Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabady Zsolt

7 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TÉR-KÉP Irány a 3D 2016.04.14 17:04:15
Végre lehetőség adódott, hogy magyarországi adatokkal próbáljam ki a Skylinesoft Photomesh szoftvert. A Terramesflug GmbH. Ultracam Osprey kamerával lerepülte  Székesfehérvár területét. Ez a kamera nem csak nadír, hanem oblique (ferdetengelyű) felvételeket is készít. Ezekből a felvételekből…..
Az 1960-as években, a hidegháború közepére a Szovjet Haditengerészet stratégiája a repülőgép-hordozók terén nagy fölényben lévő US Navy ellenében a tengeralattjárók, nagy hatótávú, parti telepítésű repülőgépek és kisebb hadihajókról indítható robotrepülőgépek bevetése lett. Ezek hatékony bevetéséhez…..
Szabady Zsolt 2015.10.11 08:55:36
Olvasom a cikket, hogy a Google holnap kikapcsolja a térképe pontosítására szolgáló funkciót (Map Maker), amellyel a felhasználók javíthatták a térkép pontatlanságait, hibáit. Merthogy valaki beletrollkodot a térképbe. Bár szerintem jó poén volt és ennyi belefér az ugratásba,…..
Nem csak pénzadománnyal lehet segíteni a nepáli földrengés áldozatain, hanem saját munkával is, otthon karosszékből. Az Open Street Map (OSM) közössége önkéntes térképezési munkával segíti a nepáli földrengés kárfelmérési, helyreállítási munkáit. A feladat ezen a…..
Márciusban jelent meg az európai GNSS ügynökség legfrissebb tanulmánya a GNSS piac 2023-ig történő várható alakulásáról  Ebből ragadok ki pár érdekes részletet a helyfüggő szolgáltatások tekintetében (LBS - Location Based Services). Ezenkívül még számos nézőpontból…..
Az egész GIS iparág szempontjából érdekes hír jelent meg a Geospatialword.net-en. A Google elég jelentős hangsúlyáthelyezést hajt végre:    És egy blogbejegyzés kicsit…..
Az ENSZ sürgeti a téradatok megosztását!        ..
Szabady Zsoltnak hívnak, földmérőként végeztem a fehérvári főiskolán, amelyet később megfejeltem egy MBA végzettséggel.Rövid, a penci Kozmikus Geodéziai Obszervatóriumban végzett gyakornoki  állást követően beszippantott a magángazdaság. Húsz éve megalakítottuk a Datakart…..
Belsőség Az igazi mindenes 2013.02.19 15:16:02
Az első generációs, gömbölyű Toyota Previa örök kedvencem. Amikor megjelent a piacon, mintegy 23 éve, nagyon tetszett a furcsa, tojásszerű formája, a 75 fokban megdöntve, szinte a padló alá, az első ülések mögé beépített motorja, a beépített hűtő/fűtődoboza. Igazából…..
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
Szabady Zsolt 2012.02.02 23:29:04
@bogancs: Ha nincs papírja róla, akkor ne az én (mi) pénzemen próbálja ki, hogy ért e hozzá. (ha van papírja, akkor sem biztos, hogy ért hozzá, de sanszossabb) Menjen el magánszektorba papír nélkül, aztán az a fránya piac majd eldönti, hogy mennyit ér. Ha sokat, mehet miniszternek.
Vasárnap hozta le a NOL, hogy a Fidesz tömegdemonstrációval bizonyítaná mindenkinek, hogy a kétharmad a kormány és a Fidesz mögött van, de Kósa szerint a tél nem kedvez az ilyen jellegű rendezvényeknek. Megjegyzem, nem az időjárással van a legfőbb probléma ...Az Index tegnap írt…..
Szabady Zsolt 2012.01.11 10:16:33
@nandras01:
Nem akartam ennyire bulgáris lenni, meg egyébként is a nevezett nemi szervet jelen helyzetben néhány kiválasztottnak utalnám csak ki, ha már ők ugye kiutalták az egész nemzetnek.
Ugyan rossz nyelvek szerint Schmitt Pál csupán versenyezni akar Szalai Annamáriával, hogy kinek a nevére ad ki több találatot a Google a ciklusuk befejeztével, valódi gondolkodó ember számára már első ránézésre is világos, hogy nem erről van szó, Schmitt Pálnak már megint igaza…..
Szabady Zsolt 2011.01.03 22:22:21
@P.mester: :D Zseniális!!!
Felfogtuk igazán, hogy mi is folyik itt?A mai magyar állam legsúlyosabb problémája a pénz. A pénz hiánya, a működési kültségek, a transzferek újraelosztása, ezek mind olyan tényezők, amelyeket az elmúlt évtizedből örökölt az Orbán-kormány. Neki is része volt benne, hiszen…..
Szabady Zsolt 2010.12.03 00:02:01
Tőkehalmáj:

A 3. ponttal kapcsolatban ajánlom figyelmedbe, hogyan cáfolja ezt Matolcsy:

www.parlament.hu/irom39/01817/01817.pdf
A parlamenthez benyújtott T/1817-es törvénytervezetével, ennek is pontosan a 17.§-ában

"17. § Az Mpt. 5. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
5
„(4) A pénztártag követelése – a tulajdonlás elve szerint – a pénztártag tulajdona, amelyre az e
törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, és az
e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap tartozik helytállni.”"
Kőbánya Budapest   Kőbányán a XIX. század során kezdtek letelepedni a sörgyárak, felhasználva a kiváló ászokolási lehetőségeket nyújtó felhagyott bányaüregek és a jó minőségű forrásvíz együttes jelenlétét. A fejlődés ezután leginkább ifjabb Dreher Antal és…..