Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HaKohen

0 bejegyzést írt és 4113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noha a járványnak még nincs teljesen vége (fene azokba a mindenféle variánsokba), azért az élet lassan talán visszatér a régi kerékvágásba. Az Ausztriában dolgozó magyarokat elnézve mindenképpen, hiszen akár rekordot is dönthet a szomszédban bejelentett magyar munkavállalók száma...
HaKohen 2021.07.08 09:04:13
@SzZoole: @Arthamyr: @Golf2:

Fucsovicsnak mi köze az Ausztriában letelepedett, ill. regisztrált magyarokhoz?
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
HaKohen 2021.04.18 19:22:28
@Bogomil: @Billy Hill:

Köszi a felhomályosítást. Így megnyugodtam, hogy nem valami felsőbbség indított támadást a Vincent ellen.

Nevezettet, aki a birka fajú állat különféle változatait váltogatja nicknévként, több mint egy évtizede van szerencsém különböző blogokról ismerhetni. Nagyon régen mondja a maga széljobb eszméit - ám most nagyott lépett: talán megbuggyant. Van ilyen. (Bár bizonyos kábszerek is hasonló eredménnyel járnak.)

Abban nem vitatkoznék, hogy fizetett troll-e avagy elmeháborodott. Van egy olyan feltevésem, hogy esetleg saját jogán beszél ilyen hülyeségeket. Emellett az évtizedes ismeretségünk (mármint a blogokon) szól érvként.
HaKohen 2021.04.28 09:53:24
@jotunder:

Nem is terhelném rád. De azért vannak néhányan itt a törzskommentelők között, akik talán vállalnák. Én technikailag is béna vagyok, és nem vagyok jogász sem.

Jogászok és technikailag kompetensek, előre!

Nos?
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
HaKohen 2021.04.23 15:00:53
@jotunder:

Azért ne legyél teljesen naív!

www.valaszonline.hu/2021/04/21/fudan-egyetem-kina-magyarorszag-adossag-geopolitika-elemzes/?fbclid=IwAR0P0KPILTxiOtFWFmpZ6ZCfOSfjif-TODaWGuFWHBwJwIQqNe4JKvF7yeQ

Ablonczy Bálint nagyon jó elemzése. Utána nem sok illúziónk maradhat.

És nem, nem a genderszak a lényeg. Sem az, hogy a Fudan hanyadik a világrangsorban.
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
HaKohen 2021.04.20 08:02:20
@jotunder:

OFF:

Már harmadik vagy negyedik napja kapom hajnali órán (most pl. 1:37-kor) harmincasával-negyvenesével a gyalázkodó (téged gyalázó és denunciáló) emaileket a blog.hu-ról (noreply), a fiókomba, ahová a tényleges, nekem szóló kommentekről is szoktam értesítéseket kapni.

A mai adagban 20 címzettel együtt szerepelek. Idemásolom a számomra látható címzetteket: @combo: @definitelymaybe: @ámbátor: @fadrusz: @aritus: @kemény keleti kommentelő: @Podvinecz Marsall: @9mmPara: @szazharminchet: @istvankah: @HaKohen: @dreg5: @Emmett Brown: @cleantone: @Aegopolis2: @AdvocatusDiaboli: @deckard_r: @Billy Hill: @WLaci: @Rhoni:

Korábban egy régebbi posztodhoz, ma ehhez a poszthoz "szólt hozzá" jotu, előzőleg régen ismert birka nevében. Kollégák fölvilágosítottak, hogy a név is kamu, és egy elmebeteg rejtőzik mögötte.

A fiókomban a Levélszemét-re kattintva az egyik lehetőség a Letiltás - de akkor arra figyelmeztet, hogy sohasem kaphatok többé értesítést a blog.hu-tól.

Mit lehet tenni? Te mint admin? Más ötlet?

Érdemes lenne megállítani ezt az elmeháborodottat.

Üdv:
HaKohen
HaKohen 2021.04.21 11:35:28
@jotunder: @kisf: @Podvinecz Marsall:

A support@inda.hu címről a következő választ kaptam (csak az érdemi részeket másolom ide):

"Tehát ilyen esetben a bloggazda (jotunder) vagy az egyik admin (Kettes) elvégezték a szükséges moderációt, a hozzászólásokat törölték és valószínűleg a felhasználó nickjét is kitiltották. Amikor ilyet tapasztal egy provokáló kommentelő, egyszerűen csinál egy másik nicknevet, és folytatja a flood-olást. A bloggazdák dönthetnek úgy is, hogy nem nick név hanem email cím alapján tiltják ki a nem kívánatos személyt - ilyenkor sokkal jobban le lehet lassítani az illetőt, bár végleges megoldást nem nyújt.

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény szerint társaságunk, mint közvetítő szolgáltató (az információs társadalommal összefüggő szolgáltatást nyújtó szolgáltató, amely az igénybe vevő által biztosított információt tárolja – tárhely-szolgáltatás) a törvény rendelkezései szerint a jogsértő tartalmakat jogosult törölni a tartalommal kapcsolatban érdekeltek kérésére. A posztok, hozzászólások tartalmának jogi szempontból történő megítélése valamint javítása, szerkesztése nem a szolgáltató feladata, amennyiben a sérelmezett tartalommal kapcsolatos kérés nem egyértelműen és azonnal cáfolható, a szolgáltató jogosult azt törölni.

Minden kommenteléssel kapcsolatos moderációt tehát a bloggazda jogosult elvégezni, amíg jogsértő, felhasználási feltételekbe nem ütközőt tapasztal, mely ellen szeretne fellépni. Amennyiben bűncselekmény gyanúja is felmerül, büntető eljárást, nyomozást a bloggazda tud kezdeményezni ismeretlen tettes ellen. Bejelentést mostanáig sem kaptunk az orulunkvincent.blog.hu blog tulajdonosától az üggyel kapcsolatban."

Szóval, a labda most Jótündér és Kettes térfelén pattog.
.
HaKohen 2021.04.21 12:16:00
@Kettes: @jotunder:

Oké, ezeket nem tudtam. Elsőre régi birka nevű ismerősünket láttam, majd kiderült a naponkénti nickváltoztatás.

Azért léptem, mert kurvára dühített, hogy naponta 30-40 hajnali üzenetével kell foglalkoznom és irtogatnom szorgalmasan.

Így marad minden a régiben azzal a reménnyel, hogy hátha eccer a fejére esik egy tégla vagy elüti egy autó, lezuhan a repülője. (Jogi képviselőtöknek üzenem, hogy ezzel nem OVi-ra akartam célozni.)
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
HaKohen 2021.04.14 09:52:12
.
A lényeghez:

Aki az NCIS-t nézi/nézte, az - velem együtt - mindenre képes.
@jotunder: nyilván ezek közé tartozik, hiszen betűhíven közli fő-főhősünk, Gibbs különleges ügynök és a nyomozócsoport vezetője, valamint az egyik főhős, DiNozzo különleges ügynök nevét.

Namost ha már zsidózunk: Gibbs identitása a homályba vész, ám az egyik utóneve: Jetro (ejtsd angolul: Dzsetró, kevésbé angolul: Jetró) bibliai, ha jobban tetszik: ószövetségi eredetű. Ti. Jetro (vagy Jethro) Mózes apósa volt. Lásd bővebben a Bibliát.

Aki nézte az NCIS több évadát is, az tudhassa, hogy Tony (DiNozzo) hosszasan együtt dolgozott, majd szerelembe is esett Ziva Daviddal (nem Déviddel), aki a Moszad összekötő ügynöke volt az NCIS-nél, és közös gyerekük is született. Lásd bővebben a sorozatot.

Na ennyi, a lényeget érintő zsidózás után a poszt lényegtelenebb részeihez:

Amint e blogon többször is módomban volt kijelenthetni, Jótündér minden kb. hatodik-nyolcadik-tizedik posztját ragyogónak tartom, kiváló publinak. Ezúttal is így vélem, ezért - nem először - meg is osztottam a fácsén. Néhány perc alatt máris elkezdtek hörögni kedves fb-ismerőseim (akik sem nem rasszisták, sem nem öngyűlölő zsidók, sem nem...). Írtam nekik, hogy jöjjenek a Vincentre vitatkozni.

Quod dixi, dixi - és Pixi, Mixi és Trixi.
.
    Szijjártó külügyminiszter bekérette a német ügyvivőt, mert Petry Zsoltot elküldték a Hertha BSC-től. A hivatalos indoklás szerint a kormány  megütközését fejezte ki, hogy Németországban retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt. I am not kidding, tényleg ez…..
HaKohen 2021.04.08 18:00:11
.
@kemény keleti kommentelő:

Azt elhiszem, hogy Szijártónak rengeteg pénze van. Na de tényleg komolyan gondolod, hogy majd Lars Windhorst, aki nem csak N.o.-ban, hanem N.Y.-ban is befektető (nem is kispályás), előzékenyen átadja a kétharmados tulajdonrészét Szíjártónak, és akkor utóbbi lesz a Hertha többségi tulaja?

@fáskerti elvtárs:

Igazad van, az üzenet nyilván az itthoni nyájnak szólt. Na de N.o. NEM M.o. Az üzenetet ott is látják, csak éppen más következtetést vonnak le belőle. És a profilos újságíró meg is ígérte, hogy nem szarik be (miért is szarna?), hanem ezután is figyel a magyarországi állapotokra.

@Kettes:

A német diplomáciának bizonyára nincs humora, valszeg a médiának sem. Na de épp elég lenne, ha utóbbi humortalanul rászállna OVi-ra és sleppjére.
.
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
HaKohen 2021.03.22 17:43:03
HaKohen 2021.03.22 23:46:46
@Podvinecz Marsall:

Próbáltam oda kommentelni, de nem lehetett elküldeni.
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
    A Fővárosi Törvényszék indítványozta a Színművészeti Egyetem Alapítványával kapcsolatos törvény illetve a Felsőoktatási Törvény 94. § (6) bekezdés alaptörvényellenességének megállapítását.  Az indítvány már lassan két hete van az Alkotmánybíróságon, és az AB-nek kilencven napon belül kell…..
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
HaKohen 2021.03.02 18:20:15
@ámbátor:

Wishful thinking. Ami nem azt jelenti, hogy nem értek egyet veled.
HaKohen 2021.03.02 18:31:59
.
@Bogomil:

Dehogy lazán kapcsolódik. @jotunder: is erre utalt a posztban.

Érdekes volt, hogy amíg Pálinkás (bármi is a véleményünk a pártalakításáról) nagyon keményen, frappánsan és célirányosan beszólt OVi-nak, Palkónak stb., addig Navra úgy viselkedett, mint egy angolna: nyálas volt és kisiklott minden kérdés elől. Pedig Stumpf András nagyon tud kérdezni, de vele ő sem bírt.

A legutóbbi Magyar Hangban pedig Stumpf Istvánnal volt egy interjú. Dettó nyálas, hazug és gusztustalan.

Bár volt annyi előítéletem, hogy OVi most beveti az eddigi rossz rendőrök után/mellé a jó rendőröket, igyekeztem elfogulatlanul olvasni a két ürge szövegét. Sajnos az előítéletem megerősítést nyert.

Egyaránt gusztustalan férgek. A harmadikra: Lázár Jánosra már időt sem pazarlok; vele kapcsolatban nem voltak és nem lesznek kétségeim. Csak utóítéleteim.
.
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
HaKohen 2021.02.25 19:13:33
.
Két dolgot nem értek. Tessen megmagyarázni.

(Zárójel:
@Kettes: vállaltan boomer vagyok, nem tudom nem vállalni. De már nagyon régen elengedtem, hogy az utánam jövő generációk olvasnak-e és ha igen, mit. És kurvára nem szeretnék bármit is eljuttatni a gyerekekhez. Juttasson a Maruzsa. Viszont büszke vagyok arra, hogy nyolc osztályon keresztül + érettségi magyar nyelv- és irodalomból végig jeles voltam. Ámde nem mentem magyar szakra. Zárójel bezárva.)

Az egyik, amit nem értek, hogy az irodalom-tantárgyon miért mindenki csak papírra leírt szövegeket (regényeket, novellákat, verseket) ért. Miért hiányzik a látókörünkből a világirodalom (!) számos jó drámájának szinpadra vitele, a színházi előadás? Soxor kínlódtam drámák olvasásával, mert néha ez a perverzióm. Na dehát a zemberisiég többségének a drámák olvashatatlanok. Viszont a színházi előadások, netán adaptációk sokaknak élvezetesek és gondolatébresztőek lehetnek. (Akiknek meg nem, azoknak úgyis mindegy.) És miért nem comme il faut a filmadaptáció? Netán a teljesen önálló jól megírt forgatókönyvre épülő avagy a rendezői film? Hadd ne soroljak példákat.

A másik, amit nem értek, hogy miért veszi mindenki adottnak a kötelező (esetleg ajánlott) irodalmat? És azután arról vitatkozik, hogy mi való bele, hogy Jókai vagy Móricz, Herczegh Ferenc vagy Esterházy Péter, hogy mit közvetítenek és mit nem, hogy erkölcsossé nemesítenek vagy erkölcstelenné, hogy mit csináltak a kötelezőkkel anno és mit csinálnak ma? Nem tetszene felfogni, hogy a "kötelező olvasmány" mint iskolai műfaj teljesen elavult, semmi köze a XXI. századi oktatáshoz? (Hadd ne fejtsem ezt ki részletesebben.) Teljesen egyetértek @ijontichy: fenti ceterum censeojával ez ügyben. Le a kötelezővel!

Ámen és éljen Maruzsa (annyiból, amennyiből én)!
.
       A kommunista belügyminiszter veje, a Hazafias Népfront utolsó alelnöke, az alkotmánybírói posztot jogászi, a kutatóprofesszori posztot pedig mérhető intellektuális tevékenység nélkül megszerző Jóságos Stumpf István éppen a magyar felsőoktatás felszámolására készül. Apróságról van szó, szóra…..
HaKohen 2021.02.24 21:01:16
.
@Bogomil:

Ha úgy tetszik, elég keményen fogalmaztak. De nem itt van az eb elhantolva.

Hanem ott, hogy engem az egykori egypártrendszer KB- vagy kongresszusi határozataira emlékeztet. Nevezetesen az, hogy szinte minden bekezdésbe belerakták azt, hogy "kell". Kell. És akkor mi van? Ki nem tud összegyűjteni egy rakás "kell"-t? Na de a "van". Azt ciki lenne a méltóságos Akadémiának kimondani, hogy mi van valójában az egyetemekkel. Kimondani, hogy mi van a "modellváltás" nevű eufemizmus mögött.

Kell. És mennyire keményen fogalmaztak? Ne röhögtess!

Ki nem szarja le az Akadémia véleményét - mondaná OVi, ha mondana valamit erről. Leszarta Lovász László elnöksége idején és leszarja Freund Mihály elnöksége idején. Az előbbi is azt hitte, hogy na majd ő megszeliditi Baromarcot, az utóbbi is ugyanezt hiszi. Tíz év, harminc év avagy 150 év történelmi tanulsága még mindig nem elég, hogy ne ezt higyjék.
.
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
      " Ehhez elmesélte azt is, hogy 2017 után egy évig a Farkas-hegyen készenlétben tartott egy kisrepülőgépet, hogy ha arról van szó, bármikor Bécsbe tudjon menekülni. Elmondta, hogy például Schmidt Mária felől is kapott olyan üzeneteket, hogy „felmossa vele az Indexet”.  (A 444.hu Bodolai…..
     Orbánék felszámolják a magyar felsőoktatás maradék autonómiáját. Az egykori kommunista belügyminiszter veje, a jóságos István, aki  úgy lett az amerikanisztika kutatóprofesszora, hogy soha életében nem foglalkozott amerikanisztikával, végrehajtja az ítéleteket.  Az MTA intézeteit…..
HaKohen 2021.02.10 18:32:17
.
@frissen regisztrált troll:

Ha már Louvre. A klasszikus a Belphegor, számos remake-kel. De én még láttam az eredetit (vö.: aki még látta Lenint), Juliette Grecoval a főszerepben, aki a klasszikus sanzonénekes generáció első sorának tagja volt, és színészként is bevált (Yves Montand dettó, de más filmekben). Íme:

hu.wikipedia.org/wiki/Belphegor,_avagy_a_Louvre_fantomja

@kemény keleti kommentelő: & @frissen regisztrált troll:

Azért elképzelem, hogy néhány körömlerágósan izgalmas krimisorozatot készít valamelyik csatorna saját gyártásban, hogyaszongya: "Sorozatgyilkosságok a debreceni kampuszban" vagy "Molnár felügyelő esetei Gödöllőn" vagy "Drakula, a Magyar Nemzeti Múzeum fantomja" vagy "Az ELTE Jogikar százéves története híres gyilkosok esetein keresztül valódi professzorok főszereplésével" sattöbb, sattöbb.

Ennyit a műparaszokról.
.
     "És ha utunk arra vezet, tisztelettel emeljük meg a kalapunkat a normális társadalmi berendezkedést még valamelyest őrző, a liberalizmusnak és az LMBTQ-ideológiának ellenálló Oroszország nagykövetségének épülete előtt, az amerikai követség és az amerikai zászló láttán pedig ökölbe szorul a…..
HaKohen 2021.02.09 21:47:59
.
@vgab:

A riporter (valójában interjúkészítő) igazából ketten voltak, és számítsuk hozzájuk még Bődey Jánost a kiváló és beszédes fotóival.

Abban teljesen igazad van, hogy borzalmas interjú volt. Én ma a piacon négy olyan újságírót ismerek, akik interjúzni is kiválóan tudnak (az interjúzás egy külön szakma, kevesen művelik magas fokon): politikai interjúkban a 24.hu-s Nagy József és a Válasz Online-os Stumpf András (úgy tudom, csak névrokon); Kadarkai Endre most éppen a Klubrádiónál nem politikai témákban, valamint Gulyás Márton, a Partizános, de a podcast nehezen hasonlítható össze az írásos portálokkal.

Szóval a lényeg a lényeg: pont a visszakérdezés, a dialógus (vagy trialógus), a magas labdák lecsapása, az ellentmondásokkal és hazugságokkal való szembesítés, úgyszintén a gondosan elkerült témák előhozása hiányzott. Nekem ezért volt borzalmas - függetlenül, hogy mit mondott az interjúalany.
.
     "Stumpf István eközben a Kossuth rádió vendége volt reggel, és ő azt mondta, hogy egy-két kivételtől eltekintve a magyar egyetemek jókora távolságban vannak a világ élvonalától, ezért van szükség az átalakításra. Ezen kívül a fiatalok itthon tartásához is szükséges, hogy legalább a prágai…..
HaKohen 2021.02.02 18:26:51
@Wolff: @balmoral: @Amergin Glúingel: @kemény keleti kommentelő: @fortin:

Ma már teljesen kívülálló vagyok MKIK-ügyben. Akkor még érintett voltam, amikor Torgyán József - talán egyetlen maradandó tetteként - megszüntette a kötelező kamarai tagságot. De ez melléxál.

Azt mondjátok meg, ti láthatóan belsőkörbeliek, illetve nagytudásúak stb.: ugyan miért választotta meg a tagság 2008-ban (ezt még meg tudom magyarázni) és miért választotta újra, gondolom, nem is egyszer nevezett úriembert és csatlósait?

Eszembe jut egy analóg példa: a Magyar Orvosi Kamaráé. Ott is megválasztottak, majd többször újraválasztottak egy OVi-nak alányaló úriembert, bizonyos Éger Istvánt (igaz, ő orvos volt, nem csempész). És azután a kamarai tagoknak (ott is kötelező a tagság) elegük lett Égerből és sleppjéből. A 2019. novemberi választás során elküldték a sunyiba, és a kormánytól némileg távol álló vezetőséget választottak Kincses Gyulával az élén. (OVi valszeg azóta is hörög, de - egyelőre - nem tud mit tenni.) Kincsesék diplomatikusan és nem konfrontálódva, de határozottan közlik saját szakmai álláspontjukat a nyilvánossággal rendszeresen (utoljára vakcinaügyben).

Szóval?
HaKohen 2021.02.03 00:08:53
@balmoral: @Wolff:

Oké, zsoké!

Nem tudom, mér vettétek magatokra, amit írtam. Eccerűen csak kíváncsi voltam a véleményetekre, hogy miért ez a kettősség a kamarák között.

Lassan kezdem érteni. Nem is tudom, hogy miért lenne jobb egy MKIK-tagság, mint kicsiny kis hazánk választópolgárainak együttese? Emiatt persze még nagyobb respekt a MOK tagjainak.
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
HaKohen 2021.01.31 09:18:56
@naebneerG:

Lényeges: "Vaj van a fején" - nem a füle mögött. Ott valami van...

Teljesen lényegtelen: Legutóbb valami olyast olvastam, hogy az "alkotmányos költség" (alias: ellopják) 50 % körül szok lenni. Te meg csak 27 %-ra kalkulálsz. Nem becsülöd alá a Kedves Vezetőt és hű csatlósait, közöttük Palkólackót?
HaKohen 2021.01.31 15:32:15
@balmoral:

És még rám mondja a feleségem, hogy cinikus vagyok...
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
HaKohen 2021.01.21 20:37:22
@balmoral:

Asszem a mandi 2014-ben még nem volt ennyire elkurvulva. Manapság nem vagyok hajlandó olvasni. (Ha valaki itt arról számol be, hogy olvasott ott valamit, igyexem haladéktalanul közölni vele, hogy mazochista.)

Arra a kommentedre utaltam, amely a hadseregről és a háborúról emlékezett meg. Rögtön a Svejkre asszociáltam - nyilván azért is, mert néhány hete olvastam el újra.
HaKohen 2021.01.21 20:44:00
@Bogomil:

Nem értek hozzá, nem a szakmám. Viszont nagyon alaposan igyekeztem mindent megtudni a vakcinákról, a legfrissebbeket is.

Duda Ernő például nagyon jól eligazított: www.valaszonline.hu/2021/01/20/duda-erno-koronavirus-kina-vakcina-interju/?fbclid=IwAR0uMqQZCgCSZ-7tiTawUgh_5Zl7UUb-1ufCUTqZfis0yzJyHzjH_nIZ5s4

Szvsz nyugodtan oltasd be magad bármelyik újgenerációssal. Ha még nem lesz vírusvektoros, akkor (benyomásaim szerint a legjobb) mRNS-es kiválóan megfelel.
HaKohen 2021.01.22 08:30:22
@toody:

A lényeghez: a cikket az eredeti angolon kívül több mint 25 fordításban lehet olvasni. És megint báncsák a magyart: nincs köztük magyar fordítás, holott csehül, szlovákul, lengyelül, románul, szerbül olvashattam vón. Így kénytelen voltam inkább a görög, japán, héber, kínai között választani. Ezért természetesen az oroszt választottam. Nem guglifordítás volt, hanem az orosz fordító által értelmesen adott fordítás némi sajátos kommentárral. Az elején ajánlja biohekkereknek és kíváncsi genetikusoknak. Mivel egyik sem nem volnék, annyit megérteni véltem, hogy az okos(kodó) dilettáns barmoknak szól, akik a dns-be való vakcinális beavatkozás miatt ordítoznak.

Szóval: köszi.
        Orbán Balázs vezető NER-kártevő az index.hu-n reklámozta a rezsim janicsárképzőjét a Matthias Corvinus Collegium-ot.        Klebelsberg Kunót idézte, mint a magyar tehetséggondozás atyját, akinek azért volt némi szerepe abban, hogy rengeteg magyar tehetség hagyta el az országot a numerus…..
HaKohen 2021.01.12 20:32:52
@Zoltán Benőcs:

A japán nyelv közismerten könnyű. Könnyen elsajátíthatató ábécével - bocsánat, írásjelekkel.

Na de a magyar hozzá képest...
HaKohen 2021.01.12 20:37:18
@rdos:

Sebaj, hogy csapongsz, mindenkinek lehetnek hangyái.

Na de ez: "akkoriban ez volt a hazai és fél európai szokvány." Lófaszt, mama, ahogy píszível kell mondani!

Még sokáig dicsekedtek vele, hogy Ajrópában az (a numerus clausus) volt a legelső zsidótörvény.
HaKohen 2021.01.12 20:51:26
@rdos:

???

Megbuggyantál? Vagy nem nekem akartad címezni?
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
      Az orbáni vezérdemokrácia esete a Leeds United: Aston Villa meccsel.     A héten kerül a boltokba Körösényi András, Illés Gábor és Gyulai Attila "Az Orbán-rendszer" című könyve. Tavaly áprilisban viszont a Leeds United játszott az Aston Villa-val a Championship League-ben és a hetvenkettedik…..
HaKohen 2020.12.10 21:48:46
.
@Dendrobates:

19:38:08-as kommentedhez:

Szvsz. az egész helyzet sokkal bonyolultabb, mint ahogy itt leírod. Nem kell egyetérteni Ésik Sándor (Diétás Magyar Múzsa Vezérfőszerkje) alábbi elemzésével, de nekm tetszik. Amit kevesen tesznek, ő történelmi távlatba helyezi az EU-t, és abba rakja be a magyar-lengyel légypiszkot.

www.facebook.com/dmagyarmuzsa/posts/1025046927994029

Viszont a 21:09:34-es kommented nagyon fején találta a szöget. Valóban: OVi fel lett építve úgy ahogy leírtad. Nagyon-nagyon szomorú.
.
       A huszadik század első két évtizedében egy magyar hírlapírónak nem volt diplomája, kevesebben érettségiztek, mint ahányan ma master degreet szereznek. A köz ügyeiről való beszéd kávéházakban folyt és még létezett a közbeszéddel kapcsolatos decorum, megadták, egyáltalán meg tudták adni a…..
HaKohen 2020.12.09 20:02:53
@rdos:

Szvsz Jótündér nem depressziós. Csak végletesen pesszimista. (Amint én is, teszem hozzá rögtön.)

A sánta kutyát elfogadom, de csak akkor, ha kétfarkú.

És én azt a szólást ismerem (kétségtelenül nem a nagypapámtól), hogy úgy még sohasem volt, hogy sehogyan sem lett volna. Ha vigasztal.
       Demeter Szilárd egy százötvenhárom centiméteres utcai harcos, aki kultúrpápai pályafutására táskahordozóként készült fel, hol Tőkés doktor táskáját hordozta, hol Habony doktorét, közben írt egy novellát, lecserélt egy lehasznált erdélyországi feleséget friss pesti húsra az egyetemi tanári…..
HaKohen 2020.12.06 11:09:23
@velőtanya:

Köszi. Üzentem messengeren a szerzőnek, utalva az észrevételedre.
HaKohen 2020.12.06 17:49:21
@velőtanya:

Szvsz áll a 900, mert a szerző már reagált az üzenetemre: "Ups. Azok a franya nullak... koszonom"