Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemini teneri

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
nemini teneri 2018.05.16 11:40:23
@szilvasi: lehet, hogy nem ezt jelenti, de gyakorlatilag mindenki ezt érti alatta....
Több szekuláris híroldal is megírta, hogy a német püspöki konferencia elnöke, Reinhard Marx bíboros bírálta a bajor tartományi kormány azon döntését, hogy "Bajorország történelmi és kulturális jellegének kifejezéseként" június 1-jétől keresztet kell kifüggeszteni a tartományban működő állami…..
Dúró Dóra parlamenti képviselő, így az adott keretből irodát bérelhet. Józsefváros Önkormányzata szíves örömest adta neki bérbe a József körúti 155 m2-es irodáját. Sokkal szívélyesebben, mint bármely más bérlőnek, ugyanis egy sor feltételt teljesített, amire sem azelőtt, sem azóta nem volt példa:…..
nemini teneri 2018.04.04 12:58:41
@Bodor Zoltán: mindegy, Jakabfy szerint annál rosszabb a tényeknek. Ha nem egy kis mitugrász megmondóemberke lenne, akkor leellenőrizné, amit írtál, és ha bebizonyosodna, hogy tévedett, vihargyorsan leszedi ezt a posztot és elnézést kér....jajj, miért is írkálok ilyen sci-fit? Hiszen polgártársunk liberális gondolkodású...neki mindent lehet, és mindenhez IS jobban ért.
Sokat írtam az elmúlt időben a Jobbikra való átszavazásról. Az egyik nagy dilemmája a 2018-as választásnak ez. De van egy másik dilemma is a jobboldalon, és ez a MSZP-re, DK-ra való átszavazás, különösen az utóbbi. Sőt, egy kiábrándult fideszes számára, még dilemmaként sem tud megjelenni a…..
nemini teneri 2018.04.01 12:40:24
@Barkalot: jobbikosként miért nem hiszel az ott induló Jobbikos jelöltben? Komolyan kérdem, nem trollkodásból.
nemini teneri 2018.04.01 12:50:43
@Mr Elios: ha van, az a szabályt erősítő kivétel, sajnos. Tapasztalatom szerint aki baloldali, inkább az érdekeit, mint az elveket nézi. (És igen, tisztában vagyok azzal, hogy e definíció szerint a Fidesz 90%-a nem jobboldali!) Hogy értsd mire gondolok, két példa. Alapvetően jobboldali elv a halálbüntetés melletti kiállás. Egy jobboldali mindezt képes elvből támogatni, egy baloldali inkább csak akkor, ha érdeke fűződik hozzá. Másik példa: jobboldalon ismert és elismert irányzat a royalizmus (királypártiság). Erre ugyanaz igaz, mint a fentebb írt előző példámra. Egy jobboldali ilyesmit képes és hajlandó elvből támogatni (értsd: akkor is, ha azzal kisebbségbe kerül, nevetség tárgya lesz, stb.)
Milyen ma a menekülthelyzet hazánkban egy menekült szempontjából? Ha dolgozni akarnak és elfogadják a kultúránkat, jöhetnek. Tényleg? Megrázó filmet ajánlunk...
nemini teneri 2016.11.22 23:24:33
         Magyarország egy hét után tizedik az olimpiai éremtáblázaton. Kizárólag nagy és erős országok előzik meg, az Egyesült Államok, Kína, Nagy-Britannia, Japán, Dél-Korea, Németország, Oroszország, Franciaország és Ausztrália. Magyarországon a vívásnak, az úszásnak és a kajak-kenunak olyan…..
nemini teneri 2016.08.20 11:00:37
@jotunder: Ok. De ez mire érv? Mire válasz? Arra, hogy Magyarország erején felül költekezve "sportkishatalom" a britek meg (nem tudom, h. erőn felül-e) de egyszerre csak sportnagyhatalommá küzdötték fel magukat? (gondom, abban azért megegyezhetünk, hogy az olimpiai éremtáblázat 2. helye annak számít...)
Szóval ez most kinek jó, kinek rossz? Mire fel ez az összehasonlítás?
Megcsaltak. Hárman, párban 2014.01.11 11:20:41
Sokszor hallottam a hűtlenséggel kapcsolatban, hogy a harmadik fél sohasem hibás, hogy a kapcsolatba történő belépése csak okozat, amely folyamat eredendője alapvetően a párkapcsolat már meglévő problémáiban keresendő. Annak ellenére, hogy nem tudok nem egyetérteni ezzel az…..
nemini teneri 2014.06.01 14:02:59
@mille_plateaux: Nekem inkább az a meglepő, hogy a történtek ellenére időről időre megkívánom, mitöbb olyankor jó nekem - és ez az ami bánt, hogy ő került fölénybe...mert ő az aki engem ki tud elégíteni és én viszont nem vagyok neki elég jó.

Az meg, hogy meddig tart a kapcsolat...kimondva-kimondatlanul tudom a választ: amíg mindkettőnkben megvan a szikrája annak, hogy tegyünk azért, hogy összejöjjön a baba...és már nincs sok időnk...4 éve próbálkozunk, sajnos eredménytelenül...neki van olyan eü. problémája, ami nagyban nehezíti a helyzetet...szóval,amíg ezt nem adtuk/adjuk fel, addig együtt leszünk, aztán meg bármi lehet...
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Elnézem neked, ha közéleti személyiség vagy, hogy mellém állsz, amikor az ügyünkről van szó, mert mi ugye csak egy ügy vagyunk. A vakuk tüzében együtt mosolyogsz velem, talán pénzt is adsz, amiből telik majd gyógyszerre, tolószékre, kórházakra, amire a "magunkfajtáknak"…..
Kettős Mérce A magyar Pussy Riot 2012.08.18 08:36:00
Tegnap 2 év börtönre ítélte az orosz igazságszolgáltatás a Pussy Riot nevű punk zenekart, mivel azok rendszerellenes szövegeket énekeltek egy templomban. Nekünk se kell messzire mennünk, hogy hasonló ügyet találjunk, csupán 30 évet vissza az időben, amikor is a kádár kor egyik…..
Az idei olimpiát kisebb várakozás, de annál nagyobb boldogság és öröm jellemezte magyar szempontból. Büszkén tekintettünk sportolóinkra, akár érmesek, akár csak helyezettek voltak - és büszkén tekintünk még mindig a 2012-es olimpiai éremtáblázatra. Talán ennek is a hatása,…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy politikus, aki mielőtt politikus lett, egy szerencsétlen baleset következtében kerekesszékbe kényszerült. Történt, hogy a Fidesz színeiben parlamenti képviselő lett, már 2006 óta tagja az országgyűlésnek. 6 hosszú éve... Ezalatt…..
nemini teneri 2012.07.09 10:38:31
@pölpapa: Igazad van, attól eltekintve, hogy a "problémájuk" szót nem "ly-vel" írják :)
Ki antiszemita? Gerő András a Galamuson leantiszemitázta Romsics Ignácot.  A címet és a konklúziót jotunder vincenttárs világosan jellemezte. Aljas. Magam a tartalmi érvekkel foglalkoznék. A vád alapja az, hogy Romsics Magyarország huszadik századáról írott cikkeiben…..
Bár eddig csak a hazai vetületét mutattuk meg a romák "EB-szereplésének" (és azt is csak poén szintjén), itt az idő, hogy vigyázó szemünket Kijevre vessük! A bajnokságban ugyanis több cigány származású játékos is részt vett, sőt a vasárnapi döntőben is képviseltetik…..
A TASZ jelenti A béke ára 2012.02.25 09:09:00
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján közzétett 7 milliárd forintos pályázati kiírás révén járulna hozzá az Európai Unió ahhoz, hogy a nagy létszámú tömegintézményekben élő fogyatékos állampolgárok visszatérhessenek a társadalomba. Persze csak akkor, ha a kormány célja valóban az intézetek…..
Policity Kedves Munkatárs! 2011.12.28 15:29:00
A család levelet kapott Orbán Viktortól, Magyarország munkatársától. Mindent tud rólunk, ehhez nem fér kétség. Segíteni akar – nyilvánvaló –, ezért küldött a szüleimnek levelet, de azért van pár érdekesen orbánviktoros a levélben. A levelet, amit csak…..
  Leültem egy iskolaigazgató-helyettessel, és átbeszéltük az új közoktatási törvény tervezetét (A Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója). Ha nem is átfogó jelleggel, de összeszedtünk pár problémás részt, amelyek feleslegesen keseríthetik meg mind a…..
hángörienidiocc Magyar-e vagy? 2008.09.03 12:05:00
Ha van a magyarságnak egy nagy átka, akkor az pont a magyarság meghatározásában rejlik. Illetve pontasan fogalmazva a kirekesztés/befogadás, avagy elutasítás/elfogadás ellenpontok, eljárások felhasználásával annak meghatározásában, hogy adott dolog, személy magyar-e, vagy…..
Talán dünnyögj egy új mesét, fasiszta kommunizmusét - mivelhogy rend kell a világba, a rend pedig arravaló, hogy ne legyen a gyerek hiába s ne legyen szabad, ami jó.Van kis hazánkban egy szolgáltatás, amely sok-sok ember munkájának a gyümölcse: a lap.hu. Nem egy webkettes dolog…..