Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Approx

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Nem sikerült megszerezniük az európai uniós vezetőknek mind a 27 tagállam támogatását, hogy módosítsák a Lisszaboni Szerződést annak érdekében, hogy szigoríthassák az euróövezeti országok költségvetési politikáját. Két ország - Svédország és Csehország -…..
Approx 2011.12.09 13:05:44
@CyberPunK: Mi biztosítja, hogy 2016 után nem lehetnek árfolyamingadozások, ha 2020-ig biztos nem lesz eurónk?
Matolcsy nem szereti a számokat. Nem használja, nem dolgozik vele, igazából egyik száma sem jön be, ez már számtalanszor bebizonyosodott. Gyuri beláthatta, hogy ez így nem állapot, ez így nem mehet tovább, mivel úgy döntött a kormány, hogy létrehozza a Nemzeti Stratégiai és…..
Matolcsy egy év után kétségkívül megbukott, de Orbán bizalma töretlen a "Gyuriban" ("Gyuri egy ikon"), ami politikailag akár még érthető is: ha Matolcsynak "vége", akkor vége a hosszú ellenzéki évek alatt aprólékosan kidolgozott fideszes gazdasági…..
Approx 2011.09.06 19:55:37
@kiskályha: Ez egy veszélyes gondolatmenet, de azért gondoljuk csak tovább! Ha valaki kibukik az adott egyetemről vagy nem a szakmájában helyezkedik el, az sem térül meg az államnak, így csak azokat vehetnénk fel ilyen feltételekkel államilag finanszírozott képzésbe, akiknek biztosítani tudjuk a képzés végeztével a szakmán és országon belüli elhelyezkedést. Ezt azonban a lemorzsolódás vagy esetleges csúszás miatt az állam nem tudja garantálni.
Orbán ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott nyugdíj-ügyben. Nos, kétségkívül sikert felülmúlnia a nyugdíjvédelmi megbízott tegnapi szavait, van itt egy-két "érdekes" mondat. Ugye, számtalan beadvány (60+) van az AB előtt, akik tavasszal fognak dönteni…..
Approx 2011.02.02 19:10:01
@java786: Kicsi pontosítás, 3000 és nem 300 milliárdról van szó. Valamint, ha tényleg ezt kellett tenni, hogy megmentsük az országot a csődtől, akkor sem így kellett volna tenni. Ha államosítani kell a manyup pénzeket hát államosítsák, de ne beszéljenek nekem nyugdíjtőzsdéről, meg szabad választásról, ne hazudjanak a képembe.

"Amúgy ma reggel az egyik gazdasági rádióban hallottam, hogy az átlagos reálhozamok, 1.5% körül lesznek, ugye amit az emberek fel tudnak venni, ugye akik átlépnek.
Ha jól gondolom, ezt egy sima bankbetét is tudja, ha nem többet.?"

Egyrészt a pénztárakra szigorúbb előírások vonatkoznak, hogy mibe fektethetik ezt a pénzt, mint a banknál a bankbetétekre. Másrészt én lennék a legboldogabb ha ezt egy bankszámlán gyűjthetném nem pedig állambácsi költené el mostani nyugdíjakra ÉS egyéb folyó kiadásokra, miközben csak egy ígéretet kapok, hogy 43 év múlva, mikor elérem a nyugdíjkorhatárt (ha még élek akkor, és nem emelik meg addig), akkor kapok nyugdíjat.
Régen a matematika magányos sportnak számított. Művelői csendes egyedüllétben töprengtek, míg rá nem jöttek valamire. Esetleg leveleztek más matematikusokkal, de egy levélváltás hónapokig tartott. Sőt, a reneszánsz Itáliában egyesek gondosan titkolták az általuk kitalált…..
Approx 2008.12.21 20:50:51