Regisztráció Blogot indítok
Adatok
deee

0 bejegyzést írt és 212 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem érdekel a klubélet, falkában motorozni sem szeretek. Nem vagyok tipikus BMW-tulajdonos, jobban kedvelem a rigásokat. Soha nem ragasztanék mindenféle hágókon kapható matricákat a csomagtartóra. Nem kell, hogy tudják, pontosan milyen tapasztalt motoros vagyok. Nem érdekel, milyen…..
deee 2012.08.15 21:37:52
A munkahelyemnél lámpa nélküli zebrán próbáltam átkelni a reggeli csúcsforgalomban, valamint az útfelújítást végző gépek közepette. A zebra egy út és egy tér találkozásánál van, ahol egy tábla jelzi, a téren nem körforgalom van, de körbe lehet menni, több utca…..
Manócskaforradalom! Jelena Karleuša turbofolkdíva féléves kislánya 5000 eurós napszemcsiben (archív fotó) A B92 televízió támogatásával indított népi kezdeményezéshez mindössze 6 nap alatt 180 ezren adták aláírásukat. A március 2. és 8. között lezajlott kampányt a Glasaj…..
Kétmilliót törlesztett a háromból, visszaadta az autót, a bank eladta egy millióért, és még ő tartozik két millióval. Az autóhitel-károsult portréja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Lassan egy hónapja posztoltam ki a Facebookra a Hangyászban ülő vigyorgó fejem, alatta egy olyan lábbal, aminek a talpa épp a kipufogó-leömlő talpával talpalt össze. Úgy alakultak a dolgok a térben, hogy a 350Z motor és a hozzá való leömlő éppen oda került, ahová a…..
„365 nap elnyomás, 1 nap képmutatás” - vázolta a problémát az egyik transzparens a magyar feministák nőnapi demonstrációján. Nagyobb időtávlatban nézve a nők emancipációja ugyan nyilvánvalóan a legjobb úton halad, de ez valószínűleg nem vigasztalja azokat a nőket,…..
Nem kifejezetten smink téma, de az utóbbi időszakot eléggé meghatározta a számomra, úgyhogy muszáj írnom róla... Mostanában volt egy kis jövés-menés az egységemben, így több alkalommal is kerestünk új embert. A pozíciókat általában szűkebb körben hirdettük meg, azaz nem…..
A Nagymamám, aki 73 éves, már egy ideje, egyre súlyosbodó karfájással küzd. De mint minden idős, Ő is úgy van vele, hogy nem megy orvoshoz, csak ha nagyon muszáj. Most már muszáj volt. Fel és le rohangált a fájdalomtól a lakásban, és a karját nem hogy használni, de nagyon…..
Válság? Hol itt a válság? Tíz hozzánk érkezett levél közül háromban ez a kérdés szerepel: első autómat venném, milyet szabad? Nos, nekihasaltunk a témának, árkategóriánként összeállítottunk egy-egy csokrot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
deee 2012.01.25 10:48:51
Interjú a szerb menekültügyi hivatal munkatársával A Szerbiai Menekültügyi Hivatal (Komesarijat za izbeglice Republike Srbije, bal oldalon a szervezet logója), egy 1992-ben alapított állami szerv. Munkatársának, Jelena Marić PR-tanácsadónak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel,…..
Az új vasúti menetrend néhány nappal ezelőtti életbe lépése tökéletesen bizonyítja, hogy alapvető tévedés volt - részemről is - azt feltételezni, hogy az Orbán-kormány által kinevezett új MÁV-vezetés nem meri meglépni azt az aljasságot, hogy szárnyvonalakat zárjon be. Aki…..
 Az Oxford Today című igencsak reprezentatív kiállítású lap minden volt oxfordi diáknak jár.        Így én is rendszeresen kapom, mint alumnus. A legutóbbi szám témája: Whither the Humanities? Uncovering a global crisis in our midst.…..
deee 2011.11.03 12:56:56
@Vuperi:
Vitakultúrád félelmetes. :)
Persze a bölcsész veled foglalkozik, meg saját magával, meg a világ nagy kérdéseivel (válasz ugye nem születik, mert még mindig nem tudjuk az élet értelmét sem, ha nem maradtam le ma a főcímről), de magávala problémával a mérnök foglalkozik.
Pénztárosnál meg nem hátrány, ha mondjuk számolni is tud esetleg, meg két négyjegyű szám összeadása nem percekig tart.
Ismétlem, nagyon meglepődnék, ha sok mérnök pénztárossal találkoztál volna (igazából kezden azt sejteni, hogy mérnököt is maximum képen láttál, talán). Bölcsész pénztáros gondolom van pár, de azért a pénztárosnénik leginkább nem rendelkeznek felsőfokú végzetséggel az én merítési mintám alapján.

PS: Mit kérdez a bölcsész a mérnöktől?
- Nagykrumplival adhatom?
:)
deee 2011.11.03 13:04:34
@Hörcher Ferenc:
Kedves Ferenc! Nem ismerjük egymást. A tegeződést az internet hagyományosan laza, kötetlen stílusa miatt engedtem meg magamnak, ha a kérdés emiatt született. :)
Kell bölcsészképzés, ezt nem tagadja senki, de szerintem az árányok nem az egyensúlyi pont közelében vannak jelenleg.
Persze gondolom látható, hogy mérnökként "egy kicsit" elfogult vagyok. :)
deee 2011.11.03 13:08:18
@Vuperi:
Erre a kérdésre a választ, ha valaha is megtudjuk (szerintem nem), egy mérnök(csapat) fogja megadni.
Bölcsészek maximum elmélkedhetnek róla, de egzakt válasz biztos nem születik belőle.

Megyek vissza a bányába, valakinek a GDP-n is löknie kell kicsit. :)
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
Bkv dolgozó vagyok és az alábbi eset történt velem: A bokatörésem márc. 22-én történt a Batthyány téren... dugulás volt a ffi mosdóban, így mindenki a nőibe járt, s az előtér falikútjából a víz kispriccelt a kőre. Általában feltörölték, de akkor nem volt ott a…..
Műsorajánló Egy ígéretesnek tűnő, epizódonként közel egy órás, könnyed dokumentumsorozat kezdődik a belgrádi B92 televízión. A sorozat címe: SFRJ za početnike (magyarul: JSZSZK kezdőknek; SFRJ: Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija; vagyis JSZSZK, mint a Jugoszláv…..
deee 2011.09.25 14:19:14
Belsőség A majdnem autó 2011.09.06 09:46:00
  A cél nyilvánvalóan nem reprezentálás vagy bármiféle örömautózás lesz, mert arra alkalmatlan, nem is arra készítették. A haszonállat szerepkörét azonban majdnem hibák nélkül valósítja meg - majdnem tökéletesen a majdnem autó. Majdnem ajánlom is bárkinek. De…..
deee 2011.09.06 10:37:57
@egy atlag:
"Az összes benzines H astra motorja gyári hibás. Zabálja az olajat."

Nekem benzines van és még soha nem hiányzott belőle egy csepp sem. Olajcserénél ugyanannyi jön ki, mint amennyi bement...

Nem értem egyébként, hogy egy több mint 1400 kilós kombitól mégis mit várt 100 lóval. Rendes motorral kellett volna venni (bocsánat, kapni), de ugye azon még az se segít, hogy kombiról beszélünk. Nem sportkocsi, de ezt így ránézésre megmondja egy óvodás is.

Indekszkapcsoló valóban nagyon rossz, de én mást nem rónék fel szerencsétlen kocsinak.
A Népszabadság kijött egy cikkel, melyben a magyar vasút (ez éppen a MÁV-Trakció Zrt.-hez tartozik) mozdonyait vették szemlére. Az eredmény lehangoló, a síneken futó 900 mozdonyból 780 darab (87%) 30 évnél idősebb, s mindössze 10 darab (1%) 10 évesnél fiatalabb. Öt évvel…..
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
deee 2011.08.23 10:38:21
@kewcheg:
Ne viccelj már. 100kilóért egy lakható lakást lehet bérelni. 350-500 lesz az a ház.
Ott kell jattolni ahova visssza akarsz még menni enni-inni.
Aki orvosnak ad, annak levágnám a kezét. Ha nem adna, csak az emberek 1%-a, akkor el se várnák. Mi szoktattuk rá őket. Kiszolgáltatott emberektől pénzt kérni, elfogad... Szerintem ez mindennek az alja. Lehet pattogni a kevés fizetéssel. Azért egy mérnök se sokkal roszabbul képzett, mint az orvos, plusz valódi versenyhelyzetben dolgozik. Ha nem jó a szakmájában, akkor nincs munkája, míg egy orvos, ha átbukdácsol a vizsgáin, akkor is élete végéig tuti munkája van, ha évente 1-2 embert a saját hibájából meg is öl. És a fizetések között kisebb a különbség, mint azt a legtöbben hinnék.Plusz mérnök a létező legritkább esetben kap jattot. Magyarországon élünk. Mindenki rosszul keres, miért lenne az orvos kivétel.
A tanárokról már nem is beszélek. Nehogy már azok a tanárok keressenek a legjobban, akiket más egyetemre, szakra nem vettek föl (mert ma sajnos az a vlóság, hogy a tanárképzőkben 90-95%-ban ilyenek vannak).
deee 2011.08.23 11:13:58
@tééényleg?:

Egy kezdő épít-, építészmérnök kb. 90 nettót kap (és itt a kezdő nem 1-2 hómnapig értendő). Kölekedésmérnök örül ha ennyiért munkát kap egyáltalán. És ezek mind ötéves egyetemek.
Nem akarom én az orvosokat leszólni, van több orvos ismerősöm, akivel egyidőben jártunk egyetemre, tényleg rengeteg energiát beletolt, de hidd el, hogy más is, aki szintén rosszul keres. Semmi nem indokolja, hogy egy rezidens orvos 3-4-szer annyit keressen, mint egy kezdő mérnök (rezidens szövetség kb. ezt kéri).
Tanárokról a véleményem fenntartom, mert több tanárszakost is ismertem/ismerek. Véleményem szerint annál lejjebb csak a szabadbölcsész szak van. Lehet itt vitatkozni, hogy ez azért van-e, mert tudvalevő, hogy nincs megbecsülése a szakmának és ezért megy oda az emberanyag maradéka, de most én ebbe nem folynék bele.
deee 2011.08.23 11:32:27
@qwertzu:
Informatikus mérnökök nem számítanak. Az az egyetlen normálisan kereső szakma ma Magyarországon. Viszont ajánlom, hogy élvezd ki, mert már ez sem lesz sokáig így. Ha figyeled egy pár éve (>6) a bérek alakkulását a szakmádban, akkor tudod, hogy miről beszélek.
  Eltörölné a kormány a középiskolákban a nyelvi előkészítő, úgynevezett nulladik osztályokat; három nyelv tanulását tennék kötelezővé a nyolcosztályos gimnáziumokban; a felsőoktatásba való bejutást nyelvvizsgához kötnék – derül ki a nyelvoktatási…..
deee 2011.07.29 11:27:17
@evil overlord:
Svájcban nagyon nehezemre esett olyan embert talalni aki ne szinte tökéletesen beszélt volna angolul.

Németországban sokan nagyon csúnya akcentussal, de szinte mindenki nyelvtanilag helyesen beszélt, akivel szóbaelegyedtem.

Latin országok kb. velünk egyszinten lehetnek. :)

Akkor már Ázsiát, Afrikát ne is említsük, ahol a lakosság többsége beszél egyszerűsített angolul valahogy (sokan nem jól, de indiában egyébként sokan nagyon jól).

Volt Jugoszláviában a 35 év alattiak angolul viszonylag jól beszélnek (szinkron hiánya), sokan legalább ilyen szinten spanyolul is (szappanoperák), németül is.

Mondták már előttem, de teljesen jogos, hogy az igénytelenség legaljára sülyedt magyar szinkront kellene betiltani, mondjuk még ma, pár éven belül látványos javulás lenne a nyelvismeretben.
deee 2011.07.29 12:16:12
@evil overlord:
szinkronizálás: feliratozni azért feliratozhatnák, mint ahogy exYuban is csinálják.
Lehet, hogy A hét szamuráj miatt egy csomóan megtanulnának japánul.
Ha több hangcsatorna lenne, akkor nagyon kevesen szenvednének az eredetivel és főleg azok akik most is inkább eredeti nyelven nézik.
Dubbing must die. :)
deee 2011.07.29 13:39:32
@smartdrive:

Nem urban legend.

Éltem ott, tudom, hogy hogyan beszélnek. Középkorú emberek el tudnak kommunikálni spanyolul, mert az Izaura, vagy mittudom én melyik szappanopera úgy megy a TVben.

Angolt/németet tanítanak nekik az iskolában, de hihetetlenül sokat jelent, hogy hallja, hogy hogyan beszélik a nyelvet a való életben, nem csak egy átképzett orosztanár szerencsétlenkedésével szembesül heti 1-2 órára, aki nyelvtani szbályokat akar bifláztatni x éven keresztül.

Több ismerősöm van aki így tanult meg németül, úgy, hogy soha nem tanulta iskolában. Van egy ismerősöm aki (az én fülemnek) tökéletes kiejtéssel beszél angolul, annak ellenére, hogy soha életében nem ült angolórán.

Nyilván nem tökéletesen tanul meg mindenki, ezt nem is állította senki, de azért pár nyagyságrenddel jobban, mint ami a magyar szint.

Én konkrétan azért beszélek viszonylag jól angolul, mert angol nyelven nézek a filmeket, sorozatokat. Pár év alatt sokkal több ragadt rám így, mint iskolában 10 év alatt.