Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ebalazs

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szkeptikus blog Antihiszterézis 2009.02.12 18:00:00
Az alábbi beszélgetés résztvevői álnéven szerepelnek. Egzempli Gráciusz kutató-mérnök ellátogat az Energiakutató Központi Laboratóriumába, ahol Szkepthy Horáció (szintén kutató-mérnök) fogadja. EG: Mint telefonon már jeleztem, egy rendkívüli találmány van a birtokomban, amely ha elterjed, véglegesen…..
Iskolák, művelődési házak figyelmébe ajánljuk azt a megemlékező összeállítást, amelyet a közelgő Darwin-nap (Darwin születésének 200., és A fajok eredete megjelenésének 150. évfordulója) alkalmából Gergely Tibor, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium biológiatanára készített. A négy fejezetbe…..
ebalazs 2009.02.05 20:38:06
@szferi: véletlen témában kb 4.30-tól:
www.youtube.com/watch?v=VhcScBdnEhY

van vágatlan változat is :)
www.youtube.com/watch?v=vBC5L6cyq2Y
Az általános tömegvonzás elmélete nem newtonizmus, a relativitáselmélet nem einsteinizmus, a kvantummechanika nem heisenbergizmus, a klasszikus elektrodinamika nem maxwellizmus. A fizikában ezek az izmusok nevetségesen hatnának, mert mindenki pontosan tudja, hogy a nevezett urak rendkívüli érdemei…..
ebalazs 2009.01.24 15:26:57
@bolhabetu, Lord_Valdez:
Egy kis ízelítő, hogyan is "gondolkodnak" egyesek a világról:

"Although there are scientific reasons for accepting a young earth, I am a young-age creationist because that is my understanding of the Scripture. As I shared with my professors years ago when I was in college, if all the evidence in the universe turns against creationism, I would be the first to admit it, but I would still be a creationist because that is what the Word of God seems to indicate. Here I must stand."

www.secularhumanism.org/library/fi/dawkins_21_4.html

Magyarul: bebizonyíthatsz és megértethetsz velük bármit, az akármilyen egyértelmű, nekik akkor is csak hazugság marad, mert a Bibliában nincs szó szerint leírva. Bár wmiki nem hinném, hogy ott tart, hogy megértsen bármit is, de az illető, akitől az idézet van azt állítja, hogy őt még az általa elfogadott tények sem ingatnák meg nagyszerű hitében!
A legutóbb (Miért tanulunk történelmet?) a történelemtanítás tartalmának megújítása mellett érveltem. Úgy vélem, hogy nagyobb hangsúlyt kell kapnia a 20. századnak, és ki kell bővíteni a tananyagot állampolgári, gazdasági és társadalmi ismeretekkel. Ennek érdekében…..
Szerte a világon sok tudományos szervezet meg fog emlékezni arról, hogy február 12-én lesz Charles Darwin születésének 200. évfordulója, és ugyanebben az esztendőben lesz 150 éve, hogy megjelent legismertebb és legjelentősebb műve, A fajok eredete. A megemlékezésre civil szervezetek is készülnek;…..