Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Max Logan (törölt)

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva Handrás megírta, hogy most már semmi kétség: érkezik a magyar iTunes Store. A Hungaroton nagyüzemileg digitalizálja a zenéket az Apple részére, ez egy valamit jelenthet, hogy hamarosan érkezik az iTunes Store Magyarországra! Esetleg már most…..
Komolyan mondom, ha ez így folytatódik, néhány hét múlva tényleg kénytelenek lesznek bemutatni a tabletet, különben lincselés lesz. Már nagyjából lehet sejteni a nevet, említéseket hallottunk egy újfajta beviteli módról, most pedig már azt találgatják, hogy mennyit is fog…..
Max Logan (törölt) 2009.12.30 22:27:25
@breQ: Csak egy-két gondolat, hogy mire lehet jó egy igazán ütős, profi tablet:
- aki használt már digitális ceruzát, nem kell ecsetelnem a dolgot
- eBook olvasás, internetes olvasás kényelmesen
- internetezés a lakásban bárhol (mert egyre inkább a mindennapjaink része lesz az internet -- lásd iPhone és kismillió 3G képes, nagyképernyős smartphone és hasonlók)
- Prezentáció az ügyfeleknek
- Kényelmesebb prezentációs kontroller, mint egy laptop
- A már említett digitális ceruzma megközelítés továbbvitele más témákra (wireframe és hasonlók)

Szóval azért van fantázia a dologban. Szerintem minden azon fog múlni, hogy milyen szinten lesz kidolgozva és milyen minőségi érzetet ad majd a fentebb említett felhasználások esetén.

Ha nem lesz drága, max. 2 éven belül beszerzek egyet az biztos.
Lehet itt kipróbálás nélkül szidni az Apple telefonját, a barikádon túlról magyarázni, hogy az miért szar, miért túlárazott divatcsicsa, mindez azonban elveszti súlyát, ha megnézzük, hogy mennyire elégedettek a tulajdonosok az egyes mobilmárkákkal.A JD Power felmérése szerint…..
Vezetékes netet szeretnék bekötni. UPC és T-Home különböző okoknál fogva nem jöhet számításba. Úgyhogy gondoltam, megkérdezem Twitteren, hogy kinek mi a tapasztalata alternatív szolgáltatókkal.A szempontok: a XII. kerületben legyen elérhető a szolgáltatás. Viszonylag…..
Max Logan (törölt) 2009.09.23 09:48:13
@poTomek: Én még 2005-ben voltam Enternet-nél (igaz vidéken). Akkor meg voltam elégedve velük. Csak az ár miatt váltottam, mert vicces árat ajánlottak a korlátlan csomagra váltásnál.

Ezután go másik szolgáltató, de megbántam. Azért, mert az új szolgáltatónak nem volt normális support-ja (csak hétköznap és csak 17.00-ig). Az Enternet-nél 24/7 tech support van, ami azért nem utolsó dolog.

Idén februárban jöttem vissza Enternet-hez, 8 Mbit-es csomagra váltottam. Ha van egy jó szerver (vagy ha torrentezik valaki és vannak jó seed-elők), akkor egészen 830 kb/sec-ig elmegy a sebesség.

Mivel én vidéken vagyok, a kérdés pedig Pest, így érdemes megkeresni az Enternet-et, mert Pesten valószínűleg elérhető a 25/5 MBit-es csomag.

Szóval én az Enternet-et tudnám ajánlani. Az ár nem biztos, hogy a legolcsóbb, de a 24/7 support miatt nekem megéri egy kicsivel többet fizetni.
Na kérem, egy újabb keynote következik, ezúttal főszerepben az Apple népszerű médialejátszói és az iTunes. Meg reméljük, hogy Steve Jobs, aki legalább egy hellót magára vállal. Csaba Londonból, a Chiswell Streetről, én pedig Budapestről, a nappalimból jelentkezem. Miközben…..
Az iTunes lett a legnagyobb amerikai zeneáruház az NPD szerint. A piacelemző azt állítja, hogy az Apple online boltjáé a piac 25 százaléka, míg a második helyezett Walmartnak, ami fizikai adathordozókon értékesíti a dalokat, csak 20 százalék jutott. Az iTunes részesedése folyton…..
Max Logan (törölt) 2009.08.20 18:46:45
@CernaGeza: Minőségi zenehallgatásra ott van pl. a loseless FLAC, amiért pénzt is adnék. MP3-ért csak akkor adnék pénzt, ha 320 kbps a minősége.

Ami pedig a CD-t illeti, igenis elavult formátum. Nagy helyet foglal (főleg műanyag tokkal együtt), nagyon könnyen sérül. A DVD, BluRay annyival rosszabb, hogy a nagy adatsűrűség miatt még kényesebb, azaz kisebb sérülés miatt már használhatatlan lesz.

No meg a XXI. században kell a kutyának egy ilyen korong. Ébresztő, házi média szerver kell azt' kész. Amikor mindenki a YouTube-ot nézni, online rádiót hallgat, az iPhone beépített YouTube progival jön, akkor kérdem én mi a tökömnek kell egy fizikailag sérülékeny, lassú elérésű adathordozó? Amikor már elérhető áron lehet 4, 8, 16 GB-os pendrive-ot kapni, az asztani DVD lejátszók pedig már (egy ideje) rendelkeznek USB bemenettel, akkor minek kell a CD, DVD, BluRay lemez?

Nincsen szükség az optikai adathordozókra!
Max Logan (törölt) 2009.08.21 14:45:50
@zila: Mondom, majd ha rájönnek a kiadók, hogy azt kéne adni, amiért fizetnek. De nem ringatom magam ilyen szép álmokba, mert ilyen mostanában nem lesz. Ez jellemző egyébként az egész modern kapitalista kultúrára. Pénzt mindenből. Az már a kutyát nem érdekli, hogy mi a piaci igény, miért adnának az emberek pénzt.

Én pl. nem adnék egy fillért sem Beyoncé új albumáért, még ha telepakolják extrákkal akkor sem. Miért? Mert egyedül a Sweet Dreams című track jó, a többi kaki. A Diva is csak egy fasza remixben hallgatható, úgy viszont üt.

Szóval adják az annyuknak az albumot extrákkal, ha nem kell a népnek, mert mint mutatják a statisztikák: a nép track-eket vásárol. Ha erre van igény, akkor erre kellene kidolgozni jó üzleti modellt. Ha nem lehet jobban felpörgetni, akkor meg így járt a kiadó -- nem kéne ennyire telhetetlennek lenni.

Egyszerűen gusztustalan, amit a kiadók és úgy általában a cégek művelnek. Mindenből pénzt akarnak, a nép meg le van szarva. Komolyan hányok már ettől.
Nem hivatalos még az infó, de a korábbi évek hagyománya szerint idén is szeptember elején várható, hogy az Apple bemutasson néhány újdonságot. Egyes források szerint a pontos dátum szeptember 7.Fussuk át gyorsan, mire számíthatunk, valószínűség szerint csökkenő…..
Max Logan (törölt) 2009.08.14 16:07:21
@Laci Navigátor: Én csak azt nem értem, hogy miért kell még mindig eröltetni az elavult CD fizikai formátumot. Ok, hogy Blu-Ray-en lehet tárolni 50 GB-ot, de könyörgöm egy elavult, sérülékeny adathordozó (persze ennek megfelelően olcsó).

30 éves a fizikai forma és ma már értelmetlennek látom az adatsűrűség növelését. Én már semmit nem mentek DVD-re, csak bizonyos dolgok biztonsági másolatát (ezt meg három példányban). Filmeket, zenéket, képeket és egyéb anyagokat ma már szigorúan gyors elérésű adattárolón érdemes tartani. Ebből következően az egyik legjobb megoldás egy otthoni központi media szerver kialakítása. Az összes házimozi cucc és számítógép innen olvassa és ide menti a multimédiás anyagokat. Ma már felesleges fizikailag kézben tartani egy-egy filemet, zenealbumot, amikor mindenki mp3 lejátszókkal, meg multimédiás kütyükkel mászkál.

Ami pedig a hordozhatóságot illeti: szépen lassan fejlődnek a flash alapú tárolók. Öt év múlva minden körülöttem lévő számítógépben SSD-t akarok látni, valamit csak és kizárólag flash alapú USB-s eszközökkel leszek hajlandó foglalkozni, optikai tárolókkal nem.

Halál az optikai adattárolásra!
Max Logan (törölt) 2009.08.14 16:13:52
@Max Logan: Ja és a lényeget kihagytam. A DVD olvasása katasztrófálisan lassú. Nevetséges, hogy bő 10 perc, mire egy DVD olvasó felmásol egy 4,7 GB-os DVD lemezet a gépre ...
Úgy tűnik, minden napra jut egy Apple-tabletes hír, hónapok óta szivárognak a pletykák egy iPodnál nagyobb, MacBooknál kisebb kézikütyüről. Szó volt már szeptemberről, Apple-közeli források legutóbb jövő év elejét említették, most megint szeptember van soron. Állítólag…..
Itt vannak a legújabb számok a harmadik pénzügyi negyedévről, ez a legjobb, nem ünnepi időszak a vállalat történetében. A bevétel 8,34 milliárd dollár volt, a profit 1,23 milliárd, ami nem rossz válság idején négy három hónap alatt. Főleg, hogy tavaly ilyenkor még csak 7,46…..
Néhány napja vagyok csak fent a Twitteren. Próbálok rájönni a technikai dolgokon túl, hogy milyen képződmény is ez a Twitter, és miért jó nekem, ha fent vagyok. Miután maga a twitterezés - vagy nevezzük inkább csipogásnak, így magyarul - is egy webkettes eszköz, és mindenhol azt…..
Max Logan (törölt) 2009.07.08 22:03:07
Én alapvetően nem értem ezt a Twitter jelenséget.

Mi a Twitter:
- egy blog, nagyon rövid maximális bejegyzés hosszal
- egy blog, mely rendelkezik regisztrációs rendszerrel, így publikusban is mutatható, hogy ki kit követ

A ki kit követ nem pontos, soha nem is lesz az. Ez kb. olyan, mint az RSS olvasás. Hiába írja ki a FeedBurner, hogy van x követő, ha mondjuk abból y nem olvassa el a feed-et (hányszor voltam régen úgy, hogy rámjött, hogy RSS-ben követem a blgokat, egy idő után, amikor már több 10 olvasatlan bejegyzés volt az olvasóban, töröltem az egészet).

Tehát ez a funkció lényegében értelmetlen, az iWiW-es hány ismerőse van valakinek hasonlat jó. A "kit követek" funkció egyébiránt kb. egyenlő a blogokban megtalálható blogroll-lal (ergó, már megint oda jutottunk, hogy a Twitter egy mutálódott blog).

A rövid üzenetek miatt arra kellene használni, hogy tudósítsunk. Miről? Bármiről, de értelmesen. Erre viszont kevés a 140 karakter.

A visszacsatolás a Twitter-en hülyeség, mert ezzel már nem mikroblogról beszélünk, hanem üzenőfalról. Ilyetén formán meg túl van bonyolítva a dolog. ("Sima" blog, kommentelés funkciója.)

Ergó, még mindig nem értem, hogy mi olyan nagy durranás ebben.

Lehet szűrni az infókat? Miért egy sima blognál, hírportálok feed-jeinél ez nem megoldható? Nem csak azt a feed-et veszi fel valaki RSS olvasóba, amit érdekesnak tart?

Szóval még mindig nem értem, hogy mire ez a nagy hype a Twitter és a hasonló mikroblognak nevezett szolgáltatások körül.

Én azt gondolom, hogy a mikroblognak akkor van értelme, ha az ember azt tudósításra használja. Hogy milyen témában, milyen közegben az mindegy. Viszont fontos, hogy nagyobb legyen a bejegyzéshossz, mint 140 karakter és ne legyenek hozzászólások. Ha már van hozzászólás, akkor az "sima" blog, nem pedig mikroblog.
Arra a felvetésre, hogy egyes blogok miért kerülnek rendszeresen az Index címlapjára, a blogketrec egyik szerkesztője a népszerűséggel vágott vissza. Sőt, az is kiderül, hogy nem is feltétlenül van egy adott időpillanatban annyi érdekes post, ami lehetőséget adna a szerkesztőnek…..
Max Logan (törölt) 2009.07.07 12:04:22
@hírbehozó: Azt hiszem megint én leszek a csúnya és gonosz. Miért is hirdeti a SEO-t a nagy marketing közösség (sic), ha most meg kiderül, hogy nem SEO kell ide, hanem egy szubjektív Index címlap, hogy valaki ismert legyen? (Másik kérdés, hogy mit akarunk, ismertséget -- mint a celebek; mert nekik az jó (ha ebből élnek) --, vagy kevesebb, de értékes, visszatérő látogatókat).

Ezt már egy másik post-nál is írtam: miért gondolja mindenki (főleg az IT-sok), hogy a nép gyorsan akar mindent? Az egy dolog, hogy valakinek ez érdeke, de az ember, aki szörföl a neten biztos, hogy mindent (!) azonnal akar tudni? Biztos, hogy minden hülyeségből azonnal hírverést kell csinálni, biztons, hogy ennyire kell tolni a bulvárt (ami a mai társadalom szégyene)?

És akkor jön megint a "felgyorsult világban élünk" szlogen. A nagy f@szt élünk felgyorsult világban. A világ éppen olyan, mint régen volt csak vannak emberek, akinek érdeke, hogy a tömegek úgy lássák, hogy ha nem részesei egy új trendnek (legyen az IT vagy nem IT), akkor kimaradnak valamiből. Legyen csak lelkiismeret-furdalása, amiért nincsen benne a tutiban.

Én azt gondolom, hogy jelentős globális szemléletváltásra lenne szükség, mert egyre inkább azt látom a világban, hogy van sok olyan dolog, amit megakarnak magyarázni, hogy az jó, az kell, de aztán valójában mégsem kell.

Lehet maradinak nevezni (nem vagyok az), de amíg ilyen dologokon lovagolunk, hogy blog.hu-s blog, meg Index címlap, addig sok érétkes dolog halad el mellettünk, ami _tényleg_ fontos.

Egyre jobban kezdek kiábrándulni ebből a húde gyors IT centrikus világból (mondom ezt programozóként) ...
Max Logan (törölt) 2009.07.07 12:32:29
@darvas: ok, de az az ember vagy csak Index-et olvas, vagy nem tudja használni a keresőket vagy a blog nem szerepel jó helyen a keresőben.
Max Logan (törölt) 2009.07.07 12:43:07
@Sziebig Peter: lehet megint én gondolom rosszul, de nem azt fogják sokan és hosszú időn keresztül követni, aki jó, aki amit csinál az jó? Nem pedig azt akit hype-olnak, éppen ő az aktuális megmondó, a sztár az itthoni netes játszótéren.

Vagy én látom nagyon rosszul a dolgokat, vagy valamit nem értek ebből a mai internetes közegből. Vagy már az interneten is durván jelenvan az a fertő, ami a világot uralja meg egy ideje (lehet ez hülyén hangzik, de már kezdek nagyon hányingert kapni a mai "trendek"től).
Tegnap azt próbáltam hangsúlyozni, hogy a blogszolgáltatók mintha elfelejtették volna figyelni a trendeket, és babérjaikra ráülve lassan elmegy mellettük a világ. Ha mégis szeretnék megtartani, sőt, bővíteni felhasználótáborukat, nyitniuk kell az új igények felé. Hatékony…..
Max Logan (törölt) 2009.07.04 10:43:08
@agyvihar: Egyetértek abban, hogy jó, hogy a számítógéphez kevésbé értőknek van lehetőségük. Csak sajnos a lehetőséget olyanok is kihasználják, akiknek nem kellene.

Lásd néhány éve a gportal.hu-s oldalak. A 99%-a szemét volt annak, amit láttam. A nem profi külső még ok, mert hát ugye nem geek-ek csinálták ott az oldalakat, de hogy 10-ből 8 esetében azonnal bezártam az ablakot, ha odavitt kereső az már durva.

Ez a jelenség mindenhol megfigyelhető: MSN, iWiW, stb. Mindenhol elburjánzanak az IQ negatív user-ek tartalmai. Kell ez nekük?
Max Logan (törölt) 2009.07.04 11:24:22
@agyvihar: Nehéz kérdés ez. A probléma adott az élet más területén is (jogosítvány nem jelenti azt, hogy az emberkét nyugodt szívvel ki lehet engedni a forgalomba).

Egy biztos, kellenek a szűrési rendszerek, mert tarthatalan hosszabb távon, hogy az internet tele legyen szeméttel (már most tele van). A megoldást pedig közösen kellene kidolgozni.

Értem én, hogy mindenki részese akar lenni az internetes dolgoknak, de mivel ma nagyon silány az emberek IT ismerete, sok esetben az alapvető internetes elvi dolgokkal nincsenek tisztában, ezért sok a probléma.

Ez egy komplex problémarendszer, mely csak közösségi összefogással oldható fel. Amíg a pénz az úr, addig sajnos a döntéshozói szféra nem igen fog olyan irányba mozdulni, hogy az jó legyen a kollektívának, csak a saját tárcáját nézi ...
Max Logan (törölt) 2009.07.06 21:43:47
@tommybravo: agyvihar felvetése jogos és valós problémára hívja fel a figyelmet.

A baj az, hogy vannak eszközök, amiket lehet jól és rosszul használni. Ha a tömegek nagy százaléka rosszul használja (igénytelen, izléstelen végeredmény, stílusérzék hiányban szenvedő egyén által készített) oldalak születnek (lásd néhány éve gportal.hu), akkor ott valami gond van.

Bár tény és való, hogy elég nagy ez a világ, mindenki zárja ki ami neki nem tetszik, ami nem fér bele az értékrendjébe.

Én "sajnos" maximalista vagyok, azt nézegetem, hogy hogyan lehet valamit adott körülmények között a legjobban. És az én értékrendembe nem fér bele a 98%-nyi szemét, ami az egygombos megoldások miatt kerül ki a hálóra ...

Nem a lehetőséggel van bajom, hanem a felhasználás módjával, a végeredménnyel.

Ettől függetlenül a mikroblogolás azon formája, amit a Twitter képvisel sz@r és hülyeség.

A mikroblog azért mikro, mert rövid, velős infókat lehet benne közölni. Az egész koncepciója ott bukik a Twitternek, hogy van visszacsatolás, azaz meglátásom szerint a mikroblog, részben akkor mikroblog, ha nem lehet kommentelni. A követősdit is hülyeségnek tartom, de ám legyen, de a kommentelhetőség révén (válasz lehetőség) már semmi értelme mikroblogról beszélni, mert ez így már nem más, mint egy elb@szott, zajos, iWiW like üzenőfal.
Még csak pelenkás, de máris megszámlálhatatlanul sok aloldala van. 2007. július 1-én indult, mint a vállalkozás 3. saját honlapja. Néhány aloldal azóta eltűnt róla, de sokkal több új érkezett helyette. Szellős és gyümölcsös, mi még mindig nagyon kedveljük.:)) Sok boldog…..
Max Logan (törölt) 2009.07.02 16:45:19
@MacTom: a konkurenciától/ból mindig lehet tanulni. Én pont a konkurens cégek, vállakozások elemezgetése alapján dolgoztam ki az az utat, amit most járok.

Még közel sem tartok ott, ahol szeretnék, így folyamatosan nézegetem, hogy ki, mit, hogyan. Na a hogyannal vannak nagyon nagy problémáim (főleg a technikai dolgokkal kapcsolatban én már csak ilyen vagyok, programozóként a precizitásra törekszem) így én erre erősítek rá, így lesz meg a saját kisebb célpiacom.

A 2 évhez pedig gratula.
Pár napja elgondolkodtam, hogy miért is mások a külföldi blogok (számomra elsősorban az angol nyelvű blogok), mint a hazaiak. Miért van más ÉRZÉS bennem, amikor a bejegyzéseket és a kommenteket olvasom.Pár éve láttam egy sokadik osztálytalálkozón készült fényképet. Az…..
Max Logan (törölt) 2009.06.30 12:28:28
A dícséret fontos. De mondjuk én személy szerint nem szeretem ezt a fajta agyondícsérést, ami a linkelt oldalon megy. Ugyanezt csinálják a Flickr-ön is, ami nekem nagyon nem szimpatikus.

Ritkán látogatok el a Flickr-re, mert az oldal nekem nagyon nem gyere be, de az esetek 99%-ában ilyen dícséretáradatot lehet látni, a kép készítője, meg nem győzi viszonozni ötmillió "köszi"-vel.

Ilyen helyzetben inkább legyen egy 5 csillagos, vagy x/10-es rating megoldás. A kommentekbe pedig csak a konkrét komment menjen.

Ami pedig a magyarokat illeti, tény és való, hogy itthon nem tudnak örülni mások sikereinek. Pedig a dolgok alapja az, hogy az emberek kisebb régiókban közösséget alkotnak. A közösség sikere az egyén sikere. Az egyén sikere a közösség sikere. Csak hát ehhez kell még egy kicsit tanulni itthon.

A múltkori pénzes kommentem csatolható ide. Egy nagyon elfajzott világban élünk, ahol az embereket úgy vezeti meg az összes létező hatalom (és ide lehet éreni az államvezetést, a médiát, stb.), hogy nem képesek az ÉLET-et látni. Meggyőződésem, hogy a földön ma élő emberek 99,99 százaléke nem tudja, hogy mi az, hogy élni. Elfogadják a vezérek értékrendjét, félnek a sajátukat megtalálni (ezzel feldják saját identitások, ami a legnagyobb veszteség az egyénnek és a társadalomnak is). Amíg ez a birkaszellem van jelen a földön, addig globálisan jóra nem lehet számítani (sajnos lokálisan sem).

Én egyébként amondó vagyok, hogy lokálisan kell gondolkodni, a globálisat szem előtt tartva. Minden nagy kicsiben indul. Ha nagyot akarunk alkotni, majdnem biztos, hogy elbukunk (ez az ide évem első felének a tanulsága), valamint ha megnézzük egyik feltaláló sem úgy indult neki, hogy én most valami nagyot alkotok.

Alkottak, aztán végül úgy alakult, hogy az közösségnek hasznos lett. És itt a lényeg, hogy csináld azt amit szeretsz, amiben hiszel. Ha így teszel, akkor boldog leszel. Na ez a boldogság nincsen meg az emberek nagyon nagy hányadában.

Elhiszik, hogy nem lehet jobb, nem lehet változtatni. Lehet, csak hinni kell benne és merni önmagad lenni. Ez a legfontosabb a földi életben ...
50 napja nem tudom, hogya visszatérő látogatókat mikor és miért sorolja be a Google Analytics az eredeti keresőszavuk alámiért nem adja ki a teljes keresőkifejezést a fizetett találatnál, miért csak azt a részét a kifejezésnek, amiért fizetekmit jelent az, amikor az új látogatók…..
Max Logan (törölt) 2009.06.25 21:34:39
Én nem vagyok Google specialista.

Nekem egyre jobban az jön le ezekből a Google árnyoldalait is (végre) bemutató bejegyzésekből, hogy talán olyan irányba kellene elmozdítani a webfejlesztést illetően, hogy nem egy-egy keresőre optimalizálunk.

Én pl. nem optimalizálom agyon az oldalakat (kifejezetten csak a Google-nek meg végképp nem), csinálom azt ami ésszerűnek tűnik, valamint próbálok szemantikusan kódolni és elsősorban a látogatók érdekeit nézni (és ennek egyenes következménye a jó helyezés).

Így az egyik oldal, amin most is dolgozom, de már jó ideje elérhető egy elég béta állapota kb. 8,5 millió találatból a 3. helyen van. Úgy, hogy az első kettő és 3-4. talákat ugyanahhoz a domain-hez tartozik. Ergó 8,5 milla találatból a másik helyen van az oldal agyonoptimalizálás nélkül.

Ami pedig az Analytics-et illeti. Nekem már az sem tetszik benne, hogy nagyon körülményes belőni, hogy egy adott user mivel, honnan, milyen felbontással stb. Anno Statgép-en volt erre egész jó megoldás. Bár az is tény, hogy nem igazán foglalkoztam behatóbban az Analytics-szel.

A másik gondolatom pedig az, hogy próbálunk valamit számszerűsíteni, ami az életben nem lesz (a technikai dolgok miatt) pontos. Így bár vannak online értékesítéselemzésre és egyéb marketinggel kapcsolatos dolgokra eszközeink, még mindig a legnagyobb mértékben a sejtések tudnak előre lendíteni ezt-azt. No meg ügyfélközpontú szemlélet, aminek persze része a mérés, de azért nem nem feltétlenül kellene ennyire mérni.

Azt pedig már csak halkan jegyzem meg, hogy meglátásom szerint nincsen szükség az ilyen mértékű elemzésekre. Még pedig azért nincsen, mert ha nem az lenne a mai világban a cél, hogy minnél jobban fokozzuk a bevételeket olyan áron, hogy az másnak fáj (sokszor szó szerint), akkor nem lenne gond a fent tárgyalt bizonytalanság.

Két projectem van tervezés alatt, melyeknél az alap gondolat egy non-profit site létrehozása volt. Aztán ahogyan érett a fejemben a dolog, létrejöttek üzleti modellek, amivel pénz lesz a dologból (ha nem lenne az sem érdekelne, mert az alap elgondolás nem a pénzkeresés, hanem az értékteremtés volt). Már most tudom, hogy nem fogom cúcsra járatni a gépezetet, mert nem értek egyet ezzel a szemlélettel. Ha akarnám az általam most kalkulált bevétel akár dupláját is be tudnám hozni az egyik project-tel (elég jól tervezhetők a bevételek), de fogom tenni.

Én nyítan ki merem mondani, hogy nem a pénz a cél (persze a létfenntartáshoz elegendőt azt meg kell keresni). A jelenlegi világ ezt nem teszi meg. Majd ennek is meglesz a közeljövőben az eredménye ...
Max Logan (törölt) 2009.06.25 21:37:42
@Max Logan: [...] (elég jól tervezhetők a bevételek), de NEM fogom tenni. [...]
A Brushes nevű programmal el lehet rajzolgatni az iPhone képernyőjére különböző színekkel, legalábbis ennyit lát egy egyszerű felhasználó. A profibbak azonban lehetőséget láttak benne, és képesek órákat eltölteni egy kép megrajzolásával. Ehhez csak az ujjukat használják…..
Azt a Jon Rubinsteint nevezték ki a Palm vezérévé, aki korábban az Apple-nél volt a hardverfejlesztési részleg vezetője. Az új vezér Ed Colligant szerdán váltotta a bársonyszékben, aki tizenhat év után lép le a cégtől.Nem Rubinstein az egyedüli exalmás a Palmnál, Chris…..
Véget ért a WWDC Keynote. Steve Jobs nélkül, furcsa akcentussal beszélő mérnökökkel telt el a több mint 2 óra. Volt mit bemutatni. Az eseményt alapvetően négy részre lehetne osztani. Először meglepődtünk a MacBook termékpaletta frissítésén, majd a Snow Leopardról és az…..
Max Logan (törölt) 2009.06.10 11:50:02
@Sütemény1975: Jah. És az a Nokia tudott VGA felbontásban (640x480) 30 FPS-es videót rögzíteni? Kétlem ...
Max Logan (törölt) 2009.06.10 23:15:10
@EvilHedgehog: N95-ről jót vagy semmit. Így inkább az utóbbi.

(Annó egyik munkatársamnak lett egy N95-ös letója és amikor megláttam, hogy milyen ratyi képet készít a kamerája, akkor mondtam, hogy az életben nem lesz többet Nokiám, főleg nem egy ennyire túlárazott készülék. Akkori árán sokkal jobban PDA telefont lehetett már kapni. Az N95 pedig csak egy nagykijelzős smartphone ...)
Max Logan (törölt) 2009.06.11 11:16:38
@EvilHedgehog: Tény a videóról volt szó, de Sütemény1975 állítása szerint egy 5 éves low-end Nokia képes volt arra a videóra, amire ma az iPhone. Ez azért akárhonnan nézzük elég vicces összehasonlítás.

Ami pedig a kamerát illeti, az az én szubjektív megítélésem volt 2007-ben, hogy egy akkor majd 200e Ft-os smartphone-ban megjelent 5mp-es kamera milyen szar képet csinál. Akkor és ott, az N95 nem volt jó ár/érték arányban, ergó rossz vétel volt egy PDA telefonnal szemben.

Egyként Nokiával kapcsolatban szkeptikus vagyok már jó ideje. Nem igazán van a kínálatukban olyan telefon (low-end-től high-end-ig), amire azt mondom, hogy ez most kell nekem. Annó a 7110-es Nokiám kiváltotta a "kell!" érzést, amit ma az iPhone. A Nokiánál ez már nagyon régóta nincsen meg (legalábbis nekem, akinek volt pár Nokia telefonja anno).
Meglepetésként ért, hogy az Apple tegnap új laptopokat mutatott be a WWDC-n, viszont  logikusabb lett így a termékpaletta. Tavaly ugyanis nem tudtam eldönteni, pontosan hol ér véget a MacBook, és hol kezdődik a MacBook Pro. Korábban külsőre is meg lehetett különböztetni a két…..
Appleblog A hónap Apple-hírei 2009.06.02 11:50:00
Nem tudom, olvassa-e valaki egyáltalán ezeket a havi összefoglalókat, én azért megírom minden hónap elején becsülettel.Ez a hónap a WWDC-re való készülődéssel telt, ami az Apple-részvény lassú felfelé kúszásán is látszik. A bejelentés piaci értékét majd az jelzi, hogy…..
Max Logan (törölt) 2009.06.02 17:12:49
@alma felhasználó: egy-két napja pl. Apollo 440 - Stop the rock című muzsikáját nem találtam meg jó minőségben DC-n (az öt legnagyobb magyar HUB-on kerestem), valamint nCore-on sem volt fent.

Torrent-et egyébként utálom, macerás, DC-n pedig még a megtalálás is az, ha éppen nem online az akinek megvan a cucc.

Ezért keresek egy olyan helyet, ahol beírom ami kell és még fizetek is értek, hogy ott és akkor meglegyen jó minőségben amit akarok. Azaz egy qrva nagy zenei archívummal rendelkező online zeneáruházat keresek.

A stílus változó és az évszám is. Úgy 1960-tól máig. :-) Éppen mit szeretnék meghallgatni.

Pl. Black Sabbath - Paranoid című zenéjét ezer éve nem találom sehol sem min. 192 KBps minőségben, megfelelő hangerővel (amit eddig találtam, az olyan fos halk volt, mint állat).
Max Logan (törölt) 2009.06.02 17:18:13
@alma felhasználó: DC-vel egyébként az a bajom, hogy zsákbamacska, hogy mi lesz a letöltött zenével. Volt kb. 1 éve egy-két olyan zene, amiből DC-n nem volt jó minősében senkinél sem. Mert lehúzta és a rossz minőségű zenét osztotta is meg, mindenkinél csak az volt. Meg ugye én csak a free slot-os találatokra keresek, mert ott és akkor akarom a dolgot, nem akarok várni, hogy majd egyszer talán lejön. Meg ugye nem download szervert üzemeltetek, hanem dolgozom.

Torrent pedig főként azért nem érdekel, mert ötmillió trackker, sok reges, valamint utálom az arányozást.

Azaz én fizetnék a zenéért, de eddig itthoni áruházakban amit kerestem nem volt meg. Pl. Madonna egyik száma a keresés pillanatában, már hónapok óta ment a rádióban és egyéb helyeken az áruház adatbázisában még nem is szerepelt.

És ami fontos, hogy csak egy-egy track-et akarok adott esetben, nem albumokat gyűjteni és a minőség mindenek felett.
Max Logan (törölt) 2009.06.02 17:27:35
@alma felhasználó: Igen, de konkrétan MP3-ra gondoltam.

Kicsitoff: 2002 karácsonyán kaptam egy Freecom Beatman miniCD-s MP3 lejátszót. Rá egy-két hónapja rátaláltam a Flash alapú verzióra (bár akkor az még csak max 192 MB-os volt). Akkor mondtam azt, hogy ez lesz a jövő. És ez lett :-)

A minőséget pedig úgy értettem, hogy online zeneáruházban látom kiírva, hogy milyen bitrate-tel lehet letölteni és azt töltöm, ami nekem kell.

Adathordozóval pedig 2009-ben én már nem játszok. CD-re, DVD-re már csak backup-ot mentek adatot azon nem tárolok.
A blogunkról írott nagyon kedves és hízelgő véleménye mellett Elnézést Kívánok egy ötletet is adott, hogy még miről olvasna szívesen:Adná magát, hogy a blog foglalkozzon startupok és különösen webkettesek marketingjével; szívesen olvasgatnék ebben a szimpatikus…..
Max Logan (törölt) 2009.06.02 13:04:19
Nekem amióta csak meghallottam először a webkettő kifejezést bajom van a dologgal.

Alapvetően úgy érzem, hogy jön valaki, kitalál valamit és generálnak mögé egy akkora hype-ot, hogy az viszi előre az egészt, de értelme semmi.

Meglátásom szerint ilyen pl. a Plurk, vagy Twitter. Éppen nemrég írtam róla, hogy mit gondolok a kérdéskörről. Mai napig nem értem, hogy miért jó az, hogy mindenki mondja a hülyeségeit és mások meg követik. Főleg úgy, hogy érdemi infót nem lehet átadni abban a rövid hosszban, ami pl. a twitteren is van.

Egyre több ilyen webkettes izé van, amiből én azt veszem ki, hogy a kitalálóik azt gondolták, hogy most össezhozunk valamit és híresek leszünk (és/vagy dől a lé).

Hirtelen nem tudnék olyan közösségre épülő szolgáltatást mondani, aminek igazán látom értelmét, ami értéket teremt (iWiW-ről is töröltem már magam).

Ami pedig a közösségre való támaszkodást illeti, ötletnek jó, de már lemondtam róla a Gportal-os időkben. Elvétve akad talán egy-két olyan közösségi megmozdulás ami értelmes, értéket teremtő, a közösség érdekeit szolgáló öltelen alapszik.

Lehet engem maradinak nevezni, de ez az ossszunk meg mindent dolog szerintem úgy általánosságban nem működik (működni persze működik, de értelme nincsen). Nem nagy tömegeknek kell szolgáltatásokat, termékeket fejleszteni, hanem lokálban, kisebb közösségeknek (amit aztán ésszel ki lehet majd idővel terjeszteni).

Ez a megközelítés persze szembemegy jelen világunk pénzorientált szemléletével, de én egyre inkább azt mondom, hogy dolgozz, csináld azt amit szeretsz, teremts értéket, adjál sokat és őszintén, a pénz meg jön majd "magától".
Nagyon kedves véleményt találtam a neten a blogról:www.kalkulus.hu/blogs.2840.Marketing+Iz%C3%A9kElnézést Kívánok néhány sorára szeretnék reagálni.Ha az átlag magyar meghallja a marketing szót, rendszerint gyanakvó szemforgatás, vagy lesajnáló ajakbiggyesztés a reakciója. Még…..
Max Logan (törölt) 2009.06.01 16:28:50
Én nem vagyok marketinges, nem is szeretnék az lenni. Viszont az utóbbi hónapkban olvasgattam erre-arra ezzel kapcsolatban.

Láttam, hogy egy-egy akciót, hogyan vitt végig egyik-másik emberke, aki alapvetően interneten értékesít, vagy internetes terméket/szolgáltatást értékesít (ebből az egyik tetszett a másik, nem bár tény és való, hogy működött).

Valahol olvastam (hogy hol arra már sajnos nem emlékszem), hogy akkor lesz valaki jó cégvezető, ha jó marketinges. Azaz tudja, hogy mit akar (el)adni és hogyan, kinek, stb.

Ezt továbbgondoltam és ugye valóban. Én tudom azt, hogy mit akarok (el)adni, viszont a megvalósításnál már el fog jönni az a pillanat, amikor én kevés vagyok. Ekkor fogok megkeresni olyan embereket, akik komolyan foglalkoznak a marketinggel. Én elmondom, hogy mit szeretnék közvetíteni a világ felé, ők pedig megoldják ennek szakmai részét.

Ez kb. ugyanaz, mint hogy valaki szeretne egy honlapot vagy webalkalmazást. Megkeres engem, (jobb esetben) elmondja, hogy mit és miért akar, én pedig hozzáteszem a szakmai tudásomat, tapasztalatomat.

A gondot abban látom, hogy az emberek nagyon nagy százaléka még mindig nem látja, hogy a marketing az nem átb@szás, hanem egy felelős magatartás, ami az üzlet elengedhetelen része.

És valóban, ha abból indul ki az egész, hogy az embert állítjuk a középpontba és neki akarunk (el)adni, akkor a marketing máris valami nagyon jó és élvezetes dolog.

Azt pedig nagyon nem szeretem, amikor valaki azt mondja, hogy kell ide egy kis marketing és majd dől a lé. Ezért tart ott a világ ahol. Ha majd eljutunk oda (nem fogunk), hogy a vállakozások értéket akarnak teremteni, az ember(ek)nek, az ember(ek)ért cselekednek és nem a pénézrt, akkor lesz jó világ (nem lesz, vagy nem mostanában).
Max Logan (törölt) 2009.06.01 18:49:01
@PikPok: "Kicsit ott is változik a helyzet, hogy melyik ponton indul a marketing. Az "én ezt gyártom, tudom, hogy neked ilyen kell, vedd meg" helyett egyre jobban az kerül előtérbe, hogy "én napi 24 órában ezzel foglalkozom, segítek neked, ha neked arra van szükséged, amit én gyártok/szolgáltatok". Megrendelői oldalról is változásra van szükség. A vevő fontos, de ha olyat kér, amit minőségileg nem vállalhat fel a gyártó/szolgáltató, akkor egy felelősen gondolkodó cég nem szolgálja ki. A rövid távon gondolkodó persze azt mondja, hogy tessék, vidd a sz@rt, de meggyőződésem, hogy ez visszaüt."

Ezzel a bekezdéssel összefoglaltad azt, amit már egy ideje mondok mindenkinek.
Emlékeztek, mit írtam tegnap, amikor megjelent a fotó az egymás mellé pakolt új, meg régi iPhone-ról? Hogy a hír alapjául szolgáló infó persze soványka, but van még idő a WWDC-ig, és a következő napokban bizonyára megismerünk egy rakás mocskos részletet. Hát pont csak…..
A minap az egyik fórumon futottam bele a kérdésbe, hogy hogyan lehetne sok képre automatizáltan ugyanazt a logót, feliratot rakni. A válasz az Action és a Batch File Processing, vagyis a csoportos, vagy kötegelt fájlkezelés. A videóban elkészítek egy vízjelet feliratból, majd egy…..
Max Logan (törölt) 2009.05.28 23:56:36