Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saik

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lenyűgöző szépségű Bath Anglia dél-nyugati részében fekszik  Bristoltól nem messze . Az egyik legszebb angol város az Avon folyó partján a szigetország egyetlen természetes melegvíz-forrására épült. Több mint 2000 éve várja az utazókat, nyaralni, gyógyulni vágyókat.…..
Talán soha máskor nem nézünk annyi filmet, mint karácsonykor és az utána következő pár napban. Hogy ne kelljen feltétlenül huszadszor újranézni a Pretty Womant és az Én a vízilovakkal vagyok című műalkotást, megkértem Puzsér Róbertet, hazánk vitathatatlanul legmarkánsabb…..
saik 2011.12.20 13:59:29
Art of Fashion A Benetton kampány 2011.11.17 09:37:00
  A Benetton reklámképei mindig is a kedvenceim közé tartoztak, azonban elsősorban nem a cuki babák, tündéri gyerekek, színkavalkád vagy vidám hangulat miatt, hanem az általuk közvetített üzenetek végett, mert valljuk be - a Benetton-nak van véleménye és nem is rejti azt…..
Filmdroid Donnie Darko 2011.10.08 20:12:00
Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, akinek Gary Jules Mad World c. számáról egyből a Donnie Darko zseniális zárójelenete ugrik be. Akinél ez nem játszik, annak sürgősen ajánlom a film azonnali megtekintését, mert ez az az alkotás, amit bűn kihagyni.Igazából az a film is ez,…..
saik 2011.10.09 20:41:38
@Alf: Igeeen, de kesobb arra jutottam:
Letrejon egy alternativ univerzum csak azert, hogy a fohos megtalalhassa a boldogsagat, jot tehessen masokkal is(pozitiv "vilag-egyenleg"-et hagyhasson hatra :)), es valahogy lehetoseget kapjon ertelmet adni a halalanak.

Egy nagy cirkusz csak a fohos kedveert, szoval a vilag minden sz@rsaga ellenere, megis van benne valamifele "fairseg"(isten behelyettesitheto de nem szuksegszeru), mindenki fontos, mindenkinek van egy eselye.

A Tears of Fears -es nekem kedvenc:
www.youtube.com/watch?v=VWJPa0bvWnM
saik 2011.10.10 16:18:44
@nál: óóó, szimplán csak érdemes utánanézni mások gondolatainak/kritikáinak ha valami nonsense-nek tűnik - amit te nem tettél meg - és ezért azt gondolom az állításaid sem annyira mérvadóak.

Sőt arra is lehet következtetni, hogy igazából nálad ez a default szokás, hiszen:

"amit kétszer megnézek a kimaradt jelenetekkel együtt, mert nem hiszem el, hogy valami ennyire rossz lehet."

Tehát inkább továbbra is egyéni értelmezés, self-serving bias, mintsem bevonni más értelmezést. Ez nincs elég magasan?

óóó, mennyire nem magamra gondoltam de megtisztelsz :)

Hogy mennyire "művészifaszverés" az nyilván valamennyire szubjektív és ezért nehezen tudnánk eldönteni. Szerintem is létezik a kategória, de nálam a DD erősen nem az - van kint pár elég jó magyarázat aminél már szerintem konzisztensé válik a történet - de ez ismételten szubjektív.
saik 2011.10.11 20:55:24
@nál: Valoban lehet csak kotozkodni akartam, my bad, elnezest kerek.

Láttam Aronofsky-ról is hasonló a véleményed, szóval akár még zsigeri is lehet a dolog.

Nalam egyszeruen mukodik a tálalás, a karakterek,a videoklip-szerűség, a nüanszok, a "f!%k the authority" attitűd és a mindig aktuális hipokrata-busting.

A főhősnek a most divatos meritokrácia felfogással szemben[1] szinte alig van választási lehetősége. Sodródik de amikor lehet akkor cselekszik, mindezt a helyzettel elfogadva, nyitottan. Még az is eszembe jut, hogy D sztoikus, a "féreglyukakkal" marha jól képileg is ábrázolva, de ez már tényleg messze. Nekem ezzel a személyes értelmezéssel(amit elismerek elég komoly belemagyarázásnak tűnik - ezzel a verős tézisedet erősítve) D nagyon szimpatikus volt.

Emellett jó a sodrása, kb egy éve néztem ~3-4szer és szinte nem is tekertem bele, velem rezonálnak az "üresbetét"-ek is(a Req. dream és a Fountain-t viszont már nem tudnám újra nézni).

Lehet csak ennyi - és ezt nem gunyorosan hanem az első Aronfosky-s pontra visszatérve - simán lehet pusztán mindenkinek zsigeri ez a film.

[1]www.ted.com/talks/alain_de_botton_a_kinder_gentler_philosophy_of_success.html
Van egy iskola, ahol nem kell tanulni, ha nem akarsz. Sem órára járni.  Nem, a neve nem  birkaiskola, hanem Summerhill. És nem is háromnapos csodáról van szó, mert az iskola, a módszer 1921 óta működik. Érdemes megismerkedni vele, még akkor is, ha az, hogy ez Magyarországon…..
Nagy igazság, hogy a számítógépes játékok bizony tele vannak igazán kúl, vagány alakokkal, különösen, ha az akciójáték zsánerbe tekintünk. Egyszemélyes, atlétatrikós tankok (Bruce Willis ftw), vagány orgyilkosok, cinikus szemétládák mentik meg a világot rendszeresen,…..
saik 2011.09.20 13:25:25
   Iskolai tananyaggá akarja tenni az eboktatást Nagy-Britanniában egy jótékonysági alap. A cornwalli K9 Crusaders nevű szervezet szorgalmazza az ügyet, hogy világ gyúljon az emberi fejekben a kutyák nevelését illetően. Az alapítvány úgy találja, hogy jelentősen…..
Az ókori hadseregekről sok leegyszerűsített téveszme kering, többek között a ponyvairodalomnak, igénytelen játékoknak és Hollywoodnak köszönhetően. Ha valaki ma meghallja Karthágó vagy Hannibál nevét, jó eséllyel egyből a harci elefántokra fog gondolni. Ehhez képest…..
 Képzeljék, most úgy tűnik Bonny Singer az elmúlt hónap legnézettebb indavideós riportjának főszereplője. Lelépett a pornóiparból. 4 pornójelenetet forgatott, majd nem jelent meg a szükséges orvosi vizsgálaton és menedzserével is megszakította a kapcsolatot. Ricardo…..
A "Galaktika Arca" verseny kapcsán igazán időszerű, hogy toplistába rendezzük a legszebb SF színésznőket is. Lesznek itt szőkék, barnák, vörösek, feketék - és kékek is. Egyelőre csak filmekből merítünk, de a szöveg helyett beszéljenek a képek! A lista…..
És igen, ide is eljutottunk: a Könyvhéten megkezdett Galaktika Arca Szépségversenyt a mai nappal megnyitjuk! A szavazás menete a következő: a bejegyzésben szereplő lányokat a sorszámukkal lehet megszavazni, kommentben, vagy itt, vagy a Galaktika facebook bejegyzése alatt,…..
saik 2011.06.24 13:43:55
Reágáló És még buzik is! 2011.02.14 18:52:00
p { margin-bottom: 0.21cm; }Coming out: a blog szerzője szurkol annak, hogy minél több férfi embertársa fedezze föl magában a meleg vonzalmakat. Így ugyanis több esély marad arra, hogy bájos lánykák pillantásukat szerénységére vessék – hogy egyebekről ne is szóljunk...…..
saik 2011.06.20 00:48:54
@Treuga Mei:
A meddoseg mint pelda szerintem nagyon jo volt, elismero csettintes misc-nek!

Szerintem te is jol magyarazol (felig), de a kovetkeztetes mindenkepp rossz. A kornyezet hat az egyedre es befolyasolja milyen genek milyen gyakran, mennyiszer "expresszalodnak". Santito pelda de talan a geneket lehet tekinteni egy tervrajznak amibol valamennyire mindig maskepp epul fel a haz, az adott ember es persze utana is folyamatosan valtozik, modosul. A meddoseg pelda nagyon hasonlo a homoszexualitashoz, nem 100%, hogy az ilyen genommal biro olyanna valik, tehat nem szaporodik es igy nem adja tovabb a variaciojat. Raadasul nem 1 genrol van szo, hanem soknak a kozjatekarol(viszont valoban lehet mondani olyasmit, hogy mennyire felelos ez-vagy-az). A homoszexualitas-ra. identikus ikrekkel vegzett meresek alapjan azt mondjak 50-50%-ban genetikus es kornyezeti hatas. A kornyezeti hatashoz jo meg hozzatenni, hogy kezdeti magzatkorban mindenki noi aggyal kezd, ebbol lesz hormon behatasra ferfiagy(legalabbis ujra divatos kezd lenni ez az elmelet). Ferfi homoszexualis ugy lehet, hogy a megfelelo idoszakban keveset kap es "lanyos preferenciaju" lesz az illeto, vagy sokat(illetve pontosan nem ismert hogyan) es lesz a hipermacsos "motoros bajszos" :). Nem keverendo ossze cross-dressing -el illetve mas "lanyos" viselkedessel, tenyleg sok variacio van. Egyebkent ha a hormonos hipotezis igaz akkor az egy nagyon eros erv, hogy orokbefogadhassanak gyereket, hiszen mar magzat korban eldol minden, nem a "latott mintak" a kornyezeti hatas es nem attol lesz valaki homoszexualis.

A megjelent gyulolkodok pedig nem hulyek, hiszen sajat kozossegukben ezzel statuszt nyernek - tehat pont nagyon racionalisan viselkednek.. Csak persze egy szinttel feljebb mar nem megy es azert, ha lassan is, de arra megyunk.
saik 2011.06.20 00:52:46
@saik:
Bocsanat a pocsek fogalmazasert, keson jottem ra nem olvastam at megegyszer.
Énvezettem? Az e-book nem könyv 2011.05.22 14:30:00
Dvorak egyik legutóbbi bejegyzése sarkallt megint írásra. Az Amazon sajtóközleménye szerint ezen évtől több e-book-ot adnak el majd, mint tényleges, papír alapú könyvet. Ez az új elektronikus könyvolvasóknak (e-reader-ekenek) köszönhető, s a fejlődés, vagyis a papíralapú…..
Még egy Uwe Bollhoz kapcsolódó poszt jut mára, kikerült a világhálóra az Auschwitz előzetese. Hűha, nagy fába vágta a fejszéjét a "mester", ugyanis eddig csupán néhány számítógépes játék népes rajongótáborát sikerült magára haragítania, most pedig…..
Egy vicces hirdetéssel reagált a Samsung Steve Jobs azon vádjaira, hogy az antennaprobléma nem csak az Apple-t, hanem az egész piacot érinti. A Samsung Galaxy S hirdetése a brit sajtóban jelent meg ma. Hello!..
saik 2010.07.23 14:04:13
@Tutto: Te Hulye :)

Az apple gepedben levo, intel processzort, a vinyo-t, a halozati kabelt is az apple talalta fel? Uristen koppintas, azonnal dobjad el.

Viszont vicces mennyire vehemensen veded az apple-t, talan mert identitasod resze lett a "Macem van ezert nyilvan van stilusom, de leginkabb nyilvan okosabb vagyok" marketing kampany? :)

Egyebkent azt hiszem azt akartad irni, hogy egy iphone -ban levo innovacio(hat esetleg az elso -ben, a mostani mar regen nem), sokkal fontosabb/ertekesebb minthogy neha eldobja a jelet.

Hat hidd el azert mashol is van innovacio :) (de az apple tenyleg jo userinterface -ket VALOSITOTT meg - hidd el az erintokepernyo vagy 50 eve igeny)

Az android meg roham tempoban fejlodik es mivel joval nagyobb community van mogotte, illetve sok resze szabad, ezert sztem nem valoszinutlen, hogy 1, 1.5 ev mulva joval lehagyja az iOS -t.

Egyetlen dologban nem versenyezhet, ez pedig, hogy az apple sok szempontbol divatbrand is ezert tobb mindent megengedhet maganak amit a tobbiek nem (kezdve az arazassal :)).
Már kevesebb, mint egy hetet kell csak várni.   ..
Hétvégét felvezető rovatunkban jöjjön egy igazi nehézbombázó, aki egyszerre testesíti meg a bajba került nemes hölgy toposzát és azt a rajzfilmes erotikát, amit Jessica Rabbit is képvisel. Mert lássuk be, Daphne hercegnő úgy néz ki, mint aki éppen fellépésre készül egy…..
  Sokan emlegetik azt a pillanatot, mikor Luc Besson száján kicsúszott, hogy ő bizony csak 10 filmet fog rendezni pályafutása alatt, se többet, se kevesebbet és mivel eléggé jól indított a szakmában a francia filmes, a többség repesve várta, hogy milyen művekkel örvendezteti…..
Érdekes, hogy különböző helyein a világnak ugyanarra a problémára, mennyire másképp reagál a köztisztaságért felelős önkormányzat.Budapest:            New York:A mi városunkban még ennél is magasabb a büntetési tétel,…..
saik 2010.06.15 16:01:07
@birca maxval:
Nalunk a kert ele szaratottak nem bomlanak le, hanem nagyanyam szedi ossze.. Ugye milyen igazsagos is ez?

Szemetelni ugyanugy bunko dolog, csak viszonyok vannak(azon meg lehet vitatkozni melyik a zavarobb, sztem minimum egy sulycsoport).

A problema egyebkent a kozlegelok problemaja es erre(en amit eddig lattam) tenyleg a birsagolas a leghatekonyabb mod(lasd meg szingapur - nincs egy db rago(!) sem az utcakon).
saik 2010.06.15 16:04:36
@birca maxval:
Nalunk a sovenykerites ele szaratott nem bomlik le, hanem nagyanyam szedi ossze.. Ugye milyen igazsagos es egyaltalan huszadrendu dolog is ez? :O

Egyebkent a "kozlegelok problemajanak" hivjak ezt es (en amit eddig lattam) erre tenyleg a birsagolas a legjobb. Lasd pl szingapurt: Az eldobott ragoert is fizetni kell, makulatlan is minden utca..
2010. május 27-i precedens értékű jogerős döntésében a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy az egyetemi vezetők fizetése mindenki számára megismerhető adat. A Bodoky Tamás újságíró és a TASZ által indított próbaper a gödöllői Szent István Egyetem ellen indult,…..
saik 2010.05.28 16:57:42
@Frankieboy:
Kint vagyok, egy ilyen "nyugati egyetemen". Hat itt se mondanam professzionalisnak a helyzetet :).

Pl. pont most volt egy osszezordules az itteni rektor(?) es a tanitogarda kozott, mert a rektor egy uzletiszferabol vett gardat szeretett volna az egyetem tetejere ultetni, mondvan ennyi embernel(~5-10000 embert foglalkoztat az egyetem) mar kell.. Persze a tanitogarda megfurta.

Egyebkent itt is megvan rendesen a human-real hasznossagi arok.

+1: az hogy fizetni kell az oktatasert tenyleg hatasos. En nagyon keves lodorgest latok, mindenki guzul a tezisevel.