Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kvari.volt

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első részben megismerkedtünk azzal az – egyhangúnak korántsem mondható – életpályával, melynek lokális végpontján, 1962 januárjában ott áll hősünk, Kamal Amin Saabet, Argentínából hazatelepült szír üzletember bőrében és fürkésző tekintetét Damaszkuszra…..
kvari.volt 2009.05.03 14:08:27
@Hoerbi:

> George Jonas .. írja, hogy ha Izraelben
> valaki a munkájáról annyit mond, hogy
> "a kormánynak dolgozik", akkor arról
> többet nem kérdeznek.

Szórol szora ezt tapasztaltam Washingtonban, amikor egy ausztrál hadiszállitó alkalmazottjaként felkerestük az amerikai vállalatokat. Korábban négy évig éltem Izraelben, de ott ilyesmiröl szó sem volt. Ugyanis Izraelben mindig is erös volt az állami szektor, szinte túltengésben szenvedett az állam. Ott nem volt szokatlan, ha valaki az államtol kapott fizetést, de az USA-ban annál inkább.

Maradjunk annyiban, hogy a virágnyelv univerzális, es a mindenkori idegeneknek szól. Én Amerikában idegen voltam, egy látogató, akárcsak George Jonas Izraelben.
Viki bácsi ismét Spanyolországba (bocsánat a területi és kulturális autonómia ibériai bajnokaitól: egészen pontosan Katalóniába) kalauzolja olvasóit, egy olyan művészre emlékezve, akinek teljes, több, mint fél évszázados munkássága sem volt elég egy olyan (látszólag…..
Az eddigi izraeli beszámolókból már kiderült, hogy odautazásunk előtt ez az ország úgy élt a fejemben, mint valami nagyon száraz, sivatagos, köves hely, és ehhez képest értek kellemes meglepetések. De azért az előzetesen elképzelt tájakra is bőven találtunk példát. Újra azt…..
kvari.volt 2009.01.11 10:32:05
@tehenke:
> a német túrista megjegyzi magyarországon:
> -Itt mennyi szemét van szétszórva!
> A helyes válasz ilyenkor:
> -Nem ismerős? Ti hordjátok ide...

Egy nyugat-német turista bement Bukarestben egy WC/be (anno 1972) és elszörnyedve jött ki:
- Ebben tükrözödik egész Románia.
Mire a román kolléga azonnal válaszolt:
- Németország pedig Auschwitzban...
Ha Izraelbe mész, ki ne hagyd a Holt tengert! Különleges látvány, élmény és főként semmivel össze nem hasonlítható érzés fürödni benne. Viki bácsi egyszer már - tudományos alapossággal - beszámolt róla ebben a blogban. Mi Jeruzsálemből mentünk át, le volt foglalva…..