Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nusy73

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Fiúk! Ha ennyire önbizalomhiányosak vagytok, inkább a húsdarálónak ajánlgassátok a fütykösötöket, ne egy ilyen lánynak” – ütős történet következik, egy megszégyenített ex-barátnőtől, mely kifakadásban részben jogos vádfüzérét teregeti elénk. A…..
A XX. századi gondolkodásmód számára ellentmondásnak tűnik a szentet és az inkvizíciót egy napon említeni. Nincs még egy ilyen téma, amiről ennyit írtak volna, vagy amit ennyiszer próbáltak volna tisztára mosni, mint a szent inkvizíciót. A modern mentalitás nehezen tud…..
Nusy73 2010.08.30 17:45:43
@Bisi: Te kinek szólsz be agymen?

A légzsák belever a fejedbe, és kitöreti még a fogaidat is, esetleg zúzódik az arcod, törik a bordád, öv nélkül.
De megölni nem fog, főleg akkor nem, ha nem arcba kapod, hanem mint ahogy láttuk a seggedbe - ami messze jobban ki van párnázva, mint a fejed.

Egyszerű fizika:
a légzsák 200-300 km/h-val robban ki. Ez annál lassabb, minél nagyobbra fújódott már fel. Itt ráadásul nem haladsz a légzsák felé, mint egy karambol esetén - ahol a horizontális gyorsulás simán elérheti az 5-6 g-t. Ami azt jelenti, hogy ott a kontakt nem 200-300 km/h-val történik, hanem adott esetben kétszer nagyobb sebességgel (mert a légzsák ellenkező irányba mozog)... és így sem öl. A seggeden, feleakkora sebességgel főleg nem, úgy meg pláne, ha fel is tud emelni. Mondjuk ezért volt ennyire látványos...

Csak kicsi fizika még: az emberi test a 20-30g-s gyorsulást is kibírja simán, sokkal hosszabb ideig, lényeges sérülés nélkül.

Egyszóval elég durva vicc (a leesése szerintem neccesebb), és nyilván nem próbálnám ki, de messze nem gyilkosság.

Nem lenne hülyeség, ha mielőtt lebarmozol valakit, kicsit gondolkodnál, vagy olvass legalább - bár esetedben agy nélkül ez nehezen fog menni.
Ez a név nélküli kis csoda olyan aljasságnak indul, mint a szívatós tetris: ezúttal a jól ismert falteniszjáték (Breakout) megy át szemétparasztba, a látszat szerint egy pixellel kell nagyon sokat leszedni. Aztán az ember rájön, hogy a kiütött téglákból is labdák lesznek, így…..
  „Jajj gyerekem, hát hagyjál mán engem ezekkel a léha dolgokkal, annyi értelme sincs, mint a fába faragott pinának” – mondta nemrégiben idős, tapasztalt, 80 év fölött is szkanderbajnok, mindennapjait vadakat terelő juhászként élő ismerősünk, akinek…..
IDDQD Starcraft 8 biten 2010.05.18 09:41:41
Avagy ilyen lett volna a világ legnépszerűbb RTS-e, ha 14 évvel azelőtt jut eszébe a Blizzardnak, mint ahogy a valóságban eszébe jutott. Persze ehhez az is kellett volna, hogy a Westwoodnak eszébe jusson a Dune 2 úgy 1982 körül, de ennyire ne menjünk bele.   ..
w Onnan szórom én a pénzem 2010.05.03 05:30:00
Van azért előnye is a bukásnak, nem igaz? Az szar ügy, hogy a húsosfazék odalett, és az eddigi lopkodásért is meg kell fizetni. Viszont hurrá, hülyeségeket beszélni mostantól büntetlenül lehet! Elemében lubickolhat végre a baloldal. Juhé, nem kell többet gondolkodni! Csákányt…..
w Kegyelem szegény fejüknek 2010.04.26 09:30:00
Elvégeztetett. A jó kormányzásnak csak a matematika szab már határt, azt viszont mostantól érdemes komolyan venni. Sajnos ez bele fog rondítani az eddigi mesékbe, és az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók elvárásaiba. Orbánnak sikerült, ami eddig soha, és ami mindig…..
Nusy73 2010.04.26 10:52:07
@BéLóg:
Szomorúan, de csatlakozom az előttem szólóhoz. TWÁ eszét elvette a fantazmagóriáitól való félelem.

@TWÁ:
Árpi, mi lenne, ha keresetlen tanácsok helyett azt csinálnád, amihez értesz? Jövőlátás helyett elemeznéd a történteket? Nem csinálnál magadból totális hülyét, valamint engem is szórakoztatnál - mint régen.
Kóczián Péter Szerbusz, Viktor! 2010.04.14 18:24:41
  Az Orbánban tocsogó közönség számára fontos hír: Hajdú Péter tegezve csinált interjút a Fidesz elnökével, aki ezt hagyta. Kis lépés ez Orbánt Viktornak, de más tekintetben mérföldkőhöz érkeztünk. Hajdú Péter életében és a magyar demokrácia viszonyait…..
w Achtung, Panzer 2010.02.26 03:45:00
Az elközelgő választás főkérdése, vagyis hogy ki nyeri, rendkívüli unalomba fulladt. A Fidesz győzelme egyértelmű, a szocialisták sem kockáztatják, hogy az újrázásra hajtsanak; érzik, hogy az már tényleg pofátlanság volna. A jobboldal mélyen hallgat, holdudvara pezsgőt…..
A ’80-as évek elején érkezett Magyarországra a hamburger, a ’80-as évek nyugati világának egyik első hírnöke. A Körútön a kapualjakban egyre-másra nyíltak a butikok, tricottage-ok, míg a járda úttest felőli részén a hamburgeres, hot-dog-os pavilonok. Az első…..
Nusy73 2010.02.16 12:07:27
@MidlifeCrisis: az a Wendy's elhúzás azért már nem most volt. :) Szerintem olyan 10 éve... és valóban kár érte, bár a retróhoz semmi köze.
w No megállj csak! 2010.01.21 07:00:00
„Egy gyerek fejlődését két dolog tudja tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia.” Para-Kovács Imre, Klubrádió „Könyörülj meg Szűz Mária országán, hiszen az ateizmus miatt sokan nem tudják, mit cselekszenek. Add meg nekik a megtérés kegyelmét, hogy…..
de Sade márki Gyerek 2010.01.03 19:33:00
Sétálok a főutcán, süt a nap, tavasz van, a nők kezdenek lassan vetkőzni, tehát minden oké mindaddig, míg egyszer csak szembe nem jön velem egy csaj, aki az évfolyamtársam volt. Babakocsiban tolja maga előtt pár hónapos kölykét.Sajna, nem tudom megúszni a dolgot, mert meglát, és…..
 A fetisiszták és egyéb perverzek régi vágyát hallgatta meg az egészségügyi kormányzat, amikor a szopóálarc nevű ruhadarabot felvette a gyógyászati segédeszközök sorába. A szopóálarcot ezentúl 90%-os állami támogatással írhatja fel nőgyógyász, urológus,…..
Reakció Bodoky Tamás jegyzetére. - Gyorsan, gyorsan, hozzátok a tömlőket, ott a tűzcsap, csatlakozzunk rá azonnal! - Álljunk csak meg egy szóra, tűzoltó urak! - Mit akar, hagyjon minket dolgozni! Nem látja, hogy ég az a ház? - De látom. Az enyém. Én hívtam magukat. De mielőtt…..
Nusy73 2009.12.02 19:22:28
Lord M, Muad Dib, és mások, akik belekötnek a leírtakba.

A számok hivatalosak, nem én találtam ki õket. Forrás:
en.wikipedia.org/wiki/2009_A/H1N1
en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic
www.examiner.com/x-29691-Boulder-Healthy-Living-Examiner~y2009m11d30-Swine-Flu-Vaccine-Side-Effects-What-are-the-dangers-of-H1N1-vaccine
meg kattintgass tovább...

Én ezeknél nem akarok okosabb lenni. Ha a CDC/ECDC azt mondja félmillió regisztrált beteg, akor én azt elhiszem, hogy Ti mit hisztek, az a Ti dolgotok.
Valamint pontosan azt írtam, hogy az oltás megelõzi a betegség kialakulását, és jelentõsen csökkenti a kockázatot szövõdményekre - tehát mindenképpen ajánlott.
Oltásra vs mellékhatások: ki nem tud számolni? Azt írtam, hogy a fejlett világban 30% körül van az átoltási arány. Ez több tízmillió embert jelent, ha valaki nem tudná értelmezni a dolgokat. Tehát SOKKAL kisebb a veszélye, mint az influenzának. Így érthetõ már?

De még valami: az oltást ha hisztitek, ha nem, nem azért adják, hogy az egyének védve legyenek. Azért adják, hogy megelõzzék a járványt - ezt pedig már 50% körüli átoltási aránnyal el lehet érni.

Még egy vélemény:
az összes történés most egy hype. A jelenlegi járványt okozó vírus semmivel nem virulensebb és agresszívabb, mint a szezonális influenzavírusok és elég csekély mértékben veszélyesebb. Persze igen sok érdekeltnek jól jönne, ha az emberek rohannának és megvennék az oltóanyagot. Ha ez nem így lenne, és valóban SZÜKSÉGES lenne, akkor ADNÁK INGYEN, sõt KÖTELEZÕVÉ tennék. De nem... ez sokmindent elmond.

Számok:
1930 (vakcina ára) * 5 000 000 (50%-os átoltáshoz) = 9 650 000 000 Ft.
Kerekítési hiba a költségvetésben. Ha fontos lenne a dolog, rohadtul nem kellene fizetni érte. De nem fontos, csupán jó üzlet valakinek.
De még szofisztikáltabban: a nemzetgazdaságnak ennél jóval kisebb kockázatot és kárt jelent/jelentene (lehet, hogy MÉG) a járvány.
IDDQD Marketing > teszteredmények 2009.11.19 08:28:00
A Montreal International Games Summit nevű konferencián hangzott el a minap egy érdekes előadás, amiben az Electronic Entertainment Design and Research nevű cég (kutatóintézet?) munkatársai adták elő az elméletüket arról, hogy mitől adnak el sokat egy játékból.A teória és a…..
Fú, azt sose gondoltam volna, hogy a XXI. század első évtizedének leggusztustalanabb futballjelensége pont Henry lesz. Hogy pont ő lesz Vacskamati után a második nagy, egyetemes, világméretű csaló. A csodás pasi, Arsenal-legenda, Barcelona-libling Thierry, a flegma gólörömével és…..
Nusy73 2009.11.19 01:50:45
Részemrõl a videobíró teljesen okés, támogatom, sõt azt mondom nagyon kellene.

Szily, a stílusod meg kurvára nem okés, mert hol tettél le Te annyit az asztalra, hogy TH-nak akár csak a bokááig felérj? Nem félreérteni (nem vagyok TH rajongó), de ez a focista zseniális, kiváló képességekkel megáldott labdarúgó. Jahogy kézzel ért bele? Emelje fel a kezét az, aki nem próbált még "csalni" sportban... ez benne van a játékban, sõt el is ismerik, hogy benne van - ezért kaphat sárgát a magát feldobó csatár. Most nem vette észre a bíró a fineszt, ez van.
Hozzáteszem ilyet egy meccs hevében simán csinál egy olyan ember, akinek nem robotagya van.

Az biztos, hogy fair play díjat nem kap majd, de hogy világméretü csaló lenne, az cseppet túlzás... a cím pedig ordas bunkóság.

A bejegyzés uccsó paragrafusa pedig csak szimplán faszság. Balfácánok, akik kijutottak a vb-re??? MINDEN csapatot tisztelni kell, aki odajutott! Még a franciát is, hiszen a pótselejtezõhöz is tenni kellett. Az pedig, hogy lebalfácánozol egy Szerbiát, Szlovéniát, Szlovákiát, azt hogyan? Csipetnyivel sem jobb helyzetbõl induló csapatok, mint a szomszédjuk, oszt' lám, mégis ott vannak.
A szerbek csoportelsõként végeztek, megelõzve a franciákat, románokat. A szlovén és szlovák csapat csoportelsõ és második volt, megelõzve a cseheket lengyeleket.
Észak-Korea szintén csoportelsõ volt, pedig nagyon nem oda várták. Dél-Koreát, szaudiakat elõzték meg.
Ezeket nevezed balfácánoknak... akkor Te simán egy seggfej vagy.
w Alapítványból birodalomba 2009.11.17 07:00:00
Innentől három hétig zárva vagyunk. Nyitás Télapó után, Szeplőtelen fogantatás napján. Népünnepély nélkül, csendben, nyakkendők szűk körében alakult meg a szövetségi Európa. Alkotmányának elfogadása olyan esemény, amit majd a történelemkönyvek fognak értékelni, és…..
Nusy73 2009.11.19 00:12:21
Szia Árpád,

örvendek neki, hogy JB-vel kapcsolatban már helyreraktak. Akkor most jöjjön a többi.

Haderõ vs. gazdaság
Te az elsõ mellett teszed le a voksodat, pedig ezt soha nem lehetett megcsinálni. Amely birodalmak/államok katonailag erõsek LETTEK, azok ELÕTTE gazdaságilag erõsödtek meg. Nincs más út. Európának elõször valódi egy piacként és gazdasági tömbként kell funkcionálnia, majd utána jöhet az összefogás a közös hadseregért. Egyébként pedig van más út is, mint a saját haderõ. Nevezzük zsoldosoknak õket, és most nem kezdek magyarázni. Nagyon elõreszaladtál...

Haderõ vs. haderõ
Nem értesz hozzá, ne menj bele. Vagy kérdezz.
Jelenleg az európai szárazföldi haderõ (amennyiben összességében nézem) tökéletesen elegendõ egy területvédõ háborúra. Megszállásra nem, de ugye nem is errõl beszélünk.
A légi haderõ szintén elsõsorban légtérvédelemre van kiélezve (szinte minden államban) és a felszíni telepítésü légvédelmi képességekkel tökéletesen alkalmas a feladatára.
A tengerészeti haderõ pedig, meg fogsz lepõdni, legalább olyan képességekkel rendelkezik, mint az amerikai, és jóval magasabbal, mint az orosz. Amirõl te beszélsz, azok az un. superhordozók, amibõl valóban 1 van a franciáknak, és 2 épül a briteknek. Ha pedig érdeklõdnél a téma iránt, akkor már azt is tudnád, hogy pontosan ezen gépek létjogosultságát kérdõjelezik mostanában. Túl drágák, túl nagyok, és a mai technikai szinvonalon könnyedén támadhatóak alacsony költséggel is. Még ha vigyáznak rájuk, akkor is. A jövõ a tengeralattjáróké, azokbból pedig azért van rendesen...

Összességében elég vad dolog a lisszaboni szerzõdést úgy értelmezni, hogy végre akkor közös csapásmérõ haderõt építhet Európa, és megvédheti(?) magát...
Azt is hozzá kell tenni, hogy az egész írásodból süt a paranoia. Ki akarná Európát leigázni? Minek? Háborút valamiért indítasz, és hacsak valaki nem akarna 300 millió rabszolgát, akkor nem jön Európába. Amit el tudna vinni/megszerezni, pontosan az a legkönnyebben menekíthetõ dolog: fejlett technológia és tudás. Ásványkincseink nincsenek... Európát nem fenyegeti a területszerzõ háborúk réme egyenlõre, de ha fenyegetné is, mint fenn írtam a jelenlegi hadi potenciál is tökéletesen alkalmas a védekezésre és a megszállás megakadályozására.

A szerzõdés aláírása kapcsán pedig örüljünk szerintem másnak, mint a jövõbeni közös hadseregnek.
Onlinemarketing blog Love me tender 2009.11.11 19:51:00
Keleten a helyzet fokozódik. Legalábbis ami a mérési tender körül zajlik, az lassan egy tipikus keurópai tragikomédiává silányul. Kezdődött azzal, hogy sokáig nem volt eredmény, folytatódott a kihirdetés módjával, majd a mai nappal a vesztes nyílt leve mintegy megkoronázza az…..
Nusy73 2009.11.12 00:49:19
@Konrad:
Arról írtam, hogy az Ipsos-Gemius mit tervezett. Nem nekem kell hinned/nem hinned. Kérd el tõlük a szerzõdéstervezetet, amit kiküldtek aláírásra a partnereknek. Olvasd el, és értelmezd.

A nagyok közül (kik a nagyok?) nem csak az Index használja a Genmiust. Nagyhirtelen az Origo összes oldalában is megtaláltam a mérõkódot (nyilván nem viccbõl van ott). Ez meg már szerintem a magyar internetpiac igen jelentõs, meghatározó része.

"Visszatérve a hirdetések mérésére: ezen tender eredménye után a tartalomszolgáltatóknak is, de szerintem az ügynökségeknek is érdekük lesz, hogs pont ne a Gemiust használják erre is. Pont azért, hogy ne valósulhasson meg a totális kontrol egy cég részéről. Meg azért is, hogy ezzel is biztosítsák a manipulációmentességet."

Akkor mégis mit használnak majd? A Gemius rendszere most sem ad lehetõséget arra, hogy 3rd party ADV/CT mérést végezz az általuk kiszolgált kampányoknál - amit viszont tud mondjuk akár a DoubleClick, vagy az Adverticum.
Tehát nem lesz más választás. A tartalommérésrõl meg írtam: ha az Ipsos-Gemius mér, akkor nincs mese, más NEM MÉRHET. De még ha mérhet is, teljesen irreleváns lesz, hiszen az Ipsos-Gemius a "hivatalos mérés".

A rákérdezésed eredményére azért kíváncsi leszek. :)
Nusy73 2009.11.12 01:09:45
@Konrad:
Konrád,

amit látok az Origo-n, azt tudom, hogy tartalomfogyasztás mérés és beágyazott ügynökségi adserver. Mindkettõ történetesen a Gemius.

A tartalomfogyasztás mérési alapadatok (PI/UV) a tervezett szerint az Ipsos-Gemius birtokába kerülnének - én így tudom, és még nem bizonyítottad az ellenkezõjét - pedig egyszerü lenne, csak meg kell szerezni a szerzõdéstervezetet (nem lehet nehéz, elég sok helyre kiküldték, gondolom az összes partnernek).

A Gemius által kiszolgált kampányokról pedig sehol máshol nem képzõdik/képzõdhet értelmes adat (ADV/CT/UV stat), csak a Gemiusnál. Pont. Ha nekem nem hiszel, kérdezd meg a Gemiust - nincs náluk lehetõség a 3rd party mérésre.
Ezekbõl pedig az következik, hogy MINDEN adat kizárólag az Ipsos-Gemius-tól lesz beszerezhetõ... ennek hatását meg már leírtam.

Egyébként most hogy megnéztem mi van az Indexbe befüzve, nos az messze több, mint hirdetéskiszolgálás, és tartalomfogyasztás mérés...

Konkrétan profilozásra tökéletesen alkalmas adatokat gyüjt a Gemius (mennyi idõt töltesz egy lapon, mit csinálsz ez alatt, hova mész, és honnan jöttél, IP címed, böngészõd, stb), és kevéssé hiszem, hogy ezt úri passzióból teszi. A hirdetéskiszolgáló kódok (display script-ek) pedig meg vannak bolondítva ahogy látom - jónéhány paramétert tudnak fogadni és feldolgozni, nyilván ez sem véletlen - csak nem célzott hirdetéskiszolgálásra vannak felkészítve (annak tünik)?

Egyszóval mondhatod nekem, hogy kényszerképzetek hatalmasodtak el rajtam, de én már csak ilyen vagyok...
Nusy73 2009.11.12 15:17:07
@Crucial:

én meg most már azt mondom, várjuk meg Konrádot, visszajön-e valami érdekes infóval, vagy maradunk zombin tapogatózva a szürke ködben. Én sem vagyok prekog, úgyhogy érdekelnek a további történések.
Még soha nem volt ilyen rossz főműsoridős nézettsége a Tv2-nek, mint szombat este. Még akkor sem, amikor megbukott a Big Brother 2. Sőt akkor sem, amikor megbukott az XXL, vagy a Sztárral szemben. Még akkor sem, amikor elhasalt a Buzera. És még akkor sem, amikor le kellett venni a…..
Nusy73 2009.11.03 09:56:07
@sertésmájkrém: Hali,

semmi gáz azzal, hogy a két nagy adónak megfelel. Éppen azért hoztam példának az online tartalomfogyasztás mérését, mert ott is volt egy egyeduralkodó szolgáltató, és csak ült a seggén. Aztán jött egy másik versenyzõ, jobb méréssel, nagyobb mintával és az addigi egyeduralkodó megy a levesbe.

Valójában arra reflektáltam, hogy SzabóZ Doktor Úr anélkül mond bármit is az IPTV képességeirõl, hogy a leghalványabb fogalma lenne róla...
Nusy73 2009.11.06 12:28:09
@zaq:
Szia zaq,

a hangnem kizárólag annak volt köszönhetõ, hogy SzabóZ sokadszor szól hozzá olyan témához szakártõként, amihez egyébként nem ért. Amennyiben evangelziálja a hülyeséget, akkor engedtessék meg nekem, hogy hülyének nézzem. Természetesen a moderáció lehetõsége az övé, de van egy igen régi mondás is: aki kurvának áll, az ne sírjon, ha b****ák.

Az éltalad leírtakra:
elsõsorban nem a nézettségmérésre koncentráltam a hozzászólásomban (ahhoz kevéssé értek), csupán a visszirányú platformok (most jelesül az MS IPTV) elõnyeit és potenciálját próbáltam érzékeltetni a klasszikus nézettségméréssel szemben. Ahogy Te is írtad: a jövõben nem fognak megkérni arra sem, hogy kulcstartót hordj, hanem egyszerüen profiloznak vislekedés alapján. Csak néhány ötlet: milyen hosszan nézel csatornákat/spotokat, mely csatornákon szörfözöl át, mely' gombokat használod a távirányítón...
Ezen adatokból mint mondtam, már most 90% feletti biztonsággal lehet megmondani, hogy a háztartás mely tagja ült a tv elõtt - pontosabban nem ezt, hanem hogy a felállított profilok közül melyik ült ott. És hidd el, a profilok jórészt lefedik a háztartás tagjait. Anélkül, hogy aktívan részt vállalnának a mérésben.

Senki ne értse félre: ez egy lehetõség, és nem a valóság. De abban biztos vagyok, hogy ilyen lesz a jövõ... túl sok pénz van benne, hogy kihagyják a résztvevõk.
Nusy73 2009.11.06 19:15:09
@Samott:
Tudom ajánlani az AGBN-t, vagy bármely nagy statisztika céget. Ott aztán lehet turkálni az adatokban... :)
Valamikor a kilencvenes évek közepén jelent meg a Magic: The Gathering című gyűjtögetős kártyajáték. Hancu kollégával nagyon rákattantunk, több vizsgánk ráment arra, hogy tanulás helyett a kolesz tetején napoztunk a hozzánk hasonló léhűtőkkel, és vertük a blattot. Aki nem…..