Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teotwawki

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közhely, hogy krónikus alváshiányban szenvedünk. És jócskán alulértékeljük az alváshiány egészségünk megromlásában játszott szerepét. Pedig az, hogy hogyan és mennyit alszunk, nem csak teljesítményünket, de testi-lelki egészségi állapotunkat, gyógyulási kilátásainkat, életminőségünket, sőt,…..
A fűtési módszerek, melyek közül választhatunk, némileg korlátozottak. A legáltalánosabb és legelterjedtebb módszer a magyar ember melegedésére, a gázzal való hőtermelés.  A gázkazán működése még egy laikus számára sem túl bonyolult, ami az elvet illeti. A gáz elégetésével termelt hő hatására a…..
teotwawki 2017.04.29 18:58:40
A hőszivattyú környezetbarát és olcsó az üzemeltetése.
De a kezdeti bekerülési költsége akár tízszerese (5M Ft) is lehet egy drágább fajta kondenzációs gázkazánnak.
A talajszondás hőszivattyúk telepítését engedélyeztetni kell a területilehg illetékes bányászati hatóságnál, és de minimum egy méter mélységben fel kell hozzá túrni az egész telket, tehát ez kizárva.
A levegős hőszivattyú extrém hidegben (-15 alatt) már nem működik, vagy működik de akkor már olyan magas az áramfelvétele, hogy azzal akár már egy hősugárzót is működtethetnénk.
Maximum 40 fokos fűtési melegvíz előállítására képes, tehát a 60 fokos FMV-re tervezett hagyományos radiátoros rendszerekhez nem alkalmas, padló vagy falfűtés kell neki, és persze külső hőszigetelés, ami újjabb 2 millió.
A kompresszor motorja zajos, ha beltérbe tesszük, akkor hangszigetelni kell a helységet. Kültéren meg zavarhatja a szomszédokat. Senki sem szeret egy téli hajnalon arra kellni, hogy az ablaka alatt erölködik egy gép.
A magas áramfelvétel miatt érdemes visszatáplálásos napelemes kiserőművel együtt működtetni, ami újjabb 2 millió.

Röviden, csak új építésű, nagy méretű, hőszigetelt családi házakhoz javasolt, amelyeket eleve annak figyelembevételével terveztek, hogy hőszivattyú biztosítsa a fűtést. Egy hagyományos fűtési rendszeres, kis méretű, szigeteletlen épülethez nem javasolt.
Kormányokat döntenek meg, terroristákat iktatnak ki, hadsereget szerveznek és képeznek ki. A CIA különleges hadosztálya tagadhatatlanul jelentős befolyással bír a világ történelmének alakulásában. De mégis kik ők? A CIA, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (Central Intelligence Agency) az…..
Globális jelenség, hogy a nagyvárosokban egyre drágább a lakhatás. Ennek oka, hogy zajlik egy urbanizációs robbanás, amelynek hatására 2050-re a világ lakosságának várhatóan már kétharmada a városokban fog élni. Csakhogy az építőipar egyre kevésbé tudja tartani a lépést a…..
A Jobbik legújabb ötlete szerint szűntessük meg az évi kétszerenkénti óraátállítást és legyen egyész évben csak nyári. Ez az ötlet persze nem új, már korábban is fölmerült itt-ott mint komolyan vehetetlen Facebook-bejegyzés, és tán nem is véletlen, hogy melyik oldalról került be most a magyar…..
USA (Universal Pictures), 134 perc, ff. angol Rendező: Lewis Milestone Producer: Carl Laemmle jr. Bátor, és szokatlan kísérlet volt ez a film, hiszen nagyon ritka és kockázatosnak tűnő vállalkozás egy háborút az ellenség szemszögéből, ráadásul az ellenfelet emberi (emberséges) mivoltában láttatva…..
Nyakunkon a fűtési szezon, ezért nem árt átgondolni, hogy mik a legalapvetőbb elvek, melyek mentén spórolhatunk a fűtésszámlán: Öltözz fel otthon normálisan! Persze nem kell bundában ülni otthon, de ne is legyél rövidnadrágban. Legyen rajtad mindig pulóver, akkor néhány fokkal csökkentheted is a…..
 25 év. Egy csettintés és bumm, már ott virít a 25-ös szám a tortádon. Ez egy olyan szám, amikor az ember azért feleszmél, hogy hoppá, hogy rohan az idő, tegnap még csak 22 voltál, nemrég jöttél ki az iskolából. Annyi minden történt és olyan sok minden változott azóta – vagy mégsem? Ilyenkor…..
teotwawki 2016.07.03 22:14:51
A társadalmak összetartását jól jellemzi a legszegényebbek és a leggazdagabbak közötti különbség. Erről szól az OECD kutatása is, amiben a legszegényebb 10 százalék béréhez képest vizsgálták meg a leggazdagabb 10 százalék bérét. Ebből a szempontból az OECD átlaga 3,5,…..
Avagy, hogyan lehetetleníti el az államaparátus a CSOK-igénylőket és az ingatlanhitelüktől szabadulni akarókat? Tetőtérbeépítésre csak akkor jár CSOK, ha minimum két lakást alakítanak ki, a használt lakások vásárlásakor pedig az esetek többségében a földhivatalok akadályozzák meg, hogy CSOK-hoz…..
Az alvás az emberi szervezet alapvető igénye, mely nélkül nem tud megfelelően működni. Átlagos felnőtt ember alvásigénye egy éjszaka 7 - 9 óra között mozog, legtöbbünk azonban a legritkább esetben tud ennyi időt alvásra szánni. Természetesen egy egyéjszakás kialvatlanság még nem fog komoly…..
teotwawki 2016.03.03 09:31:12
A poszt ezen a linken érhető el.  ..
teotwawki 2016.02.28 20:13:25
A blog kicsit hosszabbra nyúlt téli álmából nem mindennapi hírrel sikerült felébredni: költsünk 1500 milliárd Ft-ot arra, hogy a Balaton partján, 110 hektáron pufi fóliának álcázott vizes szórakoztató központot húzzunk fújjunk fel és 30 méter mélyre hotelt építsünk fúrjunk a tóba. Igen,…..
Az álláskeresés során látott munkáltatói törvénysértések a diszkrimináló álláshirdetésekkel kezdődnek, és ha esetleg mégis odajutsz, hogy konkrét, szerződéses állásajánlatot kapsz, még mindig érhetnek meglepetések. Ezek azok az alkuk, amiket úgy tálalnak, hogy megoldjuk okosba’, de valójában ezekkel…..
A Miniszterelnökségen Lázár Brutus Brutusaként fungáló Csepreghy Nándor bejelentette, hogy a közszférából a következő pár évben 150-200 ezer embert fognak kirúgni. A kis Náci magyarbálinti mélységbe süllyedve - aki a pedagógusokból csinált volna biztosítási ügynököket - közölte, hogy a versenyszféra…..
Bár a betyárvilágnak ekkorra már rég bealkonyult, az Alföld az 1930-as években sem volt mentes a brutális és rejtélyes bűnügyektől. Ezek közül az egyik legfurcsább a Steinherz Rudolf-ügy, amely a hazai mellett a külföldi sajtó figyelmét is felkeltette. Ez nem is csoda, hiszen az eset minden további…..
Sok ország van a világon, melynek fővárosa organikus térszerkezeti folyamatok hatására alakult ki. De vannak, olyanok is, melyek központját valamilyen politikai akarat határozta meg. Magyarország is többször váltott székhelyet a történelem során, de mai fővárosunkkal szemben…..