Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rezidens

67 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csak a jövőnket nem látjuk, a jelenünket sem.A fiatal orvosok jelenlegi anyagi és munkakörülményei nem teszik lehetővé az egzisztenciateremtést, a szakmai fejlődést, a minőségi munkavégzést. A körülmények veszélyeztetik a betegellátást és az egészségügyi rendszer…..
A mai napon, 2009. november 12-én a Magyar Rezidens Szövetség, mint a fiatal orvosok érdekvédelmi szervezete a nyilvánosság felé fordul, hogy felhívja a figyelmet a fiatal orvosok tarthatatlan körülményeire, ugyanakkor arra, hogy felelős gondolkodású gyógyítókként nem külföldre…..
Az Egészségügyi Minisztérium előzetes ígérete ellenére, a szakma és az érintettek nagyfokú ellenállásának dacára, érdemi változtatás nélkül kívánja a kormány elé terjeszteni a rezidensképzésről szóló rendeletet. Ennek várható következményeként rövidtávon…..
Bár az érintettek véleménye nem reprezentatív, a válaszok nagy száma és egyirányúsága mégis utal az orvostanhallgatók és a rezidensek motivációs erőterére, azok súlypontjaira és kitörési lehetőségeire. Amennyire bíztató jel a fizetések racionalizálásának potenciális…..
Kilenc évre szögeznék egy munkahelyre a pályakezdő orvosokat, miközben több százan kerülnének utcára diplomájuk átvétele után.Újrarajzolná a kormány a szakorvosképzés jelenleg hatályos rendszerét. A változás egyik legfontosabb pontja szerint a fiatal doktoroknak szakorvosi…..
Közel 400 munkanélküli fiatal szakorvos várható nyárra. Szakemberek szerint az idén végző friss diplomás orvosok több mint fele nem fog tudni elhelyezkedni! Újabb átalakítás a rezidensképzés szabályozásában - az egészségügyi minisztérium kihátrált a novemberben még…..
Íme a Magyar Rezidens Szövetség és a négy orvost képző kar Hallgatói Önkormányzatainak közös álláspontja a közigazgatási egyeztetésre rendelkezésünkre bocsátott 144-3/2009-0004JKF számú kormányrendelet-tervezettel kapcsolatban, amit továbbítottunk Dr. Székely Tamás…..
Közigazgatási egyeztetés alatt áll a rezidensképzést szabályozó új jogszabály tervezete, ami mindenki számára megtekinthető az Egészségügyi Minisztérium honlapján:http://www.eum.hu/jogalkotas/eloterjesztesek/egeszsegugyi-felsofoku  ..
Adminisztratív úton vetne véget a kormány a szakorvosok külföldre vándorlásának. A frissen vizsgázott szakorvosokat 2009-től kormányrendelet kötelezné arra, hogy négy évig abban a kórházban dolgozzanak, amelyikkel rezidensként tanulmányi szerződést kötöttek. A Fidesz…..
 A rezidensek, ha már költözni kell, inkább átlépik a határt vagy más pályát választanak.Más pályát választanak, vagy külföldre mennek a fiatal orvosok, ha nincs megtartó erő itthon – fogalmazott Papp Magor az egészségügy munkaerőválságáról nemrégiben rendezett…..
A HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT közkívánatra tájékoztató fórumot tart 2008. március 5-én 18:30-tól a NET Zöld előadójában. Főbb témáink:  MI LESZ A REZIDENSKÉPZÉSSEL?  MIT ÉRDEMES MÉRLEGELJÜNK A TANDÍJJAL KAPCSOLATBAN? HOGYAN VÁLTOZIK A TANULMÁNYI- ÉS…..
Sokak véleménye szerint március 9-én nem kizárólag a vizit- és kórházi napidíjról, valamint a tandíjról nyilváníthat véleményt a magyar társadalom, hanem az elmúlt évek egészségügyi, sőt kormányzati politikájáról. A díjak eltörlése azonban komoly fejtörést okoz majd…..
Az Egészségügyi Minisztérium át kívánja alakítani a rezidensképzést, az átalakítás egyik oka, hogy a rezidensi helyekre jelentkezők képzését a rendelkezésre álló költségvetési keretből nem lehet finanszírozni - mondta el a szaktárca szakállamtitkára szerdán az…..
Előkészítetlen és átgondolatlan az Egészségügyi Minisztérium új rezidensképzési rendszere – állítja az Orvostanhallgatók Érdekképviseletének szóvivője. Papp Magor a parlament szakbizottságának ülésén arra kérte a kormánypárti tagokat, hogy ne idén, hanem csak…..
December 13.-án újra a Minisztériumba hívták az érintett érdekképviseleteket, köztük a négy orvostudományi kar hallgatói Önkormányzatainak az elnökeit, hogy tovább egyeztessünk a szakorvosképzés átalakításáról. Szövegszerűen is rendelkezésünkre bocsátották a szaktárca…..
Az Egészségügyi Minisztérium újra napirendre tűzte a rezidensképzés átalakítását. Ennek ismertetésére 2007. november 29-én 9 órára megbeszélésre hívta az érintett érdekképviseleti szervezeteket, köztük az orvostanhallgatókat képviselő Hallgatói Önkormányzatokat.…..
Az eddigi havi 300-330 ezer forintos támogatás helyett a jövőben csupán 70 ezer forintot fizetne az állam azoknak a friss diplomás orvosoknak, akik részt vesznek a rezidensképzésben. A többi költséget azok a kórházak állnák, akik alkalmazzák a leendő szakorvosokat - tájékoztatta…..
Beszélgetés Dr. Jávor Andrással az egészségbiztosítás átalakításáról: 2007. november 27. 17:30, Tömő u. Szemklinika. Magyar Orvosi Kamara tájékoztatást tart, többek között a rezidensképzésről: 2007. november 28. 18:00, NET Barna Előadó. Meghívott: Dr. Éger István, a…..
Az Egészségügy Minisztérium újra napirendre tűzte a rezidensképzés átalakítását...Ennek eredményeképp az orvostanhallgatókat képviselő Hallgatói Önkormányzatok nekiláttak az új körülmények kiértékelésének, a közös fellépés kidolgozásának. A helyzet súlyára való…..
Az egészségügyi miniszter a 2007/2008. tanévre szakgyógyszerészi és szakfogorvosi költségtérítéses képzésre felvehető jelöltek keretszámait az alábbiakban határozta meg: DebrecenPécsBudapestSzegedÖsszesenGyógyszerészek362611983264Fogorvosok31217624152Egészségügyi…..
Az a miniszter, aki nem foglalkozik a hallgatók véleményével, akit nem érdekel a leendő értelmiség, csak politikai érdekek mentén lavíroz, az a miniszter mondjon le – követelték a hallgatók a tandíj ellenes demonstráción. Fáklyás tiltakozó menetet szervezett a Hallgatói…..
Végzős orvosaink kétharmada fontolgatja, hogy elhagyja az országot, s külföldön alapozza meg a jövőjét. Rossz ez mindenkinek. Nekünk, akiknek a pénzéből kiképzik őket, s végül mást gyógyítanak, és rossz nekik is, mert kénytelenek kiszakadni az addigi környezetükből. De…..
A tavalyihoz képest az idén végzett gyógyszerészek közül csak 10 százaléknak és a fogorvosok 20 százalékának támogatja az állam a szakmai továbbképzését. A márciusban megállapított új rezidens keretszámok miatt a nyáron végzett fogorvosok közül 43 százalék munka…..
Az uniós csatlakozás óta becslések szerint évente 700 magyar orvos távozik az országból és csak 150 érkezik külföldről - hangzott el azon a szerdai konferencián, amely az egészségügyben dolgozók munkaügyi helyzetéről, lehetőségeiről tartottak.Az ellátórendszer…..
Az Egészségügyi bizottság, mint az Országgyűlés állandó bizottsága a Házszabály 29. § (1) bekezdésében rögzített hatáskörében, feladatainak ellátása érdekében nyilvános bizottsági rendezvényt, Nyílt Napot tart.Tisztelettel meghívom Önt azaz egészségügyi ágazati…..