Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Angelinah

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos azt nem tudtuk meg, hogy saját gyermekről és saját kutyáról van-e szó. Köszönjük a fotókat Duhay Timinek. ..
Angelinah 2010.11.27 11:30:08
@Dr. Körömlakk ®: Tejóisten, milyen szánalmasan buta vagy! Ahelyett, hogy lyukat beszélnél az emberek hasába az idióta elméleteiddel, javasolnám, hogy sürgősen szerezz be egy értelmező szótárt, és kezd el tanulmányozgatni (lásd: státusszimbólum - WTF?!), mert normális körökben funkcionális analfabétának lenni sokkal cikibb, mint botor módon megbízni egy nyolcvan kilós kutyában.
És csak egy jó tanács: lehet, hogy a szomszéd ősanyákkal folytatott pletykapartikon működőképes, ha teljesen mellébeszélsz, de jó hosszúra nyújtod, és hatásosnak hitt "Dszennikés" példabeszédeket iktatsz a szövegbe, de egy értelmesebb vitapartner szemében ugyanez a húzás elég nevetséges. Nem tudom, rajtad kívül ki gondolta/említette itt azt, hogy a kölkét esetleg a család kutyájára szándékozná hagyni miközben leugrik a boltba, szerintem normális embernek elég alap, hogy kisbabát nem hagyunk csak úgy ott, mert tennivalónk akadt, se egyedül, se hörcsöggel, se ötéves tesóval, se szenilis nagyival, szóval (csak hogy lásd, milyen az, amikor a másik fél sarkít) nagyobb veszélyben van a gyerek egy olyan szülővel, mint te, mint a háziállatokkal...
Leülepedtek az idei foci VB élményei, és hisszük, nem vagyunk egyedüliek, akikben maradt némi hiányérzet. Nem magára a játékra, a rúgott gólok, sárgalapok, bírói tévedések számára gondolunk – sokkal inkább az egész torna hangulatára. Egyáltalán: foglalkozott valaki…..
Skizotéria Hazafelé 2009.12.14 08:00:00
Ahogy ballagtunk hazafelé, furcsa érzésem volt az örömködés mellett. Mintha valaki követett volna. Figyelő tekintetet éreztem a hátamban, néha megborzongtam tőle, kirázott a hideg. Fogalmam sem volt róla, mi lehet ez. A mit sem sejtő oktalanok boldogságával tartottam hazafelé. Azt…..
Angelinah 2009.12.14 16:17:51
@mkuk: Meggyőztél; nem buta vagy, csak elképesztően tájékozatlan, ami rosszabb a butánál. Mert így aztán olyasmiről osztod az észt, aminek kapcsán még arra sem vetted a fáradságot, hogy kettőt kattints - pedig erre is lehet használni ezt a nagy Internetet manapság.
Huxley pont annyira volt nevesebbbnél nevesebb pszichológus, mint én magam (semennyire): bölcsész volt, és maximum filozófus; ne tévesszenek meg a szavak hasonló végződései, az általad idézettek is irodalmi művek. Kotyvasztott a biológus (nagy?)papája laboratóriumában, dolgozott valami gyógyszergyárban, és évtizedekig drogozott persze, de ha az ilyen jellegű "személyes tapasztalatok" számítanak, akkor én bátran kijelenthetem, hogy a csoki (egész pontosan a 80% kakaótartalmú Lindt) gyógyítja a náthát - még az is lehet, hogy az új típusút is, bár azt sajnos nem én fogom kideríteni, mert nadragulya gyökér helyett botor módon beolttattam magam.

Aztán olyasmiket is írtál, hogy: "a világ elfordult a spiritualitástól és inkább a kábítószerekben(értsd gyógyszerek) hisznek […] ezzel semmi gond, egyelőre nincs más, de akkor az LSD-t miért nem próbálják ki?"
Hát ha nagyon alapszinten vizsgáljuk, akkor azért, mert nem véletlenül illegális a cucc a világ jelentős részén: az biztos, hogy pillanatnyi zavart okoz az elmében, az nem, hogy gyógyít, sőt, az sem, hogy hosszútávon nem árt!
De beszélhetünk arról is, hogy vajon mennyi esze van annak, aki szerint a '60-as években elkezdett, és mai napig konkrét eredmény nélküli, próbálkozások jobb ötletnek számítanak, mint számos hiteles tesztben (lásd: double blind módszer) bebizonyított tények/hatóanyagok; a sámán gondolom a leukémia ellen is tudna valami jó kis dallamot, ami jó pénzért helyettesíti a megszokott terápiás protokollt…
És mondod mindezt nagyképűen egy anyának, aki láthatólag minden ésszerűt megtett a gyerekéért – nem is kis eredménnyel. És a baj nem is ez (Fényeskét nem féltem, így ismeretlenül sem), hanem az, hogy ha ez blog a szerző reménye szerint eléri célját, akkor olvasni fogják az idióta szövegeidet olyanok is, akik esetleg hasonló helyzetben tényleg kimennek pénteken a diszkó elé, és a bélyeget a beteg szájába nyomják, hogy hátha visszaáll a flesstől…
Angelinah 2009.12.14 18:47:51
@mkuk:
Nem forgatok ki én semmit, te magad cáfolod meg minden egyes (általam pontosan idézett és kontextusból nem kiragadott) előbbiekben beírt kijelentésedet - így lett fél napon belül a neves pszichológusból jajháténistudtamhogycsakbelőttfilológus például.

Az illegális az én olvasatomban nem azt jelenti, hogy vénnyel a kiskorúnak is a markába nyomja a gyógyszertáros, hanem azt, hogy kemény börtönévekkel büntetik a vállalkozókedvű árust (azt nem tudom, hogy használót is vagy sem, de az előbbi nekem épp elég).
A probléma lelki okainak felkutatása meg nemes terv, de próbálnád ezt meg valakivel egy skizoid (vagy pánikos vagy akár csak hisztis - pedig messze nem egyenértékűek) roham közepette, és mindjárt rájönnél, hogy nem olyan egyszerű nyugalom-úriember-nyugalom ismételgetésével olyan helyzetbe hozni egy beteget, hogy utána máris kezdeni lehessen a pszichoanalízist.

Ami a szerinted annyira egyértelműen sikeres kísérleteket illeti, szívesen olvasnék én is olyant, őszintén mondom, legalább egy-két linket kérek ilyen tanulmányokhoz - amint már írtam kizárólag komoly tudományos kísérlet eredménye (ezt hívják úgy, hogy: double blind) jöhet szóba, szárnyaló irodalmi eszmefuttatásokat kizárólag élvezetből olvasok, nem tájékozódás céljából; érdekel a téma, és én több nyelven is rákerestem, de nekem cask olyanokra sikerült akadni, hogy esetleg, meg egyeseknél, meg néha, és a ’80-as évek óta hivatalosan nem, mert "inconclusive".
Azt te is beláthatod, hogy épeszű ember erre nem alapozza a gyereke kezelését, mint ahogy arra sem, hogy "fizikailag nem káros még hosszútávon sem, kivéve persze ha valakit mentálisan odavág és nekiáll a fejét a falba verni..." – mert ha nem értetted volna (a. k. a. funkcionális analfabetizmus), a Fényeske fia épphogy mentálisan volt odavágva, sőt arról is volt szó, hogy önveszélyes (és javíts ki, ha tévedek, de nagyjából ide tartozik a fejet-falba-ver-belefelé).

A butaságodat és tájékozatlanságodat tovább nem ragoznám, nincs rá szükség; de csak írd le mégegyszer, mi minősít engem, aztán keress rá a gugliban arra, hogy DEA, és vesd össze Prof. Huxley meg a sámán tanításaival.
Angelinah 2009.12.14 19:01:43
@Fabius:
Nem tudom, mennyire értetek a weboldal szerkesztéséhez, és sajnos a blog.hu technikai lehetőségeit egyáltalán nem ismerem, de én keresőoptimalizálással foglalkozom, és tudnék segíteni abban, hogy az oldal előbb-utóbb jó helyre kerüljön pl. a Google találati listáin.
Jó, ha továbbra is nyomat titeket az Index, mert nagyon hasznos lehet még sokaknak az, amit itt írtok, de még jobb lenne, ha a bizonyos fontos kulcsszavakra kereső emberek is rátok bukannának.
Ha gondoljátok, írjatok és adok néhány tanácsot - cserébe azért, hogy már bőgtem is meg borzongtam is meg örültem is, miközben olvastam a posztokat. Ha Fényeske ennyire bátran vállalta a történetüket azért, hogy segítsen másokon, ez a legkevesebb, mit tehetek.
Cicanapló Nincs tovább 2009.11.02 19:04:00
Reggelre semmit sem javult Nyina állapota. Már fecskendőből sem lehetett etetni vagy itatni. Elmentünk az Állatorvosi Egyetemre, ahová amúgy is szólt az ultrahang-beutalónk, és a betegirányításnál elmondtuk, mi a helyzet. A belgyógyász tanácsára így is ultrahangra mentünk,…..
Nem újkeletű dolog ez, a Dr. House címszereplője már évekkel ezelőtt, ha jól emlékszem, a második évad végefelé kezdett el először arra panaszkodni óvatosan, hogy a töke tele van a bottal és a megjátszott sántítással, és viccesen azt nyilatkozta, hogy veszélyességi…..