Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egrizold

64 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egerben, Esztergomban, Kecskeméten, Szegeden és Tatabányán szeptembertől újra indul az ÖkoKör háztartászöldítő program. Jó hangulat, kreatívkodás és sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék. Zöldítsd Te is a háztartásodat ÖkoKörben! Minden érdeklődőt szeretettel…..
Az Észak-magyarországi Operatív Program („Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” - ÉMOP-2.1.1/B-12 kódszám) keretében az észak-déli kerékpárútvonal hiányzó szakaszainak megépítésére pályázik Eger. A kerékpáros turisztikai szolgáltatások…..
Miközben Földünkön aggasztó  mértékben fogy az iható víz mennyisége, és sok millió  ember iszik szennyezett vizet, a fejlett országokban elképesztő  mértékben pazaroljuk, szennyezzük az ivásra alkalmas tiszta vizet. Ivóvízben tisztálkodunk, mosunk (még autót…..
Egy fenntartható fejlődést célzó mintaprojektbe fogott Nagytálya az ősszel, melyben 200 családnál helyeztek el komposztáló ládákat, a tulajdonosokat pedig ismeretterjesztő előadások keretében tanították meg, azok helyes használatára."Kertünk földje ettől zöldebb –…..
Az Egri Szín interjúja Jakab Zoltánnal, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezető igazgatójával.Jakab Zoltánt, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük a szelektív hulladékgyűjtésről, valamint az ezzel kapcsolatos tévhitekről. Ebben az évben még két…..
Az egri Életfa Környezetvédő Szövetség idén is tovább működteti a Regionális Zöld Telefon Szolgálatot a 06-80-204276 számon.Mint megtudtuk: az elmúlt évben célkitűzéseik szellemében mintegy százötven esetben konkrét tanácsadással, közel 60 alkalommal pedig a konkrét…..
Összetorlódott, habos tajték úszott a víz felszínén az egri Felsővárosban az Eger-patakban. A szakemberek helyszíni szemlét tartottak.– A gondot valószínűleg az okozta, hogy hordómosásból származó folyadék kerülhetett a csapadék-elvezető csatornába – mondta…..
A Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület tavaszi nagytakarítást és útvonal-karbantartást tart a Szarvaskői geológiai tanösvényen 2011. április 30-án, szombaton 9 órától.A munkálatokra várják önkéntesek jelentkezést az info@kaptarko.hu címen vagy a 20/2181450-es…..
2011. április 22-én befejeződött a Rózsás-dűlőben az erdőtelepítés. A kivitelező a Poplár Magánerdészeti Kft. volt. A cég átadta az önkormányzatnak a 11 hektáros beruházási területet. A szerződésben megfogalmazott csemete ültetés befejezésével és a teljesítés…..
A tavaly év végi első bolhapiac annyira jól sikerült, hogy a szervezők máris rámozdultak a következőre - ráadásul bababörze sarok is lesz. A helyszín a tó partján a fedett szín, március 13-án, és akár vevőként, akár eladónak lehet menni. Elő a limlomot.Idő: 2011. március…..
Lakossági éghajlatvédelmi fórumot tartottak Egerben a minap, hogy az itt élők tájékozódhassanak a megyeszékhely klímavédelmi törekvéseiről.Megnyitó beszédében Sós István alpolgármester elmondta, hogy azon túl, hogy Eger elkészítette a törvény által előírt…..
Utoljátra a 90-es években jelent meg olyan átfogó kiadvány, mely zöld szempontból ad tanácsot a mindennapokra. Akkor a Zöldköznapi kalauz nagyon gyorsan elfogyott, utánnyomás nem nagyon volt. Itt volt tehát az ideje, hogy újra megjelenjen egy olyan kiadvány, melyben az élet számos…..
Éghajlatvédelmi konferenciát tartottak a Városházán. Szó volt az önkormányzat kötelező feladatairól, a város csatlakozásáról egy nemzetközi programhoz, melynek célja, a szén-dioxid kibocsátás csökkentése. A város vezetése úgy döntött, éghajlatvédelmi programot dolgoz…..
Az alábbi jó hírt kaptuk az egri székhelyű Kaptárkő Egyesülettől. Gratulálunk!Örömmel értesítjük, hogy Egyesületünk „A Bükkalja kiemelkedő természeti- és kultúrtörténeti értékeinek védelme” című pályázatával az Európai Táj Egyezmény Nemzeti…..
Sikeresnek ítélte a Zöld Kommandó idei, 2010-es munkáját Habis László polgármester, aki jutalmakat is átadott a közreműködő szervezetek képviselőinek a napokban tartott évértékelő értekezleten.A 2009-es év közepén állt fel a Zöld Kommandó, az akciócsoportban hatósági…..
Az eger.hu hivatalos tájékoztatása:LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ A VÁROS LÉGSZENNYEZETTSÉGÉRŐLTájékoztatjuk Eger város lakosságát, hogy Egerben - az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség jelentése szerint - a levegő szállópor…..
A karácsony a legtöbb embernek sajnos jobbára csak kiadást jelent: az apróbb ajándékok, az üdvözlőlapok, a karácsonyi menü, vagy a fenyő és a szaloncukor - mind-mind költség. Pedig az együtt töltött percek, a közös programok, vagy a kézzel készített meglepetések talán még…..
200 millió forintból épített erőművet az egri Agria Park Bevásárlóközpont energiaellátására az Alteo.A földgázüzemű, gázmotoros energiatermelő egység a 22 ezer négyzetméter alapterületű bevásárlóközpont áram, meleg víz és fűtési igényeit is kielégíti.A próbaüzem…..
Egerben települési éghajlatvédelmi stratégia készül. Erről az egri közgyűlés még 2010 tavaszán szavazott, és az itt is olvasható előterjesztést egyhangúlag elfogadták. A téma folyamatosan aktuális, a háttérben most is folyik a munkka, és ha hírt kapunk róla, akkor itt az…..
egri zöld blog Klímacsúcs 2010 2010.11.27 21:42:00
A Föld nevű bolygó államainak vezetői 2010. november 29. és december 10. között ismét összegyűlnek, hogy korunk legnagyobb átfogó problémájáról a globális felmelegedésről tárgyaljanak. A felmelegedés negatív hatásai már a ma élő generációk életében is érezhetőek, és…..
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálat munkájának bemutatásaA Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2010. április 1-től ügyeleti telefon rendszert vezet be. A hívható telefonszám +36/30/861-3808. A területen dolgozó természetvédelmi őrszolgálat tagjai…..
Az EVAT Zrt. lakossági fórumot tart az egri Felsővárosban létesítendő biomassza fűtőmű építése kapcsán szükségessé vált módosításokról.Íme a meghívó:Tisztelt Partnerünk!Ezúton meghívjuk az EVAT Zrt. Malomárok u. 28. sz. alatti tárgyalójában 2010. november 10.-én 16…..
Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. és a Greenfo.hu fotópályázatot hirdet a környezettudatosság és a természetvédelem jegyében.A környezettudatosság és a természetvédelem jegyében meghirdetett pályázatraHulladék vagy szemét?Csak természetesen!ÖKO-sztoritémakörben várják az…..
Továbbra is referenciaértékű a tenki biológiai szennyvízülepítő, amely egyedi, nyárfás rendszerrel dolgozza fel és ártalmatlanítja a településen keletkezett folyékony hulladékot. A létesítmény most kapott négymillió forint értékű, napelemmel működő, rádióhullámok…..
2010. június 9-én, 18 órai kezdettel az Egri Zöld Kör „Gondolatok Egerért” című előadássorozatának keretében Szitta Emese a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület Élővilágvédelmi Szakosztályvezetője tart előadást az Eger patak élővilágáról. A…..