Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tzatziki

0 bejegyzést írt és 257 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A szerző se nem harmincas, se nem szingli. Húszas évei legvégén jár, ám sok e körbe sorolható barátja, ismerőse van, akikért tenni akar, akiket szeret, s akiket valóban sokra értékel, nagyra tart, sokukat egyenesen példaképének tekint, vagy épp felnéz rájuk…) A mai…..
tzatziki 2015.05.02 16:26:32
@különvélemény2: Annyira jó, hogy ezt így megosztod. Szerencsére nem általánosítasz.
És nekem milyen szerencse, hogy csak 28 vagyok! :)
tzatziki 2015.05.02 16:45:21
@különvélemény2: és elítéled, ha valaki nem követi a javaslataid? Kiváltképp a bioszart, a homeopátiát és a horoszkópot. :)

@Andy73:
"Más kérdés, hogy a házasságok jelentős része felbomlik - de talán ez is összefügg a szingli életmóddal: aki sokáig váltogatja a partnereit, mielőtt megállapodna, nem biztos, hogy le tud ezzel állni, ha egyszer megházasodik."
Ugyan már. Mert azok, akik 20-as éveikben, magukat érettnek gondolva beleugranak a házasságba, majd 35+ rájönnek, hogy hú, pár dologról lehet, hogy lemaradtak, és egyébként is piszkosul másképp látják a világot, mint 20-as éveik elején, azokból nem lehet válás, ugye?
Fordítsuk már meg: és mi van, ha az, aki 30+, azaz "későn" házasodik, már lehet, hogy megfontoltabb, tapasztaltabb, többet látott, és ebből adódóan olyan párt választ, akivel stabilabb kapcsolata lesz?
És mi van azokkal a 30+ szinglikkel, akik épp az általad olyan nagyon emlegetett 20-as éveik párválasztási kudarca után lettek 30+ szinglik?

Hagyjuk már a demagógiát.

(Egyébként pedig biztos vagyok benne, hogy van olyan 20-as, aki örökre választ, és van olyan, aki elválik. Mi több, 30-asból is van mindkét kategória. Ezért is bosszant a bárgyú megszólalásod.)
tzatziki 2015.05.02 17:35:27
@storker: de hál' Istennek te nem vagy közhelygyáros. :)
"Kedves Cukiság.hu!  Szeretném bemutatni családunk új tagját, Csipát. Ismertebb nevén Csipetke, Csipeszke, Csippenet és újabban Pöppenet. Most lett 9 hónapos, tud ülni, és ok nélkül dorombol. Eddigi élete néhány fontos eseményét mutatnám be.1. Első, póráz nélküli…..
"Mállik a talpa a drága lábbelinek" címmel jelent meg egy cikk a délmagyar.hu oldalon, melyet szíves figyelmébe ajánlok minden egyes gördülőcipő tulajdonosnak, kereskedőnek és gyártónak egyaránt. A cikk bár nem mondja ki egyértelmű, hogy a gördülőcipők…..
tzatziki 2011.08.03 21:00:02
Az egészségügyi dolgozók, legyen szó akár nővérekről, beteghordókról, asszisztensekről, vagy orvosokról, tipikusan az a csoport, akik nap, mint nap sokat járkálnak (vagy épp állnak - például műtőben), és eléggé igénybe veszik izületeiket. Éppen ezért számukra ideális…..
tzatziki 2011.07.20 23:23:35
@dr. Székely András:

Kedves Kollega Ur (amennyiben nem nagykepu reszemrol ez a megszolitas)!

Koszonom a gyors valaszat! Epp most olvastam a legujabb bejegyzest, oszinten orulok, hogy ennyi levelet kap, egyszeruen remek otlet ez a blog!

Koszonom az ajanlast is, olvasom rogton a vasarlasi segedletet. Penztarcam oszinten szolva csak annyit enged meg, hogy alternativakent a RollStepen gondolkozzak, igy azzal mindenkepp osszehasonlitom az Enquistet is, aminek a Westend boltjaba holnap megyek be.

Mindekozben a tanacsara is kivancsi lennek: milyen cipot erdemes valasztanom? A felig zart ("klumpas") fazont latom a legtobbszor orvosok laban, de neha latok szandalt / papucsot, azaz nyitott labbelit is. En mindeddig idegenkedtem a klumpa fazontol, foleg azert, mert tapasztalataim szerint melegben be tud fulledni az ember laba a zart orreszbe, igy a szandal jobban vonz, de nem tudom, van-e ennek a szimpatiakerdesnek letjogosultsaga. On szerint praktikusabb a klumpas, felig zart fazon, vagy elegendo a szandal is?

Tisztelettel,
tzatziki

PS: bar nem lehet biztos nehez kitalalni, de azert egy pillanatra elgondolkodtam, hogy vajon honnan tudta, hogy "kollegina" es nem "kollega" vagyok. :)
tzatziki 2011.07.22 11:53:29
@dr. Székely András:
Kedves Andras!

Igy mar mindent ertek. :)
Koszonom szepen, orommel tegezodom. Ha mar csak par honapig vagy rezidens, akkor ezuton kivanok sok sikert a szakvizsgadhoz!

A hetvegen en is ki szeretnem probalni a RollSTEPet is (bosszanto, hogy a ferfi Amsterdam modellek most < 20 ezerert akciosan rendelhetok, de sajnos ez csak 41-es merettol igaz... :), mert sok jot irtal rola, es mert sok kommentelod is dicseri. Szerinted pusztan azzal, hogy ott helyben jarok benne par percet, meg tudom itelni, hogy jobb-e az Enquistnel? Attol felek mindig, hogy ha kenyelmi szempont alapjan dontok, hogy nehogy hosszutavon majd azt mondjam, hogy igen, a masikat kellett volna megis venni.

Tegnap voltam a Westend Enquist outletjeben. Kicsit ambivalensek az erzeseim (elsore nem volt szimpatikus se a volt, se az eladono, aki ugy valaszolgatott, mintha a fogat huznam, de utana kedvesebb lett, es segitett par dologban, tobbek kozott kiderult, hogy kisebb meretre lenne szuksegem, mint hinnem) a bolttal kapcsolatban, es nagy hatrany, hogy keves a hely a setalgatasra, de maga a szandal nagyon meggyozo volt, ha nem jart volna a fejemben az, amit Nalad olvastam, miszerint ne vigyunk magunkkal penzt a probalgatasra, akkor meg is vettem volna. Viszont az eladonotol nagyon kedves volt, hogy azt igerte, jovo hetre megerdeklodi, van-e esztetikai hibas 39-es szandal (allitolag arra is vonatkozik az egy ev garanciajuk, igy nincs mitol felnem), mert az jelentosen olcsobb lenne. Ugyhogy reszben ezert se vettem meg meg a szandalt, no meg az alapnyilvantartasi szamomrol is csak jovo heten kapok hivatalos levelet, marpedig az egeszsegugyis kedvezmenyhez az kell.

Orulok,hogy nemcsak en preferalom a szandalokat! :) Viszont kicsit elbizonytalanodtam, az intenziven vegulis kifejezeseddel elve "folyhat a ver", igy nem tudom, hogy az aneszt-intenziveseknek van-e erre vonatkozolag valami betartando eloirasuk. Meg jo is, hogy felhivtad erre a figyelmem, mert meg lennek love, ha megvennem a szandalt, es kiderulne, hogy elviekben nem is hordhatnek szandalt az osztalyon...

Szep napot kivanok Neked!

Udv,
tzatziki
Egy jó hír az Enquist népes rajongói táborának:Az Enquist Westend City Centerben lévő üzlete mostantól outlet üzletként is üzemel! Az üzletben megvásárolhatók a megszokott modelleken kívül, kedvezményes árú kifutó modellek, egyedi mintamodellek és bármily meglepő, ha…..
tzatziki 2011.07.22 11:39:02
@Newcomer: en tegnap voltam a fent emlitet outlet boltban, es felprobalgattam nehany modellt. Legnagyobb megdobbenesemre az amugy 40-es labamra mindegyik Enquist modellbol 39-es kellett (banatomra, mert egy kinezett tipusbol epp lett volna esztetikai hibas 40-es olcsobban...). Szoval szerintem 44-es labbal erdemes megprobalni a legnagyobb Enquistet. ;)
Gördülő cipő Egy kis csoda 2010.11.11 18:53:26
Tisztelt olvasók!A napokban érezhetően visszaesett az oldalon megjelent cikkek száma, és én is kissé el vagyok maradva a megkeresések, emailek, kommentek megválaszolásában, és az elkövetkező napokban is kissé elfoglalt (vagy inkább elvarázsolt) leszek. Íme az ok:Megértésetek és…..
tzatziki 2011.07.22 11:30:59
Ma jelentették be a NEFMI-ben, hogy 600 szakorvosjelölt és 20 szakgyógyszerészjelölt számára kívánnak ösztöndíj formájában havi 100 E Ft pluszfizetést adni, cserébe a mai rezidenseknek 10 évig kellene TB-finanszírozott eü. intézményben dolgozni, és nem fogadhatnának el…..
tzatziki 2011.07.18 16:28:25
@Hatodéves: @ebfül: ebben a temaban kivetelesen kompetens vagyok, mint azt fentebb irtam. Anyam kb 40 eve dolgozik Nemetorszagnak, es neha Nemetorszagban. Mint irtam, 2 evet eltem kint. Tokeletesen megtanultam akkor a nyelvet, a legjobb tanulo voltam a suliban, versenyeket nyertem, es megis en voltam "a magyar gyerek". Nem neztek le, a nemetek, ahogy Te is irod, Hatodeves, eleg galansak ahhoz, hogy ertekeljek az igyekezeteidet, es elismerjek a teljesitmenyedet. De masreszrol soha nem is fogadtak be. Kedvesek voltak velem, es megis tavolsagtartoak. Ambivalensnek hat, talan az is, de talan a jo szo ra a korrekt. Viszont en ezt (foleg akkor, gyerekkent) elegge ereztem, es szenvedtem tole, mert tudtam, hogy otthon mas var. Otthon igazi, Isten igazabol annak nevezett barataim vannak. Otthon tenyleg fel szavakbol ertjuk egymast. Otthon a TV-ben minden bemondot, humoristat, szineszt ismerek (na jo nem, de parat). Otthon olyan temak vannak a radioban, amik erdekelnek. Otthon var az a vilag, amiben eltem es nevelkedtem. Mindezt 8 (!) evesen is erosen ereztem, es mint azota kiderult, edesanyam is igy volt ezzel. A nemetek csodalatosak, precizek, tisztak, korrektek, gazdasagilag sokkal jobb helyzetben vannak, de Te, ha a fene fenet eszik, akkor sem leszel kozejuk valo. Ezt ok is tudjak, Te is tudod.
Ettol persze elismernek es megbecsulnek, mint munkaerot. Ja, es persze fizetnek.
Mindenkinek a maga feladata eldonteni, hogy mindez megeri-e neki. Teljesen megertem, ha a valasz igen, nem veletlenul koltoztunk mi is ki gyerekkoromban...
De azt is ertem, ha valaki ugy dont, egyelore inkabb itthon marad. Naivitasbol, hazaszeretetbol, butasagbol, vagy mert megteheti, tok mindegy.

Az pedig biztos baromi igaz, hogy parban / csaladdal sokkal konnyebb!
tzatziki 2011.07.18 20:37:13
@Hatodéves: Termeszetesen abban is tok igazad van,hogy egy gyerekkozosseg mas, en is hozza akartam fuzni az elozoekhez, hogy talan felnottkent mar kevesbe zavarna. De biztos, hogy ereznem. :)
A biciklis dolog szerintem tok jellemzo rajuk.
tzatziki 2011.07.20 12:58:40
@adamantium: de kerlek, minek tamadsz? En nem nezem le a nemeteket befogadokepessegbol, basszus, ne bosszants mar. Azt irtam, amit tapasztaltam, de nem, mint negativ tulajdonsaguk, hanem, mint egy tenyallast. Ez az emberi termeszet resze, es nem kritika.
De azt latsz soraimba, amit akarsz, leszarom, csak ne legy ilyen offenziv es kioktato velem szemben, ha egyszer nem bantottalak.

@ebfül: teljesen egyetertunk...

Reszemrol is off.
"Sziasztok! Szeretném, ha felkerülne ez a kutyus a honlapra.  Ő volt a világ legaranyosabb és szelídebb kutyája.Amikor Szilvesztekor tűzijáték volt, beleült az ölembe, annyira félt.Mikor odamentem hozzá, az volt az első dolga, hogy lefeküdt a földre, és várta,…..
tzatziki 2011.03.29 16:58:27
"Sziasztok!Házunk büszkesége: Zsömi. Szeret labdázni, papucsot marcangolni és fogócskázni. Eredete kevésbé ismert, pulihoz hasonlít, de lehetne jegesmedve vagy sarki róka is" – írta nekünk Tibor.Köszönjük! (Szerintem egyébként inkább pumi lesz a szentem –…..
"A képen 2 és fél éves komondorom, Suba látható. Nem ez a természetes szájállása, ezért vicces, ahogy vigyorog " – írta nekünk Panni. Köszönjük!..
Na jó, lehet, hogy kicsit eláll a fülem, kajla a szarvacskám, de a mamám szerint én vagyok a legeslegszebb!Forrás: media.kickstatic.com..
tzatziki 2011.01.14 18:41:38
"Helló!Néhány kép Chuckról, az egy éve örökbefogadott ifjú beagle kutyusomról, hátha valamelyik érdemes a közlésre.1. 1400 kilométer az anyósülésen nézelődve, zokszó nélkül.2. Az Atlanti-óceánnál.3. Mivel vadvízi túravezetőként dolgozom, Chuck sem maradhat ki a…..
"Sziasztok! Ez itt Liza kutya, aki hosszas próbálkozás után egyetlen kiskutyát hozott a világra. Ő Jakab" – írta nekünk Judit. Köszönjük!..
"A világ legszebb kutyusa, és talán a legaranyosabb is. Éppen tisztálkodik" – írta nekünk Bogáncsról Jani.Köszönjük!..
"Az első fotón Zsani és gyerekei láthatóak tavaly májusban. Zsani azóta az örök vadászmezőkön kergeti a macskuszokat, mert  most egy éve, hogy a szomszédunk a kerítésen keresztül "megakasztotta". (A hátsó combja sérült, műtötték stb., de végül…..
Bécs, 2010. 11. 12. (Compress) Internetes szavazással döntenek a Schönbrunni Állatkert tizenegy hetes kispandájának nevéről. A három névváltozatra november 21-ig adhatják le voksukat az érdeklődők. A mérleg szerint ugyancsak jól fejlett, 4,5 kilós pandabébi 2010. augusztus…..
tzatziki 2010.11.12 15:56:27
"Sziasztok! Bár nem vagyunk állatszaporodási szakértők, úgy érezzük, ritka cukiság, amiről hírt adhatunk: ikercsacsik születtek a pécsi Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél. Az ikrek pár naposak és köszönik, jól vannak. Jelenleg leginkább nyugalomra van…..
"Ha már egyszer hiányoljátok a kutyás képeket, hát íme néhány.Ő Szotyi, a lassan 12 éves vénlány, ami a képen egyáltalán nem látszik szerintem. Ehhez ismerni kéne, hogyan tud hisztizni, ha egy kölyök próbál kedveskedni neki, esetleg játszani vele. De azért tud kedves is…..
Az egész világ ellen. Azt hittétek, nem is lesz már poszt, mi? Haha! Egy hete, csütörtökön vittük el Graf dokihoz oltatni. Kétféle oltást kaphat egy kismacska, egyet a házi bajok ellen - ez akkor jó, ha csak szobában lesz tartva és egyet a világ ellen - akkor javasolják, ha…..
 Ahogy vénül a macska - most már 8 hetes! - úgy válik egyre átlagosabbá amiket csinál. Ezen a héten például táncolni tanult, a ninja és karate skilljeit fejlesztette és nagyobbat ugrik mint Pókember.  Táncolni minden macska tud, csak tudni kell előhívni a képességet…..
Gyanítom, nem csak ezt a finomságot eszi így ez a cicus, hanem egyedi táplálkozási szokásának lehetünk szem- és fültanúi. Hangot rá! Jó szórakozást!   Sixxx találata, köszi!..
tzatziki 2010.10.11 11:11:28
A Kolontár határában levő egyik zagytároló gátszakadása következtében négy ember meghalt és több mint száz ember megsérült, égési sérüléseket szenvedtek a rájuk zúduló lúg következtében. A tragédia borzalmas, az emberek nagy része nem tud és nem is kíván…..
tzatziki 2010.10.08 10:20:45
@Dr.Traktor: meg az elpusztult leendo HR-esekrol is.

(hogy oda ne rohanjak, HR-es, erted...)
tzatziki 2010.10.08 10:34:07
@DenisaM: igen, biztos egybol hozzad rohannek, ilyen aldott jo lelekhez, mint te.
Ha szabad a magas labdat leutnom: annak mindenkeppen drukkolhatsz, hogy velem ne talalkozz kesobbi eleted / eletunk soran: szar dolog az intenziven gepeken logni illetve a mutoben kiteritve lenni. ;)

Na de ez off, bocs a normalisabb kommenteloktol.
tzatziki 2010.10.08 10:37:33
@tzatziki: Hopp, kinos, de indokolatlanul gonosz voltam veled, osszekevertem hozzazsolasaidat egy droideval, Traktoreval (mert te valaszoltal neki sokszor...), es osszemostam kettotoket: azt hittem, az a fo erve a droidsagra, hogy HR-es. Mea culpa.