Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pdaw

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt héten elég nagy port kavart az amerikai SSC autógyártó videója, melyben sikeres sebességrekord-döntést hajtottak végre. A Tuatara nevű modelljük 331 mph-s, azaz csaknem 533 km/h-s sebességgel száguldott egy Las Vegashoz közeli lezárt útszakaszon. Ez 43 km/h-val több, mint amit az előző…..
Úgy tűnik, az arab országok minden évtizedben megdöntik a világ legmagasabb felhőkarcolójának rekordját. A dubaji torony már berobbant a köztudatba, kevesen tudják azonban, hogy a szaúdi királyi család pár éven belül trónfosztásra készül. ..
Pdaw 2019.05.28 07:13:33
@steery:
Nehogy megálljunk már a geostacionárius pályán! Onnantól felfelé minden egyes extra méter csak csökkenti az épület alján a nyomást.
Lassacskán itt a karácsony….már mindenhol virítanak a karácsonyi díszek...elkezdjük kerülgetni az új figurákat, minden nagyobb üzlet polcáról egy egy Lego Ninjago gépsárkány akar minket megtámadni és már betáraztuk a sörétest, hogy levadásszuk a George-ot sugárzó hangszórókat….ezen hangulaton…..
#528 Zsarolóvírus - ransomware: jó ideje létezik már a műfaj, rengeteg változata zsarolgat most is épp szerencsétlen user-eket világszerte és több alfaja van, mint ahányféle csokit ismer Gombóc Artúr. Sőt, még csak nem is az utóbbi évek termelte ki a kibertrógerekből ezt a fajta pénzszerzési…..
Az, hogy nem emberek vezetik őket. Ez elsőre elég furcsán hangzik, elismerjük, de ha egy kicsit jobban belegondolunk, rögtön kiderül, hogy furcsa ugyan, de igaz. És erre már a szakemberek is rájöttek. A nagy kérdés csak az, mi lesz a megoldás. Még novemberben történt, hogy a…..
Kettőt pislogunk és kezdődik a téli időszámítás, szombatról vasárnapra virradó hajnalban állítjuk vissza az órákat 3-ról 2 órára. Az óraátállítás haszna kettős: villamos energiát takarítunk meg, egyúttal kíméljük a környezetünket. Vagy mégsem? Elsőként az…..
Pdaw 2015.10.24 19:22:21
@sly_p:
+1
Robbant a bomba! A Volkswagenről kiderült, hogy évek óta csalt a környezetszennyezési szimulátoron. Közkedvelt autói a laboratóriumi körülményektől eltérve (amit egy titkos számítógépprogrammal szabályoztak a hatóság háta mögött) a napi használatban akár 40x károsabb…..
A végére egy kis érdekesség: Stan Winston és Schwarzenegger a Terminator 1. részénél azt a jelenetet beszélik át, amikor a címszereplő megműti saját szemét:)  ..
Üdvözöllek a frissen indult Városi levegő urbanisztikai és közlekedési blogon! Az ünnepélyes negyedik posztban a MÁV(-csoport) elmúlt huszonhat évét értékeljük. Bemutatásra kerül minden lényeges megvalósult és elmaradt fejlesztés. A poszt végén szavazhatsz: szerinted mi a legnagyobb hiányossága a…..
Pdaw 2015.09.10 21:52:28
Pdaw 2015.09.10 21:54:46
@IST:

ööö... mondjuk Budapest?
Helló-belló! Hamarosan folytatódik a South Park, méghozzá a 19. évaddal, így gondoltam, talán érdemes lenne az első tizennyolc szezonból összegyűjteni a legjobb részeket. Természetesen, mint minden más ilyen jellegű lista, ez is teljesen objektív, amit alátámaszt, hogy a…..
Üdvözöllek a frissen indult Városi levegő urbanisztikai és közlekedési blogon! Eme ünnepélyes első posztban a magyar vonatközlekedés racionalizálása lesz terítéken. Összehasonlításképpen megnézzük, hogyan működik a vasúti személyszállítás Európa többi országában, a…..
Az ősz minden évben jár Párizsban, de tavaly mi is elkísértük a párommal. Az utazás apropója a kedvesem által a munkahelyétől kapott ingyenes Disneyland belépők voltak, a választás pedig a…..
Tudtad, hogy néhány csillag hűvösebb lehet, mint az emberi test? Hogy hidrogénbombát robbantottak az űrben? Mennyibe kerül a szkafander?  Ki volt az a nő, aki a Columbia űrsikló katasztrófáját követő küldetés parancsnokságát elvállalta? Melyik náci fejlesztésen alapultak az első űrhajók? A világűr…..
A kommunikáció még a legnagyobbaknak sem megy tökéletesen, főleg, ha randizásról van szó! Erre példa Nicole Kidman esete, aki Jimmy Fallon januári talkshowjában bevallotta, hogy évekkel ezelőtt igazából azért vette rá egy barátját, hogy látogassák meg a showmant, mert tetszett…..
Néhány hete már beszámoltunk arról, hogy a székesfehérvári vasútállomás átépítése sok év várakozás után végre megindult. Az első munkák nyilván bontásról szóltak, de mostanra elkezdtek kinőni azok a létesítmények, amelyeken a személyforgalom majd bonyolódni fog…..
Néhány hónappal ezelőtt több cikkből álló elmélkedést folytattunk arról, hogy mi is állhat a vonatok útjába, ha nemzetközi forgalmat akarunk csinálni. Ennek kapcsán beszéltünk a műszaki akadályokról, az előírásokról illetve az üzleti megfontolásokról – de az elsőhöz…..
Majdnem halálra gázol két nőt egy vonat az egyesült államokbeli India államban, Monroe megyében. A meggondolatlan nők egy magas vasúti hídon sétáltak és nem tudtak elmenekülni a közeledő vonat elől. Szerencséjükre a vezető időben észrevette őket és az utolsó pillanatban…..
Lámaszeme Sztár hasonmások 2014.04.24 10:00:00
..
Pdaw 2014.04.25 07:16:19
A vasúti közlekedés az egyik legbiztonságosabb közlekedési forma. Mégis előfordul néha, hogy emberi mulasztás, műszaki hiba vagy természeti katasztrófa miatt baleset történik. Így van ez a nagysebességű vasúti közlekedés esetében is. Mert hiába a rengeteg biztonsági…..
A körúton örökítette meg magát két biciklis futár, amint a villamosok közötti szűk rést használják gyorsító sávként. A kettő perces felvétel ideje alatt háromszor vágtak át az egymással szembe haladó Combinók között Tény, hogy a villamossíneken nincs dugó, csak…..
Az amerikai hadsereg Tactical Assault Light Operator Suit, azaz TALOS néven mutatta be annak a fejlett gyalogsági testpáncélnak a látványterveit, amely emberfeletti erőt és olyan ballisztikai védelmet ígér, amilyet eddig csak a sci-fik szuperhősein láthattunk. A katonák nem csak…..
Pdaw 2013.10.13 07:55:10
Nem túloztam egy hónappal ezelőtt, amikor azt írtam, hogy októbernek már az első hétvégéje is erősebb, mint az egész szeptember. De most azt kell, hogy mondjam, nemcsak az elsőről, hanem szinte mindegyikről elmondható ez. Köszönhetjük ezt többet között annak, hogy a Cinefesten…..
Sakálrészeg oroszok gyakják egymást, de a kis mitugrász nő mind közül a legkegyetlenebb.  ..
Pdaw 2013.08.31 21:22:02
Kívül tágasabb A világ 2083-ban 2013.08.20 06:52:00
Aligha akad olyan ember, akit ne érdekelne, milyen lesz a (nem is olyan távoli) jövő. Egy előrejelzés szerint a 2080-as években a biotechnológiának köszönhetően mindennaposak lesznek a beültethető mesterséges, szuperérzékeny szervek, ami jó hír. Ami viszont rossz, hogy a Balkán…..