Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blitz

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csupán a foci világbajnokság az oka annak, hogy a szocialisták szombati tisztújító kongresszusáról szóló hírek alig versenyképesek az olvasók figyelméért folyó küzdelemben. Az MSZP eljutott odáig, hogy már nem irányul rá automatikusan a reflektorfény; akár csendben el is…..
blitz 2010.07.08 18:57:59
Néhány száz csepp a tengerben: az átszavazók. Lehet, hogy ez egy jól definiálható korcsoport, vagy van a végzettségben hasonlóság. De pártállásban? Mi véletlenül heten is összeverődtünk a sorban keresztények, mögöttünk egy buddhista állt, utána igazi politikusok (igen,…..
Míg mi már majdnem lemondtunk arról, hogy esőn kívül bármi is essen ezen a télen, más vidékeken a szokatlanul kemény hideg vagy a váratlan havazások adnak okot az aggodalomra. A probléma persze nagyobb annál, minthogy megelégedjünk a fehér karácsony elsiratásával. Az…..
Miután órákat vitatkoztam derék székely ifjakkal arról, hogy a torinói lepel alakjának egyértelműen pártus vonásai még nem bizonyítják perdöntően Jézus valódi származását, és hogy a hun Csaba királyfi is éppen elég dicső előd, nem kell még az Isten Fiát is…..
blitz 2009.01.21 22:22:10
blitz 2009.01.08 02:22:29
Azért az nagyon gyanús, hogy Izraelben hamarosan választások lesznek... Egyébként a Hamasz nem választások útján került hatalomra? A demokrácia csak addig jó, amíg olyanokra szavaznak, akik "jófiúk"? (Lásd pl. Ausztria, 1999.) Persze, ocsmány dolog a terrorizmus, a robbantgatás meg a rakétázás. Volt kitől tanulniuk. Most emlegessem a cionistákat és a Dávid Király Hotel felrobbantását? Lett is államuk. (OK, nyilván nem ennek köszönhetően. Ezt magyarázzuk meg a palesztinoknak.)

A palesztinoknak nincs állama. Pedig az a bizonyos Ensz-határozat ilyesmit is emleget. Izraelben pedig alkotmány szerint másodrendűek. Izrael így nem is demokratikus, mellesleg.
A palesztinoknak nincs állama. A Hamasz iskolákat, kórházakat tart fenn, állami funkciókat lát el. Nem lehet hadseregük. Jobb híján terroristáik vannak. Megbosszulják a civil áldozatokat, hogy aztán majd Izrael is megbosszulja a sajátjait. Király. Ha a palesztinok fegyveresei hadsereget alkotnának, precíziós cuccokkal, nyilván nem kávéházakat robbantgatnának.
Mit tehetnének a palesztinok? Nyilván nem hatja meg őket, hogy az Ószövetség ígéretei szerint nincs ott a helyük. Nem fognak tömeges öngyilkosságot elkövetni, vagy szó nélkül átadni mindent.
Ha nem lesz saját államuk, hamarosan többségbe kerülnek a zsidó lakossággal szemben. Ha ki nem irtja őket Izrael. Bocs, nem hiszem el, hogy az izraeli hadsereg csak véletlenül öl civileket. Csak azért nem hívják terrosristáknak őket, mert állami hadsereg.
Izrael meg akarja védeni magát, ami teljesen érthető. A palesztinok is élni akarnak. És mégis, saját maga irtását segíti elő mindegyik. És mindegyik elég fanatikus ahhoz, hogy ezt ne vegye észre.

(Ez most inkább egy éjjeli asszociációs akármi, mint szerkesztett válasz. Bocsi.)
Nagyon nehéz kérdés. Nehéz egyrészt azért, mert keresztény vagyok, és némileg a saját szennyest kell a válasz során kiteregetnem. De csak némileg. A nagy különbség az, hogy a saját szennyesemhez csak nekem van közöm, míg az egyház dolga, épp a keresztény teológia szerint, az…..
El Mondo blog Gyermekboszorkányok 2008.12.19 12:36:00
A rabszolgakereskedés és a gyarmatosítás évszázadaitól kezdve Afrikának fokozottan jutott ki a szenvedésből - éhezés, háborúk, erőszak és nélkülözés. Az azonban, ami nemrég a tudomásomra jutott a legmerészebb rémálmaimon is túltesz. Nigéria egyes vidékein tömeges…..