Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boldog Péter

117 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bűvésztrükköket (meg amúgy bármi mást) koppintani nem szép dolog. A koppintott dolgot árulni pénzért, az meg aztán egészen egetverő pofátlanság. Dehát végülis mi baja lehet belőle az embernek? Hát például (mai árfolyamon számolva) ítélhetik 130 millió forintnak megfelelő…..
Gyertyán Balázs, a Corodini Bűvészklub alelnöke nemrég egy videoklip forgatásánál volt szakmai konzulens. A videóban egy szexi NAV ellenőr zavarba ejtő könnyedséggel tépi szét Lombos úr áfatartozást bizonyító számláit, hogy aztán újra egybevarázsolja és jól megb*...de…..
Gyakran kapunk elismeréseket a megrendelőktől, nézőktől, amelyek általában kimerülnek egy gratula, vagy jó volt felkiáltásban. Vannak viszont, akik szeretik cifrázni, itt a saját gyűjtésem... "Gratulálok a műsorhoz! Nagyon… hát ... érdekes volt…" "Felnőtteknek is jó…..
Ami azt illeti, láttam már pár bűvészt életemben. Ezzel együtt az a fajta bűvész vagyok, aki képes századszor is megnézni ugyan azt a trükköt laikus szemmel. Mégis kevés olyan produkció van, amelyet irigykedve nézek, esetleg azért bánkódnék, mert nem én találtam ki. Egy…..
Bűvész blog Ezt olvasom... 2013.09.02 19:19:00
Julian Franklin Kid Control című könyvét olvasom és szeretnék egy nagyon fontos részt megosztani: "Most adults have the social skills and vocabulary to make comments like »That was an amazing card routine. You blew me away.« Children on the other hand have a more limited…..
Mit csinálnál egy gyerekműsorban, ha a modell alkatú modern bűvész lennél? Mármint a modern bűvészet modellje? Na. Érted te azt.  Arisztid és Tasziló poénok szivacslabdával. Hippity hop rabbits. Színes golyók. "OK, watch this!" Igen, Ő az...  ..
Az alábbi levelet Radnóti Csaba juttatta el hozzánk: "BŰVÉSZEK FIGYELEM! Ritkán keresnek bűvész pozícióra munkatársakat, de MOST IGEN! Ismét bűvész felvétel van hajóra, pontosabban egy úszó luxusvárosba, amit úgy hívnak, hogy CARNIVAL CRUISE LINES. Elvárások:Angol nyelv…..
Bűvész blog Szerelmes vagyok 2013.07.05 22:00:00
Köszönöm Botondnak, hogy kinevezett a Bulvárügyekért Felelős Szerkesztői Bizottság Dél-Alföldi Regionális Munkacsoportjának Vezetőjévé. Ezzel immáron velem együtt pontosan egy ember dolgozik a Csoportban. (Még szerencse, hogy én vagyok a vezető, különben a kávét is nekem…..
James Randi (84) bűvész, a világ leghíresebb szkeptikusa. Karriere az 1940-es évek közepén kezdődött bűvészként és szabadulóművészként. Több szempontból is mondhatjuk, hogy Houdini nyomdokaiba lépett. Egyrészt főleg fiatal éveiben előszeretettel ismételte meg a Mester…..
Emberi elme vadhajtásai! Illúziókeltés és a technika zabigyerekei! Ismeretlen megismerhetőségének barrierei, reményeink korlátainak forrásai! Fagyosszentek szívmelengetői, a Didergő királyok fűtési költségmegosztói! Egyesüljetek! És egyesültek. ..
Fred Kaps után egy élő legenda, az argentin René Lavand következik. Fiatal gyerekkorában ragadta magával a bűvészet, viszont elég korán, 17 évesen egy autóbalesetben elvesztette jobb karjának jelentős részét. Édesapja ráhajtott a kezére, melyet így 10 centivel a könyök alatt…..
Bűvész blog Te! Naprakész vagy? 2013.06.26 23:36:05
Az Infant nevű új trükk már kapható a nagyobb kereskedőknél! ..
Boldog Péter 2013.06.27 13:14:50
Figyelem a most következő cikk nyomokban iróniát és szarkazmus-darabokat tartalmazhat! A világból ki lehetne kergetni a bűvészekkel. Nyuszi a cilinderből? Húzzak egy kártyát? Hagyjál már békén! A hat év alattiaknak talán még érdekes ez, de az ennél idősebbeket kíméljük…..
Bűvész blog Rapidrandi 2 2013.06.14 15:19:00
Bűvész blog Rapidrandi 2013.06.07 15:19:00
Tegnap egy kedves (laikus) barátommal beszélgettem arról, hogy miért nehéz a nézőknek megfejteni a bűvésztrükköket. Számomra az egyik leginspirálóbb dolog az, ha laikusokkal beszélgethetek bűvészetelméletről. Egyrészt azért, mert ilyenkor van egy olyan csiklandós, jó érzés…..
Boldog Péter 2013.06.01 19:32:47
@Gáspár Merse Előd: Merse, erről csak úgy meséltem az illető barátomnak, aki egyébként neurobiológus. a kérdéseire adott válaszok közben állt így össze.
@rodolfo: gondolatolvasó vagy, a következő cikk a hamis emlékekről fog szólni. :)
..
Run Morro bűvész csütörtöki Ferrari-eltüntetés "egyik lehetséges" metódusának elárulása kapcsán ismét előtérbe került a bűvésztrükkök nyilvános leleplezésének kérdése.  A vélemények nagyjából egybevágnak: Bűvészblog Facebook csoportjában egybehangzóan…..
Ma (március 20-án) este 22:30-tól a tv2-n a Frizbiben: Lui, Holcz Gábor, Hajnóczy Soma, Christian Panthera és Danny Blue lesznek a vendégek. Az ajánló szerint: "törlik a szépségkirálynők memóriáját, dobozból meglepetés vendéget húznak elő, sőt még a műsorvezető…..
Boldog Péter 2013.03.22 23:41:11
@Bencissimo: én szerintem ezen inkább el kellene gondolkodni, nem pedig zsigerből elutasítani.

egyébként elég furcsa, hogy te mondasz ilyeneket, aki nem a szakmának, hanem a közönségnek szeretne előadni.

nem a homokba kellene dugni a fejeket, inkább örülni annak, hogy van végre egy teljesen részrehajlás mentes feedback.
Boldog Péter 2013.03.23 19:15:33
@Magicpapa: szerintem börtönviselt, ittas óvodásoknak a legjobb bűvészkedni az esküvőjükön. :)
bben a hónapban minden hétfő reggel David Copperfield kápráztatja el a nézőket Amerika kedvenc reggeli tévéműsorában a Today Showban. Számomra most egy kicsit fáradtnak tűnik, de ezzel együtt igazság szerint Copperfield még mindig zseniális. Bámulatos látni, hogy mozdulatai…..
És akkor vegyen mindenki egy nagy levegőt. Olyan mélységekbe fogunk alámerülni, amire a blog történetében kevés példa volt eddig. Valahogy a hazai bűvész közösséget szereti az ember egy kis családias közösségként elképzelni, ahol mindenki ismer mindenkit és az emberek segítik…..
Fellépéseken akadnak váratlan helyzetek. Orkán erejű szél támad szabadtéri előadáson és egy leszakadó díszlet elem esik melléd műsor közben, vagy egy kötéltrükköt látva egy kamaszokból álló focicsapat tagjai elkezdik skandálni: "akasszuk fel a bűvészt!", vagy csak…..
Dobson, az Egyesült Királyság világhírű bűvésze, idén 56 éves. 21 éves korában kezdte teljes állású profi karrierjét, számos tévéműsor vendége és szereplője, majd saját tévés produkciót indított Wayne Dobson - A Kind of Magic címmel. Ha valaki, hát ő tudja, hogy…..
Mivel szerdán már Balckpoolban voltam, így közel egy hetes késéssel teszem ki most a videókat. Múlt héten ugyanis néhány óra különbséggel Holcz Gábor a Frizbiben, Gyertyán Balázs és Breiner Tamás pedig a Fókuszban ismételte meg a látó hölgy blindfold-os mutatványát.…..
Általában nem könnyű a "klasszikusok" dolga, hiszen a korszakos újítások nagyon gyakran a hétköznapi rutin részévé válnak. A zseniális trükkök az egyre kevésbé zseniális előadókon keresztül egyre átlagosabbakká válnak, mígnem olykor joggal nevezhetjük "elcsépeltnek" a…..