Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sd m

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
John Oliver, az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsorának házigazdája vasárnap este velünk kezdte szatirikus műsorát, és 3 percen át foglalkozott az internetadóval, a tüntetésekkel, Orbán Vikorral és a tervezett adó visszavonásával. A internet megadóztatását…..
sd m 2014.11.03 11:33:42
@timotiyong: Egybemoshatnád, hogy egybe mosni. John Oliver meg elég vicces. Ezt a kétperces részletet elég nehéz értelmezni anélkül, hogy láttál volna tőle bármi mást. Szép a kiejtése, lakossági a témaválasztás, te is megérted. Kész ingyenes nyelvtanfolyam.
Sorkizárt Evribágyi dánsz 2012.05.24 18:13:00
Az Eurovíziós Dalfesztivál minden évben egy kiemelt kultúrális esemény. Ehhez mérten megdöbbentő produkciókat is láthat az ember fia/lánya. Sportnyelven szólva nevezhetnénk akár a zene Európa Bajnokságának is. Aki nézi, annak lesz egy kedvence, ha akarja ha nem.…..
sd m 2012.05.24 22:15:42
 Derűs napot kívánok önnek! Stardmüller Kálmánt vagy kedves párját keresem. Szíves figyelmébe ajánlanék egy a kerületben induló középfokú angol-nyelvtanfolyamot.Esetleg a kedves családjában vagy lakókörnyezetében valaki? Megkérdezhetem, van nyelvvizsgája?Felajánlanánk…..
sd m 2012.05.17 20:33:14
A zöld terület itt valóban kincs, az épülethez mégis tartozik 11 hektár és néhány szökőkút   A jó kilátás bizony nagyon sokat megér. Ez a kritérium lakásvásárlásnál fontos szempont lehet, annak, pedig aki ezt szintén lényegesnek tartja a legjobb ajánlat minden…..
Semir Osmanagić nem adja fel. Hiába tartja sarlatánnak gyakorlatilag az egész tudományos világ, hiába nem veszi már komolyan senki Bosznia-Hercegovinán és Szarajevón kívül, ő rendületlenül folytatja az „ásatásait”, újra és újra megtalálva Visočika hegyét. Korábban már megjelent egy erről…..
Így karácsony előtt adja magát a gondolat, hogy eljátsszunk azzal az alternatív történelmi felvetéssel, hogy mit ünnepelnénk ebben az évben, ha nem lenne karácsony, mármint a szó hagyományos, keresztyén/európai kultúrkörben érvényes értelmében vett karácsony. Mert hogy…..
sd m 2011.12.20 14:33:28
@Hurrá Torpedó: A szty igy egyutt felelmetes. ugy is csunya, ha van kozte maganhangzo, mint pl. SZoTYi vagy SZaTYor, de azert igy veszit a bajabol. ( a nemekezetekert bocs)
A sörnél, mint sokarcú alkoholos italnál, legalább olyan fontos a megfelelő pohár használata, mint a bornál vagy az égetett szeszeknél. A különféle sörök ugyanis különféle poharakat követelnek. Persze nem úgy, ahogy az excentrikus belga marketinggépezet diktálja, hogy minden…..
sd m 2011.10.25 13:10:11
@lilakutyak: igen, erre en is gondoltam mar. nekem ezt eleg buzasoros videken elo nemet ismeroseim mondtak teljes meggyozodessel. a nemet wikipedia azt irja, hogy az alja azert olyan, mert buzasorrel tradicionalisan a korso aljaval koccintanak, de ez igazazan hulyen hangzik. az a resze rendben van, hogy buzasorrel tenyleg alul, picit megdontve kell koccintani (sima korsoval meg telibe), de a tradicio nehezen johetett letre az elso korso elott. A nemet wiki meg ir egy olyat is, hogy a szurt buza feltalalasa elott nem lotybolgettek ki az elesztot a keseru ize miatt. lehet, hogy nem kellett volna kommentet irnom, teljesen lemeritett az eset.
A Sarki fűszeres Budapest kötelező helyeinek egyike, amennyiben folyton azt lehet hallani, hogy az újlipótvárosi éttermet egyszerűen nem lehet kihagyni. Mert jó kaját adnak reggel, délben, este, szuper a hangulat, a törzsközönség, mert már majdnem Dunapark, csak kevésbé modoros,…..
Fasor, bérpaloták, villamosok: a Rákóczi út a harmincas években... Forrás. A legtöbb nagyvárosban az élet leginkább a belvárosi főútvonalak mentén zajlik: az "örökzöld" Champs-Elysées-n kívül elég belegondolni a berlini KuDamm, a frankfurti Kaiserstrasse vagy…..
A Művelt Alkoholista Jobbos borok 2009.10.07 08:59:00
A múltkori bordói kóstolót újabb követte, ezúttal a jobb parti borokat tanulmányoztuk a Borkollégiumban. Ha egyszerűen meg akarjuk különböztetni a két part borait, akkor a fajtaösszetétellel tehetjük ezt meg. A bal part jellemzően cabernet sauvignon hangsúlyos, a jobb parti…..
sd m 2009.10.07 12:31:18
@akov: csak ki szeretném egészíteni:
nem vagyok nagy borszakértő, de az általad említett "négociant" borokat úgy lehet felismerni, hogy a dugót védő fóliára kis kör alakú zöld vagy kék címkén egy nagy N betű olvasható. Ha ezen a címkén nagy R betű van, az azt jelenti, hogy a bort a termelő állította elő. minden minőségi francia boron olvasható ez az osztályozás. a zöld jelzés pedig jobb minőségű bort jelöl, mint a kék.

az utóbbi évek legborzalmasabb borába egy vendégségben futottam bele. az üvegen következő felirat állt: a bor az Európai Unió országaiból származik.
sd m 2009.10.07 12:59:12
@lackó: már nem tudom, de kösz a tippet.
Vendéglátós A Haxen 2009.08.03 16:32:00
Időről időre meg kell néznem, hogy pontosan hakni, haxni, haxn, vagy haxen a helyes írásmódja a helynek. Utóbbi. A Haxen Király Étterem Restaurant a Király u. 100-ban található, így könnyű megjegyezni a címét is, mert benne van a nevében, és ugye Haxen utca nincsen, Étterem…..
Miután egy sajnálatos baleset következtében három napig vakon feküdtem egy berlini szobában, és sűrű programom jó részét lemondani kényszerültem, az utolsó nap feltámadtam, és végül sikerült eljutnom egy igazi kisüzemi sörfőzdébe, ahol a világ legerősebb söre csodálatos…..
Itt a jó idő, és vele együtt egyre több veszély leselkedik a biciklisekre, gyalogosokra és autósokra egyaránt. A kétkerekűvel közlekedők sokszor kerülnek összetűzésbe az négykerekűekkel, utóbbiakban pedig sokszor megáll az ütő az öngyilkos hajlamú bátor versenyzőktől. De…..
Nem félrefordítások ezek, mert nem fordítások. Ezeknek van a "nem fordította" rovat. Három ilyen következik.Elsőnek dabanhorz beküldése, egy amúgy aranyos kis filmből, amiben annak idején nekem nem is tűnt fel a problémás rész:A tegnap esti filmben (Napsütötte…..
sd m 2009.05.19 11:44:09
@Lobra: s Tormy elemzése gondolom, helyes, Lipcse viszont nálunk azért Lipcse, mert a nagyon furcsa orrhangos szász tájszólásban a Leipzig szót a mai napig Lepscs-nek ejtik.
Mi is régóta tervezzük megírni, és az index.hu megmondom-a-tutit-a-művészetről blogja is megtalálta a Dob utcai új beépítést, majd írt róla egy roppant színvonalas cikket. Szeretjük az illeszkedik-nem illeszkedik, régi-új hiriget, igaz? Sokan reflexből görcsöt kapnak, ha…..
sd m 2009.05.12 16:32:23
@BDzsH: tényleg személyeskedem, hiszen rólatok írtam. huszonegy évesen, mondjuk harmadéves egyetemistaként szerintem károsabb nagyokat mondani, főleg olyanoknak, akik még annyit sem tudnak, mint ti. Ehhez ( nagy dolgokat mondáshoz) igazi jó építészek is ritkán veszik a bátorságot.

a mostani cikk egyből egy nagyon csúnya személyeskedéssel indít, nem is értem, miért említed te a személyeskedést, amikor a cikkírójé és az enyém nem egy színvonal.

a helyesírás a leglényegtelenebb része a kommentemnek, kösz, hogy mindketten ebbe kötöttetek bele.

most pedig egy kis szívbemarkoló:
"De egyetlen fizetségem így az, ha valaki megdicsér, megköszön egy bejegyzést. Ez persze nem kötelező, és lehet egyet nem érteni.

De ha személyeskedik ne csodálkozzon, hogy harapunk."

tegnap nagyon kulturálatlanul írtatok a másik blogra (személyeskedtetek is), most pedig, amikor ti kaptok kritikát, megsértődtök, zavarba jöttök egy kis magázással, satöbbi.

jó harapást!
sd m 2009.05.12 16:56:07
@BDzsH: sosem olvastalak titeket, nem is tudtam a blogról. tegnap láttam a másik blogkommentek között a címeteket. hunderbasser más, rajta tényleg sokat röhögtünk.

fura, hogy faszoszni, hülyézni lehet, véleményt írni pedig nem.

azt pedig hihetetlen, hogy nem értitek, hogy nem a cikkről szeretnék vitatkozni, hanem a hozzáállásról, ami a tegnapi csúnyázással kezdődött.
 A hetedik kerület az áron alul eladott épületekkel, ledózerolt régi házakkal, és a helyükbe felhúzott igénytelen panelekkel betonozta be magát az építészeti közbeszédbe, úgyhogy amikor a Dob utcában megpillantottam a sárga és fehér falanszter, akkor egyből páradús…..
sd m 2009.05.11 17:25:18
@nynfas: nem ő, kevered a beleznay évát a z. halmágyi judittal.

a házhoz: pontosan ugyanaz a véleményem, mint a posztolónak. a fotók sajnos nem mutatják tökéletesen a helyszínen érzékelhető igénytelenséget és a nagytól egészen a részletekig terjedő dilettantizmust.

Zete levelére pedig annyit, hogy ez nem a főépítésznek tetszikről szól. magyarországon sokkal meghatározóbb (pl. nyugateurópához képest) az a pénzzel-hatalommal rendelkező réteg, aki szakértők helyett dönt, legyen ez építészet vagy akármi más.

a terület számomra egyik legnagyobb vesztesége az a ház volt, amit pár hónapja dózeroltak le a kazinczy-dob utca sarkától két házzal befelé és a volt kiskacsa helyén lévő étterem-kocsma már kerthelyiséget is alakított ki a romjain. nem hallottam arról, hogy valaki is tiltakozott volna a lebontása miatt (és azt sem, hogy le akarják bontani), miközben a közvetlen szomszéd házat évekkel ezelőtt egészen sokáig védték.
A kerékpározás és öltözködés kapcsolatáról rengeteget írtunk, de nem gondoltuk, hogy valaha felmerül ez a megközelítés: bringások ölik meg a Kiskörút boltjait! Márpedig az ott lakók és boltot üzemeltetők egy része furcsamód így gondolja. Legalábbis vad…..
sd m 2009.05.03 20:32:59
@maestro1: arra járok minden nap és biztos vagyok benne, hogy ott fű nem lesz.

a legfontosabb érv, hogy néhány hónapja aszfaltozták a sínek közötti részt, aminek a magassága a kb. a sín felső síkja. ha erre föld kerül és még a fű is kinő, akkor leér a villamos alja.

egy forgalmas és elég szűk úton bizosan napi rendszerességgel használják mentők, rendőrautók és a városban mindenhol keresztül szaladgáló gyalogosok a "gyepfelületet".

ezek a zöldbe ágyazott sínek általában sokkal védettebb szitukban jelennek meg, pl. a zöld és a város határán vagy védettebb és tágasabb belvárosi helyzetekben.

az ötödik kerület peremén nem nő fű