Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dontpanic

1 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ditticento Create This Book #12 2020.05.20 15:38:19
Eddig azt hiszem, erre az oldalpárra vagyok az egyik legbüszkébb. Ha lemaradtál volna, mi is ez a könyv, ezt a posztomat javaslom elolvasásra. Most először használtam akrilfestéket az alap festésére (nagyon átütött az előző, almás kép), a fehér pacák pedig bubisfólia és fehér akrilfesték…..
dontpanic 2020.05.25 15:45:52
@Ditticento: ó, akkor ráéreztem valamire! Izgatottan várom! :))
Ditticento Create This Book #07 2020.04.25 01:07:05
Nagyobb hiátus után, a karanténbeli frusztációt enyhítendő készült a fenti oldalpár, olyan idézetek felhasználásával, melyek mindegyike igaz mostanában rám. Nem a könyvbe készítettem közvetlenül, hanem kollázs-technikát alkalmaztam. És bár nyilvánvalóan, ha most nem hívom fel a figyelmet, nem…..
  Dékány András „Csempészek, hősök, kikötők” című könyvének lapjain ismerkedhetünk meg a francia Guillaume Tell sorhajó történetével, vagy legalábbis azzal, amit a könyv szerzője annak ír le. Dékány a könyv közepe táján, a Jadran Máltára való megérkezésekor adja Daniló bácsi szájába a…..
dontpanic 2017.02.14 15:43:41
@David Bowman: ha korabeli portrékat nézegetnél róla, akkor George Romney képei közt érdemes keresgélni, elég sokszor megfestette. :) www.google.hu/search?q=george+romney+emma+hamilton&biw=1366&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwiho9nS6I_SAhWiF5oKHTtOC5oQ_AUIBigB

Tényleg szép nő volt, viszont a második terhessége (Nelsontól az első) után, többek közt az alkoholproblémái miatt tényleg megkopott a szépsége, amin persze kárörvendve csámcsogott az akkori társasági élet (van, ami nem változik - egy nő legfőbb értéke természetesen csak a szépsége lehet:)). Mondjuk ez a hanyatlás Nelsont nem akadályozta meg abban, hogy továbbra is rajongva imádja a nőt. :)
dontpanic 2017.02.16 19:09:36
@savanyújóska: nem azt akartam mondani, hogy ártatlan kis virágszál volt, hanem hogy az igazság valószínűleg valahol középen lehet. :)

"A közvélemény persze gyűlölte azért, mert megrontotta a Tengerek Makulátlan Hősét" - na ez az, mindig a nő a hibás. :))

Persze, tudom, hogy a politikai szerepe nem egyértelműen pozitív, ahogy egyébként Nelsoné sem, csinált ő is csúnya dolgokat, pl. ahogyan Nápolyban a köztársaságpárti vezetőkkel bánt (elvileg a britek hivatalosan felmentették őket, viszont ő nem lépett közbe, amikor végül is a királyi hadsereg lemészárolta őket, pedig emlékeim szerint mintha még ígéretet is tett volna a védelmükre). Szóval persze, Emma és Horatio sem voltak galamblelkű, tiszta erkölcsű valakik. :)

Hmm, a trónörökösre való rástartolásról nem tudok, de megrendeltem a könyvet, ami a most futó kiállítása kapcsán megjelent, elvileg elég átfogó munka, hátha abból kiderül több.

Az biztos, hogy nem semmi kisugárzás lehetett a nőnek. :)

Ezt a filmet még nem láttam, köszönöm az ajánlást, megnézem valamikor. A Korda Sándor féle filmet láttam, a That Hamilton Womant, Vivian Leigh és Laurence Olivier főszereleplésével (magyarul Lady Hamilton). Persze ez egy erősen romantizált, női sóhajokat kiváltó változat, szóval eléggé eltorzítja a valóságot, de érdekességnek jó. :)
Könyvben pedig egy nagyon jó regényesített változat a Susan Sontag-féle A vulkán szerelmese, ami meglepő megoldással a szerelmi háromszög legelhanyagoltabb szereplőjét, William Hamiltont állítja a főszerepbe, szerintem fantasztikus könyv, tudom ajánlani. Persze ez is fikcionalizált, szóval nem kell tőle tökéletes hitelességet várni, de ahogy meg tudtam állapítani, más, nem fikciós forrásokból, azért eléggé korrekten írja le a történéseket, és igyekszik kevéssé idealizálni a szereplőket. :)

Hát igen, Nelson pont attól volt zseniális, hogy tudta, mikor kell megtagadni az utasításokat, hogy mikor akar hülyeséget az Admiralitás, és felépített magának egy olyan karriert, hogy a végén már meg is tehette ezeket a dolgokat.
Egyébként a British Libraryben láttam a levelét, amit a trafalgari csata előtt kezdett el írni Emmának, és félbehagyta, mondván, hogy majd a csata után befejezi. Hát, ez már sajnos egy ilyen befejezetlen levél marad.

Gondolod, hogy tényleg ki tudta volna csinálni az Admiralitás? Mármint Trafalgar után már tényleg senki el nem vehette volna tőle az Anglia, sőt, Európa megmentője címet... nem lett volna végképp érinthetetlen?
dontpanic 2017.02.21 15:03:06
@savanyújóska: hmm, az általam olvasott források akkor ezt az esetet ráadásul még eufemizálták is.
  A „Csempészek, hősök, kikötők” lapjain Dékány ismét szerepeltet egy valóban élt korabeli hírességet, akit a következőképpen mutat be hűséges olvasóinak: „Valakit még bemutatok nektek a „Kék homár” vendéglőből. Illő, hogy megismerjétek őt. Azt tudjátok, ki volt Slocum kapitány? Hát hogyne: az…..
dontpanic 2017.02.10 11:14:24
@savanyújóska: igen, Heyerdahltól olvastam a Fatu Hivát, amiben az "édenkerti romantikázásról" ír. :) Abban is hasonlatos Gerbault-hoz, hogy az ő Kon-Tiki vállalkozása is lehetetlennek tűnt (az indulás előtt mindenki, hivatalos szervektől, tengerészeken és magánszemélyeken át) le akarta beszélni, hogy elinduljon, mert hogy öngyilkosság, amit csinál, de ő csak nekiindult. Gerbault-nak se volt sok esélye a rozoga hajócskájával és nulla szaktudásával. De Heyerdahlnak is sikerült elhajózni egy balsafa tutajon Dél-Amerikából Polinéziába. :) Ezek miatt is gondoltam a hasonlóságokat, meg persze a megosztottság miatt. De mindkettő figyelemre érdemes figura.

A linket köszönöm!
dontpanic 2017.02.10 11:22:18
@David Bowman: igen, emellett nem arról van szó, hogy a polinéz népek magukban őriznék a romlatlan ártatlanságot. Ahogy ki lettek téve a civilizáció "áldásainak", örömmel fogadták őket, pl. a finomított cukrot, de a következményekkel való megküzdéshez meg nem nagyon voltak eszközeik. A cukor esetében pl. az szétrohasztotta a fogaikat, mert persze fogorvosokat nem nagyon importáltak a nyugati civilizációból... szóval nem önkéntes választás eredményeként maradtak ők az édenkerti körülmények között, hanem egyszerűen később jutottak el hozzájuk ezek a dolgok, de amikor eljutottak, ugyanúgy nem utasították vissza a kényelmi és élvezeti cikkeket. Ilyen az ember, na. :)
A modern ember meg vágyik vissza a paradicsomi állapotokba, de azzal, hogy odamegy, jól szét is zúzza azt, aztán meg szomorkodik az elveszett édenkert fölött.

Heyerdahlék példája is azt mutatja nekem, hogy a fogyasztói társadalom (bár az ő idejében még nem erről beszéltek persze, de már ő is a túlzott modernizálódásra panaszkodott) rákfenéjére nem a "vissza a természetbe" mozgalom a válasz, hanem helyi megoldásokat kellene keresni.

Na mindegy, elkalandoztam, bocsánat. :)
dontpanic 2017.02.13 10:02:19
@savanyújóska: egyetértek. Kempingezni még csak-csak elmentem én is (már annyira arra se vágyom), de az egyik legjobb része annak is mindig a hazaérkezés volt. :D
Hét tenger Öngól. 2016.09.15 13:52:34
  A napóleoni háborúk tengeri harcainak egyik legnagyobb, és meglepő módon viszonylag kevéssé ismert katasztrófája a spanyolok két legnagyobb sorhajójának, a 112 ágyús Real Carlosnak és San Hermenegildónak a tragikus pusztulása volt a Gibraltári-szorosban, az 1801 július 12-ről 13-ra virradó…..
Hét tenger Kincskeresők. 3. 2016.10.01 09:07:47
Kip Wagner nagy visszhangot kiváltó sikerei után szabályos aranyláz kerítette hatalmába a Florida környékén élőket. A tengerpartot és a part menti vizeket kincskeresők hada lepte el, és gomba módra szaporodott a roncsok keresésére és feltárására alapított cégek száma is. Egy utazási iroda a…..
dontpanic 2017.01.31 12:09:00
Nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogra, és hogy ilyen igényes, részletesen kifejtett posztokat olvashatok ilyen izgalmas témákban. :)

Tegnap végigolvastam a Kincskeresők sorozatot. Nagyon érdekes, ahogy kibontakozott a posztokban a műkincsekhez való hozzáállás változása az idők során. Ahogy írtad, Phipps korában abszolút semmi eszmei értéke nem volt az inka kincseknek, csakis a konkrét "anyagár" számított, Wagnert meg Fishert (most esik le, ez utóbbinak milyen jó kis "beszélő neve" van :))) meg utólag persze kárhoztathatnánk, hogy ők is csak a pénzre mentek, de mint kiderült a posztodból, ők még a korukhoz képest egészen értékelték is a műkincseket, és próbálták őket megőrizni, amennyire lehet.

Manapság, amikor pl. Stockholm legfontosabb látványossága (nagyon helyesen:)) a Vasa, vagy amikor Porstmouth jelentős bevételhez jut a Történelmi kikötő/Mary Rose múzeum belépőiből, valami egészen elképesztő belegondolni, hogy ezek az értékek nem mindig voltak felismerve.

George Bass pedig, bár eddig nem ismertem, de most személyes hősömmé vált, hogy vállalta a tudományos világ megvetését, és azzal szemben is kitartott az értékrendje mellett a kérdésben. (És hány ilyen ember van a tudomány, művészet stb. történetében, ez annyira fontos tanulság, hogy ha az embernek valami fontos, akkor nem szabad beolvadni a közfelfogásba, hanem igen is menni kell előre, és próbálni érvényesíteni ezeket a dolgokat, mert csak így halad előre a világ.)

Egyébként azt lehet tudni, hogy miért ilyen későn ismerték csak fel a víz alatti leletek jelentőségét? Vagy nincs különösebb oka, egyszerűen csak? :)
dontpanic 2017.01.31 13:59:05
@savanyújóska: rettentő érdekes, amiket írsz. Furcsa belegondolni, hogy a muzeális értékek megbecsülése nem alapdolog, hanem ugyanúgy kortól, kultúrától, társadalmi berendezkedéstől függ, mint nagyjából minden más, ami az emberi kultúrához kötődik...:) és ki mondja, hogy pont nekünk van igazunk, és nem a pragmatikusoknak, akik mindent újrahasznosítanának...? :))
Még egy példa jut egyébként eszembe az általad felsoroltakhoz: Rómában a II. Viktor Emánuel emlékmű, ami már önmagában egy eléggé khm megdöbbentő alkotás, de ráadásul egy rakás feltáratlan középkori leletet áldoztak fel a területen a megépítése miatt.

A könyvajánlást köszönöm, mindenképpen utána fogok nézni.
dontpanic 2017.02.01 09:56:56
@savanyújóska: ó, igen, a régészet hazai helyzetéről ne is beszéljük. :( Én nem látok bele semennyire, de van egy-két ismerősöm, aki horrorsztorikat szokott mesélni...

De inkább vidámabb megjegyzéssel zárom a kommentem: megrendeltem a könyvet, amit ajánlottál, már nagyon várom, hogy olvashassam, ígéretesnek tűnik. :)
Az utóbbi években ami gusztustalan és minimálisan kapcsolatba hozható a dohányzással, azt a dohányzás elleni reklámok egytől-egyig felvonultatták már. Rohadó tüdőtől kezdve hamuvá égett emberekig az égegyadta világon mindennel megpróbálták már elriasztani a dohányosokat…..
dontpanic 2011.01.03 13:17:20
@Cirrus: én Budapest agglomerációjában élek egy kisvárosban, és sokat járok Pestre. Eléggé érezni szoktam a különbséget.
Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a Modoros vagy a Görbe Sminktükör már réges-régen kivesézte a férfias sportokért rajongó nőket, de ettől függetlenül én most megteszem. Környeztemben ugyanis egyre több az olyan fiatal nő, aki rettenetesen felkészültnek tűnik (!)…..
dontpanic 2010.05.11 13:20:46
Nem olvastam végig a kommenteket, úgyhogy lehet, hogy fogok ismételni.

A cím alapvetően nem tévhit. Tényleg sok nőt érdekel a Forma 1 és a foci. Nekem több nőismerősöm szereti a Forma 1-et, mint férfi.

Ami a posztban áll, az viszont tényleg sok nőre igaz. Sokan csak Räikkönen két szép szeméért szeretik pl. a Forma 1-et, bár sosem értettem ezt a hozzáállást, hiszen a versenyen úgyis csak a sisakot bámulod.:)
De kérdem én, miért baj ez? A férfiak gátlástalanul tehetnek megjegyzéseket egy-egy filmben, klipben látott nőre, hogy mennyire "sunáznák", sőt odáig is elmerészkednek, hogy egy-egy női vízilabdameccset csak a szép formákért néznek meg, akkor mégis mi a baj, hogy mi is legeltetjük a szemünket Iker Casillas-on vagy Jenson Button-ön?:)
Én, mint 10 éve F1-et néző nő, ennek ellenére ugyanúgy felszínesnek tartom azokat a nőket (és férfiakat), akik csak emiatt néznek meg BÁRMIT is. De ez úgyis hamar kiderül. Pl. ismerek olyan lányt, akinek, most hogy Räikkönen visszavonult, érdekes módon alábbhagyott az F1 iránti érdeklődése.
Megint úgy tűnik, én vagyok a kivétel, hát bevallom, fociban én is csak a VB-ket és EB-ket követem, és nem hiszem, hogy sokat értenék hozzá. De nem is állítom, hogy értek hozzá. A Forma 1-hez sem értek különösebben, de a 10 év alatt talán sikerült már néhány értelmes mondatot kinyögnöm róla, túl azon, hogy Vettel haja éppen hogy állt az adott versenyen.
Hogy miért nézem ezeket? Egyrészt mert szépek a férfiak, persze, nem is tagadom, de miért tenném? De ez nem kötne le ennyi időn át, szép férfiak máshol is vannak. Emellett érdekel is. Bármilyen fura, a sport érdekelheti a nőket, neadjisten még egy technikai sport is. Ültem már le Nascar és Champ Car futam elé is, ahol pl. fogalmam sem volt róla, hogyan néznek ki a pilóták. Egyszerűen érdekel, mint annyi embert.
Ettől függetlenül nem kell csodálkozni azon sem, hogy ahogy ti megnézitek Jessica Albát vagy Megan Foxot, úgy mi is megnézzük Luca Di Grassit vagy Tottit. Mert szépek és kész.:)
De ez mondhatni csak egy plusz adalék egy amúgy is érdekes dologhoz. (Egyébként az is hülyeség, hogy a sportban a kedvencet csak vonzalom alapján választjuk. Sokan igen, de akit igazán érdekel, az egy idő után F1-ben inkább nézi a neki szimpatikus vezetési stílust, azt, hogy valaki mennyire sportszerű, a nyilatkozatokat, stb. Drukkoltam én Häkkinennek is annó, aki aztán egyáltalán nem vonzó férfi - szerintem.:)
Ismét itt az évi rendes szakdolgozat szezon, fiatal felnőttek ezrei izzadva gyúrják reménybeli remekművüket, azaz kutatnak, elemeznek olyan témákat, területeket, amelyeket valójában előttük már rengetegen feldolgoztak. Ilyenkor erős a csábítás egy internetről letöltött kész…..
dontpanic 2010.04.17 12:27:02
@Zabalint:
"A bölcsész szakok "tudománya" pedig eleve arról szól hogy valaki ír valami marhaságot, majd 100-an elemzik, van aki pedig az elemzéseket elemzi."

Ez legfeljebb az irodalomtudományra igaz, (természetesen azzal kapcsolatban is lehetne vitatkozni az állítás korrektségével:)), ami a bölcsészkar csak egy kis részében jelenik meg (nyilván a magyar szakra a legjellemzőbb, ám annak is körülbelül csak a harmadát teszi ki - az osztatlan ötéves képzésben legalábbis. A bolognai rendszerben nem vagyok otthon, de talán jobb is ez így).
Egyszer volt, hol nem volt, volt két országos rádióállomás. Életek, életek, zenélgettek, aztán egyszercsak szóltak nekik, hogy "Fiúk, nincs tovább, húzni kell innét, mert a sáv mása lesz!". Persze tudták ők előre, hogy egyszer eljön ez a nap, de egyrészt biztos ami…..
Elfogytak a karácsonykor bevásárolt könyveim, úgyhogy kínomban Twilight Saga-t olvasok. Az tuti, hogy ha nem a barátnőm csoporttársa adta volna kölcsön, akkor némi keserű szájízzel forgatnám, de így ingyen még elmegy.Leszögezem, messze nem a legrosszabb könyv, amit lektűr…..
dontpanic 2010.04.10 19:16:15
@KFV:
Azt még nem olvastam, de hallottam róla (ha jóra gondolok).
Majd körülnézek itt-ott, hátha belefutok valahol.

Amúgy nekem tetszik a részletesség (csak engem kevésbé érdeklő témáknál kicsit visszaveti az olvasási kedvet:D), manapság úgyis minden a rövidségre, tömörségre (ezáltal néha felszínességre) buzdít (twitter, facebook/iwiw üzenőfalak), jó ellenpéldát is látni.
addict United Colors of MDF 2010.02.18 17:00:00
Nem fogjátok elhinni, kik szavaznak az MDF-re! Lányok és fiúk! Akik ráadásul mosolyognak, szexin csücsörítenek és bizakodóan tekintenek a jövőbe. Közös tulajdonságuk a nyakfétis, ami miatt szalagot vagy színes sálat kell viselniük a nap 24 órájában. Érdekes, hogy amíg a…..
dontpanic 2010.02.18 12:49:09
Vajon idén már a hazai cégek is beemelik a legtöbb ember számára még a Valentin-napnál is idegenebbül ható halloween műünnepét a reklámjaikba? ..
dontpanic 2009.10.31 17:35:33
Én nem lennék ilyen szigorú a "halloweennel" kapcsolatban. Sütő András Anyám könnyű álmot ígér című könyvében (1970) világításkor (tehát a nov. 1-jei temetőlátogatáskor) a gyerekek töklámpásokkal és ijesztő maszkokkal rohangálnak, rémisztgetik egymást a temetőben (a temetőben! azt hiszem, ha manapság gyerekek ezt csinálnák a temetőben Mindenszentekkor, páros lábbal rúgnák ki őket és a szüleiket is:)).
Persze arról nincs szó, hogy cukorkáért tennék ezt, de a hasonlóság eléggé megvan.
A különbség annyi, hogy nem Halloweennak hívták (hívják) a dolgot, hanem Mindenszenteknek, és nem október 31-én volt (van), hanem november elsején. (Igen, tudom, ez két külön dolog, de éppen ez az, hogy nálunk a Mindenszentek szól kb. arról, mint a Halloween, szóval megvan itt is az ijesztgetés, stb hagyománya, csak más formában. Az, hogy keveredik...hát ezt lehet sajnálni, de azt hiszem, ez elkerülhetetlen.... de utána lehet nézni, hogy is van ez, el lehet magyarázni a gyereknek, és akkor már ő is tudni fogja, hogy nem ugyanaz, csak majdnem:), és hogy melyik a régebbi hagyomány itt Magyarországon.)
De ebből is látszik, hogy nem olyan újkeletű dolog ez Magyarországon (bár a könyv, amit említettem erdélyi, de ilyen szempontból ez most mindegy), mint hinnénk.

Persze régen nem volt ekkora felhajtás körülötte. De ezen nem kell csodálkozni, és ez nem a Halloween/Mindenszentek sajátja. Ma már ott próbálnak lehúzni minket, ahol tudnak, ez nem újdonság:)

Egyébként szerintem az ünnepekkel nincs baj. Az ünnepnapok kellenek, és nemcsak a pihenés miatt. És az ünnepekhez szerintem hozzátartozik a rendszeresség (itt Chalabre hozzászólásával vitatkozom, aki szerint nem kell alkalom az ünnephez. Szerintem jó, hogy vannak ilyen "biztos" alkalmak is:)).
A felhajtás persze nem kéne, és tényleg zavaró, de aki akarja, ki tudja zárni. Engem pl. nem zavar a karácsony kiárusítása sem, mert NEKEM nem erről a szól karácsony. Én mindig úgy ünneplem, ahogy én szeretném.

Azért meg kár méltatlankodni, hogy mindegyik ünnepünk beemelt ünnep. Igen, ez van. A hagyományok se bebetonozott, örökkévaló dolgok, változhatnak, változhatnak. Olyanok ezek az ünnepek, mint a jövevényszavaink. Azokból is rengeteg van, és a legtöbbről már azt sem tudja az átlag nyelvhasználó, hogy jövevényszó.

Egyébként meg mindig van választás, nem kötelező egyiket sem ünnepelni.
Nem értem. Nem a reklámot, az egyszerű mint a szög, hanem azt, hogy kapcsolódik ez az egész a Raiffeisen kommunikációs stratégiájába. A debil család kalandjai után továbbra is úgy tűnik, nem tudja eldönteni a bank vezetése, milyen irányba is kellene vinni a cég reklámjait.…..
dontpanic 2009.10.12 13:21:23
@Androidus: én közel sem vagyok szakmabeli, mégis szemet szúrt a kopipészt, és elég visszatetszőnek tartom az ennyire nyilvánvaló koppintást.
addict Reklámrejtvény extra 2009.09.18 12:04:00
Kérem értelmezze az alábbi hirdetést. A helyes válaszért 5 pont jár, az indoklásért 10 pont adható. fotó:trn..
Egész egyszerűen elképesztő ez a szervezet. Engem alapvetően nem foglalkoztat az, ki eszik húst és ki tartóztatja meg magát ettől. Akinek jólesik, az felőlem lehet vegetáriánus, és még azt se bánom, ha kéretlenül elmagyarázza nekem, miért is jobb így élni. Nincs ezzel semmi…..
Green Day – 21st Century Breakdown (2009 Reprise) A szerkesztőségben erős egyet nem értés volt a Green Day új lemezével kapcsolatban, így egy kritika helyett most kaptok kettőt, méghozzá azoktól, akik a legjobban egymásnak mentek a témát illetően. Most kiderül, hogy a 21st…..
dontpanic Oldalak és irányok 2009.04.21 21:35:32
Még pár hónapja mondtam valamit (most már) volt miniszterelnökünkről, és akkor valaki megkérdezte tőlem, hogy jobboldali vagyok-e. Azt válaszoltam neki, nem vagyok semmilyen oldali. Utána viszont elgondolkodtam arról, hogy tényleg, milyen oldali is vagyok én, függetlenül akár…..
Most olvasom, hogy a Nielsen piackutató felmérése szerint miközben az autóipar komoly eladási problémákkal küzd, egyes termékek mind értékben, mind mennyiségben mért forgalma növekedett itthon. A válság legnagyobb nyertesei a rovarirtók, amelyek eladási 15%-os növekedést…..
Ha nem is tartom jónak a Soproni hazafiaskodó reklámját, azt mindenképpen a javára kell írnom, hogy nem lehet megkerülni, és koppintás ide vagy oda, egyszerűen muszáj róla beszélni. Ráadásul elég karakteres ahhoz, hogy továbbgondolásra és mint ebben az esetben is saját verziók,…..
dontpanic 2009.02.24 10:46:22
@Spaeter:

A paródia nem feltétlen "ellene" készül valaminek, nem állítja, hogy az eredeti szar. Sőt, az emberek általában azt parodizálják ki, amit alapvetően szeretnek, ismernek:) úgyhogy ez a sok paródia akár még elismerés is lehet:D de mindenesetre az biztos, hogy népszerűsíti az eredeti reklámot is. (Reklámozza a reklámot, hmm.)

Ennek a kisfilmnek a vége üt a legnagyobbat..."Magyarország...(kis szünet - vajon mit fog mondani? Azt ezután a sok szar után nem mondhatja, hogy szeretlek) én leiszom magam."
Szerintem nagyon frappáns befejezés, a sörhöz is több köze van, mint az eredetinek:))
  Feltételezett ügyfél: Budapesti Közlekedési Szövetség Feltételezett Média Brief:Szia Robesz!Helyzet van! Megjött a kutatás eredménye a BEB kampányról. Sajnos főleg rosszak a visszajelzések ("A szövetségben résztvevő vállalatok image-ét nem találtuk…..
A Médiaunió létrejöttét mindenképpen pozitív és régóta esedékes dolognak tartom. Annak, hogy ad hoc módon, államtitkárok vagy miniszterek kénye-kedve szerint induljanak társadalmi célú kampányok, amelyek nemhogy szinergiában, de a legcsekélyebb összefüggésben sincsenek…..
dontpanic 2009.02.04 12:58:51
@baskiria:

Az egészséges élet nem egyenlő a szar élettel:) nyilván nem arról van szó, hogy sose igyál meg egy sört, vagy sose egyél meg egy jó pacalpörköltet:) az önsanyargatás senkinek nem jó, de attól még lehet ésszel élni.

Nekem tetszik a film, az üzenete és a megvalósítás is. Jó ez a saját magunkkal szembesítős módszer, talán több értelme van, mint a South Parkos Mackey bácsi féle "a drog rossz, az alkohol rossz, érteeem?" hegyibeszédnek.