Regisztráció Blogot indítok
Adatok
watsonzoli

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Negyvenháromezer 2011.08.29 10:01:00
A soha-nem-látott-méretű-szuperszenzációs közmunkaprogram egyik utolsó kérdőjelét egyenesítették ki a múlt héten, amikor végre sikerült kikalkulálni, hogy mi lesz a közmunka fizetsége. A teljes munkaidős közfoglalkoztatottak kötelező legkisebb bére a szakképesítést és…..
watsonzoli 2011.08.29 22:17:33
Molly: egy 50 éves matematikus,ha kutatóintézeti matematikus volt, akkor jó eséllyel le tud lépni külföldre, mint ahogy a többségüknek van a hazai mellett külföldi állása is. Szóval, ha kihuzzák alóla a kutatóintézetet... Amúgy meg azt hallani, hogy hiány van középiskolai matektanárokból... pedig 120 ezret is megkeresnek, többet, mint egy közmunkás... szerintem ez a talicskázó cingár matematikus hülye és életszerűtlen példa...
A másik dolog: igenis léteznek értelmiségi közmunkák, a megfelelő kapcsolatokkal rendelkező munkanélküliek pl. ilyeneket kapnak, dolgoznak - egész pontosan üldögélnek - valami sóhivatalban 4 hónapig 4 órát, aztán újra kapják a segélyt egy évig... csak épp megfelelő ember nejének kell lenni, aztán máris nem kell tb-t fizetni az asszony után... elüldögél otthon, még pénzt is kap érte. Vidéki önkormányzatoknál tudod hány ilyen semmittevő közmunkás van? Totál baromság ez az egész közmunka.
Ha az államnak szüksége van valamire, vagy vegyen rá fel embert rendes állásba, vagy rendelje meg vállalkozótól.
A környékünkön például közmunkások kaszáltak a házak előtt - öthetes szárazság után, a félcentis füvet lekaszálták, kiirtva természetesen az összes virágocskát, bokrocskát, stb. - amit a házak lakói saját pénzükön ültettek, saját pénzükön locsoltak, és amikor kérdőre vonták a 33-as iq-jú fűkaszást, hogy miért nyirta ki a rózsabokort, azt válaszolta, hogy ő nem ismeri a rózsát... neki azt mondták, kaszáljon le mindent... szóval eszetlenül, vadbarom módjára tönkretett mindent, és ezért még fizetséget is kapott. Persze nem ő a hibás, hanem az a barom, aki ezt kitalálta.
Valamit tennie kellett az iWiW-nek, ez kétségtelen. Olyan mértékben húz el mellette a Facebook és a piac, hogy azt nem volt szabad szó nélkül hagyni. Mert az iWiW-et túlzás nélkül mindenki temeti. Egész egyszerűen nem találok olyan véleményt, ami akár csak egy kis esélyt is adna…..
Demszky Gábor kevesli a nyugdíját, mondják a lapok. Csakhogy ahányan vannak annyi félét. Az indexnek nyilatkozó Demszky szerint 200 ezer lenne a nyugdíj amit kapna, és a kiesett évei miatt pereskedne a hiányzó néhány tízezer forintért. A Borsban megjelentek szerint viszont…..
A Zugügyvéd is nap mint nap találkozik az alábbi problémával, kíváncsi, hogy a többi kolléga hogy kezeli ezt a helyzetetSzia ZugKolléga,Nem tudom, hogy a többi ügyvéd kolléga hogy van vele, de nekem k.vára elegem lett az ingatlanközvetítőkből. Bevett módszer, hogy annyira…..
Mindig annak az ügynek a környékén tűnik fel, ami épp a legtöbbet szerepel a hírekben. Ez most épp a vörösiszap-katasztrófa, ezért Magyar György jelenleg Kolontáron szorgoskodik. Elvállalta az áldozatok egy részének jogi képviseletét a MAL Zrt.-vel szemben, no persze nem…..
watsonzoli 2010.10.28 17:29:38
az előbb olvastam egy Hidasi nevű ügyvédről, aki egy devecserinek már végigvitte a perét, és 8 napon belül a kárának a felét - 10 millát - ki kell fizetnie a MAL-nak - vszinűleg ő lesz az első, aki pénzt lát a MAL-tól... De ez az ügyvéd legalább elért már valamit. A Dr.MAgyar pedig csak az ügyfeleket gyűjti meg tévéinterjúkat ad.

..szörnyű, hogy méregdrága ügyvéd kell ahhoz, hogy ezek a szerencsétlen ártatlanok megkapják az iszapban elúszott házuk értékét - ha rendes állami segitségnyújtás - JOGI segitségnyújtás is !!!!! - lenne, akkor az állam hivatalból kirendelne egy ügyvédet, az összes károsult kárát felméretné, akié biztositott volt azt fizesse ki a biztositó 8 napon belül - aztán majd a biztositó hajtsa be a MAL-on és/vagy az államon -, akié meg nem volt biztositott, annak az érdekeit képviselje az állam által kirendelt ügyvéd, és kapjon az államtól pénzt 8 napon belül, és majd ha kiderül, hogy milyen arányban voltak a kár okozói a MAL illetve azok az állami hivatalnokok, akik éveken át aláirták a tározó működési engedélyeit, akkor a MAL és az állam megállapodik, hogy melyik milyen arányban viseli.

Csakhát rohadtul nagy rendetlenség van az országban, a kisember érdekei nem számitanak. Akinek elúszott a háza, menjen a hid alá, aki meg a kárt okozta, egyezkedik majd évekig a feje fölött az 50 ezres óradijat kérő ügyvédekkel.

A károsultak jelentős részének egy havi megélhetésre nem jut annyi, mint egyetlen óra ügyvédi munkadij. 10-12 órányi ügyvédi tanács egy évi jövedelmét viszi el. Miközben amúgy sincs semmijük. Abszurd.

Végtelenül sajnálom a kolontáriakat, devecserieket, mindenkit, akit érint ez a szörnyűség.
 Elfogták a rendőrre lövő svájci nyugdíjas matematikust, olvasom. Az illető elbaridákozta magát, mert el akarták árverezni a házát, majd sikeresen megszökött a rendőrök elől. Ilyen hírek hallatán rögtön gyanakodni kezdek, hogy tényleg matematikus-e az illető. Lássuk…..
Onlinemarketing blog Nemceleb 2010.07.27 21:59:29
A bulvár a wikipedia szócikk szerint:A bulvársajtó gyűjtőfogalom, a populáris – és amellett felszínes –, egyszerűsített gondolati tartalmakat közvetítő, esetleg népszerűséghajhász médiatermék jelzője, amely sajátos eszközeivel az azt közvetítő közeg (pl.…..
Szabó Ákos beszólt a fél szakmának. Azt mondja, hogy jó lenne, ha nem tolná le mindenki a gatyáját, azt mondja, hogy jó lenne, ha az egyes hirdetési eszközöket a helyükön kezelnék, és nem mindent kattintásban mérnének. Azt mondja, jó lenne, ha a szakma szakmaként viselkedne,…..
Újabb ingatlanközvetítős trükk történetével lepett meg bennünket az alábbi levélíró. Az ügy kivételesen bérlőközvetítéssel és nem lakás eladással kapcsolatos. Tisztelt Zugügyvéd úr,Van egy történetem, ingatlanos szintén. Társasházi lakásom legutóbbi…..
...mától, háromból választották meg tegnap, első nekifutásra többséggel. Réti Pál – a korábban újraválasztott főszerkesztő, akinek a kiadóvezető megvétózta a hosszabbítását – ezúttal nem pályázott a főszerkesztői posztra.Vass Péter 1990 óta dolgozik a…..
Fél év múlva megszűnnek a kollektív szerződések a Népszabadságban – hallotta meg a Bécsi út felől repülő madarak szomorú hangját az Antagon. Ennek fontos részei a fizetéseket és a végkielégítéseket szabályozzák (szabályozták), például inflációkövető…..
Idősebbek biztosan emlékeznek még a Felkínálom (népgazdasági hasznosításra) című Pomezanski György által vezetett ősrégi műsorra, melyben talán először hangzott el nem szakmai közegben az innováció szó a múlt században. Leginkább talán ehhez hasonlítható az év elején…..
Még hétvégi: a Velvetnek teljes terjedelmében sikerült felraknia a marcali tanárnő home-pornó videóját, ami így az Index-címlapi ajánlóban is megjelent. Fasz meg meztelen kislány már járt az elmúlt hónapokban a főoldalon, de olcsó képeket kidobálni meg egy magánszemély…..
Rosszqtya elkezdett matekozni, miután mindenki bizonygatta neki, hogy olcsóbb kocsival járni, mint tömegközlekedve, ő meg a lenti levél alapján úgy néz ki, jól felhúzta magát ezen. Volt már egyébként szó erről, egyszer már egy költségszámító excel táblát is feltöltöttünk…..
E hét szerdán mind a négy országos napilap címloldalán egy-egy nyomásmérő órát csodálhatott meg az olvasóközönség. Megszokhattuk már, hogyha leáll az orosz gázszállítás, a szerkesztőségek sietve fotóriportereket küldenek a legközelebbi gázelosztó telepre, ahol…..
Csenki Attila, a Showder Klub egyik humoristája úgy megszopatta a Best nevű bulvármagazint, hogy még mindig sírunk a röhögéstől a történetet olvasva. Célja csak annyi volt, hogy kiderüljön: mennyire néz utána az újságíró a cikk alanyának, tud-e egyáltalán arról, hogy kiről…..
Ezen gondolkozom. Persze van két könnyű válasz. Az első az, hogy nem is a Fidesz támogatja Gaskóékat, hanem Gaskó támogatja a Fideszt. Bár ezt a verziót könnyű alátámasztani azzal, hogy az arrogáns (vd)SS-vezér először azt mondta, hogy Karácsonykor nem lesz sztrájk, aztán…..
watsonzoli 2008.12.21 18:17:24
Kimentem délután a pályaudvarra és vettem egy menettérti jegyet Zalalövőre, december 23-ára. Kértem IC-jegyet a Citadella nevűre. Jegyet kaptam, IC-pótjegyet nem kaptam. Nem árulnak. Mert sztrájk lesz kedden, le van tiltva a számítógépes rendszerben a keddre szóló IC-jegykiadás.

Most akkor mi van? Előre megegyezett a MÁV és a VDSZSZ, hogy megússzák a karácsonyi népáradatot, ezért csinálnak egy jó kis sztrájkot. Tehát tutira sztrájk lesz kedden, az összes tárgyalás csak néphülyités a MÁV részéről is, a VDSZSZ részéről is, le van már zsirozva a tuti keddi sztrájk.

Vagy megegyeztek a pénztárosok a kalauzokkal, hogy nem adnak ki előre IC-jegyet, mert ha netán mégis megindul a közlekedés, akkor ennyi utast nem tud kiszolgálni a pénztár, azaz az utasok jegy nélkül fognak felszállni a vonatra, minden darab utast meg lehet büntetni 5000 Ft-ra, ennek 20 %-a a kalauzé hivatalosan. Ha nem büntet hivatalosan, akkor 2000-ben lehet vele megegyezni feketén. És mindezt az a kalauz kapja, aki most kényelmesen sztrájkol.

Kurvára nagy biznisz. Ez Budapest - Zalalövő viszonylatban 200 000-es forintos tuti adómentes bevétel a kalauznak, de lehet hogy több. Simán kijön belőle a Cargótól követelt pénz, egy ötórás úton.
Ha meg hivatalosan büntet, az is kurva nagy biznisz a MÁV-nak.

Javaslatom: mindenki vegye fel
magnóval az alkut a feketepénzről, és jelentse fel a kalauzt.

Egyébként nem vagyok hülye, hogy a sztrájk közepén vonatjegyet veszek. A versenyszférában nyomok holnaptól 12 órás műszakot, nem tudok kiugrani jegyet venni, ha netán mégis elindulnak. Karácsonykor normális esetben is másfél-két óra a sorállás jegyért, lehet tippelni, hogy most mennyi lesz, ha netán mégis. A jegyem pedig 1 hónapig érvényes, és januárban is kell utaznom ezen a távon, tehát az nem vész kárba semmiképp. Az IC-jegy kárbaveszését pedig bevállaltam volna.
De IC-jegyet keddre nem adnak.

A pályudvaron egy pénztár van nyitva, és negyvenen álltak sorba, mert kiderült, hogy mégis megy egy vonat Fehérvárig.
A fenti Soltész Rezső örökzöldet választotta a Megasztár 4 sajátos humorú zenei szerkesztője a castingokon felbukkanó nevetséges vagy rossz hangú "sztárjainak", akik a szombat esti fináléban léptek föl.Többször kifejtettem már én is, más is, hogy ez a mostani…..
watsonzoli 2008.12.21 14:26:34
A kereskedelmi tv-knek egyetlen szempontjuk van: minél nagyobb profitot generálni. Namármost ez a Megasztár szerintem több SMS-ezőt hozott, mint a korábbiak. Először fordult elő ugyanis, hogy döntőbe került valaki, akinek rajongótábora lett.
Mert nem lett rajongótábora se Ruzsa Magdinak - aki az utóbbi tiz év legnagyobb énekes-felfedezettje véleményem szerint, igen magas képességekkel. Tóth Vera, Caramel pedig egyáltalán nem az az alkat, akiért rajonganak.

De Fekete Dávidért rajonganak. Akkor is ha kicsit hamisan énekel, akkor is, ha nem tud jól angolul, akkor is, ha ... És ez bizony különleges adottság - énekelni meg lehet tanulni, ha vinek van olyan hangja, angolul is meg lehet tanulni, ha vkinek van kitartása - azt, hogy vki érdeklődést keltsen maga iránt, az éneklése iránt - no ezt nem lehet megtanulni. Ez adottság. És Dávid ezzel az adottsággal magas fokon rendelkezik. Ebből üzletet is lehet csinálni - mert Fekete Dávidra bemennek a nézők a szinházba, bekapcsolják a tv-t és beküldik az SMS-eket. Mert Fekete Dávid érzelmeket kelt, figyelmet kelt - lehet hatásvadásznak nevezni, teátrálisnak nevezni, akár ripacsnak is nevezni - de a szereplése érdekli az embereket. Minél jobban szidta a zsüri, annál kiváncsibb lett mindenki, hogy kidől-e, összeroppan-e, stb., de egyáltalán nem ez történt, mert végigcsinálta, és még a végén is tudott mosolyogni, igenis van erő és kitartás a srácban, és bizony sokkal érdekesebb, szinesebb személyiség, mint Király Viktor, aki olyan tizenkettőegytucat marketingelhető énekes, akiből kismillió van a világ zenei piacán. Ami pedig Dávid teátrális érzelmeit illeti: hát ez kifejezeten hiánycikk - jéghideg marketingkampányok uralta világunkban pillanatok alatt az állatidoki lett a legnépszerűbb reklám a vigyori dokival meg a kövér vörös asszisztensnővel. Ezt a reklámot megjegyezték. Az összes többi elfelejtve. Fekete Dávidot is megjegyezték.