Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fiokosszekreny

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nesze!szer Igyál okosba! 2011.08.25 17:08:00
  Mi erre vágytunk volna ma.  Helyette... volt város, rohangálás, hőguta. Folyadékból pedig mérhetetlen mennyiségű fogyott. Viszont ráleltünk egy óriási okosságra. (A cím az egyik VV szereplő minap elhangzott mondatára utalt, aki ezt tudta nyilatkozni a…..
fiokosszekreny 2011.08.25 20:14:57
3:33-tól..
fiokosszekreny 2010.09.02 12:34:09
Nu, lassan a nyakunkon a Dexter ötödik évada, aminek a Comic-Con-on külön panelt szenteltek a rendezők, részt vettek rajta a szereplők és a készítők, bemutattak két trailert is és csepegtettek infókat, melyek közül most szemezgetünk egy kicsit, de mivel spoileresek, előtte…..
fiokosszekreny 2010.07.27 02:51:05
@zeneigéniusz: Hát, szerintem nem vesztett sokat, aki nem ismeri őket, de ez csak az én véleményem.
A Dextert nagyon várom már! Örülök, hogy meggyógyult Hall.
Azon egy pillanatra sem lepődünk meg, ha olyat hallunk, hogy valaki akár több millió forintot is fizetett egy antik könyvritkaságért. Azt az elvetemültet viszont garantáltan mindenki kezelőorvosának és gyógyszerészének felkeresésére szólítja fel, aki egy új könyvért fizet…..
fiokosszekreny 2010.07.17 07:35:18
A Magyar Hírlap szenzációs és döbbenetes sztorival indítja ezt a hetet: "Orvoskorrupció: Gyűjtsön még pénzt!" Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnökének levelet hozott a postás. Mikola István alig akarta elhinni, ami a levélben…..
update: a téma népszerűségére való tekintettel a ma esti granturizmó!-ban is tárgyaljuk a témát, hallgatható BP+60km-es körzetben a radiocafé 98.6-on 21-22h-ig, mindenhol máshol online! A Mercer csoport minden évben kiadja a toplistáját a világ legélhetőbb városairól. Az…..
Az amerikai és a brit angol között nemcsak a kiejtésben, hanem a he­lyes­írás­ban is vannak különbségek – bár jóval kisebb mértékben, és az eltérő helyesírás ritkán jelent egyúttal eltérő kiejtést is (a már ismertetett US és GB közti kiejtési…..
fiokosszekreny 2010.06.06 10:27:46
Már egy jó ideje fotókat posztolt Trent Reznor a Nine Inch Nails weblapján, amik alapján arra lehetett következtetni, hogy dolgozik valamin, viszont most már videó is kikerült a netre, igaz egy teljesen új helyre. Egész pontosan a How To Destroy Angels weboldalára, ami Reznor és…..
Levélírónk a nappalis és a levelős képzést hasonlítja össze, saját tapasztalatai alapján. Véleménye szerint, aki minőségi képzést szeretne, az ne levelezőn keresse, a tanárokat nem nagyon érdeklik a levelezős diákok. Olyan is előfordult, hogy az egy tárgyra szánt 4…..
fiokosszekreny 2010.04.10 17:41:36
@Burnus: Én is az első BSc-s évfolyamon kezdtem, és mi is csak 13-an végeztünk. Az MSc-s szakirányomon most 8 fő van. Én örülök, hogy nappalin maradtam MSc-n, mivel pont a válság idején végeztünk, és biztos beletelt volna pár hónapba, mire kapok munkát, és mivel ilyen kicsi a létszám, és mi vagyunk az elsők, nálunk is jellemző, hogy a tanár nem nagyon tudja, hogy mit tanítson, ezért lehet velük egyezkedni, és teljesen interaktívak az órák. Nem tudom, hogy milyen a levelező, de én az ilyen kiscsoportos foglalkozásokat nagyon szeretem, főleg, hogy még értelmes is a társaság, és általában azért vannak ott, hogy ragadjon is rájuk valami, nem csak egy papír kell. Persze megvan az előnye annak is, hogy az MSc-t munka mellett csinálja valaki, de szerintem a nappalis oktatásnak is van előnye, és nem biztos, hogy egyértelműen a levelező a jobb. (Nálunk az a jellemző, hogy 1-2 napban dolgozunk a suli mellett, és így próbálunk gyakorlatot szerezni.)
fiokosszekreny 2010.04.10 17:54:16
@Krumplicukor1987: pedig én is a BME-n vagyok. Gondolom kar és tanárfüggő a dolog, de nálunk egész sok a pozitív hozzáállás a tanárok részéről is.
Miért menjek el szavazni, ha igazán egyik sem tetszik? – kérdezte tegnap az unokahúgom, aki nem mellesleg „első választó” (lenne), s nekem huszonnégy óra kellett, amíg nagyjából megtaláltam a választ. Talán mondhattam volna rögtön a hangzatos kulcsszavakat:…..
Ritkán lökdösik egymást az emberek a kortárs képzőművészeti kiállítások pénztárainál, ami egyébként nehezen érthető dolog. Hiszen míg a sztárkiállításoknál a vonzerőt csak a nagy mesterek hírneve jelenti, a kortársakkal szorosabb a kapcsolatunk. Ők a mi közös korunk…..
Style & Budapest Anna, 25 2010.02.11 20:49:00
Íme Anna egy újabb csodás összeállításában :)Fotó: Kirschner Anna (http://annakirschner.com/) ...és a szerelés kabát alatt...  Kabát - MangoKék mintás sál - vintageTürkiz kitűző - Springfield Sapka - Pull & BearBőrkesztyű - Marks & Spencer Cipő…..
Ellenőrző Szakdolgozat pénzért? 2010.02.07 08:00:00
ifj. Farkas Gyula -a BME mérnök-fizikus szakának ötödéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon- meglepő, de cseppet sem mulatságos felfedezését osztja meg velünk. Az ELTE ÁJK iwiwes honlapján kész szakdolgozatokat lehet venni, segédanyagokkal, jegyzetekkel,…..
fiokosszekreny 2010.02.07 14:46:55
@kisstim: Szerintem akár okirat hamisítás is lehet, legalábbis nálunk alá kellett írni egy papírt, hogy mi írtuk a szakdolgozatot. De persze ez csak a diákra vonatkozik, a valódi íróra nem.

Mindenesetre azért valamennyire egyetértek a posztíróval. Ne sajnáljuk már szegény diákokat, amiért szakdolgozatot kell írniuk, és ne állítsuk úgy be, mintha az lenne a normális, hogy az ember megveszi. Amikor valaki jelentkezik felsőoktatási intézménybe, akkor tudja nagyon jól, hogy mik a követelmények. Bár azért ez a nagy felháborodás tényleg túlzás, de nem kell átesni a ló túloldalára sem. Azt látom, hogy ma már elfogadottabb, ha valaki csalással ér el valamit, mintha becsületes lenne.
fiokosszekreny 2010.02.07 17:33:31
@Hapszi: Ja, csak majd akkor is veregesd meg a vállát, mikor gátlástalanul belehazudik az arcodba, vagy esetleg bemószerol a nagyfőnöknél, mert a te helyedre pályázik. Mert aki végigcsalja a tanulmányait, az nem a szorgalma és tudása miatt fog előrelépni a ranglétrán. Legalábbis én így gondolom. Bár az igaz, hogy a csalók általában sikeresebbek lesznek az életben, csak azért ahhoz gerinc is kell.
fiokosszekreny 2010.02.07 17:44:30
@tollaszerge: Ez logikus lenne, csak az a furcsa, hogy a bölcsész szakokra általában több a ponthatár, mint a reál szakokra. Tehát valószínűleg nem azért mennek el bölcsésznek az emberek, mert máshova nem lenne elég pontjuk.
Egyébként a BSc elvileg lehetővé teszi a szakok közti átjárást. Pl. egy gépész is tanulhat villamosmérnöknek, ha bizonyos fő tárgyakat teljesít. Én ismerek több olyan embert is, aki BSc után szakot váltott. Néhány tárgyat meg kell csinálniuk az alapképzésből, de egyébként van rá lehetőség. Szerintem egyébként ez, illetve az iskolák közötti átjárhatóság volt az eredeti célja a kétszintű képzésnek.
Sokan várjátok a megváltozott munkaképesség iránti kérelmünk elbírálásának eredményét. Jelentem megkaptuk a státuszt, 43%-ra értékelték, járulékot nem kap (nem is kértünk) de maga a státusz volt számunkra a lényeg. Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért ma bementem…..
fiokosszekreny 2010.02.02 09:15:29
A Heti Válasz ezen a héten a Jobbik egyéni indulóival foglalkozik (az összes jelöltről többet a Jobbik honlapján: meglepően professzionális munka, informatív választókerületi térképekkel - különösen összehasonlítva a Fidesz minimalista vagy az MSZP általam sajnos meg sem…..
fiokosszekreny 2010.01.31 19:41:05
@Náci bácsi: Csak kérdés, hogy hol fog ennyi munkanélküli hirtelen elhelyezkedni, mikor már az se talál munkát, aki akar. Bár a kommunizmusban is megoldották, de azért erre nem árt felkészülni...
fiokosszekreny 2010.01.31 20:48:54
@Náci bácsi: Csak azt akartam jelezni, hogy bár alapvetően az ötlet jó, és ez lenne a normális, egy ilyen radikális megoldásra fel kell készülni, és nem a magánszférától várni, hogy majd felveszi a nagy munkaerő-többletet. A vendéglős nem fog azért felvenni plusz 2-3 embert, mert a kormány bevezeti, hogy mindenkinek dolgozni kell. Lehet, hogy egy idő után ez lesz, de először az államnak ki kell alakítania egy olyan környezetet, ahol ez neki megéri.
Skizotéria Előre nézve 2010.01.29 08:00:00
Eredetileg a feljegyzéseimet szerettem volna megosztani hasonló helyzetben lévő családokkal. De úgy érzem túl nőtt rajtunk ez a blog. Túl sok családot érint a skizofrénia, vagy valami egyéb pszichés betegség, túl sok kérdés maradt válasz nélkül. A jegyzeteket nagyjából…..
fiokosszekreny 2010.01.31 18:54:02
@száncsábarbi: Nagyon érdekes és jó írás volt, én is végigolvastam, nem bírtam abbahagyni. Borzasztó lehet egy ilyen betegséggel egyedül szembenézni, szinte hihetetlen, hogy egyedül csinálta végig, és hogy ilyen jól sikerült neki. Próbáltam keresni tőle videót, mert azt írta, több interjút is adott, de sajnos nem találtam. Mindenesetre, bár nem értek a témához, szerintem nagyon jó kezdeményezés a csoport terápia, főleg azoknak, akik egyedül néznek szembe a betegséggel.

@fényeske: Szerintem a végén azért írta azt, hogy a családon belüli kezelés nem jó, mert nála az otthoni légkör miatt alakulhatott ki a skizofrénia. Ebben az esetben a családon belüli megoldás lehet, hogy tényleg nem hatékony, bár valószínűleg ilyenkor a család nem is akar segíteni, mint ahogy Józsefnél is elzárkóztak tőle.
A Duna Tv korábban már pedzegette, hogy nekik bizony kellene a Tűzvonalban, ha a királyi tévé nem kár belőle, meg egyébként is, ők kapták meg azt a lóvét, amit elvettek a köztévétől, amiből azok minden bizonnyal finanszírozhatták volna a negyedik etapot, így a betyárbecsület…..
Michael C. Hall sajtósa tegnap este jelentette be, hogy a Dexter című sorozat címszereplőjét megformáló 38 éves színész (akit mi a Sírhant művekben szerettünk meg, de nagyon) rákos, és jelenleg is kezelés alatt áll egy meg nem nevezett Los Angeles-i kórházban. Azt sem lehet…..
 Tegnap délután miután végeztem a szilveszteri előkészületekkel, míg vártam a vendégeket, unalmamban végigkattintgattam a tv-csatornákat, így került sor az ATV-re is. Betelefonálós műsor ment, nyerni lehetett 150 ezer forintot, plusz játszani a 2 milliós főnyereményért. A…..
Nehéz eldönteni hol a határ magyarázat és szigor, tiltás és meggyőzés között. A skizofrénok agya sajátos logika alapján működik. Olyan a gondolkodásuk, mint egy megakadt lemez, csak ugrál a tű egy helyen sokáig, majd egyszercsak átugrik, és halad tovább. Ez a pillanat…..
fiokosszekreny 2009.12.20 14:54:32
HeStyle A legdurvább frizurák 2009.11.19 13:20:00
Párducminta?Egy egér/patkány-szerű frizura?Elképedve állok ezek előtt a képek előtt. Még talán a párducmintás nem is annyira rossz, de ki az, aki szívesen hord egy egér formát a tarkóján? (képek: stylefrizz)..
Korán reggel, még kómás fejjel lebotorkálsz a buszmegállóba, és üveges szemekkel bámulsz ki a fejedből. Aztán hirtelen a melletted lévő city lightra leszel figyelmes, amin egy kissé szerencsétlenül felerősített zuhanyfüggöny fityeg. Odalépsz, elhúzod, aztán hálát adsz,…..
A P. Power keresett meg ajánlatával miszerint elemzői területre keresnek tapasztalattal rendelkező kollégát. Nagyon szimpatikus interjú volt az első körben, amit köszönök ezúton is M. Jelenának, majd 1,5 hétre rá jött a "gáz"-os cég interjúja. az EON-nál a HR-esek…..
fiokosszekreny 2009.10.30 22:53:46
@Strici: Igen, ezért teszik fel azt a kérdést, hogy hogyan látod magad 5 év múlva, ha befigyel a gyerek, akkor majd mondják, hogy nem voltál elég konfrontálódó vagy kitalálnak mást. Persze nem fogják megkérdezni, h akarsz-e szülni, de ha a terveid között felsorolod, akkor szerintem nem nagyon fognak visszahívni
@Asszem: Néha azért arra sem árt gondolni, hogy az élet nem tart örökké, és nem áldozhatunk fel mindent a végső cél érdekében... De ez csak magánvélemény.
fiokosszekreny 2009.10.30 22:58:52
@Asszem: Csak azt írtad, hogy otthagytad a munkád, amit szerettél, és hogy ki vannak függesztve a céljaid, és most keményen dolgozol ezek megvalósításáért. Én is ilyen vagyok egyébként, szeretek tervezni, de néha azt érzem, hogy túl sokat áldozok be a tervekért, ahelyett, hogy most érezném jól magam. De ezek szerint a felmérések azt mutatják, hogy az előre tervezők boldogabbak. Akkor jó...:)
Vajon az ORTT tagjai azt gondolták, hogy a rádiófrekvenciák odaítélésből nem lesz országos botrány, vagy csak annyira pofátlanok voltak, hogy egyszerűen szartak rá?Update: A Sláger rádió vezetése szemmel láthatóan kiborult, a rádió honlapján jelenleg ez a felháborodott hangú…..