Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HaKohen

0 bejegyzést írt és 3999 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        A közszolgálatinak csúfolt rezsimmédia egyik prüntyije kiszúrta, hogy Fiala János mondott valami furát az ATV egyik műsorában. A KESMA-boyok, aki nagyon büszkék arra, hogy majdnem Lovas István-díjat kaptak, és egyszer Bayer Zsolt leküldte őket parízerért a sarki boltba, akiknek a Facebook…..
HaKohen 2020.08.03 16:04:17
@velőtanya:

Szomorú vagyok, mert régi rögeszmém, hogy a mandit olvasni nettó mazochizmus, ezt már @jotunder:-nek is felróttam, talán nem is egyszer. Viszont kb. évente egyszer én is odatévedek - ezért látatlanban aláírom, hogy az idézetet valóban ott lelted, és nem te találtad ki. (Utóbbit szeptikusoknak mondám.)

@OoOoOo:

Vidám vagyok, mert a kommentedből kiderül, hogy igazán sohasem olvastad a mandit. Ha ismernéd a kommentelőit, nem írnál ilyen nettó marhaságot. (Hihihi!)

@velőtanya:

Ki a rák az a VLB??? (Tudom, marha tájékozatlan vagyok, de mégis léci!)

@Érvsebész:

Most akkor Freund vagy Freud?
              Tradicionalista keresztény rezsimportált indítanak Orbán pincsijei a Vidék hangjai címmel. Amiről eszembe jut, hogy a mucsai hírmondót hívták Vidéki Trombitának, na annak tényleg volt hangja, persze azt tehetséges emberek írták.        Orbán Viktor apja helyi kommunista potentát…..
HaKohen 2020.08.03 16:13:34
@balmoral:

Ne cukkold @jotunder:-t, már napok óta ígérgeti a fontosposztot. Oszt még megírja, és akkó mit szósz?
          Egy fiatalember megpróbálja megtervezni az életét. Ha egy bizonyos életutat követ, akkor minden egyes évben ötven százalék valószínűséggel  másfélszeresére növeli a vagyonát, ötven százalék valószínűséggel elveszíti a vagyona negyven százalékát. Érdemes-e neki ötven dolgos évet áldozni az…..
HaKohen 2020.07.30 17:11:28
@látjátok feleim szümtükkel:

Igazad van, Dezső Bátyám!

Adalékként ajánlom mindenkinek Kertész Ákos (tudjátok, akit egy félreértett jelző miatt üldöztek el innen) MAKRA c. regényét. (Magyar adatom nincs, de a wiki szerint a világon 12 nyelven 1,2 millió példányban jelent meg.)

Szóval matematikusok és nem-matematikusok (mint én is) abból sokat megtudhatnak a gebasz természetéről és gyökereiről.

Fél év század alatt sokat változott a világ. És van, amiben semmit sem. Ha valaki közelebb megy a munkásemberekhez, erről is szerezhet némi tudást.

Most olvastam újra a Makrát, és rájöttem, hogy semmi értelme csodálkoznom a saját harcos pesszimizmusomon.
HaKohen 2020.07.30 20:18:45
@látjátok feleim szümtükkel:

Emléxem; Jancsó kiváló filmje volt, még a Szegénylegények előtt. Régen láttam, talán mostanság érdemes lenne újranéznem.

Viszont a Makra és hasonlóan sikeres, bár némi botrányt kavaró akkori társa: Fejes Endre Rozsdatemetője olyan melóskörnyezetben játszódik, amely mára nagyobbrészt letűnt, és amennyiben nem, úgy egészen más. Viszont számos karakter és magyarhoni mentalitás szvsz nem változott. És ki ír ma már melósokról? Hozzátenném: ki ismeri KÁ-hoz hasonlóan saját életéből azt, hogy milyen a melósvilág?
      Orbán egy nemzeti szégyen, aki miatt néha undorodom Magyarországtól, és ha esetleg történne valami kisebb kellemetlenség, nem szipognék a zsepikémbe. Itt azonban egy súlyos mindazonáltal következik.     Legyünk teljesen őszinték. Hozzám messze-messze a Momentum áll legközelebb, nincs…..
HaKohen 2020.07.20 12:18:51
.
@balmoral:

Egyetértek. Ezért is osztottam meg a posztot a fácsén.

@aronsatie:

És veled is.

És ezért ragaszkodom változatlanul a harcos pesszimizmusomhoz.
.
       Az Index főcíme:  Magyar kutatók felfedezték, hogy a Minecraftban élünk.       A hvg cikke:  Magyar kutatók igazolták Platón feltevését, a Föld kockákból épül fel.      A történet az, hogy a PNAS-ban, a világ egyik legtekintélyesebb folyóiratában megjelent egy cikk, mely cikket…..
HaKohen 2020.07.19 19:22:20
@DarthVader:

Mer' türelmetlen vagy.

Időnként az történik, hogy lenyomod a "Komment küldése" gombot, és akkor legfelül nem forog a karika a poszt címe mellett.

Viszont legalul előkerül a szerver keresése és egyéb lényegtelen feliratok.

Na most ha vársz néhány másodpercig, és hamarosan előkerül az új oldal a kommenteddel, akkor minden rendben van.

Ha viszont türelmetlen vagy és újra nyomod a gombot, akkor jön a duplázás.

Én is nehezen értettem meg, de végül sikerült.
HaKohen 2020.07.19 19:23:40
@jotunder:

Remélelem, díjazod, hogy sikerült hozzászólnom ehhez a posztodhoz.
        Holnap délelőtt a Színművészeti Egyetem hallgatói Első figyelmeztetés címmel énekelve fognak tüntetni az ellen, hogy Orbán Viktor átadja az egyetemet Vidnyánszky Attilának.        Nagyon fiatal voltam, amikor Hirtling/Mácsai/Funtek vizsgaelőadását láttam az Ódry Színpadon, a Teaház az…..
HaKohen 2020.07.07 15:39:06
@velőtanya:

OK, semmi baj.

Ezen akadtál fönn: "Már megint annyi hőbörgés, alapos informálódás nélkül".

Na most ha végignézed az itteni (és nem csak itteni) kommentek nagy részét, akkor találhatsz egy tipikus reagálásmódot. Elég egy cím, egy utált név, egy mondat egy részletes és árnyalt posztból - és akkor indulatból neki! Mint a Móricka, akinek mindenről ugyanaz jut eszébe. Aki nem csak a képet nézte meg, hanem a válaszonlájnos interjút is elolvasta, az eljuthatott egy árnyaltabb véleményhez, ahhoz, hogy nem csak fekete/fehérben, igen/nemben lehet gondolkodni.

Off, de a pedofilnagykövet ügyében is ugyanezt tapasztalalom (mármint a bírósági ítélet megítélésével) - holott nagyon sok árnyalt vélemény jelent meg az interneten valódi és tapasztalt büntetőjogászoktól és valódi és tapasztalt pszichoterapeutáktól. Nem az van, hogy mind ugyanazt mondják, sőt... De az van, hogy nincs egy tuti, amit meg kell mondani. Főleg szakmai ismeretek és megfelelő információ hiányában.

Az általad említett kommentemben éppen az árnyaltság igényére próbáltam utalni. Bródyt nagyon kedveltem, közben ez a történet kevésbé kedveltté tette nálam. Szörényi sokkal kevésbé volt elfogadható számomra, különösen az utóbbi években - az interjújuk után viszont többre értékelem a személyét, mint eddig.

De mi a baj azzal, hogy változik a véleményünk, árnyaltabban látunk dolgokat és embereket, viselkedésmódokat? Talán olvasd el a saját kommentedet, amit ide írtál 14:47:12-kor. Vagy Jótündér azt megelőző válaszát nekem arról, hogy (Stumpf Andrással kapcsolatban) az idők változnak.
HaKohen 2020.07.07 16:18:10
@acs63:

Amikor némi hezitálás után ezt a formulát választottam, már sejtettem, hogy égni fogok, mint a győzelmi zászló. Teljesen igazad van, a Szovjet Hadsereg indulójában nem a zálog száll.

Mentségemre szóljon, hogy az én életem több rendszeren átívelő évtizedeiben kevés olyan közhelyes frázist láttam, mint a "győzelmi zálog".

Néhány újabbkeletű példa: "Ez a lelkesedés az elkövetkező győzelem biztos záloga." "Egykori mesterem szava nekem igaz zálog", "Izmunk a győzelmi zálog" (nyomdászok dala), "győzelmi éneket énekel néked. ... alkut köt, és zálogként kötelet kap" (keresztény zsoltár), "Vagyim Szobko: A béke záloga" (regény), "a szerelem záloga: a gyermek" (szólás), "Megőrizzük függetlenségünket, felemelkedésünk legfőbb zálogát. Ez a lelkesedés az elkövetkező győzelem biztos záloga. Az egyezmény erős záloga a világbékének." (példák a Magyar Nyelv Szótárából).

Csak így négyszemközt bevallom neked, hogy sem ifjabb koromban, sem mostanság nincs halvány fogalmam sem arról, hogy ez az átvitt értelmű és minden rendszerben divatos magasztos és fennkölt zálogozás milyen értelemmel bír. Ha meg tudod magyarázni számomra is befogadhatóan, hogy mit jelent, akkor legyen tiéd a kisbiciklim. (Könnyen ajánlom fel, ugyanis nincs semmilyen biciklim.)
        Borvendég Zsuzsanna gyepütestvér és turulcsibe ma a Magyar Nemzetben Barabási-Albert Lászlóra hivatkozva a skálafüggetlen hálózatok elméletének alkalmazását  javasolta a zsidó-szabadkőműves összeesküvések felgöngyölítésére.        "Barabási Albert László magyar fizikus volt az, aki…..
         Az Olvasó jó eséllyel még nem hallott az Országút című folyóiratról.         Az Országút az   Ország útját tekinti szellemi elődjének, mely lap 1937 és 1943 között jelent meg. Az Országút a nemzeti középhez sorolja magát, parasztpárti és kisgazda előtörténettel, Illyés Gyula, Németh…..
HaKohen 2020.06.29 21:15:36
@Kettes:

A logkai alaptétel ügyében reklamálj Arisztotelésznél.

A konkrét példát pedig egyszerűen nem értem.
HaKohen 2020.06.30 07:22:43
.
@Kettes:

Azért örülök (de tényleg!), hogy néha még felcsillan a régi Kettes számomra felejthetetlen iróniája...
.
HaKohen 2020.06.30 09:15:39
.
@AdvocatusDiaboli:

Az utolsóelőtti bekezdésedben foglalt idézetet én ugyan másképpen értelmezném - de nem értelmezem, mert ez itt szőrszálhasogatásnak tűnne, amit kerülnék.

Viszont az egész gondolatmeneteddel lényegében egyetértek. A részleteket tekintve szakszerű és tárgyilagos történészek alapos feltáró munkájára vár a Kádár-korszak, különösen az 1962 utáni, ún. konszolidált időszaka.

Hangsúlyoznám, hogy egyetértek, és becsülöm összefogott összehasonlító elemzésedet. Lényeglátásodat. Két kiegészítést tennék:

Mint aki végigélte az akkori korszakot, tudom, láttam, hogy az akkori kiváltságok összehasonlíthatatlanok voltak a maiakkal. A legfelső réteget (miniszterek, KB-titkárok, megyei párttitkárok és tanácselnökök stb.) kivéve a kedvezményezettek - tudom, hogy akkor az sem semmi volt - bérlakáshoz juthattak egy újonnan felhúzott lakótelepen. Vagy kiemelt eü. gondoskodást élvezhettek a Kútvölgyiben (pl. modern nagysebességű fúróval fúrták ki a fogát - amit egyébként a középrétegeknek megfizethető és már akkor létező maszek fogorvosok is meg tudtak tenni). Voltak helyi kiskirályok (a nepotizmusáról akkor legismertebb és szabad sajtó híján mégis köztudott Komócsin-klánt említhetnénk Szegeden és Csongrád megyében) - de Kádár képes volt féken tartani őket. Budapest és a vidék között ha nem is ugyanolyan, de bizonyos értelemben hasonló szakadék volt, mint manapság. A mai értelemben vett korrupció fogalma abban a kontextusban egyszerűen értelmezhetetlen. És így tovább. (Bizonyára világos, hogy ez nem a Kádár rendszer apológiája akar lenni. Csak egy kis kiegészítés.)

A másik kiegészítés. Az önkényurakat, diktátorokat, oligarchákat vagy azokká válni igyekvőket szvsz. két típusra oszthatjuk. Az egyik kezéhez is sok vér, fájdalom, esetleg pénz tapad - ám van valami olyan, különféle gyökerekre visszavezethető küldetéstudata, amely szerint szeretne jót tenni az ő népével, nemzetével, országával. (Tkp. lényegtelen, hogy ezeket a gyökereket valamilyen világboldogító eszmében, vallásban, marxista ideológiában, akármiben találjuk meg.) Példaképpen Kádár mellett mondjuk DeGaulle-t, Fidel Castrót, a kortársak közül Putyint vagy Netanyahut említhetném. A másik típusba viszont olyanok tartoznak, akiket nem érdekel semmi jótétemény, filantrópia, még az sem, hogy mit gondol róla a népük _an sich_. Nekik a saját személyiségük, a téveseszméik, a megalomániájuk, esetleg a paranoid félelmeik a fontosak. Mindent ennek rendelnek alá - még akkor is, ha valamilyen, a népüknek, országuknak kedvező döntéseket hoznak. Röviden: velejéig gonosz emberekről van szó, mindenféle küldetéstudat nélkül. A megalomániás és gonosz Orbánon kívül mondjuk Hitlert, Sztálint sorolnám ide a történelmi példaképek közül.
.
      Tamás Gáspár Miklós írt ma egy cikket "Churchill, a rasszista" címmel, amiből nyilván lesz majd mandinerista dörgedelem. A professzor úr egyik főérve Churchill ellen (ha Tamás Gáspár Miklós TGM, akkor Winston Churchill... inkább kíírom a nevét) az 1943-44-es bengáli éhinséggel…..
HaKohen 2020.06.25 11:52:11
@capacete:

A történészek (én nem vagyok az) őrjöngeni szoktak az ilyen "mi lett volna, ha" kérdésektől.

Nem tudom, hogy mi lett volna, ha... Viszont tény, hogy a min.elnököt W. Churchillnek hívták.

Ja, és ha a nagymamámnak négy kereke lett volna, akkor trolibusz lett volna.
HaKohen 2020.06.25 17:41:47
@capacete:

Amit csinálsz, azt hívják árnyékbokszolásnak?

Hol olvastad tőlem, hogy "...lehetséges, hogy Churchill nélkül nem lehetett volna legyőzni a nácikat..."?

És hol olvastad tőlem, hogy "...meg kell bocsájtani neki azokat a bűnöket, amiket ennek során (na meg előtte és utána) elkövetett."?

Én mindössze arra az egy ténykörülményre próbáltam (nem csak nálad, hanem más kommentelőknél is) sikertelenül rámutatni - most nagyon tömören foglalom össze a lényegét -, miszerint az, hogy Winston Churchill a II. vh. idején Nagy Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyság miniszterelnöke volt, az (természetesen közvetve, és sok áttételen, és más országok, politikusok, népek cselekedetein keresztül) végeredményben a Harmadik Birodalom, Hitler és a tengelyhatalmak végső bukásához vezetett.

A többi számomra érdektelen a jelen poszt alatt.
HaKohen 2020.06.25 22:38:01
@capacete:

Hüje-e vagy?

(Avagy fizetett troll?)
     A Kossuth Rádió (Lajoskám, én kérek elnézést) Vasárnapi Újság című műsorában tett hitet Orbán Viktor mellett Kevin Bossuet francia történészprofesszor.    A Google öt oldalnyi linket ad Bossuet-ról, amiből annyi derül ki, hogy a Sud Radio nevű andorrai/piré(n)z csatornán szokott főleg…..
        1999 januárjában Szerbia (ekkor még a Szerb Köztársaság és Montenegró államszövetségben volt)  vezetőjét Slobodan Milosevicnek hívták, ő hét évvel később egy hágai börtönben halt meg.        Milosevic propagandaminisztere egy bizonyos Aleksandr Vucic volt. Ő a háborús bűnös Seselj vajda…..
   A nyilaskeresztes viceházmester Szakács Árpád nemcsak Romsics akadémikust támadta meg, hanem Ablonczy Balázs történészt is, a "polgári underground" a.k.a. UFI a.k.a. Mandiner egykori Oli bácsiját.  Ma a Mandiner Bolondkásler Trianonról szóló dilinyóját reklámozza, Oli bácsit nem védték…..
HaKohen 2020.06.15 23:25:40
.
@Glokta:

Nekem igazán azzal van bajom, hogy OVi begyűjti maga köré (értelmiségi hátország? - hahahahahahaha!) a legagyamentebb ürgéket. Szakács Árpád, Bolondkásler, Raffay Ernő, Demeter Szilárd és még sokan mások.

Végülis majdnem mindegy, hogy Bolondkásler összevissza olvasmányaiból tallózva mond hülyeségeket avagy hogy Raffay meglazítottkerekes Ernő alapos és részletes levéltári kutatások alapján mond hülyeségeket.

Atyaúristen! És ezek ma a hatalmon levő hatalmárok szellemi holdudvara!

Azért csak olvasgasd nyugodtan őket, ha ráérsz...
.
HaKohen 2020.06.16 13:02:19
@rinaldo-rinaldini:

Bár nem tisztem Jótündért megvédeni, valszeg félreértetted (elég régen járok ide, hogy ezt leszögezhessem).

Nem téged törölt, hanem Gloktát, ezt indokolja.

Nem olvastam itt, hogy a te kommenteddel lett volna porblémája. (Ami nem azt jelenti, hogy ugyanaz a véleménye; de pusztán eltérő vélemény miatt senkit sem szok törleni.)
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
HaKohen 2017.07.05 17:38:45
@heptakontanonaéder:

Nagy szellemek találkoznak. Ha kedveled Hatyú Edgárt. (Ha nem, akkor is.)

kolozsvaros.com/2017/07/05/nem-antiszemita-nem-vallasos-nem-elkotelezetten-jobboldali-hanem-vergeci/

.
HaKohen 2020.06.15 23:29:33
@netukki:

Nagyon jó és kiemelkedő cikk, jó hogy idelinkelted.

Bár Ripp Zoltántól ezt vártam, és nem is csalódtam.

Csak éppen az életkedvem ment el végleg a cikktől, de erről végeredményben nem a szerző tehet.
  "  Mi vagyunk az egyetlen megmaradt, keletről nyugatra indult nép. Maradványok vagyunk, egy valaha volt hatalmas sztyeppei világ utolsó maradványai, akik bejelentkeztek a túlélésre. (Orbán Viktor nagykán)"    Szeretném megjegyezni, hogy egyre inkább etnikai kisebbséginek érzem magam,…..
HaKohen 2020.06.12 15:58:05
@lüke:

Hajaj! Rég volt, talán igaz sem volt. Amikor voltak olyan illúzióim, hogy Illyés disztichonja, ha soxor mondom, le tud csendesíteni - nem is annyira engem, mint másokat. Na de hová lett a tavalyi hó? - ha már verseket idézünk.

És akkor válaszul hadd idézzem egy másik jelentős magyar költő, Kiss József általam nagyon szeretett versének utolsó négy sorát:

Itt ülök némán, magamba rogyva,
Míg száll az óra, mint egy pillanat,
És félig ébren és félig álomba’
Piszkálgatom a húnyó parazsat.

(Mármint a valamikori Tüzek húnyó parazsát.)
HaKohen 2020.06.12 16:50:32
@jotunder:

Hát ezt nem tudtam, hogy egyáltalán megtalálta... (Köszi a közlésért.)

Viszont amikor én (de régen, hajh - hogy költői legyek) oskolába jártam vót, a Magyar nyelv és irodalom tankönyvemben benne volt Kiss József - a kor szellemnek megfelelően a Knyáz Potemkin-nel. Később, talán a Hét évszázad verseiben találtam rá a Tüzekre. Megtanultam kívülről az egészet (némi segítséggel ma is el tudom mondani), bár sohasem szavaltam ünnepségeken (mást igen).

Talán nem szorul magyarázatra, hogy késő felnőtt koromra tudtam meg Kiss József teljes nacionáléját, és igazán akkorra értettem meg fokozatosan a Simon Juditot, de még a Tüzeket is.

Na de jobb későn, mint soha...
       Pár napja nyilvánosságra hoztak egy elitegyetemi rangsort, a CWUR-t.      A rangsor első ötszáz egyetemében nincs magyar intézmény. Van viszont öt izraeli.      A másik lista az idei STOC 2020 konferencia elfogadott cikkeinek jegyzéke. A STOC a Symposium on Theory of Computing, sponsored…..
HaKohen 2020.06.11 20:50:56
Csak idemásolni tudom.

Vásárhelyi Tamás a Természettudományi Múzeum legendás alakja. Ő hozta létre és működtette (még akkor, amikor ez nálunk nem volt divatban) a Ludovika egykori lovardájában (egy időben mozi is volt) múzeum nagyon érdekes és nagyon népszerű, no és nem hagyományosan unalmas múzeumszerű interaktív bemutató épületét.

"Tamás Vásárhelyi

Valamit elronthattam

Egész délután ezen töprengtem, mit rontottam el. Újra és újra ezt kérdem magamtól.

Bő egy évtizeden át dolgoztam a Tudománykommunikáció a természettudományban (égetően szükséges) mesterszak indításán, majd benne. 2013-ban egy tollvonással bezárták. Vitának, érvelésnek helye nem volt.

Két évtizeden át dolgoztam azon, hogy a részben romos Ludoviceum épületegyüttese 21. századi múzeumépület legyen (számos hazai és külföldi szakember szerint jó úton jártunk). 2011-ben egy tollvonással elvették. Vitának, érvelésnek helye nem volt.

Bő négy évtizeden át tanultam azért és dolgoztam azon, hogy a Magyar Természettudományi Múzeum egy országos, a lehető legszélesebb közönség, a társadalom számára elérhető (access) intézmény legyen. Azon is, hogy a hazám környezeti tudatosságát felébresszem, javítsam. Ma egy tollvonással a múzeum Debrecenbe helyezését határozták el, a másfél éve folyó érvelésekre érdemi nyilvános választ nem adva. Könnyen kiszámítható, hogy mennyivel több utazást (ergo CO2 emissziót) jelent, ha az ország ugyanúgy akarná látogatni. De Zalából, Baranyából, Vasból stb. úgysem lehet majd ugyanúgy. A kurtán nyilatkozó miniszter a CO2 emissziót és az ország kárvallott felét nem tartotta fontosnak figyelembe venni.

Igazából ez, a közönség (a társadalom) illetve a múzeumban dolgozó szakemberek semmibevétele a legnagyobb baj.

Mit rontottam el? Mit kéne azonnal abbahagynom, hogy annak a helyét ne hintsék be sóval?"
.
HaKohen 2020.06.12 08:39:49
@kemény keleti kommentelő:

Végülis teljesen igazad van: minden így műxik.

Ebben a konkrét esetben szvsz mégis kissé túlbonyolítod. Egyrészt ahogy itt néhány perce @Kettes: írta (hadd ne ismételjem meg), másrészt minden, ami gátolja az akaratának érvényesítését, annak eltakarítását hagyja. Szóval tényleg gonosz és elmeháborodott. És a hozzá hasonló voluntaristának megfelel Debrecen, Kósa 20% Lajos városa: naggyá teszi, ha törik, ha szakad.
       Az asszimiláns sváb Rajcsányi lapjában, az asszimiláns horvát(szerb) Milan Constantinovity interjúvolja Märle Tamást, így umlauttal, arról, hogyan települtek be a rohadt nemzetiségiek a tiszta turáni vérhazába, és hogyan követtek el magyarellenes rémfürdőket. Jézusom, ezek a lányaikat is…..
HaKohen 2020.06.08 19:02:50
.
@OoOoOo:

Kissé meglepett az általad belinkelt interjú. Mondanám, hogy miből lesz a cserebogár - de ő nem cserebogár.

Gavra Gábor a kétezres években a Magyar Narancs belpol. újságírója volt. És szvsz azokban az években nem sok nála okosabb és felkészültebb belpol. újságíró volt. A MaNcson kívül sem. Azután átigazolt főszerkként a hvg.hu-ba, és ott érte az a botrány, amire csak céloznak az interjúban. A kérdés elől kitér, de én válaszolhatok: nem hiszem, hogy akadt volna azóta bármilyen főszerk, aki önként fölállt volna a helyéről, mert valamilyen botrányba keveredett (sokkal nagyobb botrányok után még miniszter vagy min.elnők is maradhat bárki). Szóval, egy nagyon tisztességes embernek mutatkozott.

Azért érdekes, hogy ha beírod a gugliba a nevét, előjönnek a róla szóló lakájsajtós mocskolódások. És ha igazán mazochista vagy, akkor még a mandis kommenteken is élvezkedhetsz (ez most nem Jótündérnek szól).

Az elmúlt években fölfedeztem két-három nicknéven írt publiját a MaNcsban - dehát valahogy engem nem lehetett a nicknevével átejteni. Ja, és nagyon tetszettek.

Amit most a mandineres ürge kiszed belőle, az nekem helyenként nagyon furcsa (nem az atv-s felkarolására gondolok), meglepő, és sokban eltér az én elképzeléseimtől. Na de ki vagyok én, hogy bárki felett ítélkezzek...
.
        A Mandiner folyóirat lapigazgatója, a magát kultúrtörténésznek nevező apparátcsik Szalai Zoltán az orbánista janicsárképző, a Mathias Corvinus Collegium, ügyvezető igazgatója. Éppen most büszkélkedett el azzal, hogy a mandineres nullajulikák jelentős részét is az MCC képezte ki.       A…..
HaKohen 2020.06.07 15:13:55
.
@Bogomil:

Jaja! Nem reprezentatív adatgyűjtés alapján mondom, de kétszer is találkoztam az elmúlt években olyannal, hogy a szerkesztő (akinek természetesen volt szerepe az összeállításban) hasonló módon a szerzők fölé kívánt magasodni. Az egyik esetben a szerzők már csak akkor, a megjelenés után kaptak észbe, amikor a profi kiadón (talán azt is Akadémiainak hívták?) sikerült átvernie, hogy a címlapon csak őt tüntessék föl, ráadásul még a "szerkesztette" sem volt odabiggyesztve. A másik esetben (az amatőr kiadó volt, más profilokkal) a szerzők előbb kaptak észbe, ezért a címlap is kissé másként alakult.

Elolvastam a Kovács Professzor Úr Árpád ajánlóját. Hááááát? Még most is szeretném azt hinni (bár nevezett 180 fokos kanyarja után elég nehéz lenne), hogy ez az ajánlás önmaga paródiája, a szerző csak ironizál, nem gondolja komolyan. Én minden esetre jól szórakoztam rajta (magyarra lefordítva: jót dühöngtem rajta).

Szomorú vagyok, hogy nem ismerhetem meg teljességében a csak szemlézett formában általam megismert, bizonyára kiváló, sőt kibbváló, sőt legkibbváló könyvet. Ugyanis - eléggé el nem ítélhető módon - nem vagyok hajlandó kemény 7140 HUF-ot adni érte (az eredeti 8925 HUF-ot talán még csak-csak). (Off: valaki meg tudja mondani, hogy a 140-re és 925-re végződő összeget ugyan miképpen hozták ki?)

Sajnálom, hogy nem hálálhatom meg mással azt, hogy voltál szíves fölhívni figyelmemet/figyelmünket erre a... stb. stb.
.
HaKohen 2020.06.07 15:40:11
@seol:

Nemrég vettem 10 pár zoknit (webshop útján) egy fehérnemű kereskedelmi cégtől. Ráadásként adtak egy honvédségi rendelésű visszamaradt többször mosható kiváló maszkot.

Na most az Akadémiai Kiadónál nem fogok zoknit venni.
HaKohen 2020.06.07 15:46:55
@Bogomil:

Köszi, de akkor tényleg igazi off:

Mindig dühöngök akkor, amikor nekem, mezei vásárlónak a nettó árat tüntetik föl (esetleg megjegyezvén, hogy + ÁFA), holott én _mindig_ bruttó árat kell, hogy fizessek.

Mármost az ilyen könyveket kik veszik túlnyomórészt? 1. Magánszemélyek. 2. Államigazgatási szervek. 3. Alapítványok és egyéb civil szervezetek. Hát ők azok, akik/amelyek alanyi ÁFA-mentesek, vagyis a nettó és a bruttó ár egybeeesik náluk. Másképpen: ők ÁFA-t nem számíthatnak fel és nem igényelhetnek vissza.

Ráadásul, ha bemész egy könyvesboltba, akkor minden könyvön meglehetősen kerekített fogyasztói ár szerepel. Nuku nettó ár, nuku ÁFA.

De lehet, hogy én vagyok hülye.
        Tamás Gáspár Miklós írt egy érdekes cikket az ÉS-be (harminc egész másodpercig kell hallgatni egy szöveget Závada vagy Bodor Ádám egy kötetéről, aki erre nincs felkészülve, ne is kattintson).       Szilvay Gergely, aki a poszt egyetlen mondatában fog szerepelni, úgy érezte, hogy ő viszont…..
HaKohen 2020.06.03 14:17:52
@lüke:

Ergo: tgm az angol felesége segítségével kilobbizza, hogy az angolok vegyék be M.o.-ot (és esetleg a Monarchia más utódállamait) az újjáalakuló Brit Birodalomba.
HaKohen 2020.06.03 14:23:56
@Kettes:

Egyedül Hadházy Ákos (ma már) független képviselő van veled egy véleményen.

Időnként elábrándozok, hogy akadnak valakik, akik megkísérlik felépíteni két év alatt miniszterelnök-jelöltté. Majd a bilibe ér az ujjam, és felébredek.
Nagyon kellemetlen, hogy a nemzethez tartozás állampolgársági és/vagy nyelvi és/vagy (teljesen szubjektív) érzelmi kritériuma helyett (aminek mindegyikét felfogni "pusztán" racionalitás kérdése) az irracionalitás büszkeségével válaszol az irracionális magyar etnicizmus a nemzeti identitás…..
HaKohen 2020.06.02 18:50:54
@civisvaros___:

Ha talán előbb elolvastad volna az interjút, azután próbáltad volna megérteni, akkor nem hordtál volna össze ennyi csacsiságot. (Bár lehet, hogy akkor is.)
      Nemrég jelent meg Techet Péter cikke az  Azonnali-n  "Ne higgyünk a tudománynak!" címmel. Kicsit erősebben nyomta a cerkát a papírosra a kolléga, miközben a közeli málnásig tolta túl a bicajt, mindazonáltal... A mindazonáltalról fogok írni pár sort, nem arról, hogy néz ki a posztmodernben…..
        "A Nürnbergben és másutt kivégzettek többsége az akkor érvényes törvények alapján cselekedett, így – jogilag – nem követtek el bűncselekményt. " (aristo)        Ez jelent meg ma Prostisrácoknál. Unalmas náci szöveg az egész, amire a magyar jobboldal rejszolni szokott.        Azt…..
HaKohen 2020.05.13 21:33:20
@kiazmarmegint:

Aristo régi mandineres gengszter. Én másik buborékhoz tartozom, ezért már nem szoktam ellátogatni a szennylaposodott mandira, sem pedig a prostisrácokhoz.

Gondolom, Jótündér, ha akar, felhomályosíthat róla; nálam régebben ismerheti - és a memóriája is jobb az enyémnél.

De akármi is, a gengszterhez ragaszkodom.
        Lesz, aki nem olvas bele. És csak mondja és mondja...        Orbán emberi életeket fog feláldozni a GDP-ért. És nem tehet mást. Ha én lennék a helyében én is ezt tenném, és talán éppen ezért nem szeretnék a helyében lenni. Ez nem teljesen igaz, pl. amikor a japán követség fogadást ad, és…..
HaKohen 2020.05.13 12:28:04
@jotunder:

:D

.
HaKohen 2020.05.13 20:54:07
@kemény keleti kommentelő:

Úgy ahogy mondod. Bár hozzátenném, hogy a következmények nem csak a legszegényebbekre terjednek ki. Följebb is. Nagyon följebb is.

Választhatsz: hegeli dialektika - rendszerelmélet - hálózatelmélet - konkrét pókháló.

Ha bárhol belenyúlsz, a keltett inger végigfut az egész hálón/rendszeren. Igazán senki sem tudja megúszni. Ja, és még mondhatod, hogy dominóelv.

Ennyit a harcos pesszimizmusomról.
HaKohen 2020.05.13 21:00:05
@velőtanya:

A sváb versikét ismertem gyerekkoromból. Viszont a palóc kiejtéshez egy adalék:

Gimis kollégistaként volt néhány elsős iskolatársam, aki az ország legkülönbözőbb helyéről hozta hagyományait, kiejtését stb.

Az egyik fiú Nógrádból a palóc kiejtést. Nagyon megőrízve.

A többiek, akik másként beszéltek, szokásos kamasz-kegyetlenségük miatt csúfolták a srácot, akit Kopcsáknak hívtak (a keresztnevére már nem emléxem):

- Kápcsók, add ide a kápót!

Mire a célszemély válasza:

- Ápód fászót!
      Kövér László deklarálta, hogy nem vagyok a magyar nemzet része.  Hülye-e vagy Lacikám? Az elődeitek már 1938-ban kizártak engem a magyar nemzetből, pedig még nem is éltem. Aztán kiraboltatok minket,  kinyírtátok a családom, és most kezdesz ugrálni, édesöcsém? Honnan akarsz te engem még…..
HaKohen 2020.04.30 12:27:11
@Kettes:

Nem hiszem, hogy beleőrült volna. Alapbetegsége van (persze nem a koronavírus szempontjából).

Te 15 évről beszélsz. Én kb. 25 évvel ezelőtt hallottam egy fideszközeli bennfentestől, hogy a felső káderek megértőek és befogadóak (most mindegy, hogy milyen témáról van szó); viszont Kövér kissé furcsa ember a többiekhez képest, vele nehéz szót érteni.

25 éve, érted? Azóta csak romlott a "furcsasága". Asszem ahhoz, hogy valaki beleőrüljön az árulásba, ráadásul még öngyilkossági gondolatokkal foglalkozzon, még ráadásabbul meg is valósítsa, ahhoz egyrészt megfelelő (!) személyiség kell, azután megfelelő körülmények, azután megfelelő családi és munkahelyi környezet - és ezután sem biztos semmi. Ha mindenki öngyilkos lenne, aki elárult valami számára fontosat, akkor most tele lennének a temetők öngyilkosokkal. De nincsenek.
.
HaKohen 2020.04.30 16:32:30
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?:

Látom, te is nagy idők nagy tanúja vagy.

És ezt most egyáltalán nem gondolom viccesnek...
       Orvos kommentelőinket kérem, hogy nézzenek bele ebbe a preprintbe.      NEHOGY NEKEM VALAKI NYAKLÓ NÉLKÜL ELKEZDJEN D-VITAMINT SZEDNI, EZ CSAK EGY PREPRINT, AMIT ÓRÁKKAL EZELŐTT RAKTAK FEL A MEDRXIV-RE!        Elképzelhető az, hogy ebben van valami igazság? A szerzők amerikai orvosok és…..
HaKohen 2020.04.28 23:34:24
@balmoral:

Ettől a vírustól minden kitelik. Még az is, hogy olvas egyáltalán - ellentétben némely hazai politikusunkkal... (Bocs, hogy rögeszmésen ugyanaz jut eszembe mindenről, mint Mórickának.)