Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsuzska169

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két év után végre lehetőségünk nyílt ismét kertszerű izét varázsolni az emeletépítés formájában ledobott atombomba helyén maradt sívó pusztaság helyett. Két kibaszott robikapát is kölcsönkértünk, mind a kettő beadta a kulcsot. Így az utolsó harminc négyzetmétert én ástam fel, kézzel. Ezt az alábbi…..
Agyalás A gyermekszegénységről 2018.05.14 15:01:15
  A MAGYIPETT 42. kongresszusán, májusban Galyatetőn két előadás hangzott el a gyermekszegénységről, illetve arról, hogy a gyermekszegénység hogyan betegíthet meg. John Oates  professzor, aki a Biztos Kezdet gyermekházak elindítója, és L. Ritók Nóra az Igazgyöngy Alapítványt alapítója tartottak…..
marsbéli krónikák Black Friday 2017.11.24 19:00:25
Mindig is az volt a véleményem, hogy a black fridayen részt venni hajlandókra rá kell gyújtani a boltot,* és ez csak megerősített a nézőpontom helyességében.   * Valószínűleg észre sem vennék a szerzés hevében...
Egy elképzelt ideális világban mindnyájan friss, ízletes bioélelmiszereket fogyasztanánk, tiszta forrásvizet innánk és semmilyen környezetkárosító tevékenység nem szennyezné életterünket. Közben a Földön élő többi ember is elégséges és jó minőségű kalóriát vinne be nap mint nap a szervezetébe,…..
zsuzska169 2017.11.21 18:37:35
@Boar.: Faipari mérnök? :) dejódejó! Mindnyájan jártunk egyszer az akadémián... Ezer szállal kötődöm.
Tényleg nem vitatkoztunk, csak már teljesen csak a bio mellett érveltem, közben pedig tényleg az egyensúlyra törekednék. A mezőgazdaság meg egészen fantasztikusan sok összefüggő rendszer, úgyhogy a végtelenségig beszélgethetnénk róla, folyamatosan érvelve mindenféle irányban:)
zsuzska169 2017.11.22 00:02:07
OK, a blogmotor semmiképpen nem szerette a rengeteg linket ebben a hozzászólásban, úgyhogy az összes elejéről letöröltem a www-t. Meg a httpt is. Úgyhogy most negyedszer:)

GK Petur, a GK Szala, a GK Hattyas, a GK Smaragd, a GK Csillag, a GK Holló, a GK Fény és a GK Körös mutatott kalászfertőzöttségnél az átlagnál jobb ellenállóságot többéves adatok alapján (ezt dr Mesterházy Ákos mondta ebben a cikkben: biokontroll.hu/agrotechnikaval-a-fuzarium-megelozesere/)
Glifozát és fuzárium: newscientist.com/article/dn4051-weedkiller-may-boost-toxic-fungi/
sciencedirect.com/science/article/pii/S1161030109000689

Pocok ellen jó a macsakabagoly, kukoricamoly: petefürkész darázs plusz helyes agrotechnika, lepkekabóca: tök jó példa, hogy mégiscsak kell foglalkoznunk a környezetvédelemmel (és így áttételesen a biotermeléssel), mert ha nem tesszük, akkor ilyen jó kis invazív fajok jelennek meg, és aztán imádkozhatunk a coccinellidaekhez, hogy tegyenek már valamit (Ámerikában nem jelentős kórokozó, mert vannak természetesen ellenségei) – amúgy még lehet segíteni agrotechnikával; kukoricabogár: resogm.org/IMG/pdf/diabrotica.pdf; zsizsik pl: sciencedirect.com/science/article/pii/S0022474X01000339, de jó még a szita is, ha jól tudom a nagymamám azt alkalmazta. Vetésfehérítő: biokontroll.hu/vedekezes-a-vetesfeherito-bogarak-ellen-az-okologiai-gazdalkodasban/.

Gyomvédelem: wec.ufl.edu/faculty/giulianob/private/wis6934/Hole%20et%20al..pdf és onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1046/j.1365-3180.2001.00246.x/full

Milyen beltartalomban jobb a bio a normálnál? (Laboratóriumban bizonyíthatóan.): ismétlő kérdés, kérlek menj vissza a startmezőbe. (nem jobb, mint a cikkben is leírtam)

Liebig törvény: nagyon szívesen elolvasom, hogy mire gondolsz környezetgenetikával kapcsolatosan, de azért azt most elmondom: pont a holstein fríz teheneket viszonylag nagy mennyiségben tartják biogazdálkodásokban. researchgate.net/publication/40095635_Farming_strategies_in_organic_dairy_farming_Effects_on_breeding_goal_and_choice_of_breed_An_explorative_study#page=44. És hát amikor biotermelésről besézltünk, ugye nem arról volt szó, hogy a Bakonyban makkoltatjuk a kondát? Tehát továbbra is azt mondom, miért pusztulnának el? (ok, nyilván ellenállóképességek különböznek, pl a skót marha n. aranyos és remekül bírja a skót felföldi hideget, amikor szügyig mocsárban állva kell legelészni. A szürkemarha ettől nem lenne boldog:)
Antibiotikumok? Hát ha tudod a választ, miért kérdezel engem?:) (amúgy megnéztem, és akkor jött szembe a homeopátiás okosság is)
Határértékek: milyen határértékekre gondolsz?
Miért érzem úgy, mintha engem is a ridegtartásban tesztelnél? Kikerültem az istálló otthonos melegéből és most a végtelen internetes kérdések hidegen hasító szelében kell bizonyítanom? :D Amúgy nem szeretnék semmit bizonyítani. Ahogy már Boarnak is megírtam, sosem volt szándékomban a bio mellett egyoldalúan érvelni, sőt. De igenis fontos és kell vele foglalkozni, és egyre jobb megoldások keresésére ösztönözni az ezzel foglalkozókat.
JogÁsz Kövezzetek meg nyugodtan! 2017.10.25 21:41:35
Jogász vagyok, nem tehetek róla. Arról persze igen, hogy jogász vagyok, csak arról nem, hogy sok mindent másként látok, mint a „normális” emberek. Nagyon bátor tettnek tartottam Sárosdi Lilla első, második és talán még a harmadik megszólalását is. Kép: Friss hírek Imponáló őszinteséggel tárta…..
A mai egy kicsit rendhagyó poszt lesz. A vendéglátásban bár csak egy rövid időt volt szerencsém eltölteni, mint konyhai kisegítő, az ott tapasztaltak miatt úgy érzem, írni kell erről valamit. Nem én szeretném megmondani a tutit, és gondolom, hogy a vendéglátósok között is akad, akire ez a cikk nem…..
  Legyünk őszinték. Lehet szeretni a német nyelvben a főnevekhez tartozó névelőket? Meg lehet jegyezni őket könnyedén? Nem a következő 5 percre, hanem úgy igazán, hosszú távra?     A német “der-die-das” testvérek sokak számára hírhedtek. Az rendben van, hogy hímnem, nőnem, semlegesnem, de hogy…..
Az előző részben szó volt az amerikai fegyvertartás kulturális, illetve politikai alapjairól és a szövetségi szabályozásáról, most innen folytatódik a cikksorozat: először kicsit megismerjük a fegyverviselés kérdését, majd megismerkedünk a tagállami szabályozásokkal, végül pedig rácsodálkozunk arra,…..
Örökség Gender 2017.04.02 21:15:45
A gender studies a nemek társadalmi szerepével, egymáshoz fűződő viszonyával foglalkozik, nemek alatt pedig – a tradíciókat felrúgva – férfiakat, nőket és egy „harmadik nemet” értenek. Ez a "harmadik nem" viszonylag kis létszámú, és az utóbbi idők propagandája szerint már-már viccesen vegyes…..
Most néhány napig még több itt az állat, mert ránk bíztak egy kölcsön retrievert, amíg a gazdái síelnek. Idősebb, joviális, rendkívül udvarias és jól nevelt, szakmájára nézve szarvasgombász a retriever, akire a Szetter halálosan féltékeny, és óvodás szinten durcás velem szemben, amióta itt van az…..
zsuzska169 2017.03.19 21:20:05
Én nem tudom, hogy ment ez akkor régen, de itt valami nagyon el van baszva. A kétévesek mindenkor és mindenhol fosnak arra, amit mondanak nekik? Semmit nem tudnak az életről, a veszélyekről, gyengék és bénák, és folyton orra meg leesnek, totál életképtelenek, de az önbizalmuk, az…..
Azt mindig is tudtuk, hogy egy kis kézügyességgel és némi szabadidővel rengeteg pénzt spórolhatunk meg, ami az egész évben tervezett nyaralás előtt nagyon jól jöhet! Íme 16 csináld magad megoldás a nyugodt nyaraláshoz! 1.     „Bad hair day” hajpánt Curly Made /…..
Az IKL egyszer (lehet, hogy többször is) kifejtette nekem, hogy milyen gáz nyugati emberként a buddhizmusban meg az ilyen keleti tanokban keresi az élet értelmét, hiszen egyrészt nálunk is van spirituális hagyomány és abban is vannak hasznos dolgok, másrészt a mi gyökereinktől,…..