Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zirowe

78 bejegyzést írt és 1453 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rettentő UNALMAS vagyok! Mint egy nagyon idős, reszketeg hangú, bizonytalan léptű bácsika, csak ismételgetem magamat szüntelen. Nem szeretem a ZOMBIKAT. A Walking Dead képregény huszonegykét részét elolvastam, nézegettem, aztán érdeklődés hiányában búcsút intettem neki. Belátom, azért ez nem futó…..
Zirowe 2022.01.18 09:35:53
@Mohácsi Zoltán: a közösségi támogatással semmi gond nem volt, csak csepella hozzáállásával.
Amúgy semmi spéci, líra.hu-ról rendeltem, ezért volt szomorú ez az egész.
A Wikipédia azt mondja, "a kuruzslás a köznyelvben azon személyek által elkövetett tett, akik orvosi és gyógyszerészi képesítés és megfelelő tudás nélkül betegek gyógyításával, gyógyszerek készítésével és árusításával foglalkoznak". Jómagam azonban hajlamos vagyok ezt a kifejezést kicsit tágabb…..
    13. éve dolgozom ingatlanértékesítőként. Láttam ezt a szakmát minden oldalról. Vezettem irodát, akár több irodát is egyszerre, dolgoztam egészen nagy hálózatnál, kisebb specialista, vérprofi irodánál is. Szóval ezer oldalról látom, láttam. Volt olyan ügyfelem, aki Norvégiából jött haza,…..
Zirowe 2021.05.03 07:59:51
@I Love Buda: mert kíváncsi vagyok mit tudnak még kitalálni, amivel az átlag birkákat be lehet palizni.
De igen, szinte biztos, hogy a csudálatos ingatlanosnak köszönhető, hogy az azonos áron lévő lakások közül a nem felújított elkelt, a másik meg továbbra is a piacon van, egyre csökkenő áron.
Érdekes unikornis lehet, mert körülötte mindennek folyamatosan nő az ára.
De hajrá, a lényeg, hogy te elhidd ezt és azt is, hogy egy hasznos "munkát" végzel.
A világ egyik legdrágább és sok szempontból legjobb városa a svájci Zürich. Persze mint mindennek, vannak előnyei és hátrányai is, kezdve a települést körülvevő természeti szépségektől és a tömegközlekedéstől a magas megélhetési költségekig...
Az embernek akadnak bizonyos szükségletei, és hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ezekre a XXI. században nagyjából mindenhol hasonló megoldások születnek. Pedig nagyon nem így van, nem csoda, hogy nagyon komoly problémát jelent, hogy még mindig több száz millió ember a szabad ég alatt…..
A Star Wars figura gyűjtők köreiben örök visszatérő téma, hogy miért kell annyi, úgymond főszereplőről mintázott figurát kiadni, pláne akkor, ha az adott karakterből készített figurákkal már tényleg Dunát lehetne rekeszteni. Jellemzően Luke, Han, Vader és Obi Wan esik ebbe a kategóriába, de akadnak…..
Házi praktikák tojásrántotta kedvelőknek Mindenki azt gondolja, hogy a tojás ételek és köztük a rántotta milyen egyszerű étel. Milyen egyszerű elkészíteni és nem lehet elrontani. Ez egy tévhit. A nagyanyáimtól tanultam azt amikor rákérdeztem , hogy mikor van vagy lesz kész. Ekkor csak azt a választ…..
Zirowe 2020.04.06 13:07:17
@Attilajukkaja: nálam már a látvány javulása (nem tocsogott a serpenyő/tányér alján) is sokat segített, hát még az ízé. :)
Az egyértelmű, hogy Vikiék hibáztak akkor, amikor 2 db külön csomagot raktak a Foxpost csomagautomatába. A szabályzat szerint ugyanis rekeszenként 1 db-ot lehet csak betenni, amire érdemes ráírni a címzett és a feladó telefonszámát, de mást nem, mivel a többi adatot tartalmazó címkét a futár…..
Egészen észrevehetetlen helyen találtam rá egy igazán remek kis indiai étteremre a hetedik kerületben. Épp jókor jött a felfedezés, mert pont valamilyen szószos, curry-s, csipős fogásra vágytam, és azt kell mondanom, hogy nem is csalódtam. Az indiai ízek kedvelői elégedettek lesznek a hellyel,…..
Zirowe 2020.02.06 16:26:51
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
Zirowe 2020.02.04 13:37:59
@promontor: olvasd már el azt az ordító butaságot, amit írtál:
"De, bérlőnek joga van bejelentkezni, sőt, kötelessége. Az, hogy lakóhelyként (= állandó lakcím) vagy tartózkodási helyként (= ideiglenes lakcím), az a bérlő döntése"

Nem, nem a bérlő döntése, és itt lezártam az egészet.
Olvasd el amit linkeltél, értelmezd, oszt jobban jártál volna, ha ma meg se szólalsz.
Zirowe 2020.02.04 13:45:49
@promontor: tanulj meg olvasni.
Zirowe 2020.02.04 13:55:47
@Alf56: pontosan ezt írtam, hogy nem lesz tulajdonos, nem lesznek plusz jogai az ingatlannal kapcsolatban, ellenben sok kellemetlen dolgot tud okozni pl a végrehajtónak elmagyarázni, hogy a kedves volt bérlő már nem lakik itt, hiába ez az állandó lakhelye.
A sajt, a kolbász igazán kellemes tud lenni füstölten, de ez nem igazán mondható el egy lakásról, különösen ha annak lakója soha nem gyújtott rá, pusztán csak szellőztetni szeretne. Lehet, hogy szomszédháború van kialakulóban... vagy a megoldás egyszerűbb mint gondolnánk?..
Zirowe 2020.02.03 21:50:47
@herk: a sima nyakonöntés is tervbe van véve, csak az a baj, hogy nagyon random időközönként jönnek ki, óránként legalább kétszer, ha vége egy pártnak és menne levezetni a hatalmas feszültséget.
Dec 24én és 31én éjjel is ment a "buli".
Bevásárlókocsik a lépcsőházban? Miért? Hogy kerültek oda? Kicsit sem szokványos eset vagy gyakoribb mint elsőre gondolnánk?..
A 2020-as esztendő mind a Mattel, mind a Universal részéről nem ígérkezik majd unalmasnak, lássuk, mit is várhatunk idén a Jurassic World franchise-zal kapcsolatban...
Cecília tévéje elromlott. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy elküldjük a szervizbe a rossz tévét, azok megjavítják, mi kifizetjük és mindenki boldog. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. Ebben a történetben nincs se boldogság, se megszerelt tévé, csak kétségbeesett tehetetlenség.  2019 július…..
Zirowe 2019.12.17 12:15:32
@Hörömpő cirkusz világszám: akkó adjál neki lóvéra pénzt, mert a javítás után nem telik csirkefarhátra.
Zirowe 2019.12.17 12:42:53
@Opportunista mikroba: bocs, létminimumon él, de azért nagy tv és 25ezres javítás.
Valahogy nem tudom sajnálni azért, mert nem tud priorizálni, aztán meg idejön sírni.
Zirowe 2019.12.17 13:12:45
@havrilla: látom a szint megvan.
Ha bármelyik családtagom létminimum alatt él, akkor értelmes dolgokkal támogatom, nem nagy tv-vel, ha meg gondja akad, segítek, nem pedig hagyom lehúzni.

De ezt a sort a sztoriba kb csak azért kellett írni, hogy sajnálva legyen.
Napról napra közelebb kerülünk a Skywalker-trilógia zárórészéhez, és attól függetlenül hogy te éppen az előzmény- vagy a folytatás-trilógiát tartod a sátán teremtményeinek, valószínűleg olvastál és láttál történeteket a fősodorbeli filmeken kívül is, amik után csak a fejedet tudtad vakargatni. Ma…..
Oké, hogy a homár is ember, de mégsem illet volna többször felröhögni a lenti sztorin, hiszen valójában egy komoly Vízművek általi szívatásról van szó. A lakásvásárlás után kapott 200 ezres számla önmagában súlyos, a többi szerencsétlenkedésről nem is beszélve, de nagyon szerettük olvasónk stílusát,…..
"Helló! Arra van vmi szabályozás, h a vendéglátóipari egységnek kell-e (nyilvános) wc? - szegezte nekünk a kérdést jk nevű olvasónk, amire azon túl, hogy előkerestük a videót a wc-tematikájú tajvani kávézóról (ahol az üzemeltetők válasza egész biztosan  egy nagy és határozott igen), rákérdeztünk a…..
Nagyon nem mindegy, kinek adjuk bérbe lakásunkat. Íme néhány elképesztő sztori botrányos bérlőkről!..
Zirowe 2019.10.05 14:57:22
@Hujber Tünde: igen, két oldala.
Ha nem mutat, nem kapod meg a lakást.
Majd jön más, aki mutat és beköltözhet.
Az Egyesült Államokban az elmúlt években-évtizedekben egyre több életet követelő opioid-katasztrófa nálunk ritkán kerül be a hírekbe, érthető okokból kifolyólag. Ez a közegészségügyi válság egy sajátságosan amerikai dolog, ami sok tekintetben a sajátságos amerikai viszonyokra vezethető vissza, az…..
Szenvedsz a melegtől? Úgy érzed még plusz egy fokot nem bírnál el elviselni, pedig a lakás hőmérőjében a csík kitartóan tör a magasba? Klíma vásárláson töröd a fejed? Mielőtt rohannál vásárolni egy légkondit olvasd el az általunk gyűjtött tudnivalókat!..
Zirowe 2019.07.15 09:03:26
@lobster thermidor: akkor ideje lenne szólni a klímámnak, hogy az elmúlt télen hiába fűtötte ki egymagában folyamatos 24 fokra a 41nm-es lakást, ő alapvetően alkalmatlan erre a feladatra és szégyellje magát.

Annyira bírom az ilyen "megmondom a tutit" embereket.