Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fleurs Du Mal

0 bejegyzést írt és 156 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1861. Orosz katonai tábor a varsói királyi palota előtti téren..
Fleurs Du Mal 2019.04.01 09:19:50
@Scorpion82: Azért van egy pár oka hogy miért ilyen lassú :)

1. Pénz. A Sagrada csak magánadományokból+belépődíjakból épülhet, nem fogadnak el állami támogatást.

2. A spanyol polgárháború: az eredeti tervek egy jó része is megsemmisült. Gaudi ráadásul direkt nem tervezett meg teljesen egyes részeket hogy az őt követő tervezők is rajtahagyhassák a kézjegyüket.

3. Maga az épület nagyon bonyolult. Nem lehet az elemeket nagyban gyártani, minden egyedi.
Fleurs Du Mal 2019.04.01 11:21:09
@molnibalage: Igen, most már gyakorlatilag Barcelona közepén van. Hogy pont miért ott lett elkezdve én se tudom, bár találgatni tudnék egy párat... hogy egy ilyen monumentális épület igazán érvényesülni tudjon, sok szabad tér kellene neki. Az is lehet hogy ez a föld olcsó volt, és/vagy az egyháznak csak itt volt elég nagy telke a környéken.

Egy kicsit hasonló lehet a történet mint a Zsolnay mauzóleumé Pécsen - elvileg külterületen volt, csak aztán bekebelezte a város.
  A napokban fény derült néhány infóra a Top Gun 2. sztoriját illetően. Ennek kapcsán szedtem össze néhány érdekességet az első részről. Azt már tudtuk, hogy a Top Gunnak lesz folytatása 2019-ben, Top Gun: Maverick címmel. A hírek szerint Goose fia, Wirgley - becenevén "Riot"- az egyik…..
Fleurs Du Mal 2017.11.02 10:55:09
@Terézágyú: Szerintem nyugodtan kérd vissza az angolóráid árát. A "maverick" leggyakoribb használata a "szabadúszó", "független" vagy éppen "törvényen kívüli" lenne. A tinó csak egy lehetséges változat ami - szvsz - alig szerepel a köznyelveben.

Például szerinted a "go maverick" azt jelentené hogy valaki marhává változott? :)
Fleurs Du Mal 2017.11.02 12:08:47
@Terézágyú: Ha mindezt tudod, akkor nem értem miért kell szándékosan félrefordítani a hívójelet. Nem attól menő hogy angolul van, azért menő mert jól hangzik (akár magyarul is), és tökéletesen leírja Mitchell karakterét.
Amikor a globális felmelegedés hatásaira gondolunk, víz alá kerülő városok és sivatagok képei ugranak be, pedig Magyarországon is jóval súlyosabb következmények várhatók, mint a téli szánkózás elmaradása. A kutatások szerint az elkövetkezendő évtizedekben gyökeres átalakulásnak lehetünk szemtanúi a…..
Fleurs Du Mal 2016.11.13 11:47:42
@szepipiktor: Kaliforniában jelenleg is egy négy éve tartó szárazság van. Ez akár még lehet természetes is lehet, de a felmelegedés miatt az időjárás melegebb, így a meglevő kevés víz jobban kellene és gyorsabban fogy.

A víztározó készletek ~18% környékén vannak, és az egész államban intézkedések vannak a vízzel való takarékoskodásra. Jelenleg a mezőgazdaságot még nem piszkálják mert igen érzékenyen érintené az állam költségvetését... de ha így haladnak a dolgok, érdekes jövő elé néznek a szőlők arrafelé.
Fleurs Du Mal 2016.11.13 14:27:50
@Janossz: höhö, lesz még neked meglepetés! A felmelegedésnek nincsen felső határa - ahogy most kinéznek a dolgok, 60-70 év múlva dél-Spanyolország lakhatatlan lesz.

www.theguardian.com/environment/2016/oct/27/climate-change-rate-to-turn-southern-spain-to-desert-by-2100-report-warns

Persze ehhez az kéne hogy ne rontsunk a helyzeten, ami dettó nem fedi a valóságot.
Domald Trump elnökségét sokan az elmebeteg amerikai társadalom győzelmének tekintik, még többen pedig a józanság diadalát, a polkorrektség korszakának végét. Trump kapcsán óhatatlanul előkerül Hitler is, de a konzervatív jelölt győzelme egészen más történelmi korszakot idéz...
Fleurs Du Mal 2016.11.10 20:28:01
@midnight coder: Nem tudom szóltak-e, de Kínából kifelé vonul az ipar, nem befelé. A robotizáció pedig nagyok szépen köszöni, jól halad. Belgiumban már voltam egy gyárban (autóipar) ahol spec egyetlen ember sem dolgozott, csak gépek... és minden errefelé halad. Ahol egy gyártósoron kellett 15-20 "operátor" régebben, oda ma már elég feleannyi.

Persze nálunk ez kevésbé csapódik le, mert a magyar munkaerő piszok olcsó... nem éri meg venni robotot helyettük. Egyelőre. De amint drágulunk, vagy kimennek a gyárak vagy az embereket cserélik le gépekre. Így vagy úgy, de költséget spórolnak. Ennyi.
A dtvnews.hu tette közzé a Telekom IPTV és digitális kábeltévé kínálatát 2017. január 1-jétől igen komolyan érintő átrendeződés hírét: jönnek a TV2 kábelcsatornái, de kikerülnek a csomagokból (AZ ÖSSZESBŐL BAZDMEG) a FIC, azaz Fox International Channels csatornái. MINDEGYIK: Az összes…..
Fleurs Du Mal 2016.11.03 16:50:14
Fleurs Du Mal 2016.11.03 18:20:43
@ff48bp: Az hogy az uralkodó narancs-kommunista banda tagja. És hogy sajnos ezen egyetlen tény miatt szorítják be a nézhetetlen vacakjait a csatornalistába.
Fleurs Du Mal 2016.11.03 19:12:07
@dr. SzopjatokLeMind: igen, végül is a világ legnézetteb sorozatát műsorra tenni egy gazdaságilag ostoba döntés.

Gondolom arra amit most itt leírtál van valami kézzelfoghatóbb is mint a vak hited, igaz?
Az Enola Gay nevű B-29-es repülőgép 1945. augusztus 6-án reggel fél nyolckor ért a japán város fölé, majd kioldotta rettenetes terhét, amely 17 ezer tonna TNT erejével pusztított. A 12 fős legénység addig a pillanatig elképzelni sem tudta, hogy a Little Boy névre keresztelt szerkezetnek milyen…..
Fleurs Du Mal 2016.08.05 20:54:42
Azért az atombombák megítéléséhez elférne itt egy-két extra tény.

Először is, maga a támadás nem is volt a legtöbb halálos áldozattal járó bombázás Japán ellen. Tokió tűzbombázása (Tōkyōdaikūshū) majd' 200.000 halálos áldozattal járt; a főleg papír-fa házak ellen a tűzbombák rendkívül hatékonyak voltak. Ám, mivel a tűzbomba már elég "bejáratott" technika volt, ennek sajnos fele annyi híre se maradt mint az atombombáknak.

Másodszor, a két atomcsapás okozta sokk nélkül nem valószínű hogy Japán megadta volna magát. Még Hirosima és Jagaszaki után is nehéz volt a hadsereggel elfogadtatni a feltétel nélküli megadást! A japán harci szellemnek ez egy felfoghatatlan lépés volt, körülbelül a becsületük szándékos megsértése. A megadást kihirdető napon volt is egy puccskísérlet (a Kyūjō incidens). Nem lett volna sok egy fegyverletétel esélye ha nem hiszik hogy bármikor érheti a védelmi erőket egy atomcsapás.

Harmadszor, az alternatíva. Ha a háború megy tovább a maga útján, Japán könnyen járhatott volna sokkal rosszabbul. Elég konkrét terveik voltak a védekezésre - a Ketsugō hadművelet - aminek része volt több ezer kamikaze, no meg a szokásos utolsó emberig tartó védekezés. A japán helyőrségek még a távolabbi szigeteken is szó szerint az utolsó emberig küzdöttek, el lehet képzelni hogy a szülőföldjükért mikre lettek volna képesek.

Itt ez a kép pl.:
histclo.com/imagef/date/2008/11/ket01s.jpg

Itt kislányokat oktatnak hogy kell kihegyezett bambusszal harcolni... fegyver ugyanis már nem jutott volna az ellenállóknak. De a mentalitás látszik: mindenkitől megkövetelték volna hogy küzdjön és - ha a sors úgy hozza - haljon is meg a behatolók ellen.

Belátható az eredmény: egy-két nagyobb város elfoglalása után Japánnak már milliós veszteségei is lehettek volna. Amint az amcsik rájönnek hogy a "civilek" is veszélyesek, szitává lőttek/bombáztak volna mindent és mindenkit. Bombából nem volt hiány.

1945-ben Japánnak már nem volt egy fikarcnyi reménye sem. Vagy kapnak atomtámadást, vagy tudatosan feláldoznak mindenkit.

Habár az atomfegyverek bevetését és úgy általában a civil célpontok támadását mélyen elítélem, érdekesnek találom hogy egy elborult, a szó minden szempontjából totális háborút hirdető eszmét senki sem tart felelősnek ebben a történetben. Ugyanis Japán főleg önerőből futott ebbe a zsákutcába.
Fleurs Du Mal 2016.08.05 21:29:12
@Látens Inszinuáció: igen, tényleg jobb lett volna ha minden egyes japán várost a földig bombáznak, több millió áldozattal.

Úgy nézem hogy a logikus gondolkodás nem nagyon megy.
Fleurs Du Mal 2016.08.06 00:13:20
@swfla: igazából azért is írtam a bejegyzést mert elegem lett a sok alaptalan hozzászólásból... azért jó látni hogy került több józan hozzászóló is, még egy-két érdekességet tanultam is :)
Régóta tudjuk, hogy a politikusok beszédeit nem a politikusok írják, ettől függetlenül velük fogják azonosítani az elhangzott mondatokat. Orbán Viktor úgy érezte, hogy a nemzeti ünnepen a szokásosnál is több aktualitást építtet be a beszédébe, és olyan szélsőséges retorikát rendel magának a…..
Fleurs Du Mal 2016.03.17 12:20:50
@megamedve: Persze, ha most jönne félmillió ukrán/szerb/horvát/stb akkor minden oké lenne. Sőt, te is befogadnál vagy egy féltucatot, példát mutatva.

Ne legyünk már ennyire képtmutatóak. Senki nem akar menekülteket, sehonnan. Ennyi. És ha ezt elfogadjuk akkor biz' az '56-osokról is el lehet fogadni hogy valószínűleg ott sem örültek nagyon ahova ők mentek. Az egyetlen mentsvár hogy ők jóval kevesebb voltak, így a probléma is kisebb volt.
Fleurs Du Mal 2016.03.17 12:46:21
@HaCS: Amiről az emberek nem tudnak az nem is fáj nekik. Egyszerűen nem volt a tény dobra verve. :)

Amúgy nyugdíjkifizetéshez nem kellene egy jó pár év szolgálati idő?
Komolyan, ráfért már valami erre a műfajra, a pucércsajos verzió nem jött be, nálunk is kihajították a köztévéből az ízes palócos magyarsággal beszélő palit, valaminek változnia kellett, na. Az oroszok mutatják az irányt, nem is akárhogyan. Az orosz légierő gépei…..
Gyermekmedencék alatt építették fel a szovjetek azt a gigantikus méretű kormányóvóhelyet, amelyről a rendszerváltás után kiderült, hogy nem bírna ki egy nukleáris csapást.   Gyermekmedencéknek álcázott helikopterleszállók, alatta pedig a kormányóvóhely (Fotó:Sweethome)..
Úgy tűnik, Görögországban nem csak akkor telik gyorsan el egy hét, ha nyaralni megy az ember, a fordulatos kalandok a hétköznapok részeivé váltak. Kár, hogy a Demokrácia Bölcsője, az Európai Kultúra Anyja és mostanában a Civilizált Világ Che Guevarája nagyjából egy hét…..
Deres alatt Ramsay és húszfős szabadcsapata eredményes volt, annak ellenére, hogy a logika és az észérvek (na jó, a Trónok harcán belül uralkodók nem) azt diktálják, hogy egy maroknyi partizán nem tud nagy kárt tenni egy kibaszott hadseregben, de igen, tud, felgyújtanak pár…..
Fleurs Du Mal 2015.06.09 10:16:52
@Littlewood: Csak akkor megvezetett ha tényleg nem jön valami mágia. Érdekes gondolatok jöhetnek ha Stannis ezek után mégis beveszi azt a várat. :)
Fleurs Du Mal 2015.06.09 10:53:59
@Hüpna: Kinevez egy utódot. Ahogy én látom Stannis karakterét, neki előrébbvaló a hűség (az alattvalói/uradalma felé) mint a család.
Új cikksorozatunkban neves, ám elfeledett gyilkossági helyszíneket járunk be Budapest-szerte. A felsorolásból kihagytuk azoknak a politikusoknak és katonáknak az otthonát, akiknek a kezéhez közvetve vagy közvetlenül bár vér tapad-, ám az általuk levezényelt gyilkosságok nem a lakhelyükön…..
Fleurs Du Mal 2015.04.17 13:12:48
@Shopping: Senki nem tolta a cikked az arcodba. Ha nem tetszik ne kattints rá.
Sziasztok! Talán már hallottatok rólunk, a Renegades of the Galaxy projektről. Egy magyar scifi-t tervezünk összehozni közösségi finanszírozásból, a Kickstarteren! De ez nem csak egy projekt számunkra, inkább misszió. Megmutatni a világnak, hogy képesek vagyunk egy nagy nemzetközi…..
Fleurs Du Mal 2015.03.05 09:23:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Maga a szárny vákumban tényleg marhaság, de manőverezhetőségnek jót tesz ha a tömegközéponttól távolabb van a hajtómű; ilyen szempontból egy szárny jól müködhet pilonként. Az persze más kérdés hogy egy igazi űrbéli lövöldözésnél a manőverezőképesség kb semmit sem érne. :)
Fleurs Du Mal 2015.03.05 11:26:31
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez teljesen igaz! Viszont a klasszikus szivar alak nem a legjobb erős kitérések elviselésére - a zömökebb alakok jobban viselik a nem hosszanti irányban ható terheléseket. Ebben az esetben "csak" hátra tenni egy hajtúművet lehet nem olyan hatékony mint távolabbi pontokra "eltolni" kissebeket. Legalábbis szerintem, elvileg.

Persze ez mind fikció. Csak próbáltam egy (viszonylag) értelmes indokot kitalálni miért is lehet hasznos egy szárny, azon kívül hogy jól néz ki. Ami játék-űrhajók esetén a legfőbb szempont általában. :)
Múlt-kor Nyomtalanul eltűntek 2014.12.04 17:42:31
"Minden gép zárjon össze… kényszerleszállást kell végrehajtanunk a tengeren, esetleg a szárazföldön… amikor az első gépben kevesebb mint 10 gallon üzemanyag marad, mindannyian landolni fogunk" - hallhatták a zavaros üzenetet 1945. december 5-én délután 6 óra 20 perckor a…..
Az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete szerint embertelen bánásmódnak minősül a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés, amely megfoszt a szabadulás ésszerű esélyétől. Vajon a – házelnök szavai szerint – „strasbourgi idiótáknak” a…..
Fleurs Du Mal 2014.12.03 15:24:08
@panaszmuki:

Lehet szemezgetni:

web.archive.org/web/20100627053204/http://www.law.northwestern.edu/wrongfulconvictions/issues/deathpenalty/Executinginnocent/

Megjegyzem hogy a lista kritériája az volt hogy "nem volt meggyőző bizonyíték a bűnösségre".

Ezt viszont: "A többi nem volt ártatlan, csak legfeljebb pont azt a gyilkosságot nem követte el, amiért elítélték." mégis honnan szedted elő? Akit a rendőrök lecsuknak az automatice bűnös, vagy mi?

Most engedtek el egy hapsit aki az alapján ült 39 évet a halálsoron hogy egy tanú felismerni vélte - csak aztán kiderült hogy a tanút meg a rendőrök "győzték meg". Ilyen alapon te vagy én is lehettünk volna az ő helyében. És nem, nem fogadom el hogy "ez még belefér abba a 10"-be. 39 évig várni a halálra minden ok nélkül marhára nem fér bele.

A felderítésről való elmélkedésed meg annyira naív hogy tényleg mosolyognom kell rajta. Mennyi kivégzést akarsz te évente? Magyarországon 2012-ben 113 esetben nyomozott a rendőrség gyilkosság gyanújával; a "súlyos testi sértés" (ami eléggé közeli fogalom, szvsz) pedig 6583 volt. Azért elég meredek kivégzési rátát kéne szabni hogy ebből lefaragj.

Persze ez még nem segítené a valódi problémát: azt hogy a rendőrség iszonyat hatástalan és nagy általánosságban még az ujját sem mozdítja. Nálunk betörésnél még ujjlenyomatot sem akartak venni, mert "minek".
Fleurs Du Mal 2014.12.03 15:35:58
@Muad\\\'Dib: És szerinted megállná az ügyészség meg a rendőrség hogy ne éljenek vele, még kellő társadalmi nyomás ellenében sem? Ott volt a móri mészárlás. Szerinted lett volna ügyész aki kiáll a kamerák elé és elsüllyeszti a saját karrierjét azzal hogy bejelenti hogy "nem vagyunk elég biztosak a bizonyítékainkban hogy halálbüntetést kérjünk"?

Mindketten tudjuk hogy a válasz nemleges. És itt az emberi tényező amiről beszéltem.

Objektív, 100%-os bizonyítottság nincs. Maximum valaki azt mondja hogy "ez az eset teljesen nyilvánvaló". A digitális felvételek vághatóak, manipulálhatóak; a kamerák jelentős része nincs hitelesítve és a felvételeik nem rendelkeznek integritás védelemmel (általában még egyszerű hashsumok sem készülnek a videókról). A DNS minta sem tévedhetetlen. Igen, a hibaszázalék kicsi; de attól még létezik. Főleg ha a mintavétel nem precízen történt. Lásd: articles.latimes.com/2008/jul/20/local/me-dna20 . Egy egyedi minta megfelelt egy tucat embernél.

A végén mindig egy ember mondja meg hogy mi az ami már teljesen bizonyított. És innentől az emberi hiba nagyon is benne van a rendszerben. Amit te hozol fel példaként - a 100%-os, objektív bizonyítás - csak akkor fog működni ha egy alaposan kidolgozott, pártatlan gép vizsgálja majd az ügyeket.

Akkor maximum a programhibáktól kell majd félni. :)
Fleurs Du Mal 2014.12.03 15:50:38
@Muad\\\'Dib: Hát, a Bándy-esetet el kell ismernem. De ez csak egy gyilkosság a 113-ból. Nem hinném hogy többség beismerni bármit is; se ülni, se lógni nem akarnak.

Re: hibátlan rendszer: halálos ítéletnél nem nagyon lehetne helye hibának. Én special ezen egy indok miatt ellenzem. Ha valakit életfogytra ítélsz, még van esélye az államnak korrekcióra. Egy kivégzés után a hibák helyreállítathatlanok.
Igen, ez valahol indulatposzt lett, nem érem fel agyilag, hogy a világ talán legjobban kereső alkalmazottai hogyan képesek szanaszét szívatni saját cégüket. Magasról tesznek az utasokra is akikből élnek, képtelenek felfogni, hogy egy elhúzódó sztrájkkal az egész Air France-t…..
Fleurs Du Mal 2014.09.27 22:31:10
@Barakkah: Ezt értem és egyet is értek vele! Csak nem vagyok biztos hogy a pénzügyi és az üzembiztonsági kérdések ugyanakkora súlyt kapnak-e. Lehetne már bomba-biztos cargo konténer is az utasszállítókra például, csakhát drága és ezért nem lett kötelező. Sőt, ha jól tudom senki sem használja őket. Senki sem akar már repülőket robbantani, nem igaz?

Ha elég pénz van a dolog mögött és tényleg megindul a lobbi, nem tudom hogy csak a szakmai szempontok megállják-e a helyüket. Így kívülről az a benyomásom hogy a repülés manapság csak arról szól hogy a minimális költség érdekében mit lehet még elhagyni. Lásd Ryanair, akik úgy indítanak járatokat hogy rendszeres vészhelyzeti leszállások vannak az alacsony üzemanyag miatt. Kicsit aggódok hova megy az egész iparág ha ők a követendő példa.
Fleurs Du Mal 2014.09.27 22:52:42
@Nemzeti Dohányos: A dolog ott bicsaklik meg hogy egy számítógép jelenleg semmilyen hibával sem tud megbírkózni. Egyszerűen nincsenek arra felkészítve hogy váratlan (és véletlenszerű) hibákat elemezzenek és rugalmasan reagáljanak. Még a legjobb robotpilóták is csak annyit tesznek hogy X bemenet esetén Y utasítást végrehajtanak. Ilyen feltételeknől össze lehet rakni egy bonyolult szabályrendszert ami a leggyakoribb hibákat lefedi; de ez még akkor is csak egy Finite State Machine logika. Jellegéből adódóan képtelen a be ne progromozott helyzetek kezelésére. Sőt, adott esetben még ronthat is azokon.
Fleurs Du Mal 2014.09.28 11:14:20
@kevin22: Nem marasztalták el őket, de a gyakorlatot veszélyesnek tartják és javaslatot tettek hogy kötelező legyen több üzemanyag felvétele (minden légitársaságnak). Ugyanis nagyon félő volt hogy minden légitársaság átveszi a gyakorlatot - és a legtöbb reptér képtelen több vészhelyzeti leszállást szimultán kezelni.

"In light of this, aviation authorities should establish expected typical average delay times at various airports ... to provide guidelines to airlines on the increased fuel reserves needed to fly safely."

www.telegraph.co.uk/travel/travelnews/10194800/Ryanair-investigation-prompts-call-for-new-fuel-guidelines.html

Kíváncsi vagyok hogy ez miben pozitív a Ryanairre nézve. Veszélyes dolgot művelnek - de még technikailag szabályosak.
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
Fleurs Du Mal 2014.09.24 21:38:46
@egy másik répatorta: "Nos én és az én gyerekem nem szeretné a cikkiró nyugdíját fizetni. Megoldható ?"

Én sem akarom se a tied, se a szüleid nyugdíját fizetni. Megoldható?
Fleurs Du Mal 2014.09.24 23:03:19
@egy másik répatorta: Ezer köszönet. ;) Na pl. ezért lenne jó a magánnyugdíj intézménye. Sokkal inkább szeretném én eltenni (és intézni) a saját nyugdíjamat minthogy az államra bízzam (amiről máris tudom hogy semmit sem fogok visszakapni, hiába fizetek be többet mint a munkavállalók tetemes többsége). És akkor nem lenne viszolygás se hogy ki fizeti az enyémet: mert én lennék az.

Kár hogy itt abszurdisztánban már megint a szocializmus a divat és mindent a hülye állam csinál.

C'est la vie.
Fleurs Du Mal 2014.09.24 23:42:52
@egy másik répatorta: Amit te mondasz az csak elódázás. Ez a model csak akkor működik ha a népesség nő (azaz több a befizető mint a ki kivesz). Ez elég jó volt Bismarck idejében, de ma már nem.

Máshogy működik a gazdaság: méretgazdaságosság és automatizáció a kulcsszavak. Így sem az ipar se a mezőgazdaság nem igényel nagy létszámú munkaerőt. Szóval mi a fenére lenne jó egy növekvő népesség, kérem alássan? Hol lenne munkahelyük, például?

És ezen a ponton dől be a mostani nyugdíj rendszer, legyen is akármi. Ha több a gyerek akkor kicsit tovább vonaglik, de mivel maga a rendszer rossz, nem lessz más a vége.
Szenvedélyünk a fairtás! Ez lehetne Újbuda még regnáló városvezetésének hiteles szlogenje a keddi gazdasági bizottság ülése nyomán. Ezúttal 242 db fa legyilkolását hagyták jóvá a Fideszes városatyák.   A legnagyobb mészárlást az Etele úton engedélyezték, itt 199 fa…..
Fleurs Du Mal 2014.08.27 16:50:14
@bölcsbagoly: Az Etele úton mondjuk nem nagyon van hely többlet fákat tenni.

Persze, tudom: prioritások. Lehet azt mondani hogy a 103-as busz nem elég, kell oda az 1-es villamos; de ha így mennek a dolgok akkor a tizenegyedik kerület is egy nyócker stílusú betondzsungel lesz.

Mondjuk ha meg arra van igény és a többség is azt akarja; tőlem csak csinálják... legfeljebb elköltözök majd.
Fleurs Du Mal 2014.08.27 17:45:29
@bölcsbagoly: Móricz Zsigmondon erdő? Nem a Kosztolányira gondolsz?

Kelenföldi lakótelep az tiszta panel.

Gazdagrét az spec jó és igen, szerintem is egyike azoknak ahova lehet menni.
    Európa-szerte attól hangos a média, hogy Kijevben a kormányerők éles lőszerrel lövik a felkelőket, a világ pedig az áldozatokra emlékezve szólal fel ezekben a napokban. És mit gondolnak, ki állt ezekben az időkben az ukrán és az orosz kormány erőszak-politikája mellé?…..
Fleurs Du Mal 2014.02.22 12:56:43
@maxval a gondolkodó birca: Gondolom 2006-ban is ezt mondtad, igaz?
A KARD A Sólyom elszállt 2012.08.06 13:22:28
Késő bánat, (ex)Elnök Úr. Ez már nem az Ön pályája. Nincs egy súlycsoportban a nagyokkal. Ehhez vagy bátrabbnak kellene lenni, vagy őszintén unszimpatizálni a hatalommal. Félek, Önnek egyik sem fog menni. Az ellenzék hitegetése, az viszont igen. Fapados. Sólyom László…..
Fleurs Du Mal 2012.08.06 22:18:11
@Blogger Géza: Miért, a mostani alkotmány - amiről senki, sosem fogja tudja levakarni hogy ez bizony egy FIDESZ iromány, ától cettig - mennyivel jobb? Sőt, akár melyik alkotmány lenne olyan amit a "jóisten küldött kőtáblán"? Végülis mindet politikusok fogják írni is, és megszavazni is. (Jó esetben.) Ilyen alapon az alkotmány alig ér többet mint egy ÁSZF. :)
Fleurs Du Mal 2012.08.06 22:26:18
@Dr. Morcz: Nem volnék biztos. Csak azért mert sokan utálják nem feltétlen lesz valaki egy zseni. Inkább azt mondanám hogy félreismerte a helyzetet; amit ő egyszer-az-életben lehetőségnek vélt arra hogy irány mutathasson, valójában csak a két nagy párt piti játszmája volt. (Komolyan, a FIDESZ akárkit megszavazott volna csak az Ő jelöltjük győzzön. Sólyom csak azért kellett mert neki volt renoméja, amivel szentesíteni lehetett az eszközt. Cinikus lennék?)
Nívó Jó precedens született 2011.03.21 22:24:00
Mégis lehet áramot vezetni egy telken belüli kerítésbe a termény megvédése céljából. Akár ilyen olvasata is lehet a tegnapi bírói ítéletnek a kesznyéteni gazda ügyében. Nagyon helyes! Már az elsőfokú ítélet után is kinyílt a bicska a zsebemben, amikor is felfüggesztett…..
Fleurs Du Mal 2011.03.22 16:16:37
@phaszfej: Ha mindenét ellopják és folyton betörnek hozzá úgyis megölik a végén. Te csak törvényesíted a meglevő helyzetet.

Amúgy látom hogy te se cigánylakta környéken élsz, onnan nagyon könnyű nagyszájúnak lenni.
Fleurs Du Mal 2011.03.22 17:03:17
@phaszfej: Akkor szerencséd van. Hozzánk még csak tucatszor törtek be cigányok, veteményest már nem is gondozzuk mert úgyis elviszik... sőt, már kis híján ránk támadtak mikor szóltunk hogy nem kéne, kutyát megmérgezték...
Orbán Viktátor levelet írt a nyugdíjasoknak. Hogy mi?! A nyugdíjasoknak?! Miért pont nekik?! Nem a magánnyugdíj-pénztártagoknak írt?! Nem elírás?!Nem kérem, nem csalás, nem ámítás, nem elírás, tényleg a nyugdíjasoknak írt (legalábbis nekik is). Azaz mégiscsak csalás, és…..
Fleurs Du Mal 2010.12.12 11:56:03
@kutzaful: Jelenleg semmi sem utal arra hogy ez történne. A legtöbb kollégám máris külföldre készül, én is egy osztrák bankba fogom áttenni a megtakarításom. Tehát inkább az ellentettje igaz, semmi ok sincs most hogy a szabályosan bejelentett munkavállalók száma nőjön. Ha meg ez van akkor még hamarabb lesz itt móka mint hinnénk. (Ha már spekulálunk...)
Békefenntartóink körül kezd elfogyni a levegő: fejlesztésre nincs pénzük, és béke sem nagyon van már, amit fenn lehetne tartani.  "Rendesen fogd azt a puskát, te!" - mordul a magyar tiszthelyettes a cingár afgán mesterlövészre, aki épp hogy nem a hóna alatt cipeli a…..
Fleurs Du Mal 2010.11.25 21:19:07
@tlvajferi: Ja persze, mert a tálibok (akiket elkergettek volna) olyan marha jófejek voltak. Egyáltalán tudod te hogy mi a fenéről beszélsz?