Regisztráció Blogot indítok
Adatok
őrült pirospaprika

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
'Scholars, Media and the Middle East' in Power Politics and Culture, Interviews with Edward W. Said, szerk. Gauri Viswanathan, Random House, 2002, New York „In order to understand, in order to seek to understand movements in another civilization, we must try to understand it in its own terms, in…..
Brigitte Berger: Multiculturalism and the Modern University   A szerző a multikulturalizmust, és feltehetően a hatvanas évek ellenkulturális mozgalmainak ideáit fenyegető veszélyként látja az amerikai egyetemekre nézvést, mint külső, nem akadémikus, politikai forrásból származó…..
- Muszlim vagy? - Nem! Ateista! - Értem.. Szunnita vagy alevita ateista? - Alevita...
Megnéztünk egy filmet. Aztán vitatkoztunk róla. Nem a Világnézeti Klubban :) A rövid vitában az indulatok pattanásig feszültek. Mi van? Egy moziban? Igen. És épp ez az ami írásra késztet, nem maga a film, arról csak annyit, amennyi a fogadtatásához, és a kontextusához…..
- kérdezik a boltban, a rendőrségen, az egyetemen, a kocsmában a pult mellett, a szőnyegárusnál, az utcán, ha kéregetnek, kérdezik úton útfélen, a kocsiban, a teherautón, a kamionban, ha megyek valahová, kérdezik a tengerparton, a hegyekben, az eldugott falvakban, ahol először…..
"szeretek nyugodtan aludni" - magyarázza passzivitását egy apolitikus barátom. "szeretek nyugodtan ébren lenni" hangzik a válasz...
félliter ivóvíz 50 fillér nyilvános vécé 1 forint. ez a helyzet.. pararámpam....
*vagy legalábbis semmi nem lehetetlen. Így bizony. Ez az a hely, ahol vízumügyintézéstől, a katonaság megúszásán, a büntetőeljárás felfüggesztésén át egy sör este tíz utáni megvételéig mindent el lehet intézni. Ugyanakkor kevés olyan olyan dolgot tudnék említeni, amit…..
naber? free run by a refugee 2012.05.05 03:17:00
Umuttal egy balos beütésű helyen ismerkedtem meg. Szolid jelek - zászlók, stencilek utaltak a harmadik emeletre bújtatott kávézó? kocsma? üzemeltetőinek politikai beállítottságára. Ezen kívül az úgynevezett "beszélgetés" antropológiai módszerével deríthető ki, hogy…..
naber? 1 2012.03.20 01:32:00
Ez egy blog, azért, mert lusta vagyok kézzel írni. Ez nem jelenti azt, hogy ez nem az egyetlen bejegyzés...
 A cseh és most már a szlovák választási eredmény kapcsán szokás a jobboldal győzelmét emlegetni, helyesebb azonban a liberalizmus és a gazdasági ráció előretöréséről és a szociális demagógia bukásáról beszélni.Csehországban a jobboldal a masaryki hagyományoknak…..
Ismét hihetetlenül eseménydús napokon vagyok túl, hétvégén voltak szülők látogatni, jóbarát látogatni, majd nővérék látogatni. Sok helyszínen jártam, amiről eddig már volt szó, bejártam párszor az Óvárost, a Petřínt, a Károly-hidat, a Kisoldalt, ezekről nem is…..
őrült pirospaprika 2010.06.09 22:49:51
A bábelparti után pedig újabb gasztronómiai élményben volt részem, ugyanis igazi kolis együttfőzést tartottunk Gyianával, az ukrán folyosószomszéddal. Múltkor csinált borscs levest ugyanis, ami, úgy gondolom, egy világkonyhautazó receptes könyvéből semmiképpen sem hiányozhat.…..
őrült pirospaprika 2010.05.31 22:59:45
Már majdnem két egész hét eltelt múzeum nélkül, az utolsó pillanatban azonban sikerült pótolni az elmaradást! Kezdésként egy igazi turistacsemegét választottunk, a Kommunizmus Múzeumot.  A Vencel tér (helyiül Vaclavák) alsó sarkából nyíló Na Příkopě (na przsíkopje)…..
Ismét beköszöntött a hétvége, ezúttal több szórakozás ígéretével.  Csütörtök este érkezett meg Zsolt, aki Juliért utazott 600 km-t, péntek délelőtt pedig Charles-ért mentem a reptérre, úgyhogy hirtelen öten lettünk. Zsolt még ebben a hónapban ki fog ugrani…..