Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szvob.

7 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legjobb férfi főszereplő Oscar-díját a Stephen Hawkingot játszó Eddie Redmayne kapta, A mindenség elméletében nyújtott alakításáért. Stephen Hawkingot azonban enélkül sem kell már senkinek bemutatni. A világ legokosabb élő emberének tartott elméleti fizikus nemcsak a tudományos életre hatott…..
szvob. 2015.02.25 14:34:01
Szia! A 27-es idézetet (BT reklám hangját) felhasználta a Pink Floyd az 1994-es Keep Talking c. dalának intrójában.
youtu.be/aFZxm09G87E
1:12-től.
A zenekar azért használta fel a szöveget, mert David Gilmour (a dal szerzője) szerint ez minden idők legerősebb reklámja.
Mint ahogy látszik, elég furcsa helyzet állt elő ezzel a Óriás általi Ossian-feldolgozással. Az Artisjus egy elég jó útmutatót kiadott arról, hogy mi a teendő átdolgozás ügyben, mikor kell engedélyt kérni stb. Ebből a lényeg: Nem minősül átdolgozásnak az eredeti mű:•…..
Szombat este a Budapest Parkban ad több mint háromórás koncertet a Dream Theater. A progresszívmetál-zenekar talán ilyen hosszan még nem is zenélt, mint azt mostanában teszi, szóval a nagyon lojális magyar rajongók kiélvezhetik a koncert minden pillanatát. A szerénységgel…..
A köztévé idén is rászánt pár száz millió forintot arra, hogy bebizonyítsa: a mai magyar popzenéből igenis ki lehet választani harminc olyan dalt, amiből a közönség és a szakmai zsűri majd kiszedi azt az egyet, ami megfelelően képviselheti a Nemzetet, így csupa nagy betűvel,…..
szvob. 2014.01.27 09:52:23
@Mr. Közbiztonság Szilárd:
A Paddy and the Rats énekese annyira ír, hogy miskolci és magyar az anyanyelve.
Sena (Irie Maffia) anyanyelve viszont az angol, mivel ő meg ghánai.
Látod, nem ezen múlik. Meg lehet tanulni Miskolcon is angolul, még a Földes gimnáziumban is :)
Levelet kaptunk, a fenti képpel: Kedves CC! Ilyen egy HD adás MTVA módra. Letterbox kép, HD logóval. Mindezt 90 milliárdért. Üdvözlettel Hegyirabló ..
szvob. 2014.01.01 07:22:07
@muzoffru: pontosan.
Megírtuk ugye itt, hogy a Metallica fel fog lépni az Antarktiszon. Ez most már múltidő, hiszen a hétvégén lezajlott a nagy esemény, ahol a Coke Zero promóciójaként a metálzenekar pár szerencsés rajongónak csendeskoncertet (fejhallgatósat) adott a Déli-sark közelében, az argentin…..
szvob. 2013.12.10 10:44:18
@fomallyknownasmojokinguntilsixxfuckedmeout:
Ilyenje már régen van neki, tekintve hogy vadász. A SKoM dokufilmben pont egy ilyen usánkában van lefényképezve Szibériában egy medvével.
Ráadásul szerintem raj.
A Kerrang! magazinnak adott nemrég interjút Lars Ulrich, ahol beszélt a következő Metallica-nagylemezről, ami semmiképpen sem jelenik meg 2015 előtt. Azt azonban elárulta, hogy ugyan alig jut idejük együtt zenélni, de mindenképpen a 2008-as Death Magnetic hangzására építenek majd,…..
Na, már megint nyavalygunk. Nem lett jó az új Dream Theater (bár ki várt mást?), az új Korn pláne rossz lett és Terry Malts is csak közepes cuccot rakott le az asztalra. A képünkön látható Chvrches viszont odatette magát, és Drake is olyan jó lemezt csinált, ami előtt még az…..
szvob. 2013.10.19 20:00:37
@Nazarin: rutinból.
Az egyik kritikát Fekő Ádám írta. Mit vársz?
Ezek a faszik összekeverik a stílusjegyeket az önismétléssel.
Kings of Leon - Mechanical Bull(RCA) Biztos mindenkinek volt olyan kedvenc zenekara, akikért egy ideig rajongott, majd az első komolyabb váltás után kezdett belőlük kiábrándulni, hogy a végére egyenesen gyűlölje őket. Nekem ilyen a Kings of Leon. Máig képes vagyok rommá hallgatni a…..
A ír Strypes zenekar szeptember 9-én hozzá ki a bemutatkozó albumát, amiről most egy CC Rider-feldolgozáshoz koncertvideó is készült. Aki esetleg nem hallott volna még róluk, a Strypes egy csupa 16-17 éves srácokból álló rockzenekar, akik régi rhythm and blues dalokat dolgoznak fel…..
Roger Waters @ Puskás Ferenc Stadion, 2013.08.25. Ha valaki rajong az úgynevezett Igényes Zenéért, akkor szinte garantált, hogy a Pink Floyd az egyik kedvence. Fontos megemlíteni az Igényes Zene mellett, hogy ezek az emberek mesterei voltak a hangszereiknek, elképesztően átgondolták a…..
Dream Theater címmel szeptember 24-én jelenik meg a Dream Theater tizenkettedik nagylemeze, ami a második lesz Mike Mangini dobossal, aki három éve szállt be a csapatba, miután az alapító Mike Portnoy jól elszámította magát a hatalmát illetően, és kilépett tőlük. Erről a…..
Jerry Cantrell Twitterjén jelent meg az az üzenet, amiben az Alice In Chains gitáros-főnöke elmondja, hogy mennyire izgatott az új projektje miatt, amiben rajta kívül még Roger, John, Eddie és Lars van benne. Mivel a twithez csatolt képek alapján ezekhez a keresztnevekhez a Waters,…..
Egy már 1992-ben megírt Ámokfutók-dallam adja Lady Gaga Paparazzi című slágerének alapját. Maga a képen is látható Kozso mondta el ezt a döbbenetes hírt a Hír24 portálnak nyilatkozva. A producer ezt a hasonlóságot észre sem vette volna, de mivel hűséges, szerető…..
Sokszor előfordul, hogy az ember egy bizonyos zenét hallva legszívesebben hányna tőle. Így van ezzel valahogy Lady Gaga is, aki Justin Bieber után szintén a saját koncertjén dobta ki a taccsot a színpadon. Az énekesnőnek Barcelonában feküdte meg a gyomrát pár lépcsőfok és onnan…..
szvob. 2012.10.09 10:52:09
Az állami koncertszervező hallani sem akart róla, Schmitt Pál viszont támogatásáról biztosította a haldokló szocializmus korszakának emblematikussá vált budapesti gigakoncertjét. Az angol együttes teljesíthetetlen igényekkel állt elő, de cserébe megkapták a hazai filmes szakma…..
szvob. 2012.09.24 17:20:24
@Fandor:
"az I want to break free csalódás volt, mert senki nem énekelt, ez látszik a filmen is."

Ezt nem értem, már hogy a viharba ne énekeltek volna? Ráadásul a dalt nem a lemezes hangszerelésben játszották, hanem full-élőben!

Vagy hogy a közönség nem énekelte?
Aki ismeri Steve Harris munkásságát, annak biztos, hogy nagyon meglepő volt az Iron Maiden-főnök szerdai bejelentése, miszerint a basszusgitáros hamarosan szólólemezzel jelentkezik. Harris írja ugyanis szinte az összes Maiden-dalt, lényegében ő menedzseli a csapatot, és az ő…..
szvob. 2012.07.19 11:49:27
Február 17-én sokadjára érkezik Magyarországra a Dream Theater, de a progresszív metál csapatnak olyan fanatikus rajongótábora van itthon, hogy szinte bármennyiszer jöhetnek. A legutóbbi koncertjük óta sem telt el egy év, akkor tulajdonképpen bemutatták itt is az új dobost, most…..
„Jó reggelt! Tegnap este meghallgattam a Metallica/Lou Reed-albumot. Metallica-lemezgyűjteményem eladó, várom az érdeklődők jelentkezését.” A fenti Twitter-üzenet tőlem származik. A Twitter - mint tudjuk - online közösségi háló, ahol a felhasználók 140 karakteres…..
szvob. 2012.01.04 13:38:41
@Söci:

még egy kérdés lehet?
Ha valaki kedveli a Meatllicát IS, az már nem lehet Komoly Metálos Arc, ugye?
szvob. 2012.01.04 13:45:29
@GregDzsi: Ízlésbeli dolog :) arról meg felesleges vitázni, amellett, hogy minden általad felsoroltat kedvelek, vagy kedveltem valaha.
szvob. 2012.01.04 13:52:29
@Söci: :)
A gótok és darkok sem maradnak ajándék nélkül az ünnepekkor, ugyenis a Cure koncertlemezt jelentet meg. A duplalemez a 2011. szeptemberében tartott Bestivalos fellépésüket tartalmazza, 32 dallal, két és fél órában. A Bestival Live 2011 december 5-én kerül a boltokba,…..
Az USA Today interjújában Lou Reed elárulta, többen is felháborodtak a Metallicával közösen készített, csak pár napja megjelent Lulu miatt. Leginkább a Metallica oldaláról érkeztek negatív vélemények, többen meg is fenyegették: "A Metallica rajongói…..
A Metallica ma este adta volna fennállása első koncertjét Indiában, de a koncertet az utolsó pillanatban el kellett halasztani egy nappal - a helyszínen összezsúfolódott rajongók viszont nagyon nem örültek a bejelentésnek. A zenekar az indiai Forma-1-es futam kísérőrendezvényeként…..
Saját zsebből finanszíroznának egy 3D-s filmet a Metallica tagjai, legalábbis ezt írja a Deadline Hollywood. A zenekar nemrég fejezte be a legendás Lou Reeddel közösen felvett Lulu című album felvételeit, és úgy tűnik, eszük ágában sincs visszatérni ahhoz, amihez Lars Ulrichon…..
Tiszta Beszéd Orbán futása 2011.10.19 19:26:00
 Az Orbán Viktorban folytonosan a Patás Ördög eljövetelét vizionáló önmagát a demokratikus középnek, függetlennek és sok más képtelenségnek nevező megélhetési rettegők csoportja napok óta rugózik azon, hogy a Fidesz megfutamodott a "Facebook-hippik" tüntetésétől október…..
Idén tavasszal jelent meg a FreshFabrik ötödik nagylemeze Mora címmel, amihez már két klip is készült (Stealing The Sun és Woman), most pedig itt a harmadik, az Into The Light, ami a három közül mindenképpen a legmonumentálisabb. „Az Into The Light mozival kapcsolatban már nyár…..
szvob. 2011.09.28 07:29:10
@MSEfan: Esetleg Eva Peron? (Pedog ez nem is a Don't Cry For Me, Argentina" :))

Igen, le lehet tölteni hivatalosan is a lemezt:
www.dalok.hu/lemez/id/2203
Jó tőtögetést!

Szvobi
FF