten filmbe bambuló két gyerekkel, az ő hátuk mögött azzal a szerény cókmókkal, amit egyáltalán vihetünk…..
Meglepődnek rajta, vagy sem, de már én is a Bianchival álmodom. A másfél héttel ezelőtti próbautunk előtti éjjelen azon kaptam magam, hogy valamiféle teljesen nyitott járműben ülünk Zsolttal egy olasz kisvárosban. A jármű leginkább egy városnéző vonatautó lehetett, tudják,…..
Már csak egy hónap van hátra az indulásig. Az autó köszöni jól van, épp motor nélkül heverészik a hűs garázsban, mint aki jól végezte dolgát. Magánál a motornál teljes a fejetlenség, pontosabban a hengerfejetlenség, épp most várja, hogy összerakjam (a poszt végére már…..
Már egy ideje lógok a Kanalas Dacia Hiéna eredményhirdetésével, aminek kézenfekvő oka lehetne a beérkező pályaművek nagy száma, ám a valóság sokkal prózaibb: a lustaság. Sajnos akkoriban annyira nem volt esemény egy Dacia szerelése, hogy nem is nagyon fotózták az emberek. Akkor még nem sejtették,…..
Belsőség A film forog tovább 2010.03.07 19:12:00
Azután, hogy találkoztam Domsjőben a csapattal, minden eseményt posztoltak a fiúk, az érzéseinket azonban érthető módon nem lehetett. Elmondani is nehéz, kicsit olyan volt az egész, mintha egy film forogna, amiben lehetetlen módon mi is szereplők vagyunk. Nem volt azonban csapó és a jeleneteket,…..
nyivus 2010.03.07 20:09:07
@PeterH: "Bendéék haladnak, most léptek be Csehországba..."
Belsőség Motorozz hátizsákban! 2009.12.12 15:45:00
A Buell nem csupán a Harley-Davidson motorjait használta. Aki jól ismeri a frissen megszűnt amerikai márkát, az egy fekete, hímzett Buell logóval ellátott hátizsákot nyerhet. Kérdésünk: melyik volt az első gépük amelyben nem amerikai blokk volt, ki tervezte és a beépítés után…..
Maathias Röcke leginkább a Mercedesek világában van otthon, bár művei között az NDK-s autós hétköznapoktól az MAN autóbuszokig sok mindennel foglalkozik. Könyvei közül csak kettő kapható magyar nyelvre lefordítva. Az egyik a nyeremény, a Mercedes autók –…..
nyivus 2009.12.12 14:53:23
Az egyik leglátványosabb hiénacucc, ugyanis nem csak az tudja eltüntetni belőle a kávét, aki elfogyasztja: hő hatására kávébarnára színeződik, és ha megfelelő színű és hőmérsékletű kávét készítettünk, már kereshetjük is. Maga a promóajándék ékes példája a spanyol…..
nyivus 2009.12.12 14:03:55