Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GBetty

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több a magyar kisdiák Ausztriában, olyannyira, hogy egyes osztályokban (és nem csak a határmenti településeken, vagy éppen Bécsben, hanem Salzburgban vagy Grazban is) már a gyerekek egyharmada magyar. A következmények beláthatatlanok. Egy igencsak érdekes cikket találtam…..
GBetty 2013.08.08 00:42:47
@Mirjam2: "nem kene addig iskolaba kuldeni amig nem tud angolul. "

Addig meg nem tud megtanulni rendesen angolul, amíg nem kerül be egy iskolába...
Az én gyerekeim két trimeszter alatt (nem Angliában) felzárkóztak, pedig egyik sem egy potenciális Nobel díjas atomfizikus. Az iskola csak heti két külön felzárkóztató órát tartott a bevándorló gyerekeknek, bár délután én is sokat foglalkoztam velük. A második trimeszter vége felé előfordult, hogy néztem az egyik feladatot, hogy ezt nem értem, a gyerek meg ott pislogott, hogy de hát ő tudja mit kell csinálni... 20 év nyelvtanulás, nyelviskola otthon vs. pár hónap kinti iskola
GBetty 2013.08.08 00:42:47
@komisz_kölök: "Megérne egy cikket az a téma is, hogy a gyerek pillanatok alatt megtanulja az idegen nyelvet. Szerintem ezzel csak a szülő nyugtatja magát. Környezetemben legelább egy év, mire valamennyire kommunikálni tud egy álltalános iskolás korú gyerek. Addig meg egyáltalán nem könnyű neki.."

Hát nem tudom, nálunk a gyerekek az első trimeszter végére már tudtak valamit kommunikálni, a második trimeszter végére a nagy folyamatosan (nem teljesen helyesen) tud beszélni, a kicsi is elég jól. Filmeket megértenek, moziban azt mondták, hogy észre sem vették, hogy nem magyarul nézik. A nagyobb 6 hónap után már 4 ifjúsági könyvet kiolvasott. Hazafelé a reptéren kapott egy könyvet, mire hazaértünk kiolvasta, 3-4 szót kérdezett, hogy az mi is, de nem tudtam, pedig jól tudom a nyelvet... Barátnőmék gyerekein ugyanezt láttam.
GBetty 2013.08.08 06:53:56
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Megfigyeltem: az apák zöme egyszerűen lusta. Nem csak magyarokról van szó, hanem másokról is.

Azaz ha egy x anyanyelvű ember más országban egy y anyanyelvű emberrel házasodik, a gyerekek jellemzően csak y nyelvet fogják tudni, ha x férfi! Míg ha x nő, akkor az esetek zömében x és y nyelvet is tudni fogják."

Pontosan ezt tapasztaltam én is, kapásból tudok több Magyarországon élő vegyes családokat mondani akikre igaz. Magyar apa-francia nő: gyerek mind a két nyelven tökéletesen beszél
Bármilyen nemzetiségű férfi-magyar nő: gyerekek magyarul tudnak csak. Név szerint tudnám sorolni őket, köztünk magunkat is. Nálunk is pontosan ez volt, a gyerekek apja külföldi. Az elején még könnyű volt: baba-cica-gyere ide. Aztán ahogy a gyerek beszédfejlődése megugrik 2 és 3 éves kor között főleg és hamar eljut a "tütüatóóó"-tól az "és a herceg megcsókolta a hercegkisasszonyt és boldogan éltek amíg meghaltak"-ig, azt az apa anyanyelve nem követi. A gyerek utána 3-4 évesen nem tudja ezen a nyelven kifejezni a gondolatait, nem tudja elmesélni a napját, hogy virágot rajzolt az oviban, hogy elesett az udvaron... ha az apa tud magyarul és megérti, a gyerek meg sem próbálja "külföldiül" elmagyarázni - és innentől már szinte behozhatatlan a hátrány.
Érdemes lélekben mindenkinek felkészülnie, aki akár egy szett használt gyerekruhát ad el internetes aukción, hogy hamarosan felkeresi három szellem: Ezt történt nemrégiben egy munkanélküli, gyermekét egyedül nevelő anyával is. Adóellenőr ütötte le a termékét, majd…..
GBetty 2013.07.30 23:54:06
@ColT: ".vajon mikor indul a Nemzeti Piactér? :D "

Ne adj nekik ötletet!!! :-DD
A Blikk infói szerint még mindig vannak olyan ebben az országban, akinek mond valamit a VV Alekosz név, sőt, arra is kíváncsiak, hogy mi történt valójában a szerződésszegése mögött és ezért képesek lennének egy nagy zsák pénzt is hozzávágni a VV4 nyerteséhez. A cikk…..
GBetty 2013.07.22 11:30:12
@georgie58: Van róla előnyösebb kép is:
www.klonok.com/wp-content/uploads/2011/01/alekosz-kukac.jpg

A kérdésedre nem tudom a választ, érthetetlen számomra is. Egyszer láttam a tévében nyilatkozni, gyorsan el kellett kapcsolnom, nehogy a körmeimmel kárt tegyek az arcomban.
GBetty 2013.07.22 14:21:55
@mediacapic: Volt már valami műsorestje, ahová konkrétan SENKI nem ment el... nagyon csalódottan nyilatkozott. :-))
Nem értem, ez nem volt neki jelzés???
Felpofozta a 4-es villamos elé lépett nőt a vészfékkel még éppen megálló sofőr, miután kiszállva szóváltásba keveredett vele: Tegnap este 6 óra előtt két hölgy a kijelölt gyalogátkelőhelyen a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé…..
GBetty 2013.06.19 00:43:35
@kisQtya: értjük az erős felindulást, csak az a baj, hogy az az üzenet, hogy a problémákat teljesen elfogadott pofonnal elintézni, ha a másik hülye. Ez oda vezet, hogy egyre több ember fog önbíráskodni ha sérelem éri.
GBetty 2013.06.19 00:50:24
@Xezs: "Reméljük lesznek elegen."

Nem úgy gondoltam, hogy utólag kellene tanúskodni, hanem hogy ilyen esetekben ott a helyszínen miért nem fognak össze az emberek, csak mindenki bámul meg várja, hogy a másik csináljon valamit. Nekem a pofozkodás sem tetszik mint problémamegoldás és feszültséglevezetés, de az sem, hogy mindig UTÓLAG jön mindenki azzal, hogy ott voltam, láttam, stb... OTT HELYBEN mit csináltak az emberek a bámészkodáson kívül? Hány ember kapta elő a kamerás mobilját? Nem volt pár ember, aki határozottan odaáll és leugatja EGYÜTT a nőt, miközben valaki rendőrt hív?
GBetty 2013.06.19 00:53:39
@***Büdösmackó***: Igen, de utána nem is tapsikolják meg őket, hogy de ügyesek voltatok, hanem előveszik szépen őket..
A nyárias időjárás beköszöntével már most előkerültek azok a jellegzetes férfi ruhadarabok, amelyek idehaza széles körben elterjedtek, és sajnos irodai környezetben is rendszeresen szembejönnek annak ellenére, hogy semmi keresnivalójuk a munkahelyen. Az alábbiakban felsoroltakat…..
Subba Ezalatt Spanyolországban 2013.04.17 13:15:00
Így néznek ki a katonák: Szögesdrót harisnyakötővel, érted: A lányok nagyon zaklatottak lettek a látványtól, ezért a szintén rossz külsejű rendőrök nyugtatják őket: Mondjuk nálunk sem rossz a helyzet, Orbán is megmondta: "Jól néznek ki a legényeink, jól néznek…..
GBetty 2013.04.19 21:22:27
@Jokerpofa: Az utcsó bekezdést rám érted?
10 év magyarországi játszóteres tapasztalatom van. :-) + néhány hónap spanyol.
GBetty 2013.04.19 21:37:18
@Xezs: "Ja, akkor még szemed előtt a rózsaszín függöny :)"

Meg a kamera keresője, és ott virítanak a fotókon az apucik a háttérben. :-P
Ma fotózgattam ugyanis a játszón, most rendezem a képeket.
GBetty 2013.04.20 01:04:20
@Jokerpofa: Írd már meg, hogy lelépett az asszony egy spanyol macsóval, ezért pikkelsz rájuk. :-DDD