Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Danton - Acsády

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kis anekdota, amely csak azért érdekes, mert politikai mondanivalómhoz kapcsolódik. Egy éj-sőtét, téli finn délután, valahol Dél-Budán, ja nem, Oulu utcáin egy kocsma mélyén rendeltem egy sört, feltehetően nem Karhut és nem Lapin Kultát, hanem Newcastle Brown Ale-t, mert az…..
A napokban ismét lapátkerekes gőzös szelte a habokat a Duna budapesti szakaszán: az Osztrák Vasúttörténeti Társaság (ÖGEG) által megmentett és üzemeltetett "Schönbrunn" századik születésnapját ünnepelendő érkezett hozzánk: A hajó 1912-ben épült a bécsi Erste Donau-Dampfschiffahrts-Gesellschaft…..
HamPLÓ Életjel 2012.08.30 17:17:08
Azok számára, akik már azon gondolkodtak, hogy a hosszú bejegyzésnélküliség miatt kiszedik bookmarkból/RSS-ből a blogot, gyorsan egy kis életjelzés: nem voltam gépközelben, aztán meg gépközelben voltam, de erőm nem volt rá, mert meg illetve valamint ...
  Íme a hír.   Szerzs Szarkiszján örmény elnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után bejelentette, hogy utasította a hadügyminisztert arra, hogy helyezze rendkivüli készültségbe az örmény hadsereg alakulatait, és egyben bejelentette, hogy megszüntetik a diplomáciai és…..
Van valami bája annak, hogy egy német fórumban találtam linket egy cseh YouTube-fiók magyar tartalmára, mely egy remix, de egyrészt lehalkított hanggal kibírható ;) másrészt maga a film jó (bár narráció nélkül elég hatásvadász)! És azok a mozdonyok, azok az autók... azok…..
Az előbb véletlenül belefutottam a Különben dühbe jövünk-be valamelyik magyar csatornán, és egy ideig össze voltam zavarodva tőle. Pontosabban nem a filmtől, mert az továbbra is ugyanaz a nem túlságosan bonyolult, infantilis buli volt, mint eredetileg, hanem a szinkronon. Mert hát…..
Egy szép szombati napon csavarogni támadt a kedvem, de indulás előtt gyorsan ránéztem a bkv.hu-ra. Ott a felső infósávban scrollozott egy rövid üzenet, miszerint a fogaskerekű kettéosztva közlekedik, a két szakasz közt meg buszok. Semmi bővebb magyarázat, ok, vagy ilyesmi. Másutt nem írtak semmit a…..
A másik "minőségi mennyiség" márka a TDK volt. A tőlük származó kazettáim nagy része ebbe a sorozatba tartozik: Ennél átlagosabb kinézetet nehezen tudok elképzelni, de használatilag sose volt bajom velük. Persze nem nézni kell, nem videókazetta ez :) Mondjuk az "acoustic cassette" szóösszetétel…..
Nem tudom, ki hogy van vele, de előfordul, hogy egy-egy számot annyit játszanak a rádióban, hogy egyszerűen nem tudod kikerülni, akármennyire is próbálod. Kikapcsolhatod a rádiót a kocsiban, berakhatsz otthon egy CD-t, de ha lemész az éjjelnappaliba, a pénztáros ezt hallgatja, ha…..
Oké, oké, csehfóbiám, pontosabban csehfiliám van. De nekünk miért nincs olyan interaktív, mindenféle fontos információt tartalmazó turisztikai térképünk, mint a cseheknek? (Vagy van, csak nem találom?)Van persze többféle interaktív Magyarország térkép, ilyen, olyan, amolyan, de…..
Így pénteken ismét kikapcsolódás jelleggel vésnék fel valamit ezekre az elektronból készült lapokra. Mivel a múltkor már volt "cukiság", most egy városos-képmutogatós bejegyzés következik. A "megyek az utcán és ami tetszik, lekattintom" jellegű otthoni…..
Még - azt hiszem - júliusban rendezett nyílt napot a miskolci közlekedési vállalat, de én csak most jutottam el oda, hogy az akkor készült képeket weboldal-formába rendezzem:  Nyílt nap a Miskolci Városi Közlekedés Zrt-nélNosztalgiavillamos, nosztalgiabusz... meg ami még…..
HamPLÓ Stadionnézőben 2009.09.24 18:12:00
Mivel nem vagyok nagy sportrajongó, a Puskás Ferenc Stadion egy olyan létesítmény, amit akkor láttam legközelebbről, amikor egyszer a magas lelátó felőli oldal alatti biliárdklubban jártam. De valahogy még a benne rendezett koncertek is elkerültek: nem voltam ott a '86-os Queen-en,…..
Ma már nem kérdés a konzervatív fölény a közvéleménykutatásokban, legföljebb az, hogy a szociknak a MDF-fel együtt lesz-e 1/3-uk. Nemrég kaptuk az értesítést, hogy a legnagyobb hazai társkereső oldal szépségversenyén is nyomasztó a konzervatív fölény. A hölgyről - aki…..
Danton - Acsády 2009.08.22 12:46:03
"Főtitkár úr! Öröm és megtiszteltetés számomra, hogy körünkben fogadhatjuk és üdvözölhetjük, önt, aki hosszú évek óta magára vállalja Magyarország sorsát." Kádár Jánost ezzel a mondattal nem Sarlós elvtárs, a Hazafias Népfront főtitkára, hanem Wilfried…..
"Maximálisan egyetértek Vekerdy Tamással, gyermekeket eszközként nem szabad felhasználni - reagált Pelczné Gáll Ildikó a Népszabadságnak. Csakhogy szerinte jó hangulatú, békés tüntetésre készülnek vasárnap, s a Kossuth téren nyilván nem fognak az anyák és a nagymamák…..
A Magyar Hírlap igazi kultúrkampfot csinál. Már írtak a "lelki fitymaszűkületes" magyar írókról, de most az ellenség újabb ügynökei ellen kezdtek küzdeni. Nem számít, hogy az érettségin a Fidesz naggyűlés résztvevő Lázár Ervin is szerepelt (teljesen…..
HamPLÓ Mit szeretsz Budapest(b)en? 2009.05.05 19:12:00
A Városkép blogon ment a polémia arról, hogy kinek mitől élhető és/vagy szerethető Budapest, és egy kommentező rádöbbentett, hogy ma még több dolgot szeretek Budapestben, mint tizenöt évvel ezelőtt. Én, aki gyakran foglalkozom a várossal, sem veszek észre dolgokat... ki…..
Szinte látom az idetévedő zeneismerőket homlokot ráncolni: Midge Ure? Hogy kicsoda? És egyátalán hogyan kell ez a nevet kiejteni? Pedig olyan zenészről van szó, akinek számai napi rendszerességgel felbukkannak a populárisabb rádióadókon. Is. A lentebbi darabot a nyolcvanas évek közepén kedveltem…..