Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pityorka1

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deutsch Tamás egész képernyős mosollyal jelentette be tavaly áprilisban, hogy a Digitális Jólét Program keretében Magyarországon idén januárjától az internet áfája 18 százalékra mérséklődik a korábbi 27 százalékról. A kormányzati szándék egyértelmű: a magyar nemzet legyen internet nagyhatalom,…..
Pityorka1 2017.01.20 09:03:58
@cardiobascuralis: Így van, szóval sokan itt azt hiszik, DIGI mindenütt van! Nagy tévedés, nagyon kevés helyen, főként lakótelepeken van (ott sem mindenütt), ott olcsó a terjeszkedés, ahol már kéne valami plusz is, (messzebb lévő házak, kisebb társasházak) oda már nem megy.
Pityorka1 2017.01.20 09:54:08
@ebella: Az ország nem csak Budapestből áll! Én pl. debreceni vagyok, és itt csak a lakótelepeken van Digi, (igaz, a lakótelepen élők választhatnak akár 4-5 szolgáltató közül) míg pl. Tégláson már csak valamilyen helyi szolgáltató van mikrohullámmal, vagy Debrecen külterületén semmi. (De a belvárosban sem sok.)
Sírunk a krómozott lökhárító és a kézifékkar után, majd beülünk a klímába és bekapcsoljuk a navit. Ki van nyalva a fenekünk, csak nem ismerjük be. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
Furcsa népek a finnek - talán a nyelvrokonságon kívül ez minden közös vonásuk velünk, magyarokkal - hiszen ott élnek fenn, északon, ahol a madár se jár, 338 145 négyzetkilométeren lézengenek alig több, mint ötmillióan és köszönik, egész jól elvannak. A munkanélküliség…..
Pityorka1 2011.11.06 10:10:43
Parasztvakítás cívishonban. Basahalom-Alsó 2. Debrecen belvárosában járunk, a település legrégebben lakott részén, a Péterfia és a Hunyadi utcák sarkán, ahol már évek óta szaga van a rohadásnak. A „merjünk nagyot álmodni” ámokfutói és az önkormányzati…..
Egy villogós 1500-ös. Egy taxi 1300-as. Mellettük a tulajdonosok, akik oly komolyan veszik a játékot, hogy társaságukban a ma csupán díszlet. Egy kicsit az átkosbeli színfalak mögé is belepillantunk. Tartsanak velünk, de vigyázzanak, mély a kút. Vélemények az azonos című…..
Belsőség Nem hülyeség! 2010.06.04 11:05:00
Volt nemrég egy agylövésem, hogy nagyon szeretnék egy I-es Insightot, de most úgy érzem, tíz év múlva sokkal jobban fogok kívánni egy CR‑Z‑t. Vélemények az azonos című írásunkról...
Csikós küldött egy levelet a szerkesztőségi levelezőlistára a héten. Egy prezentáció csücsült benne. Ritkán szoktam megnyitni az ilyesmit, de tudom, ő se küld naplementés tengerpartot meg kétfejű macskát, így megnyitottam. Megnéztem a képeket, de mielőtt önök is megnézik,…..
Ha nem itt laknék, akkor ide szeretnék költözni. Őszinte lelkesültség vagy nagy píár-ámítás? Ez Debrecen? Európa Zöld Fővárosa lehet Budapest - posztolta a Vastagbőr pénteken, majd következtek az olvasói hozzászólások. Ahogy az lenni szokott efféle témáknál, feltűnt egy…..
Belsőség Bunkóbbak a nők? 2010.01.27 06:51:00
  Csak a tendencia szomorít el. Ha tíz sofőr nem enged át, abból nyolc biztosan nő. Vélemények azonos című írásunkról...
  Kicsit hangos, kicsit bárdolatlan és egyszerű, de nem ajánlatos piszkálni, mert csúnyán orrba verheti a jómódú kölköket. Vélemények azonos című írásunkról. ..
Nem, nem az elmúlt napok ónos esős, havas, jeges útviszonyairól írt Laposmacska, hanem egy száraz, fedett parkolóház bejáratáról, ahol karácsony előtt bizony belépéskor is sor van a sorompó előtt, természetesen az emelkedőn is. Ha jól emlékszem, akkor már a rutin vizsga egyik…..
  Az ökoterror nem kívánt mellékhatása, hogy ha sok vezetőt sikerül megtéríteni az energiatakarékos vezetésnek, megfordul a trend, és egyre kevesebb lesz az udvarias sofőr. Vélemények azonos című írásunkról...
Idén júniusban a debreceni fideszes többségű közgyűlése elfogadott egy olyan bérletkonstrukciót, amely a helybeli családoknak éves szinten akár egy átlagfizetésnyi 100–120 ezer forintos többletköltséget jelent. A debreceni közgyűlés június 25-i döntésének értelmében…..
Pityorka1 2009.12.04 10:24:59
Sajnos megvan az ára itt Debrecenben ennek a pazarlásnak. 14 mrd forint volt az új buszok beszerzési ára, plusz a telephely megépítése. Van autóm is, járok tömegközlekedéssel és biciklivel is. Autózni Debrecenben valóban rémálom, vagy tötymörgés van, van eszetlen száguldás, de egy egészséges haladás nincs. Nekünk azért van szükség autóra, mert a családban van mozgáskorlátozott, de sajnos, nem lehet megállni sehol a belvárosban, mert az álrokkantak minden helyet elfoglalnak. Holding része: Cívisház, DKV, Debreceni Vízművek, Távhő Szolgáltató Ezért az új buszokat, a gyönyörű Kossuth teret (Kósa tér), Latinovits Színházat (erőmű), Főnix Csarnokot, Versenyuszodát majd azokkal fizettetik meg, akik távhős, önkormányzati bérlakásban élnek.
Azok, akik az autó olcsóbbsága mellett érvelnek igazuk van, csak egy gond van: az autót előbb meg is kell venni. Egy 2 mió-s autó árából élet végéig lehet tömegközlekedni.
Ami a Volvo-k mellett szól: gyorsabbak, szebbek, nem füstölnek
Ellenük: hiába alacsonypadlósak, nem tudnak az idősek a magas székekre leülni, kiesnek járatok, gyakran lerobbannak, kevesebb busz van jóval(ezek egy része állandóan lerobban), szűkebbek és bár furcsa, zajosabbak, némelyik majd szétesik. TMK nélkül kevés ideig lesznek jók ezek a buszok.
A DKV egyébként járatritkítást csinált, ami miatt a villamos is egy katasztrófa lett.
Debrecen amúgy is olyan mint egy kukacos alma: kívül fényes, belül rohadt.
Viszont van jó dolog: a hulladékszállítás jól szervezett, és a szennyvíztisztítás 100%-os. De egyéb, hát erősen vannak kivetni valók, de ha ellentmondani mer az ember, akkor rögtön mocskos komenista. Ennyit szerettem volna mondani.
Belsőség Mercit, ne BMW-t! 2009.11.11 07:04:59
  Ősi ellenségek, gondolnánk, pedig a két cég teljesen más elképzelések mentén épít autókat. Hezitálni egy BMW és egy Mercedes között olyan, mintha nem tudnám, cézár salátát vagy töltöttkáposztát szeretnék. Vélemények az azonos című írásunkról...
Pityorka1 2009.11.11 09:47:55
@Opelfan:
Szarfűrészelés.:D:D
Ez jó. :))) (Igazad van)
Belsőség 300 paci fillérekért 2009.11.10 08:27:28
  Régi a vas, de távolról sem ócska. Egy gonosz kis turbófeltöltőnek hála, az egyszeri Civic motorja körülbelül 300 lóerős, van is meglepetés, mikor zöldre vált a lámpa. Vélemények az azonos című írásunkról...
Pityorka1 2009.11.10 19:41:52
@KDoG:
Miért a Suzukival példálózol mondd?
Ez eléggé elvakul dolog egy kicsit nem gondolod? Nem akarok vitába szállni, de azért egy kicsit ettől is herótom van, hogy "hiteles suzukis mán megint". Suzukim van, nem hiteles 1,5-ös. Igyekszem karban tartani, megadni mindent, amit a gyári karbantartási ütemterv előír.
A Honda építőjének elismerem a teljesítményét, meggyőző, valóban, legalább komolyan megépített autókról van szó, még ha azzal nem is értek egyet, hogy elöl nincs rendszám, és minek szaladgálós kocsinak 300 le.
Pityorka1 2009.11.10 20:10:18
@visszakettopadlogaz:
Jaja. Végülis igen. :D
Pityorka1 2009.11.10 20:24:00
@visszakettopadlogaz:
Valóban nem kis teljesítmény ez, ilyen autót megcsinálni, nekem kimerül az olajcserében meg a kerekek téli-nyári átrakásában az autószerelői ismeretem. :)
Legalább ez nem gagyi "tuning", hanem komoly munka van mögötte.
PromontorBlog And the winner is... 2009.10.31 08:06:00
Autóvásárlásra adtuk a fejünket. Ez egy lassú folyamat volt (vigyázat, ez a poszt is hosszú lesz!), már maga az elvi elhatározás is lassan született, sok-sok hezitálással, hogy kell-e nekünk egyáltalán az a járgány, meg hogy milyen járgány kell nekünk, ha már. Azon is ment a…..