Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drkovax

0 bejegyzést írt és 1002 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az európai elit tekintélye megrendült, Magyarország hátat fordított minden értéknek, amit az EU megtestesít. A külföldi tőkét már nyugtalanítja Orbán választási sikere, a múlt hónapban eszméletlenül sok pénz távozott az országból. A Nyílt Társadalom Alapítvány kipaterolása véget vethet…..
drkovax 2018.05.22 21:37:14
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Soros György filantróp által Magyarországnak ajándékozott egyetem"
Ebből a szövegből legfeljebb az "által" szó nem hazugság...
Egy hét alatt a magyar kormány kétszer maradt csendben, amikor az EU minden más tagállama hangosan és egyértelműen kifejtette véleményét: legutóbb Kína kapcsán, korábban pedig a szíriai vegyi fegyver támadáskor – utóbbinál a némaság az oroszok melletti kiállítást jelentette...
drkovax 2018.04.19 21:20:24
@Boar.: Oettinger szerint ők esznek a mi asztalunkról, csak szólok ...
drkovax 2018.04.11 16:44:02
@Celtic: Csak azt szereted elfelejteni, hogy a "székház-ügy" végére a bíróság tett pontot (Horn alatt, nehogy rosszra gondolj), azzal, hogy kimondta: egyetlen fillér sem került sem Orbánhoz, sem más Fidesz vezetőhöz, sem bármelyikük családjához.
drkovax 2018.04.11 16:46:04
@ételizésítő: Beadványok ? Bizonyítékok ? Mert arra van, hogy Újpesten a fideszest még a szavazólapról is lehúzta valaki Varjú kedvéért ...
  (E bejegyzés 2011. október 17-én született.)   Kell(ene)-e (nekünk) szavazati jogot (választójogot) adnunk a Magyarországon nem életvitelszerűen élő (az életvitelszerűen nem Magyarországon élő) magyar állampolgároknak? Magyarország kormányának kötelessége a…..
Az Unió 23 országának védelmi és külügyminiszterei hétfőn megállapodtak, hogy további lépéseket tesznek egy európai védelmi erő létrehozásához. Öt ország nem vesz ebben részt: az EU-t elhagyó Egyesült Királyság, Dánia, Írország, Portugália és Málta. A PESCO-nak nevezett (Permanent Structured…..
Ma már semmire sem megyünk egy érettségivel. Az egy dolog, hogy a végtelenségig lebutították – és ezzel önmagam ellen is beszélek, mert éppen emiatt sikerült jól -, de úgy egymagában már nincs nagy értéke. Csak egy alap, amire építhetünk, ezért megszerezzük. Sokan, sok…..
Ryszard LEGUTKO (volt lengyel kulturális miniszter, lengyel EP képviselő) A lengyel politikában Tusk politikai cápa volt – kegyetlen, brutális, olyan politikus, aki mindent hajlandó feláldozni a hatalomért. A nemzetközi politikában viszont plüsmaciként viselkedik, vagy még inkább,…..
Egyre izgalmasabb a kijevi morális szürke zóna. Ha te is úgy gondolod, hogy a gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmi, akkor jó hírünk van. A nyugatpárti „jófiúk” is beszálltak a propagandagyártásba az Ukrajna földjén zajló ideológiai,…..
Orbán és Semjén egyre nagyobb befolyást adnak az egyházaknak. Állami iskolákat adnak  át és a megmaradó állami iskolákba is kötelezővé teszik a hit- és erkölcstan oktatást (közben drasztikusan beszűkítették az informatika-oktatást és a gondolkodásra nevelő…..
drkovax 2014.07.31 14:35:09
1895. Hegymászók hozzák le halott társaik holttestét a Mont Blanc-ról...
drkovax 2014.07.28 18:44:27
@teddybear01:

Viszont nem is csesztetem lopás miatt azt, aki nálam sokkal hamarabb abbahagyta ... ;)
Az előző poszt témája a zaklatás, megfélemlítés volt, ami arról jutott eszembe, hogy egyre nagyobb visszhangot kap, hogy sok magyar településen mennyire diszkriminatív és etikátlan bírságolási eljárásokat folytatnak a rendőrök a helyi romák ellen. Van egy rövid videó is…..
Már többször kifejtettem, hogy mélységesen elítélem azt a mifelénk nem ritkán űzött provinciális és pitiáner gyakorlatot, hogy egy gyermeket szülei viselt dolgai szerint állítanak pellengérre. Ezzel együtt sem tudok mit kezdeni Orbán Viktor fiának önérzetesen sértődött…..
drkovax 2014.07.15 17:46:34
@kapusedző:

Akkor egy kis memória frissítés: Megyó/Megyóné/Stockholm/Nobel díj átadás ... és még látványosan tahó is volt (rágyújtás hamutartó nélküli helyen) ...
Dollármilliárdokat kavart meg a Google a hét elején, a külföldi gazdasági lapok címoldalon foglalkoznak vele, idehaza viszont még a gazdasági médiában sem jelent meg a hír. Figyelmetlenség vagy tudatlanság? Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Google frissítette…..
Vajon a vesztesek milyen következtetést vonnak le a Fidesz választási győzelméből? Érezhető a bizonytalanság, sorjáznak az ötletek. De bármi lesz is a konklúzió, abból érdemes kiindulni, hogy a Fidesz-győzelem mögött a kormánypártnak alárendelt szerkesztőségek és civil…..
Pangea Ország születik 2014.03.19 14:10:22
A geográfusok kedvüket lelik a föld felszínén keletkező bármely új földrajzi képződmény - legyen az folyóból kibukkanó zátony, tengerből előbújó hegy vagy akár egy új ország születése - megfigyelésében, leírásában. Mert történelmi pillanatnak voltunk szemtanúi a…..
Ezzel a résszel befejezzük L. kalandjainak elmesélését a politikai rendszerváltással és az MDF-el kapcsolatban.  A következő részekben a mezőgazdaság "privatizációjával" kapcsolatos érdekességekre kerítünk sort, az akkoriban szerzett bőséges élményanyag segítségével. A…..
Kocsis Máté szerint 107 ezer "aktivistája" van a Fidesznek és ez több mint bármikor. Ez a szám eleve hihetetlen: 2010-ben a népszerűsége csúcsán álló Fidesznek nyilván több aktivistája volt, mint most négy év Orbán-Simicska rablóhadjárat után. A 107 ezret hatalmas kamunak…..
drkovax 2014.02.17 19:01:54
Orbán unalmas, ami a tömegkommunikációra épülő korunkban a politikusnak is a halála. Azoknak, akik az átlagnál intenzívebben kísérik nyomon a politikát egyre torokszorítóbb érzés, hogy a nagy plagizátor, a nép felkent majma ásítóan unalmassá vált az utóbbi hónapokra.…..
drkovax 2014.02.16 11:29:46
@igazi hős: Az ugye nem zavar, hogy aki először dobta föl ezt a dumát, az már régen elvesztette a pert és bíróság mondta ki, hogy a székházeladásból származó bevételből egy fillér sem került sem az Orbán, sem a Kövér, sem stb. családhoz.
drkovax 2014.02.16 11:32:18
@high up!: Nem, még 3 év megszorítás lett volna, mert az IMF csak a tavaly ismerte be, hogy nem volt jó az általa ajánlott válságkezelés ...
Az új választási szabályozás jelentősen megnehezíti, sőt ellehetetleníti azon külföldön élő magyar állampolgárok szavazását, akik itthon nem számolták fel magyarországi állandó, vagy ideiglenes lakhelyüket. Ez esetben két lehetőség közül választhatnak az érintettek:…..
drkovax 2014.02.13 17:24:59
@Szelid sunmalac: Bejelented a kinti lakcímedet, lemondasz a 2. szavazatodról és már szavazhatsz is levélben ...
A szocialista pártban két bölcsesség foroghat közszájon a napokban: 1: Ha picsán rúgnak ne feledd, egy lépéssel előrébb vagy! 2: Szarból csak télen lehet várat építeni, de akkor is büdös.  Mi meg tulajdonképpen hálásak lehetünk Viktornak, mert megteszi azt is amire…..
drkovax 2014.02.05 12:17:08
@Secnir:
1. Milyen szélességi körön ? (Merthogy ugyanaz itt nem működne.)
2. Mit mondanak az ottani környezetvédők ? (Tiltakoznak.)
Gyurcsány Ferenc bedobott egy témát az egyházak finanszírozásával kapcsolatban. Ez önmagában nem lenne érdekes, mert pártja már annak is örülhet, ha a parlamentbe bejut, azonban a témát felkapta Brendel Mátyás és úgy neki esett, mint dühös kutya a lábtörlőnek nagyon jó…..
drkovax 2013.12.10 09:17:27
@genyamagyar: egy olyan rendszer, ami viszont nem a korabeli törvények alapján jött létre ...
drkovax 2013.12.10 09:20:54
@pizzaszeletvágó: A vállalkozó kiveheti a hasznot a cégből, a nonprofit szervezet nem (és így az egyház sem) csak eredeti céljai szerint használhatja fel. Ha nem így történik, az az egyházak esetében is btk (ld. Pécs). Tehát a törvény következetes.
drkovax 2013.12.10 09:23:24
@Lord_Valdez: Az egyház által alapított vállalkozásokra és az egyházi szervezetek vállalkozási tevékenységére mind az adózás mind a számvitel terén ma Magyarországon _azonos_ (!!!) a szabályozás bármely más vállalkozással, nonprofit szervezettel.
1000 leütés Mit akar a polgár? 2013.10.26 14:39:20
Először is felejtsük el a polgárt abban az értelemben, ahogy a fiatal demokraták (fel)használják: a kis- és középvállalkozóként méltánytalanul megadóztatott, bizonytalan jogi és stagnáló piaci környezetbe taszított, eszetlen bürokráciával keserített, vevői körétől…..
drkovax 2013.10.27 12:29:27
@PapiPapi: Mert vagy vállalkozik vagy szervezkedik. A kettő egyszerre csak a Demján-Csányi szinten működtethető (vagy ott sem, hisz ők sem teszik).
drkovax 2013.10.27 12:44:06
@kantonista: Az kevés lesz, mert a legjobb esetben is csak a választót foglalkoztató problémák és megvezetésükhöz alkalmazható módszerek feltérképezésére alkalmas. A megoldás viszont abban semmiképp sem lehet ...
drkovax 2013.10.27 14:26:45
@kantonista: Azért beszélgess el egy kicsit a katalánokkal is (pl.) erről a társadalommérnöki "vegyes etnikumú zónákat mindenhová" kérdésről.

Valójában egy identitási szint (a nyelvi) felmorzsolása a cél, mint a csalás esetében. Pedig enélkül meg fog borulni minden "egyed" előbb-utóbb és súlyosabb társadalmi problémákat fog okozni, mint a rettegett "nacionalizmus".
Véletlenül találtam rá a koreai Minjok vezetőképző akadémia " Az 1956-os magyar forradalom és a nyugati beavatkozás: remények és valóság" című anyagára. Elég meredek dolgokat állít a szerző, ezeket viszont komoly forrásanyaggal támasztja alá. 1956 a pszichológiai hadviselés…..