Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-=pierre=-

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira végül is nem meglepő, de Magyarországról nézve még mindig fura: a világ legöregebb fesztiváljaként számon tartott angliai Glastonburyre mindössze két óra alatt elkelt az összes jegy fele, és pár óra múlva a maradék helyek is betöltődtek - azért kellett még…..
-=pierre=- 2010.10.04 20:18:23
Igor Chak alkotása, a Watch oNe már nem csupán koncepció, hiszen jövő év márciusától kereskedelmi forgalomban is kapható lesz. A nagyjából 350 dolláros árért cserébe egy minőségi anyagokból, szépen kidolgozott órát kapunk, a kijelző arcát ráadásul saját ízlésünk…..
A szerencsésebb látogatók már láthatják a Fővárosi Állat- és Növénykert legifjabb mosómedvéit. Július 10-én és 20-án összesen öt kölyökkel gyarapodott a fővárosi intézmény mosómedve csapata, írja az állatkert közleménye.Mivel az ellés idejére a nőstények egy-egy…..
-=pierre=- 2010.08.05 22:43:53
Úgy látszik, a kánikula többekből is kihozza az állatot. Az biztosan valami fatális véletlen, hogy Károly levelének negatív főszereplője egy BMW X6-ost hajt, de itt a bizonyíték, hogy nem kell feltétlenül sok ész ahhoz, hogy valaki mocskosul gazdag legyen. Persze az is lehet, hogy…..
A brit Priestmangoode designerei bemutatták a reménybeli angol szupervasútra vonatkozó koncepciótervüket, amely méltán pályázhat a viág leghosszabb orrú járművének címére. A Mercury munkacím alatt futó, 400 méter hosszú, kétszintes szivar utazósebessége a mérnökök szerint…..
Naszóval itt az Artisjus válasza a főként a MAHASZ-t ért támadásokra: Július 7-én „Miért maffia az Artisjus?” címmel jelent meg poszt a Homáron egy névtelen „szakmabeli olvasótól”. A poszt több ponton (2., 4., 5., 6.) azt hiszi az Artisjusról, hogy ő a…..
-=pierre=- 2010.07.12 17:21:46
"Már egyszer kiraktátok Cucu képét, de most megtaláltam egyik kiskorit, ahogy a maciját öleli. A pocakja sem elhanyagolható" - írja Kornélia...
-=pierre=- 2010.07.10 23:31:35
 Ma hírül kaptuk, hogy a rendőrség engedélyezte az évek óta hagyományosan ez időben tartott, ma délutáni rózsaszín dzsembőrit, de jelzi, hogy fellépnek a „közerkölcs ellen vétőkkel” szemben. És nem jelzi, hogy fellépnek a kődobáló jobbos bumburnyákok ellen.…..
 Igen, jól látjátok. Az új iphone4 kapható itthon, reméljük meg is veszik gyorsan!!! (Főleg, hogy mennyire profi készülék!)Aki nem tudta kivárni az itthoni forgalmazást, és annyira debil, hogy képes volt Párizsba menni ezért a marék kakiért, és még részletesen…..
-=pierre=- 2010.06.26 13:48:55
@PuruttyaIrto: itt kapható függetlenül is, hivatalosan, nem csak szolgáltatóknál :D
Legalábbis azt a cipőjét, amiben a minap az alkotmányügyi bizottság ülésén volt, mindössze 4990 Ft-ért vette.via..
KatPol Blog [KNN] Джи Пи Эс 2010.05.17 19:00:00
A blogon ugyan már többször volt szó arról, hogy korunk meghatározó háborúiban nem a technológiai fölény játssza/fogja játszani a döntő szerepet, nemrég azonban napvilágot látott egy hír, ami nem csupán az autóstérkép kezelésére képtelenek és a sarki kocsmáig is GPS-jel…..
-=pierre=- 2010.05.17 23:40:45
@romesz: "igazad van valoban, de a polgari hasznaltban ritka, hogy szukseges legyen a magassag meghatarozas. Nem mondom szorakoztato dolog, ha tudja az ember azt is :)"

nem, nem ritka. Pl a földmérők a cm (mm) pontos vevőkkel igenis hajtanak a magassági összetevőre is (ami kb. 1,5-2xese a vízszintes pontosságnak), mivel pl. a földmunkákhoz elengedhetetlen... de nyilván az autósnavik esetében felesleges, ez igaz :-)

@NagyH: szívesen. :-D és igen, tényleg az.
-=pierre=- 2010.05.18 11:38:47
@xstranger: különböző technikákkal (pl. differenciális GPS) el lehet érni a cm/mm szintet. Természetesen nem 20-30 mp-es mérési session-ökkel :-)

@Zabalint: itt nem pontokról van szó. mivel ez gömbgeometria, ezért gömbháromszögről, ami egy térbeli felület. 3 műhol esetén is lehet megoldás, de akkor az csak 2D lesz.

@romesz: a második link nem vírusos, max. a progid érzékeli annak. tonnaszám szedtem onnan ebook-ot és semmi baja a gépemnek :-D

@htibi: így van, de az az eszköz sem egy túl régi modell (max 2 éves).
-=pierre=- 2010.05.18 18:56:08
@csakb: naná. mivel az abszolút pontosság a rendszer kiépítettségéből adódóan 5-10 m körül van. Ezért használnak különböző módszereket a pontosság (időhiba) javítására. Most már nem feltétlenül szükséges a klasszikus bázis-rover vevőpár használata, mióta elérhetőek különböző GNSS alapú differenciális korrekciók (pl. FÖMIs GBAS).
A levélírónak ezt a videót küldöm. Egy nap majd arra ébred, hogy elmúlt, tényleg.A kép innenHelló, időnként szoktalak olvasni Benneteket, de azt nem tudom, volt-e már ilyen írás, v hasonló, mert ebben a történetben nincsenek fordulatok, sőt inkább nem is írnám le a…..
Húúúúúúúúúú....... Teljesen fel vagyok töltődve. Hihetetlen élményben volt részem, megpróbálom összefoglalni.Reggel Anyu kidobott a kikötőnél, volt még több mint 1 órám az indulásig: az idő egy részét a fókáknál töltöttem el (hol máshol? :) ).Olyan fél 9 után…..
Sziasztok,ma délelőtt végre sikerült kialudnom magam.Délután fél 4-kor elindultunk Point Lobos irányába; nincs messze, olyan 7-8 mérföld, Carmel by the sea után van nem sokkal.Kocsival hajtottunk be a területre, kifizettük a 10 dolcsis beugrót; jól tettük, mert nagyon sokat…..
-=pierre=- 2009.07.24 12:45:51
Monterey Július 21 2009.07.22 05:38:00
Sziasztok,tegnap azért nem írtam, mert nem történt semmi érdemleges velem.Ma már aktívabb voltam:ugyanúgy angollal kezdődött a napom, de a délutáni órára már nem mentem be, feladatokat kellett megoldanom. Igaz, ezeknek most fogok nekiállni, mert nem sokkal azután, hogy hazajöttem,…..
-=pierre=- 2009.07.22 12:54:27
Sziasztok, Épp hazafelé tartunk, gondoltam elkezdem megírni a történetet, bár nem lesz egyszerű mindent összefoglalni. Ha kinézek az ablakon, épp olajkutak között haladunk, amik fel-le mozognak, tisztára mint a filmekben. Abszolút nem volt idő az írásra, de a képek alapján be…..
-=pierre=- 2009.07.20 15:13:47
Monterey Július 15 2009.07.16 07:11:00
Sziasztok,ma tényleg nem tudok semmiről beszámolni, angoloztam reggel 9-től délután 3-ig, persze volt 1 óra szünet azért, amikor ebédelhettem. Itthon pihentem, odapakoltunk Vegas-ra; elmentem futni, egész szép távot tudtam egyhuzamban lefutni, és ugyanezt vissza is, büszke voltam…..
Üdv mindenkinek! :)Fárasztó volt ez a nap, bár szép lenne az év többi részében ily módon elfáradni...:)Szóval:Reggel olyan 3/4 9 tájban elindultunk, mert be kellett adnunk képeket nyomtatásra az egyik boltba. Indulok egy kaliforniai amatőr fotópályázaton, Costal wildlife…..
Videók később, sorry, álmos lettem, lefekszem. Még nem álltam át teljesen erre az időszámításra. ..
Jó nézegetést :)A 2 videó itt található:Az óceán http://www.sendspace.com/file/f5eenjA fókákhttp://www.sendspace.com/file/1lgopt Jó nagyok a file-ok, megőszültem, mire feltöltődtek :) Túl jó minőség volt beálítva a fényképezőn, azért lettek ekkorák. Átállíottam, most…..