Regisztráció Blogot indítok
Adatok
artzinia

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! Hamarosan útnak indulunk, folytatás itt! [2010. június 7., 9:32] Elképzelhető, hogy az adományok átvevőit csak nehezen, vagy csak munkaidő után fogjátok elérni, mert aki nem tudott szabadságot kivenni, annak muszáj dolgoznia. Én…..
artzinia 2010.06.04 15:33:27
A kizárólagos iPhone-forgalmazó AT&T megduplázta a hűségszerződések felrugóira kirótt büntetést, ami így 325 dollár lett. Egy másik kizárólagos forgalmazó, a Magyar Telekom pedig fél évnyi előfizetési díjat fizettet ki azokkal, akik iPhone-t szeretnének. Birkák.  …..
Új rovat indul az Appleblogon: a havi rendszerességgel jelentkező posztokban i-Doki, az ország egyik legismertebb Apple-szerelője ad majd tippeket, tanácsokat arra, hogyan hozzuk ki a maximumot gépünkből, egyúttal néhány izgalmas sztorin keresztül megtudhatjuk azt is, hogy milyen…..
artzinia 2010.05.21 22:27:20
@acsa77: Személy szerint én sokkal jobban örülnék egy az ifixit.com-on található részletességű "képregénynek", kiegészítve olyan szöveges információkkal, amik elengedhetetlenül szükségesek az egyes műveletek elvégzéséhez, pl. rejtett helyen megbúvó csavarok vagy patentek, stb. És igenis, szükség lenne az ONYX használatához is némi magyarázatra, hiszen nem mindekni számára egyértelmű, hogy melyik funkciója épp mit csinál, pl. cache-ek törlésénél milyen jellegű gyorsítótárakat töröl, az befolyásolja-e pl. a böngésző gyorsítótárát, netán elmentett jelszavakat meg ilyesmi.
A T. választópolgár hozzászokhatott ahhoz, hogy bizony időnként párttól függetlenül fel-fel röppen egy hír, hogy szabálytalan volt egy közbeszerzés, áron alul adtak el valamit vagy épp haverok igen komoly végkielégítést kapnak.Az azonban új, hogy politikus besurranó…..
Gulyásdemokrácia Egy igaz Magyar 2010.03.18 11:29:00
Elsőre nem is igazán értem, mi a baj ezekkel a képekkel a Jobbik-szóvivőről. Méghogy nem összeegyeztethető a füvezés, a melegfelvonulás résztvevőinek ölelgetése, és a hasonló dolgok az igazi magyarságtudattal? Dehogynem!Kezdjük például ott, hogy mosolyogva ölelkezik…..
A negyven év feletti nőket támogató intézkedéscsomagot Szollár Domokos jelentette be a 2009. október 30-án tartott kormányszóvivői tájékoztatón. „Igenis nézzen ki úgy egy negyvenes, ötvenes, vagy akár a hatvanas éveiben járó nő, hogy lepetézzek tőle! Ezen célok…..
A 47 éves O. Jánost kisebb értékre elkövetett színesfém-lopásért ítélte halálra az első fokon eljáró bíróság még szeptember elején. Az ítélet azonnal jogerőre emelkedett, mert sem az ügyész, sem a kirendelt védő nem fellebbezett ellene, illetve fellebbezési jogukról…..
Igen ám, de gondoltak-e arra, hogy a beidegződések, a betonbiztos módszerek hibásak, netán rosszul rögzültek? Gondoltak-e már arra az éjféltől-hajnalig kéziféket rángatók, a CO-sperrel vitézkedők, hogy a mindennapi közlekedés sokkal komolyabb, nehezebben megoldható feladat elé…..
Most még nagyobb marhának tűnik a Psystar, mint amilyennek eddig gondolhattuk. Amikor teljesen véletlenül elveszítették a klóneladásokról készített dokumentumok valamennyi példányát, azt hihettük, hogy el akarják rejteni, mennyire nagy hasznuk volt az Apple operációs rendszerének…..
artzinia 2009.12.02 11:40:53
Kérem szépen, már megint majdnem olyan szintű ez a (meddő) vita, mint a tojás és a tyúk esete, illetve, hogy közelebbit mondjak, mint az, hogy otthon vagy kórházban szüljenek a nők.
Mindenki eldönti, hogy mi fontos neki, aki Hackintosh mellett dönt, annak valószínűleg más szempontjai vannak, mint aki egy eredeti Mac mellett. Én Hackintoshon kezdtem, aztán azóta már 2 Mac is dolgozik, viszont a régi PC-nek is megvan a helye, OSX-szel a kamrában szerverként zümmög. Hosszú ideig csak az asztal alatt állt és rugdostam, aztán eszembe jutott, hogy minek hallgatom a temérdek külső vinyó zúgását, kivágtam a francba mindent a kamrába, és végre a PC sem csak a port fogja. Igazából megint gondolkozom egy gépcserén vagy bővítésen, és persze az árak közötti súlyos eltérés igencsak elgondolkodtató, ennek ellenére valószínűleg vagy nem veszek semmit, elvégre tökeletesen megfelel a munkámhoz és szórakozásomhoz a jelenlegi géppark, de ha mégis, akkor az vlaószinű egy 27-es iMac lesz, ha lesz rá pénz és kinövi addig a gyerekbetegségeit. Egyszerűen képtelen vagyok visszalépni abba a szerelgetős, kínlódos világba. Ha pedig igazán szuper Hackintosht akarok összedobni, abba minőségi alkatrészek kellenek. Ami ugyancsak nem olcsó. Szóval nem valószínű, hogy ki fogok dobni az ablakon kb. 100ezret csak egy Thermaltake házra, amit megint csak össze kell építeni aztán a többi alkatrésszel. És akkor a távirányító nyújtotta lehetőségekről és kényelemről még nem is beszéltem. Ja, meg a dizájnról sem. Most már abban a korban vagyok, hogy nem mindegy, hogy mit kell bámulnom napi 8-16 órán keresztül. AZért meg megintcsak nem kell új gépet vennem, hogy az is a kamrában ücsörögjön, mert olyan ronda és hangos, hogy elviselhetetlen. Fájl- és multimédia szerverként megteszi az öreg 2 magos is.
Felkerültem a Subbára, szerencsére nem valami neten felejtett behányós képet talált meg rólam a mocsokblog, hanem ezt itt, a panelnaplót. Ez több szempontból hasznos, egyrészt az egyik hozzászólótól megtudhattam, hogy pszichiáterhez kellene mennem, mert "ennyi kisebberndűségi…..
Appleblog Szívnak a régi macesek 2009.11.15 17:24:00
Na, hát ezt nevezik ördögi körnek. Az Apple bejelentette, hogy nem lesz több biztonsági frissítés minden idők talán legjobban sikerült Mac OS X-éhez, a Tigerhez. Aki tehát megbízható operációs rendszert akar használni, az kénytelen lesz átállni Leopardra vagy Snow Leopardra.Az…..
artzinia 2009.11.16 14:12:41
Ahogy elkezdtem olvasni a kommenteket, igen erős késztetést éreztem, hogy hozzászóljak, de mire a végére értem csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy tkp. mindent leírtak már az előttem hozzászólók, és kivételesen az intenzív "anyázás" is elmaradt, ami fölöttébb örvendetes.
Én kb. 3 éves switcher vagyok, és igazából eddig egyik rendszerrel sem voltak gondjaim (kivétel az igen korai fázisban levő -- hmm... nem teljesen jogtiszta -- XP próbálkozásom). A Vista egyértelműen felejtős, soha nem is vonzott, meg igényem sem volt rá, de a W2000 is meglehetősen tökéletes volt, és amióta rendes hardvere(ke)n használom (korábban IBM ThinkPad, mostanában csak Mac-ek) a jogtiszta XP-t, azzal sincs semmi baj. Ugyanez érvényes az OSX-ekre is. Rövid ideig (Mac-re váltás után) használtam a Tigrist, majd kipróbáltam a Leo-t, nekem jobban tetszett, talán az egyszerűbb hálózati meghajtók csatlakoztatása miatt, igazából már nem emléxem mért hagytam a süllyesztőbe elmerülni, 2 éve Leopardot használok, az elején letöltött verziót, aztán megvettem a retailt, hibátlan. A Snow Leo egyelőre kísérleti üzemmódban van nálam, külső vinyón, időnként ránézek és frissítem, ha majd meggyőz, hogy sokkal jobb/gyorsabb, mint a Leo, akkor átvonul fő oprendszernek. Mondjuk sosem támogattam az azonnali oprendszer váltásokat, általában ráhagytam 1-3 évet a megjelenéstől számítva (ami Win-ek esetén azt hiszem teljesen indokolt), Mac OS-nél pedig még sem túlzott előnyt, sem hátrányt nem tapasztaltam abban, hogy váltok, illetve mikor váltok. Szerencsére a Leo már 10.5.4-es verzióban került fel először a gépre, így annak a gyermekbetegségeiről nem tudok beszámolni.

MacMini és MacBook - Leo+XP; HackPro 10.5.8-al fájlszerverként és médiacenterként, összes gép gyakorlatilag 0-24 üzemmódban, internetre csatlakoztatva, minden csak működik és teszi a dolgát. Az OSX talán elegánsabb, az XP-hez meg hozzánőttem. :) Szóval nálam 1-1 a mérkőzés eredménye. Azaz talán mégis csak tudhat valamit az OSX, ha még agyonhekkelt verzióban is stabilabban elvan a HackPro-n, mint a Win :D
Bigyóblog A tökéletes útitárs 2009.11.02 10:41:38
Zsebrevághatod, ultrakönnyű és elfér rajta a Doktor House és Battlestar Galactica összes évada, mi az? A Verbatim 500 gigás színes külső merevlemeze, melyet meglátva mindenkinek az volt az első reakciója, hogy mennyire szép. A második pedig, miután kézbe vették, hogy milyen…..
artzinia 2009.11.03 19:22:00
@Bigyó Felügyelő: "fém a borítása"

Ez biztos? Nekem már hónapok óta figyel egy 320-as hol az asztalon, hol a zsebemben, de valahogy nem sok fém alkatrészt találtam sem benne, sem rajta. Szóval ezzel nem akarom azt állítani, hogy az 500-asnak esetleg nem fémháza van, de a 320-as még műanyag kivitel volt, azt bizton merem állítani.

@Bachtermann: minden viszonyítás kérdése :) Ugyancsak tapasztalatból mondom, hogy WD MyBookWorld (1TB)nevű NAS-t körbeszaladja bármikor. Ezennel szeretnék lebeszélni mindenkit erről a csodáról (MyBookWorld). Nekem sikerült belenyúlnom, mentségére szolgáljon, hogy gigabájtnyi egységárát tekintve pofátlanul olcsón jutottam hozzá egy áruházban megmaradt termékként, szóval az árát bőven megérte, valószinűleg majd egyszerűen kiépítem belőle a HDD-t, a házat meg kivágom a kukába, esetleg átépítem bele a Verba USB-s elektronikáját, és akkor a 320-as kerül a kukába, vagy valami alulméretezett HHD-vel rendelkező laptopba.
Nagymamám azt mesélte, hogy a negyvenes években feléjük (vidéki város) sokkal gyakrabban szültek otthon a nők, mint kórházban. Akkoriban ez volt természetes, ennek oka jórészt nyilvánvalóan az egészségügyi infrastruktúra hiánya volt (és még sorolhatnánk az okokat), de…..
artzinia 2009.08.14 11:15:42
@Őrnagy Őrnagy:
"Szerinted az otthonszülés ingyé' van? Nem hinném."

Na ezt most nem értem. Hogy jön ide a pénzkérdés?
artzinia 2009.08.14 13:37:06
@Gumineaux: a "ki mivel mit vág el" témához:
a fejemben már feltérképeztem a lakást, hogy honnan fogom előkapni a szikét (avagy sablonkést) vagy háztartási ollót, amivel elfogom vágni a köldökzsinórt, no meg a lehetőségeket, hogy mivel fogom elszorítani (konkrétan a 2,5 szigetelt rézdrót ugrott be, amit egyetlen mozdulattal rá tudok szorítani a köldökzsinórra és biztosítja is a kellő szorítást), amíg a mentők kiérkeznek és befejezik a műveletet. Egy tervezett otthonszülés esetében viszont ilyen problémák nem merülnek fel, lévén a szülésznő készül a szülésre, nem úgy mint én, hogy hopp ott a gyerek, akkor kezdeni kell valamit a helyzettel. Mondjuk az más kérdés, hogy miután megérkeztek a mentősök gyakorlatilag azzal voltam elfoglalva, hogy őket nyugtatgassam, hogy nem terrortámadásról van szó, bomba sem robbant, mindössze egy elevenszülés volt, mindenki jól van, csak ha már így esett, a végére tereljük mégis a "normális" menetbe a dolgokat, vagyis a kórházban várnak már minket, csak épp nem értünk oda "egyben" :)
artzinia 2009.08.14 14:10:27
@Gumineaux: "én szeretnék úgy szülni, hogy nincs kéretlen oxitocin, jövés-menés, sürgetés..."
akkor hívj csak bátran :)

Ja, nem mellesleg, fizetett, ismert, kipróbált szülészorvosnál, előzetes megállapodás ellenére ugyanúgy bejátszott a siettetés és a többi nyalánkság. Az időnkénti ránézésnél esedékes cigarettafüsstel együtt, még szerencse, hogy az égő cigit nem hozta magával a társalgóból. Aztán mikor elfogott a cigi, akkor megint jött, hogy na de most már aztán tényleg szülünk!
Ettől függetlenül persze továbbra is imádjuk, és ha lesz még szülés, csakis hozzá fordulunk. Mert attól még jó fej, és ért a dolgához, csak biztos rossz napja volt. Nem mellesleg ő volt az egyetlen, aki nem akart rögtön keresztrefeszíteni, mikor értesült róla, hogy bizony nélküle ment végbe egy köztes szülés (a háromból a második).
Meghalt Cseh Tamás. A piás-cigis Indián, aki a gitárjával már 20 évvel hamarabb rendszert váltott, mint ahogy a politika ezt véghezvitte. Bereményi Géza elméjének megzenésített párja. Vajon hány, most ötvenes-hatvanas családanya sírta el magát a hír hallatán, mert ez a…..
« I. rész (a tőke) II. rész (a szervezés) III. rész » (a koncert)  - business is business - Nagyjából április közepe lehetett, a Woodstock Ventures a négy bohó fiatalemberen kívül mindösszesen két titkárnőből állt, de már…..
artzinia 2009.08.13 19:28:52
Az Apple frissítette a Boot Campet, a Windows futtatását Macintoshon lehetővé tévő programot. Így aztán a 2008 vége óta megjelent MacBook Airek és alumíniumházas MacBookok tulajdonosai örülhetnek: mostantól igazán ki lehet használni a többujjas gesztusfelismerésben rejlő…..
artzinia 2009.08.13 19:03:57
@doors: ha még olvasod: hogy oldottad meg, hogy Parallels alatt is használod a BootCamp-et?
Nekem egyből eldobja a natív aktiválást, ha meg aktiválom Parallels alól, akkor mikor legközelebb natívban akarom futtatni, akkor megint reklamál, hogy aktiváljam, és ez így megy az idők végezetéig :(
Miután sem az Apple (mondjuk miért is adott volna megoldást), sem a Microsoft Support nem tudott ebben segíteni, szerintük az úgy már két külön gép, és ezen az sem segített, hogy megmondtam nekik, hogy ez esetben kénytelen leszek krekkelt windowst használni a jogtiszta helyett ez a kérdés megoldatlan maradt a mai napig. Így aztán maradt az, hogy Parallels alól nem a BootCamp-es Win-t használom, hanem ha gyorsan valami apróság miatt Windows kell, akkor egy másik Parallels alatti win-t használok, ami azért nem az igazi, lévén, hogy elég sokat mindent használok Win alatt is, jobb lett volna az összes cuccot csak egyszer telepíteni, mondjuk BootCamp alá (natívban), dehát az MS már csak ilyen.
autózz! Traffipax márpedig kell! 2009.08.09 12:29:00
Nevada korábban sokáig dolgozott baleseti helyszínelőként és sokmindent látott, amit valószínűleg egyikünk sem nagyon szeretne nap mint nap nézegetni. Érthető, hogy azon háborodott fel, hogy a halálos baleseteket okozó gyorshajtók helyett a kommentelők többsége a sebességmérő…..
artzinia 2009.08.10 19:05:09
@csak john:
Off
50/60 km/h, illetve 3. fokozat/4. fokozat:
automata váltós ahol nem igazán tudod magasabb sebességfokozatba kényszeríteni az autót, bármilyen finoman nyomom a gázt, nem vált fel 4. fokozatba
On
További szép napot, és balesetmentes közlekedést!
Szakmai ártalom. Amikor kiderül, mivel foglalkozom, már jön a menetrendszerű kérdés: és milyen autód van? Szerencsém van, ha laikus teszi fel, nekik a Volvo még mindig biztonság és svéd kockadizájn, de aki egy picit is konyít az autókhoz, annak jobb esetben is szánalommal vegyes…..
Üdvözlök Mindenkit :-)A túlzott tulajdonnevesítést visszavezethetnénk a magyar nyelvészek által oly' sokat hibáztatott német nyelvre is, de én az Angol nyelvet tartom minden rossz okozójának. Az ekezetek nelkul? c. bejegyzésemben már utaltam a magyar betűk és a mondatbeli…..
Amikor bejelentették a 17 colos modellt, sokaknak elvette a kedvét a masszívan összerakott ház. Csak az Apple cseréli az akkumulátort - jelentette be maga az Apple, és azzal vigasztalta az egybegyűlteket, hogy az új telepek a szokásos háromszáz töltési ciklus helyett ezret is…..