Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thyme

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azon a napon   Azon a napon korán felkeltem. Azon a napon vasárnap volt. Délre mustáros csirkét terveztem, s akartam hozzá nyitni egy bort. Azon a napon, mikor felkeltél, sápatag voltál és nyugtalan, egyszerre csak a fotelba ültél, és belém…..
A negyvenéves férfi naplója "Ostobaságot követne el az író, ha azt akarná bebeszélni olvasójának, hogy regényalakjai valóban éltek." (Kundera) A regényalakok sohasem "éltek", akkor sem, ha léteztek olyan valós személyek vagy  valós élethelyzetek, akikből és amelyekből…..
A negyvenéves férfi naplója Az ember általában vágyik arra, hogy valaki úgy szeresse, hogy csak őt látja a világból. Holott ennek meglesz a böjtje. Csak ideig-óráig lehet valakit úgy szeretni, hogy csak ő látszik a világból. Eljön az idő, amikor a világ, vagy annak egy…..
A negyvenéves férfi naplója "Egyik megcsalt, másik meghalt/ s a kettő között én a földön." Eredetileg nem Eszter vonatkozásában jutott eszembe. Eredetileg egy fényképet nézegettem, amely Lille-ben készült, amikor Györgyiék nálunk jártak. Györgyi Pesten született, de '56-ban,…..
„Hogy a feleségem megcsal, régóta tudtam”, mesélte Korompay a második fröccs után, „de hogy ezzel? Elmúltam negyven, ám ötöt lazán letagadhatnék belőle, egyébként meg olyan vagyok, amilyen - de ez a szánalomhuszár… Ott ült a munkahelyén a lovagipáncélszerűen merev…..
A negyvenéves férfi naplója Aki egyszer fontos kérdésben hazudott már (például örök hűséget esküdött, és megszegte azt, vagy egyszerűen hosszú időn keresztül hallgatott valamiről, amit el kellett volna mondania - mert ez is hazugság!), annak hogy lehetne a továbbiakban…..
Thyme 2012.06.20 22:54:20
@Kollarik: Annyira találó volt, ahogy megfogalmaztad, hogy nem tudtam megállni szó nélkül. De nem tudok én semmit, csak az élettapasztalat mondatja velem, hogy nincs új a nap alatt...:) De a Negyvenéves sorsát nem tudom kitalálni, ezért -visszacsendesedve- várom a folytatást!
 „Talán mindenütt voltam.”, mondta a negyvenéves férfi,„Bálban és temetésen. Erdőben és vízparton. Bűnben és erényben. Versben és regényben. Egyszer voltam egy folytatásos regényben, szerelmiben persze, miben másban, én a hősszerelmes, csak az a baj, hogy…..
Thyme 2012.04.14 17:06:03
@Enchantée: Olyan megoldás biztos nincs, ami mindenkinek a legjobb, de mivel mi a negyvenéves pártján állunk, nekünk az a jó, ami neki jó, nem? :)
Thyme 2012.04.14 17:11:29
@Kollarik: Izgatottan (és olvasóhoz illő csendben) várom a folytatást! :)
Thyme 2012.04.28 08:21:00
@Kollarik: Olvasom csendben (és érteni vélem)...
A negyvenéves férfi azon gondolkodott, miként tudna újra érdekessé válni a nő számára. „Föl kéne fedeznem valamit. Mondjuk az Északi-sarkot. Vagy a Délit. Bár már mindkettőt felfedezték. Akkor egy harmadikat. Ha meg az nincs, ki kéne találni egyet, és felfedezni. Kár, hogy…..
Thyme 2012.04.14 18:16:23
 Az önkifejezés útjának felén,belém ütközött egy marha nagy tehén:„Tudd meg, a valóság az, mi én vagyok!”„Egy frászt, valóságnak vannak csillagok.”..
Thyme 2012.04.12 15:30:34
@Enchantée: Egyetértünk! Kivéve abban, hogy történetEK helyett én itt EGYETLEN történetet látok, több oldalról megvilágítva, a hozzá kapcsolódó szellemi utazással együtt, részben a múltba, részben a lélek legmélyebb bugyraiba.

Hogy beleszólni az alakulásába? Isten őrizz! :)
Thyme 2012.04.12 21:08:21
@Enchantée: Pont ez benne a trükk, ettől irodalom! :)
 A negyvenéves férfi idegenben élt.A lakás kicsi volt, sötét és papírból voltak a falak. Eleinte zavarta is a szomszédok kopogó járkálása, zajos ingerültsége vagy éppen elégedettsége, elfojtatlan köhögése. De aztán megszokta. Ahogy megszokta a szemben lévő parkolóház…..
A negyvenéves férfi Élet 2012.04.09 19:02:05
 Szonett az életről és magamról  Negyvenhárom éves vagyok: ez van. Az emberélet útjának telén,  amit érdemeltem, csak azt kaptam, minden ott van, ahol van: a helyén.   Volt már ez is, az is: feleség és barát, szerelem, meg persze hűség, és más is:…..
A tegnapi választások eredményeképpen Budapest új főpolgármestere Tarlós István lesz. Személye  - politikai hovatartozástól függetlenül - megosztja az állattartók véleményét, hiszen egyik oldalról Tarlós nagy állatbarát hírében áll: tavaly karácsony előtt kampányolt…..
Thyme 2010.10.05 17:51:56
@shamir: Egyetértek! A kutyatámadások hátterében mindig -esetenként többrendbeli- emberi mulasztás áll. Nincs rossz állat, csak rosszul tartott, félrenevelt, elhanyagolt, sanyargatott állat.
Kedden írtam egy felhívást, általános iskolás szülőkhöz meg gyerekekhez, Álljunk együtt bosszút az általános iskolán! címmel, hogy jelentsék nekünk, hogyan zajlott az évnyitó. Erre futott be az alanti levél, a legjobb anya-lánya-írás, amit valaha olvastam, megható és vicces…..
Futurisztikus üvegforma materializálódott a Kálvin téri aluljáró felett, ami olyan hatással volt rám, mint Neóra a piros kapszula. Körbenéztem, és szürreális térben találtam magam. Nem arról volt szó, hogy a fejemre esett az egyik szerelés alatt álló üvegpanel, nem is az…..
Mindig is volt háziállatom, csak a klasszikusok (hal-papagáj-macska-kutya) az egzotikus állatok (varánusz, madárpók, piton vagy oroszlán) otthoni tartása soha nem vonzott. Az állattartás felelősséget is jelent, legalábbis nálunk, normális embereknél. Soha nem értettem, hogyan…..
Thyme 2010.01.19 17:55:18
@atila68: Amit írtam, nem neked szólt, hanem Lawjernek, aki látta, amint a kutya fióut a kocsi után, aztán szem elől vesztette, de ő már válaszolt is.

Nyilvánvaló, hogy nem vizualizálok én sem heroikus autópályai kergetőzést, aminek valószínűleg tömegkarambol lesz a vége, és nemcsak a kutya hal meg, hanem sokan mások is.

De az azért ugye nem kérdés, hogy egy telefont bárki megereszthet, ha ilyesmit lát, feltéve, ha ismeri a megfelelő telefonszámokat (az internetről össze lehet gyűjteni őket). És akkor legalább valóban kap szegény kutya egy esélyt.
Thyme 2010.01.19 18:10:00
@Rozi: azt akartam írni: ugrottam (de tudat alatt talán arra gondoltam: ugattam :))
tvblog Lepihennek az esti sorozatok 2009.12.07 11:00:00
Kiegyenesített kaszák? Rohamtankok? Vagy masnival átkötött egyetértő bólogatás? Egyelőre még nem tudni, hogy mi lesz a sorozatkedvelő közönség reakciója, mindenesetre a téllel nem csak a hideg idő jön el, hanem a sorozatínség is. A köztudottan kevésbé nézett…..
Irodalom is, női is, hazai is, s végre egy férfiszerzőtől közlünk! Tóth Krisztina, hazánk ismert költőnőinek egyike (azért vannak páran, Rakovszky Zsuzsa, Takács Zsuzsa, Balla Zsófia, Szabó T. Anna, Mesterházi Mónika, Karafiáth Orsolya, Rapai Ágnes, Kálnay Adél,…..
Thyme 2009.12.05 22:53:03
@saunier: Kis Ferenc J. olvasgassa továbbá a helyesírási szabályzatot.
Előző rész összefoglalója után papír és más törmelék hullik az utcán, távoli zaj hallatszik, inkább csak tompa zúgás ez, egy ember nézi a kezét, ami véres, kamera nyit, HOTCH AZ!!! Füle, arca véres, a kirakat, amivel szemben áll, betörve, benne még néhány működő tévé,…..
Thyme 2009.12.01 09:13:18
@piszy: Köszi! Akkor majd óvatosan válogatok, hogy ne olvassam el azokat, amelyeket még nem láttam. Sajnos az este 11 utáni időpontok már nálam sem jönnek szóba (vajon tényleg annyival népszerűbbek azok a sorozatok, amelyeket az AXN korábban vetít? én pl. sose nézem őket), ezek szerint a 4.évaddal meg kell várnom az ismétlést. :(
Thyme 2009.12.01 16:34:11
@csipaka: Szuper, köszi!
Volt már itt szó erről, amikor még csak készült a turnéra Michael Jackson, de most, hogy kijött a film, megint aktuális. A címe "This is it"; kb. "ez az", "erről van szó", vagy valami hasonló. Az "ennyi" (mert így fordították zárójelben a…..