Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Butuska

33 bejegyzést írt és 217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
Butuska 2018.12.15 03:03:45
@ulpius66: ~470 újság + rádió + tv nem elég?
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
Butuska 2018.08.24 22:58:57
@zírónájn: Nem ő az első. Nekem a volt általános iskolai társaim szülei szóltak a plébánosnak, hogy hétvégén halkabban harangozzon, mert felébrednek a kölykei és szétverik a házat. Akkoriban voltak 18 évesek.
Butuska 2018.08.24 23:01:48
@Na hogy érzi ez a Wágner magát?: Kereshettek volna, ez igaz. De mit tegyenek, ha nincs olyan? Kivéve a Krisztikét?
Ismét kimozdulok a komfortzónámból, mert egy olyan dolog történt, ami miatt lesült a pofámról a bőr. A TV2 csoport úgy döntött, hogy indít egy új sportcsatornát Spíler 2 néven, amire felvásárolgatták világesemények közvetítési jogait. Nos ez eddig szép és jó. A probléma nem itt kezdődik... Andy…..
Egyszerűen tombol a sajtószabadság Magyarországon. ..
Butuska 2018.06.07 21:55:25
@Megyko: Csodálkoztam is rendesen. Amúgy azzal is tisztában vagy akkor, hogy az állami, tehát közpénzből fizetett hirdetések ilyen mértékű targetálása erősen felveti a visszaélés gyanúját. Van ennek jogi megfelelője, de nem izgat fel.
Egyértelmű, hogy bármely céget, mely a reklámpiacról szeretne megélni, az állam simán meg tud fojtani.
Üdv az újjá épülő szocializmusban. Lehet, hogy nem szocializmus lesz a neve, de, hogy nem is demokrácia, az biztos.
Az HBO online videótára, az HBO Go mostantól négy közép-európai országban (Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szlovákiában) közvetlenül, azaz médiaszolgáltató nélkül is elérhetővé válik a felhasználók számára, jelentette be hétfőn az HBO. A platformon az HBO összes saját gyártású sorozata…..
Butuska 2017.11.14 16:58:40
@napocskin9: A Samsung TV-re van HBO GO app, letöltöd, asztali gépen bereggelsz, az opciókban megtalálod a tv PIN kódját.
Ezzel a feladattal unlockolod a simek szellem vadász hobbiját. Amennyiben 7 nap alatt sikerül végig csinálni, jutalmad a "Haunted House" unlockolása (LP-ért tudod megépíteni), vagyis a kísértetjárta ház megépíthetősége.   Küldj egy simet a parkba Bújj el a park nyilvános…..
Kovács András Péter, Janklovics Péter és Lovász László paródiafilmje tegnap délután még csak szórakoztató volt, tegnap este 11-re meg rögvalósággá vált, hiszen a kb. 12 000 forintból forgatott (UPDATE: KAP jelezte, hogy a költsége 0 azaz nulla forint volt) vicceskedésben nagyjából minden benne volt,…..
Butuska 2017.07.15 22:37:56
@dare: 3,4 milliárd forintért azért lehetett volna egy olyan megnyitót is fabrikálni, amit a helyszínen nem csak az a majd 1000 ember láthat teljes egészében, hanem kicsivel több is, ha már a közös kasszáéból lett fizetve. Nem a verseny fáj itt senkinek, hanem az a pénzszórás, amit a verseny álcájával elkövettek.
Megérkezett az első előzetes a Wachowski testvérek Sense8 című sorozatának második évadához. A Sense8 a 2015-ös indulásakor az év egyik legnagyobb meglepetése volt, bátor, újszerű, és szélsőségesen megosztó. "Vagy imádni fogod, vagy utálni, középút nem nagyon van" – írtuk mi is az első évadról...
A véleménynyilvánítás szabadsága győzedelmeskedett a tokaji bor becsülete felett, mondta ki hétfői döntésében a Kúria is. A legfőbb bírói testület a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete után az Uj Péter jogi képviseletét ellátó TASZ, illetve a legfőbb ügyész indítványaira végzett…..
Szigethalmon működik egy kábeltévé, a PR-Telecom Zrt., akik valamiért úgy döntöttek, hogy hetvenezer előfizetőjüknek ha ennyi nem volt elég a Hír TV-ből, akkor szar ügy, bocs, ők most kiveszik a csomagjukból Simicska Lajos hírtévéjét és majd adnak helyette pornót. Nem mondom, hogy értékét…..
Butuska 2016.12.07 23:18:37
@lutria: De lehet, este 11 óra és hajnal 6 között.A MindigTv-nél is az alapcsomag része, igaz, a számlán külön tétel, de csak az arra kivetett külön sarc, a "kulturális adó" miatt.
Az X-Faktor kapcsán sokszor felmerül, hogy akkor ez egy tehetségkutató-e vagy sztárgyár, vagy esetleg az RTL kasszáját arannyal a plafonig tömő pénzgyár, pedig egyik sem. Ez egy olyan műsor amin elméletileg szórakozhatnánk, csak nem hagyják. A legjobb évada eddig az volt az X-Faktornak, amikor Jimmy…..
Közleményt adott ki a FOX Networks Group azzal kapcsolatban, hogy 2017-től a hozzájuk tartozó csatornák, mint a Fox, a Nat Geo Wild vagy a National Geographic helyett a Telekom tévés csomagjaiban Andy Vajna új csatornái, mint a Kiwi TV, az Izaura TV vagy a Csili TV lesznek elérhetők. A Fox sajnálja…..
Butuska 2016.11.06 00:13:14
@Slepy: Nos, az UPC-nél jelenleg ez nem választás kérdése, minden benne van a csomagban, az is, amit nem soroltál fel, mert a tékom kiveszi
Butuska 2016.11.06 00:23:18
@L.A.M.: Az a helyzet, hogy bár a két országos adó mostantól kérhet tartalomszolgáltatási díjat, a TV2 drágább listaárat adott meg. Itt kezdődik a dolog misztikusabb része, hogy milyen egyedi árban állapodik meg az egyes szolgáltatókkal az adott tartalomszolgáltató. Mert MINDIG egyedi szerződést kötnek, a lista ár csak papírforma.
És igen. Bárki bármit mond, itt nagyon mocskos politika és pénzes történet van a háttérben
A riói olimpia egyik szombati közvetítésében ifj. Knézy Jenő úgy adta le a női 100 pillangó egyik előfutamát, hogy közben egy szót nem beszélt arról, hogy egy 18 éves szíriai menekült, Yusra Mardini nyerte meg a futamot, ahogy azt tegnapi posztunkban megírtuk. A történtek után vasárnap délután jött…..
Butuska 2016.08.07 22:08:21
@nick papagiorgo:
Nem kell elnézést kérned, hogy baromság amit írsz. Egy kommentelőt hogyan hasonlíthasz össze a köztévé riporterével? A kommentelő olvasóinak száma veled együtt pár száz, míg a köztévé olimpiát követők létszáma több százezer. A kommentelő ha barom, megkapja a kommetelő társaitól, a riporter viszont az őt hallgató nézőktől. Miért is baj, ha felhívjuk a figyelmét az etikus viselkedésre? Bár tudjuk, kitől kapja a fizetését, a látszatra azért adhatna.
Az üvegszálas optikai kábelek biztosítják jelenleg az egyik leggyorsabb szélessávú internetelérést, így nem mindegy, hogy mekkora a hálózat lefedettsége. Magyarországon a távközlési szélessávú kábelek 15,5 százaléka ilyen, amivel egész jó helyen állunk az OECD országai…..
Butuska 2016.02.28 00:48:48
@Online Távmunkás: Szövegértés? Nem az internet sebessége a téma, hanem az optikai hálózathoz csatlakozás aránya. Az, hogy ebből az előfizető mennyit kap meg, nem volt a cikk témája.
Megjelent egy cikk a Borsonline-on két nappal ezelőtt, amit sok más sajtóorgánum között az Index is átvett, és amiben arról volt szó, hogy a lap megnézte a köztársasági elnök március 6. és április 16. közötti útjairól szóló közbeszerzési beszámolót, és azt…..
Butuska 2015.07.19 22:50:09
@butschq: First Class nem egyenlő turista osztály... és ugye azzal is olcsóbb lett volna.
Tájékoztató anyag ahhoz a kormányzati javaslathoz, miszerint ha felmondott a munkavállaló, vagy éppen közös megegyezéssel szűnt meg a munkaviszonya, akkor kizárják a közmunkából 3 hónapra (hírek róla: itt) A javaslat célja az lenne a kommunikáció szerint, hogy az embereket az…..
Butuska 2015.06.13 20:45:00
@lutria: Amikor kirúgtak az egyik melóhelyemről elég mondvacsinált okkal, nem írtam alá a "közös megegyezés" című irományt, amire számítottak is, hisz kéznél volt az azonnali felmondás is. Perre mentem, de a tárgyalás megkezdése előtt 1 órával kiegyeztek velem. Mehettem volna tovább, és kérhettem volna brutál kártérítést is, de elég volt az, hogy rájöttek, ezt csak nagyon csúnyán bukhatják. Fizették az ügyvédemet, a perköltséget (ami megegyezés miatt nem is volt olyan sok), na meg ami még keletkezett, hisz jogtalanul rúgtak ki, és ez bekavart a tb és akkor még apeh oldalon is.

A lényeg: ha joggal/jogossan, a te hibádból rúgnak ki, fogadd el, és kész. De ha jogtalanul, csak mert pl unszimpatikus vagy egy főnöknek, ne hagyd magad. Ezért is gusztustalan Pintér ötlete: csak azért ellehetetleníteni valakit, mert szorult helyzetbe hozzák, nem kis szemétség. Engem se támogatott senki az ügyemben, egyedül a hugom mondta, hogy igazam van, csináljam végig, és szerencsém is volt, mert volt miből élnem ezen idő alatt is. De sajnos nem ez a jellemző. Na és a CV-ben se fest jól egy munkaügyi per, de nem is írom bele :)
Már a legutóbbi, sajnos jó régen megjelent, januári posztban is szót ejtettünk női sárkányokról, illetve arról a lehetőségről, hogy Androméda, a sziklához kikötözött leányzó és Kétó, az ő felfalni készülő sárkányszerű szörny valójában egy és ugyanazon…..
Tovább szigorított a parlamenti többség a vasárnapi zárva tartáson: már a világörökségi területeken sem nyithatnak ki az üzletek a hét utolsó napján. Számos település a turizmus érdekében enyhítésért próbált közbenjárni a kormánynál, ugyanis a vasárnapi…..
Butuska 2015.05.08 23:16:02
@Ma Baker: Igen, nálunk a vietnami kisboltos nagyon örül neki, dolgozik az egész család...
Merthogy ilyen is van, és ahhoz, hogy valakiből itt miniszterelnök legyen, jó ha van neki. Mint régen a hat ujjal, vagy foggal született gyerek. Mindenki tudta, na ebből táltos lesz, meg van jelölve. Az életösztön persze nem ilyen csip-csup dolog, annál sokkal fontosabb, de nem…..
Butuska 2015.03.29 16:13:52
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Pedig esélyes a Fidesz-Jobbik koalíció, mind a kettő gerince olyan "lágy", hogy már szinte nem is kimutatható, elveik zéróhoz közelítenek, de a hatalomért bármire hajlandóak...
Butuska 2015.03.30 21:32:04
@A megvalósult amerikai ólom..: Na de ki a f@szom beszélt az általad említett személyekről? Kiscsillag, én pártfonódásokat, nem személyeket emlegettem fel, de ha neked ez jött le.... fájdalmas, hogy a "nép" ennyire megvezethető...
A mai Blikkben szerepel egy furcsa levezetés arról hogyan juthat több száz millió forinthoz a köztévé jelenlegi vezérigazgató-helyettese, Rákay Philip, aki júliustól gyártóként feltűnve négy műsort fog szállítani a tévének. Jól hangzik, és tulajdonképpen van benne igazság…..
(A Music FM reakcióját a poszt végén olvashatják.) A Kettős Mérce blog a Gumiszoba blogra hivatkozva írt arról, hogy a Music Fm Önindító nevű műsorában az eredetileg is eléggé nőgyűlölő "Szőke, vagy gyereket szeretnél tőle? nevű játék szerda reggel "Szőke, vagy…..
Butuska 2015.03.05 17:22:53
@zsolteeee: Pont ezt írta le ez a cikk is, nem? A Kettősmérce és a Mandiner volt az, aki nem volt "hiteles"
Van itt egy hivatalos közlemény: „André Goodfriend, a képviseletvezető helyettese családi okok miatt távozik a posztjáról, Magyarországról, és visszatér az Egyesült Államokba.” Röviden: Goodfriend elment és Orbán győzött. Egész pontosan a távozás arról szól, hogy az…..
Butuska 2015.02.17 22:34:11
@tableno: Pontossan ezt akartam írni.... vagyis egy másik cikket, de mindegy is, a lényeg: nem kell a bloggolónak kapkodni a következtetésekkel, mert lehet, hogy az új nagykövet "csak egy szőke nő", de azért tudja, mi a dolga.

Nekem pont elég volt életem első 20 éve az orosz verzióban, nem akarom a maradék 30-at is orosz nyomás alatt tölteni.... OV-t meg csak megbuktatjuk végre, bár félek, amit elrabolt az országtól, azt nehéz lesz visszaszerezni.
Legközelebb már biztosan pénzt teszek arra, hogy a köztévé Híradójában nem fér bele a legfontosabb (headline) hírek közé, ha valami kormányellenes tüntetés történik. Miközben a Parlament előtt a tüntetők kordonokat bontanak el, addig az MTV Híradójában fontosabbnak…..
Butuska 2014.11.17 23:32:10
@storker: Bpcs, de az én problémám a gyenge forint, és nem a devizahitel + a korrupt állam. Köszönöm a figyelmet.