Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macséta

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem sok olyan ember van ma, aki ne vonna párhuzamot a Fidesz székháznál történt események és a Szabadság téren levő régi MTV épületnél történtek közé.Még az is lehet, találna az ember azonos szereplőket a két helyszínen, csak most a szereposztásban történtek némi…..
Macséta 2013.03.09 10:16:18
@Krumpli Bogart:
A ballibezéshez csak ennyit fűznék hozzá - istenveled.blog.hu/2013/02/14/erdo_peter_ellen_kampanyol_a_jobbik
Engem speciel pont nem érdekel, milyen nemzetiségű lesz a pápa.
Macséta 2013.03.09 10:55:43
@dadddd: Jogos, ez ilyen ősi magyar szokás...
Ámbár az okkal gyűlölt politikai ellenfelek bűnei nem adnak felmentést a saját bűneik alól. Szar az egész, nagy gőzölgő trágyadomb.
Az Apollo-11 parancsnoki  egységének pilótája a Holdról hazafelé jövet nagy erőkkel kutatott egy kis konyak után, de nem járt sikerrel. Erről is beszámol Michael Collins, aki 1969. július 16-án - 43 éve - indult útjára az Apollo-11 fedélzetén Neil Armstrong és Buzz Aldrin…..
Michael Knight Tóni, bakker... 2013.03.05 11:37:22
Majdnem félrenyeltem a reggeli kávémat, amikor Vincenték ma reggeli idézetét olvastam a nagyszerű Rogán Antaltól. A rendkívül sokoldalú frakcióvezető egy alkotmánybírósági döntés kapcsán úgy fogalmazott: "Alaposan tanulmányozni fogjuk az Alkotmánybíróság döntését, amit…..
Göbölyös "Jó tanuló, jó sportoló" Zsolt talán éppen kosárlabda-edzésre sietett, hogy ő lehessen a következő Zsizsi bácsi. Az is lehet hogy randevúra igyekezett az Uránia Filmszínházba, hogy megnézze egy helyes barnával a 'Brilliantovaya ruka' szovjet akciófilmet. Vagy csak…..
#49 Dániában és Norvégiában sajátos jogi szövegezésben szabályozz(t)ák az állatokkal létesített szexet, ugyanis csak azt tiltják, ami az állatnak szenvedést okoz. És hát… nem önsanyargatásból kúrják szét a díszpárnát. Persze van, aki azt gondolja magáról, hogy jó az…..
Macséta 2013.03.02 17:06:09
@doggfather: az egyik állatnak nem. még fizet is érte. bár az összeg úgy fájhat, mintha a fogát húznák... nagy az isten állatkertje :)
Puli Space blog A Szputnyik 2013.03.02 11:00:00
A szovjetek első űrmisszióit a hiedelemmel ellentétben nem a politikai vezetés, hanem a fejlesztőmérnökök kezdeményezték, akik a küldetés hasznáról meggyőzték a politikusokat. Erről is ír Brian Harvey "Soviet and Russian Lunar Exploration" c. könyvében, amiből az alábbiakban…..
Az Egyesült Államok legnagyobb műanyaggyártójából mezőgazdasági és biotechnológiai óriássá alakult Monsanto, 400 gazdát készül a legfelsőbb bíróság elő rángatni a szerzői jogok megsértésének a vádjával. Az ültetésbűnözéssel gyanúsított farmerek a gyanú szerint…..
Francis Underwood pont olyan figura, mint amilyennek a politikusokat elképzeljük. Manipulatív, erkölcstelen alak, aki saját céljai érdekében mindenre képes, átgázol mindenen és mindenkin, szemrebbenés nélkül a szemébe hazudik akár az elnöknek is, márpedig olyat, legalábbis az…..
Macséta 2013.02.27 15:51:28
@Never: na meg legyen olyan fantáziád, hogy olyan sztorikkal állj elő, amelyek az utóbbi bő két évtizedben nem történtek meg a magyar politika színpadán. Gyakorlatilag akármit személyeskedésnek vennének valakik valahol, aztán járhatnál a bíróságra magyarázkodni..
Kellemes bilincselős szexszel kezdte az m1 a vasárnap délutánt. A 14:50 perckor kezdődő Díszkíséret című film 12-es karikát kapott, vagyis egy felső tagozatos a kanapén heverve, szüleivel nézhette végig, ahogyan egy tengerészgyalogos vidáman gyömöszöli az ágyhoz bilincselt…..
Macséta 2013.02.25 14:57:14
@Naaaa!: Kell nektek tévében újranézni az ilyen behatóan ismert filmeket, évtizedek óta köztudott hogy kiherélnek mindent... Kapcsolj valami teleshop csatornára inkább, ott sokkal rövidebb a megszakítás két reklám között :)
A wifi-lyuk igazából az emberiség kezdete óta ismert, bár korábban – a geocentrikus világkép idején – még világvégének hívták. Ahogy a lapos föld pereméről alázúdult az óceánok víze a semmibe, ugyanúgy a lyuk környékén a wifi erőssége is efféle drámai…..
Macséta 2013.02.15 21:01:58
@zaza42: Ez wifi volt, teszt, kapcsolatépítés, reklám, szponzorvadászat, meg kihívás, annak szerintem tökjó. LR antennákat a sivatagban nem tudsz tesztelni, arra ott a MaSat, és milyen jól működik! :)

A 720p és mozgókép support hiánya mondjuk nekem is furcsa, ezeket még egyáltalán nem is tudja a kütyü? Elvégre a pályázati kiírásban is ez szerepel, mi az oka hogy nem konkrétan azt a konstrukciót tesztelitek ami a végleges Puliba fog kerülni? 2 év van hátra a GLXP-ből, lesz mindenre elég idő?

Az elakadás nem világos, melyik tengelye körül fordult át? Fejreállt, aztán vissza (bukfencezett hátrafelé), vagy körbe-körbe járt? Ha ezek a spéci kerekek ilyen gondokat okoznak, nem árthat valami giroszkópos vagy gyorsulásérzékelős felügyeleti megoldás, ami váratlan mozgások esetén megszakítja a parancsvégrehajtást.

Na befejezem még mielőtt totál hülyét csinálok magamból :)

Amúgy csak hajrá, ne foglalkozzatok a huhogókkal!
TComment Turbót a botmixerre is! 2013.02.13 05:45:37
Javában ássuk a szívómotorok sírját. Nekem hiányozni fognak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Macséta 2013.02.14 14:47:27
@ColT: Sztem semmiféle szabványos törésteszt nem indokolja, hogy hátul csak lőrések legyenek ablak helyett. Amíg egy pálcika A oszlop elbír egy félátfedéses frontális ütközést, ugyanaz akár még gyengébb anyagból is bőven megfelelne hátra. Ehhez képest bazinagy táblalemezek vannak, nyilván rettentő nagy merevséggel, nem értem, lehet hogy drága az üveg. Esetleg a dizájnereket kéne már kicsit megpofoznia valakinek úgy igazán.
Macséta 2013.02.14 15:43:30
@Szabványok:
Ámbár ez pont az amiről beszélünk. Kisköbcentis turbós benzines, egy eleve fals mérési módszertan alapján számított jó hatásfokért "az élettartamot meg lazábban kezelik". Az életciklus rövidülése pedig a teljes rendszer hatásfokát rombolja bele a sárga porba, ami pár embernél kicsapta az amúgy nem alulméretezett biztosítékot.
Macséta 2013.02.14 15:44:22
A magyarországi autóeladások jelentős és tartós visszaesésével párhuzamosan csúnyán bedurvultak az eladásokat bármi áron serkenteni hivatott reklámkampányok. Egyre gyakoribb és ritka sunyi módszer, amikor kereskedelmi tévék hírműsoraiban komplett riportokat vásárolnak egyes…..
Macséta 2013.02.14 06:21:23
Na megint meglepődött valaki, ahogy rosszfelé nézett és meglátta a rideg valóságot. De nem látja egészen, ha olyanokat ír, hogy:

"lecserélik a hároméves régit a hitellel terhelt újra"

Heh, eleve aki beszopja az ilyen bújtatott reklámot, az nem 3 éves kocsival jár, hanem 5-15 közöttivel, és még azon is hitel van, a bank épp küldözgeti neki a felszólításokat, hogy vonjon be további zálogot mert a kocsi értéke már nem fedezi a tartozást. Már ha tudta eddig fizetni tisztességesen.

Az meg külön rejtély előttem, hogy mit remélnek ettől, a tavalyi újautó eladások majdnem teljes egészében céges/állami megrendelésre mentek, magánszemély csak elvétve ténfergett be a szalonba...

Amúgy abban egyetértünk, hogy tényleg egy rettenet ami ma megy, ha valami már 5 éves az fújrégidobdki. Mondjuk ez nem csak autókkal kapcsolatban igaz. És az is a szomorú igazsághoz tartozik, hogy amelyik kocsi ma 5 éves, az kb. ennyi időre lett tervezve, innentől elképesztő pénzekből lehet csak életben tartani.

Én 4 éve átírással-rendberakással együtt 400 pénzért vettem a most 24 éves rizsrakétát, azóta csak aprópénzt dobálok bele, viszont kinyitom, beülök, megy. Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy programozó létemre magam szervizelem, így nem fizetek tizenezres szervizóradíjat, nameg nem tudnak átk*rni se.

Lehet hogy ez utóbbi információval nem egy noemisszió című blogban kéne borzolnom az idegeket? :) De szagoljatok meg egy modern dízelt, aztán mondjátok röhögés nélkül azt, hogy ezek mennyivel jobbak...
Van abba némi gyomorrontás érzés amikor egy fejlődő és elméletileg demokratikus országban feljelentik az online újságok híreinek kommentelőit. Na nem mondom, hogy ez nem szánalmas egy picit, de viccesnek sem nevezném. Valahogy fenyegetve érzem magam, az meg olyan kellemetlen a szabad…..
Félrefordítások Donát 2012.12.08 05:52:00
Ketten is beküldtétek Facebook-oldalunkra, először Evelin, majd Zoltán - mindkét képet kitesszük, annyira jók: Itt pedig a tíz forinttal drágább, csokis változat - mindkettő Lidl: Úgy nézem, jól fogyott. Természetesen nem félrefordítás, ezért is a véleményes…..
Macséta 2013.02.07 00:58:25
Észak- és Dél-Korea másfél hónap különbséggel lépett be az űr elérésére képes országok klubjába: december 12-én az északi Unha-3, január 30-án a déli Naro-1 rakéta állított pályára egy-egy műholdat. A puszta számok alapján tehát a kedves vezető hős népe legyőzte a…..
Macséta 2013.02.04 15:15:53
Végre post :)

Elfogulatlanságtól teljesen mentesen, de az északiak erőlködése eléggé mulatságos, főleg annak a fényében, amit a minap a Copenhagen Suborbitals ténykedéséről olvastam (és láttam) az oldalukon, ráadásul nem is friss eseményekről beszélek. Már rég folyékony üzemanyagú hajtóműveket építenek és (statikusan) tesztelnek némi magántőkéből plusz a közösségi adakozásból.

Persze, primitív a dizájn, meg nagyrészt V-2 replikákról van szó, meg egyelőre nem is igazán akar a dolog úgy működni ahogy kéne neki - gyakorlatilag egy sufniűrvállalatról beszélünk. De ahhoz képest amit akkor gondoltam, amikor 2 éve először hallottam róluk, most elkezdtem őket komolyan venni.

Szóval ezt eddig egy megszállott űrbuzi és egy maréknyi ember hozta össze állami szinten marginális összegből, és nem kizárt, hogy néhány éven belül a Kármán-vonalat kóstolgatják, még pár év és embert röptetnek... Lehetne róluk ezen a blogon is írni lassan, a magam részéről le a kalappal az eddigi teljesítményük előtt :)

Elnézést az offért, csak azért tértem ki erre, hogy mindenki érezze a kontrasztot a PRK rakétaprogramjával. A fentiekhez képest (tehát relatíve, egyáltalán nem egy tetszőleges űrügynökséggel összemérve) elképesztő erőforrásokból, plusz véresen komolyan vett atomhatalmi törekvésből, hatalmas pátosszal összehoztak egy darab sikeres orbitális indítást, ez nálam röhej kategória, már elnézést minden kimdzsong-rajongótól.

Nem kétlem hogy idővel kikalapálják a hardvert, csak ha ezt a benny hill zenéjére, emelkedett nemzeti büszkeségtől duzzadó mellkassal esve-kelve csinálják (mint egyébként bármi mást abban az országban), akkor azért hadd legyen szabad mosolyogni. Ja, tudok mégegy ilyen országot, de ebbe már inkább ne menjünk bele...

@lacalaca: a fenti "magyar tudblogok" lista első bejegyzése állandóan valami nemlétező URL-re mutat, ezzel lehetne valamit csinálni?
Macséta 2013.02.05 04:55:32
@lacalaca:
Igaz, innen navigáltam oda először. De azóta azért történt egysmás a portájukon, ha csak nem az első látványosan felrobbanós/lángoló-sikoltozó emberes videóra vársz apropó gyanánt, lenne már miről tudósítani ;)

Írtam a feedstitch supportnak, bár utólag belegondolva nyilván te is, lehet hogy ez már csak ilyen. Ha csak sima RSS összefésülés kell, megoldható 10 sornyi php scripttel 5 perc alatt, ebben szívesen segítek.
A Captain Obvious-medál eheti kitüntetettje egy Raven nevű sorozatgyilkos, aki éppen sitten ül, ahol, más dolga nem lévén, tévézik, és szakért az Investigation Discovery adó Dark Minds, azaz Sötét elmék című műsorában, amiben M. William Phelps író és John Kelly…..
Macséta 2013.01.31 22:51:22
@Bellagio: "Aki pedig eletszerusegre vagyik az tenyleg nezzen inkabb Discovery-t"

Ha ezt viccnek szántad, akkor nem volt rossz, de tartok tőle hogy nem így van, te ezt teljesen komolyan gondolod. Így viszont fáj.
Az újévi poszt végén ott váltunk el egymástól, hogy a sikeres futóműállítás után a Hangyász egy kurva hangos, kissé ideges és darabos, de alapvetően vezethető, menetbiztos autónak bizonyult. Aztán jött a csend. Én tüdőbajos lettem átmenetileg, aztán magamra borítottam…..
Macséta 2013.01.30 17:19:20
@zupa: erre azért ne vegyél mérget, volt japánunk ami szó (és recsegés) nélkül tűrte az általad említett megoldást, a mostani japán ellenben nagyon nem, még fokozatból kivenni is művészet kuplungolás nélkül. Pedig ez se mai, volt 24 éve kopni :D
Emlékeznek még tán, tavaly december végén történt az a bizonyos közúti Illegal drift-akció, amit - fantasztikus érzékkel - pár kevésbé elmés szervező egy körforgalomba szervezett Debrecenben. Majd az egészet rögzítették temérdek videón és büszkén tolták velük tele a…..
Macséta 2013.01.19 05:28:46
@PluginPrius: Zseni vagy. Kár, hogy eleve azért hagy cserben mert meg akarja úszni, pont mindegy neki hogy mekkora büntit kaphat érte... Nem tudom konkrétan mi jár most cserbenhagyásért, de nyilván lehet belőle jópár év a nagy házban is, ha úgy alakul hogy gondatlanságból elkövetett emberölés a vád. Ehhez képest az, hogy többé nem kap jogsit, nem túl sok visszatartó erővel bírna. És sajnos nem sok lehetőség van a helyzet javítására - ha a baj megtörtént, és a baleset okozója ezt nem éri föl ésszel (és/vagy pánikba esik), akkor csinálhatsz te akármilyen szabályozást, az áldozat attól még ugyanúgy ott fog elvérezni az út szélén :(

Az egész illegal racsing jelenséghez: eleve a közönséget nem értem, mit élvez többezer ember azon, hogy pár vén, belét húzó ezerkecske a vizes körforgalomban kacsázik körbe-körbe. Nem a típussal és nem a korral van a gond, de ezek a gépek erre is éppenhogy elegek, ez meg elég harmatos teljesítmény, nem valami látványos, de még bent ülve sem lehet túl élvezetes a szűk íven keresztben közlekedni ilyen tömegben, viszont legalább veszélyes - én ezt így biztos nem erőltetném a srácok helyében. Ez nem más mint jaszkarizás a havereknek, és az, hogy a nézők önszántukból vannak ott, még nem ok arra hogy veszélyeztessük őket.

A többségüknek valószínűleg nincs tiszta elképzelése arról, milyen érzés az, amikor egy tonnás kasztni akár csak 5km/h-val átdöccen mondjuk a sípcsontjukon. Milyen érzés, hogy ezután a földön fekve a nyílt törésükkel hosszú perceket várhatnak a segítségre ebben a kínos helyzetben, ami amúgy simán elkerülhető lett volna.

A kedves "versenyzők" meg gondoljanak bele, milyen érzés, ha az ő küszöbük alól kell kirángatni valakit! Kérem ezt azért, mert nyilván nagyvonalúan elhessegetik ezeket a gondolatokat, máskülönben nem erőltetnék a dolgot.

Tessék elhúzni éjszaka kihalt placcokra játszani, én is ezt teszem ha nagyritkán rámjön az ötperc. Megfelelő körültekintéssel, ismerős, jól belátható helyeken ez még belefér - bár nyilván ez sem helyes, de a legolcsóbb és a legkevésbé kockázatos megoldások itt találkoznak. 12 éve vezetek balesetmentesen, de ilyen üresparkolós móka közben már nem egy alkalommal megtaláltam a padkát, ez ilyen, van hogy nem adja ki. Ha a padkán emberek állnak tömött sorokban (de akár csak egy óvatlan gyalogos), akkor egy felelőtlen pöcs vagy, ha kockáztatsz. Mit nem lehet ezen érteni?

A belinkelt M5-ös videótól meg simán lefagytam. Nappal, csúcsforgalomban, városi tömegben, zebrán, gyalogosok között centizget, ezbazmeg nem normális... Az egy dolog hogy ő mekkora májernek érzi magát, és akár néhány órányi ámokfutást is átvészel mielőtt végül valakit megöl, azért az több mint valószínű hogy pár szembejövő már nem volt ilyen szerencsés, jó eséllyel én is beszartam volna ijedtemben ha meglátom ezt a faszt szemből gyorsítani a sávomban - én talán nem megyek egyből a falnak, de 10 autósból 1 biztos elkapkodja a kormányt. Szinte kizárt, hogy közvetett módon nem okozott minimum komoly anyagi kárt. Akinek ez tetszik, meg azt bírja belőle leszűrni hogy mekkora pilótazsenit láttunk, az gondolja ezt át mégegyszer...
Az Égéstér 51. adásának kommentposztja.Direktlinket itt talál a letöltéshez...
Ha Ön ezt olvassa, akkor a maják elkúrták. 10. Semjén Zsolt még mindig doktor. 9. Ma Zénó napja van. Világvége esetén ma Zéró napja lenne. 8. Ismét jelentek meg hírek a HírCsárdán, valamint a valósággal semmilyen érintkezési felületet nem mutató írások a többi…..
Szívesen cifráznám, volna is mivel. De a technikai részletek és az élet a futóműállítás után egyelőre ráér. Az első próbaút videója, az viszont nem várhat. Íme, a csecsemő hangyász első ügyetlen, óvatos lépései a nagyvilágban. Köszönet Tóth Zolinak és Drága…..
Macséta 2012.12.20 02:58:42
Karotta, itt már mindent leírtak, szóval +1 :) ÁLLAT!
Max respect Ákinak, ez az ember kincset ér! 3 hónap alatt egy rettenetes csálé acélcsővázból és egy kupac innenonnan összeszedett típusidegen alkatrészből működő autót csinálni... Ilyet nem sokan tudnak.

@Baly-München: a tulaj majd pontosít, szvsz. mivel állítható lengőkarok vannak mindenhol, megkockáztatom, még ha 1-2 centis asszimetria is lenne a bekötési pontok helyzetében (nyilván nincs), azt is ki lehetne ezekkel hozni úgy, hogy fasza egyenesfutása legyen az autónak (más paramétereiben persze nem lenne az igazi - de kizárt, hogy ekkora szarvashibát vétettek volna). Ez csak beállítás kérdése, gyanítom már aznap belőtték úgyahogy, később akár érzésre, akár futóműves műhelyben lehet finomhangolni.

Abban a valószínűtlen esetben pedig, ha valami mégis nagyon el lenne számolva/mérve, fogja és odébbhegeszti, a csőváz ilyen szempontból sokkal nagyobb szabadságot ad, mint egy gyárilag fixen kimerevített lemezbódé - ráadásul az eddigi beavatkozások fényében egy ilyen művelet tényleg apróságnak számítana :D
TComment Átmeneti kellemetlenség 2012.12.19 06:04:49
Csak bő egy évig kerüljük el Budapest belvárosát, vagy akár le is takarhatjuk a térképen? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Macséta 2012.12.19 07:16:24
@Krutzifix: "minden szempontot mérlegeltek"
Ha az egyetlen szempont a közpénz megfelelő zsebekbe való átszivattyúzása - márpedig az - akkor bizony jó munkát végeztek...
Nekem valahogy nincs kedvem röhögni.
Legalább valami hasznosra költenék, de gondolom ez fel sem merült...
Macséta 2012.12.19 07:24:34
@ColT: a többi jelölt? :D
Nem tudom kik voltak azok, igazából nem is számít, lassan már hagyomány a "ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit csinálok" fémjelezte kampány, gyakorlatilag tökmindegy hogy kire és mire szavazol vagy épp ki nyeri a választást, lutri hogy mi fog történni a ciklusban. Félkarú rablokrácia.