Regisztráció Blogot indítok
Adatok
http://klematisznaploja.blogspot.com/

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
David Herbert Lawrence: Lady Chatterley szeretője ford. Falvay Mihály Magvető, 1983., 4. kiad. (1. kiad. 1928, Firenze) A mindent a kötetről: evocatio.blog.hu , moly.hu 'Connie is nagy részt igényelt volna a férfi életéből, de Clifford ezt nem tudta megadni'. Tömören ennyi a lényege…..
http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.07.19 14:45:50
klematisznaploja.blogspot.com/ - Már rég nem az a blogomnak a címe :)
http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.07.19 14:46:53
És most gyűjjön kedvenc receptem! Elkészíteni ezt a jó kis receptet legalább 10 percbe kerül. Szóval az a kifejezés, hogy nehéz, rendkívül találó ebben az esetben. Ráadásul, baromi drága kaja!A serpenyőben szebb volt!Szóval Ődrágaságát, a fokhagymát (két személynek,…..
Ha valaki ideges, feszült, nem találja önmagát, az csak egyen meg egy Margheritát és minden kerek lesz. Ha más nincs, akkor az illető csak gondoljon erre a pizzára és rögtön másképp fogja látni a világot. Mellé egy kis bor, és ha lehet, még kerekebb lesz minden. Próbáljuk meg…..
Egy jó kis nátha, könnyű, finom lázzal, hogy le lehessen mondani mindenféle kötelezőnek látszó programot, egy jó meleg takaró, egy ágy, ez kell ahhoz, hogy nyugodtan összebújhassunk azzal a könyvvel, amelyik pár hete egyre csak csalogat.A könyv (szép gyönyörű a borító), a…..
http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.05.13 10:40:27
Először mikor meglepődtem – de nagyon – egy angol szón az olaszban, pontosabban annak használatán, az a killeraggio volt: mégpedig a killeraggio giornalistico (újságírói killerség), vagyis amikor egy újság, vagy a média – utasításra, vagy sem – célkeresztjét egy személy…..
A minap tolmácskodtam. Egy szarvasgombás berkekben elismert olasz professzorasszony tartott előadást magyarországi szarvasgombásoknak – szakértőknek és rajongóknak. Azért csak magyarországiaknak, mert a felvidéki alakulat lekésett. A távolságot legyőzték, a pesti forgalmat…..
Felhőkarcolók helyett harangtornyok, kőolaj helyett olívaolaj, baseballpálya helyett mezei focipálya, ranch helyett gyönyörű szántó: csak ennyi a különbség az ámerikai és az olasz Dallas között! ..
http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.04.03 11:19:09
Ha Verona, akkor Chievo!Na jó! Elfogadom, lehet, előfordulhat, elképzelhető, hogy valakinek Rómeó és Júlia jut eszébe Veronáról! A városvezetés pedig úgy döntött, hogy lehetőséget ad ifjaknak, hogy ott, a legendás helyen mondjanak egymásnak örök igent. Nem mellékes, hogy…..
A carpaccio egy manapság egyre divatosabb fogás. Azonban ezúttal nem receptként kerül terítékre. Azért van az asztalon, hogy posztoljunk egyet nevének eredetéről. Carpaccio egy reneszánszkori festő volt és velencei, de ő legkevésbé sem sejthette, hogy névadója lesz ennek a…..
- avagy nyomorult kor, melyben Lisznyai Kálmán a vezérürü a költészet legelőjén: Lisznyai Kálmán (1823-1863) válogatott versei az előszót írta, a verseket vál. Zonda Tamás Madách Irod. Társ., 2009evocatio A legnagyobbak egyike. Mármint az epigonok közt. (Neki a…..
Sylvia Plath: Az utolsó délelőttLeállítom a mosógépet.Bezárok minden ablakot.Még nem a gáztűzhelyre gondolok ekkor,csak csendet akarok.De a gáztűzhely is jó ötlet.Ezen töprenge szunnyadtam tegnap el.Kell majd ék, és kisszék is, kettő. Vagy a Léthe mélybúvárként, mint…..
Perugia-Parma meccs volt, mikor ez megesett. A Primavera-bajnokság döntőjét játszották a fiatalok Ischia szigetén és 1996-ot írtak! A Primavera-bajnok Perugiában - merthogy 2-1-re nyertek - Gattusón kívül komolyabb név nem szerepelt. A második helyezett Parmában ellenben Apolloni…..
1-1 elfagyott segg, mandulafácska és városprojekt.S íme virágzik a mandulafácska merészen a télben,   Ám csodaszép rügyeit zuzmara fogja be majd! Mandulafám, kicsi Phyllis, nincs még fecske e tájon,   Vagy hát oly nehezen vártad az ifju Tavaszt?(Janus P.)Pécsett…..
Napok, hetek és évek óta az olasz közbeszéd egyik leggyakoribb témája volt Eluana Englaro élete, halála.Eluana 17 éve történt balesete óta ágyban feküdt, életben tartását mesterséges táplálással oldották meg. A család és édesapja, aki folyamatosan mellette volt arra kérte…..
Első kézből származó "inside story", bennfentes krónika ez az írás. Penelope Fitzgerald, akinek két regénye - A könyvesbolt és A partmentén - nemrégiben magyarul is megjelent, 1940 nyarán a BBC-nél dolgozott. Ennek a történelmi nyárnak a története az Emberi hangok, s…..
Kedves olvasóink!Van az úgy, hogy a tennivalók egy kicsit túlnőnek az emberen. Ilyen helyzetbe kerültünk, ezért a csurtusblog egy kis időre felfüggeszti a frissüléseket.Reméljük, nem tart sokáig. Igyekszünk felülkerekedni mindenen, amin felül kell kerekedni. Egy jó hét - tíz nap…..
http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.02.03 10:05:09
Azt, hogy mi kell a hosszú élethez azt csak sejtjük: nem jó a sok stressz; jó, ha jó a kaja; legyen munka, ameddig kell és legyen jó környezet, vagyis barátok meg zöld. Mindez sok helyütt a világban nincs az asztalon. Olaszországban ez több helyen is adott.  Rovereto egyike…..
Észrevettem, hogy többnyire 20-on éveseket látok olvasni az utcán, illetve tömegközlekedési eszközökön. Persze vannak kivételek, de ebben a posztban is ez a korosztály győzedelmeskedik.Ja, egyúttal meg kell gyónnom, hogy év végén olyan lusta voltam, szóval a decemberi…..
John Reisman őrnagy, a nevezetes Piszkos Tizenkettő egykori parancsnoka 1944 őszén új hadszíntérre és új bevetésre indul. Küldetése ezúttal Indokínába szólítja, ahol minden körülmények között meg kell szerveznie a japánok elleni titkos arcvonalat. Régi kommandójából, a…..
(a kép puszta illusztráció, innen)Egy amerikai (USA) város nevét kell kitalálni, amelynek ugyanaz volt volt a neve, mint egy nagy port felverő regénynek. A városvezetés ugyanis a botrányos könyv megjelenése után megváltoztatta a település nevét. Tehát a megoldás egyben egy…..
Juli eddigi nyarait keresztanyja , luxusvillájában töltötte a Balaton partján, nem csoda hát, ha lógó orral és lázadozó szívvel készül a falusi nyaralásra apja nagynénjéhez, Lidi nénihez. Minden poros, szegényes, unalmas neki itt - míg csak a szomszédék verandájáról fel nem…..
http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.01.15 14:52:15
Nagyon belemerültem Münchausen báró kalandjaiba (második gyermekkor? :P ), s hogy Klematisz hűséges olvasóm is játszhasson, még egy kérdés a kimeríthetetlen meséből/ről:A fantasztikus mesék első hazai kiadásában (1813, persze már magyarul) hogyan "magyarosították" a…..
http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.01.14 17:29:11
http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.01.15 09:59:48
http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.01.15 14:36:00
Viki bácsi ismét Spanyolországba (bocsánat a területi és kulturális autonómia ibériai bajnokaitól: egészen pontosan Katalóniába) kalauzolja olvasóit, egy olyan művészre emlékezve, akinek teljes, több, mint fél évszázados munkássága sem volt elég egy olyan (látszólag…..
http://klematisznaploja.blogspot.com/ 2009.01.14 16:22:40
Lucio Battistit tisztelem is, kedvelem is. Remélem, hogy a tegnapi posztból, ha nem is sütött, de legalább bágyadtan érződött ez. Ezért gondoltam, hogy az általam komolytalannak tartott fellépéseit egy külön részbe illesztem. Nos, ezek az általam komolytalannak gondolt részek a…..