Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PixelDrake

532 bejegyzést írt és 716 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a doboztető felemelése után megpillantottam a gyönyörű, sejtelmes maszkot az Etherfields szövegkönyvén. Már akkor tudtam, hogy ez…..
Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy vártam a Gloomhaven reprintjét, mint a messiást, főleg, hogy a fantasztikus Pandemic Legacy első része után mindent…..
A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy újabb klasszikus, az Age of Mythology. Bátor ötlet volt az Age of Empires remek rendszerét ókori fantasybe átültetni, de…..
A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy próbálták megoldani, hogy átálltak egyfajta digitális konferenciára. Ez sajnos nem azt jelentette, hogy az egész csarnokot…..
Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is ugyanúgy KS-nek hívták. Egészen mostanáig elképzelhetetlennek tartottam, hogy a Kickstarter egyeduralma bármikor is megdőlhetne -…..
Pár napja jelent meg egy írás a Cardboard Gurun, ami egy ötöslistával próbálja meg lebeszélni az embereket arról, hogy kiegészítőket vegyenek társasjátékokhoz. Gondoltam lefordítom nektek, de aztán láttam, hogy sok ponton tér el a véleményünk a szerzővel, úgyhogy inkább csak a lényeget fordítom le…..
PixelDrake 2020.08.27 18:11:47
@tolcso: Köszönöm az ajánlást, megnéztem a videót. Általában nem szeretem az ilyen tízes listákat, mert nagyon szubjektívek.
A videó eleje (ahol csak általánosságokat fogalmaz meg) viszont nagyon igaz: attól még, hogy olcsón veszel meg egy rossz játékot, az még ugyanúgy pénzkidobás. :)
Nem hittem volna, hogy a Pantheon után a Repos magára hagyja a 7Csoda: Párbajt. Már csak azért sem, mert a nagytestvéréhez kis túlzással hetente jött ki valami kiegészítő - ezeket gond nélkül át lehetett volna tervezni kétszemélyes játékra is. A legegyszerűbb dolguk az ókori vezetőket szerepeltető…..
PixelDrake 2020.07.16 21:23:48
@Rocambole520: Köszönöm szépen az elismerést. Szerintem már önmagában is remek a játék, a két kieg még csak emel rajta. Ráadásul most jön a következő - ezúttal hivatalos - kiegészítő, az Agora!
A szóló módot még nem próbáltam, de ha lesz időm, írok róla egy bemutatót.
A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém egyszerű: mindegyiket. Igen ám, de társasjáték a legtöbbször társas kapcsolatokat igényel, ami a jelenlegi helyzetben pont, hogy…..
PixelDrake 2020.06.18 15:08:34
@András Nyerges: Szia! Pontosan mit szeretnél játszani?
Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy Facebook posztban. Most a Wizards úgy döntött, hogy megszabadul a rasszizmustól a Magic: the Gathering lapjai közül is. Hét…..
Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a Korokon át volt a két vezető darab, és bizony, köztük van a Gazdálkodj Okosan is. UPDATE: A csoport közös levelet írt a…..
Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz, hogy gémereket is lekössön, akár hosszú távra is. Alan R. Moon remekművéből rendeztek már nemzetközi versenyeket is (magyar…..
A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses, hogy Quatropoly csapat játéka lesz az egyik, amelyik eljut a fizikai kiadásig. Persze egy játéknak sokkal több kell, mint…..
Az emberi civilizáció valahogy mindig is remekelt abban, hogy ártson magának. Ami azt illeti, gyakorlatilag nem volt kérdés, hogy kipusztítja-e saját magát, csak azt nem lehetett megjósolni, hogy mikor. Ott, ahol régen több millió hektoliter víz állt és vitorlásokkal szelték a habokat a tengerészek,…..
PixelDrake 2020.04.05 14:01:07
@Kadmon_: Köszönöm szépen!
Zavar, hogy a videójátékok világa egyre jobban összefonódik a társasjátékokkal? Régen minden jobb volt, amikor még az asztali játékokat nem fertőzte meg a digitális kór? Rossz híreim vannak: a hibrid játékok nem öt, hanem már negyven éve léteznek a piacon! Minisorozatunkban szemügyre vesszük a…..
Zavar, hogy a videójátékok világa egyre jobban összefonódik a társasjátékokkal? Régen minden jobb volt, amikor még az asztali játékokat nem fertőzte meg a digitális kór? Rossz híreim vannak: a hibrid játékok nem öt, hanem már negyven éve léteznek a piacon! Minisorozatunkban szemügyre vesszük a…..
Amikor ezt a blogot indítottam, két alapelvet fektettem le magamnak: Nem csak és kizárólag játékbemutatókból fog állni a tartalom. Nem fogok semmit pontokkal vagy százalékokkal értékelni. Ezekről még úgy sem vagyok hajlandó lemondani, hogy pontosan tudom, hogy a nagy játékos oldalak…..
A legelső Sagrada kiegészítőt, ami hangzatosan csak a "5-6 Player Expansion" névre hallgat, kizárólag a játékosszám növelés miatt éri meg beszerezni. A hozzá mellékelt tárcsás modul sajnos melléfogás volt. A készítők azonban nem hagyták magára a játékot. Még két éve jelentették be hozzá a The Great…..
"Miért ne érné meg egy társasjáték töredék áron? Mit ártok vele, ha megveszem a kínai verziót?" - kerül elő a kérdés egyre többször a különböző fórumokon. Ha rákeresel egy népszerű játékra mondjuk eBayen vagy Amazonon, előbb utóbb találkozni fogsz egy olyan ajánlattal, ami új, bontatlan játékot…..
PixelDrake 2020.02.11 22:36:30
@glezmen: Sajnos a Szerelmes levél magyar kiadása valóban vállalhatatlan volt, ami a kiadó felelőssége. Érthető is a felháborodás. Én ilyen esetben sem a hamisítónak fizetnék, inkább elkészíteném a játékot magamnak.
Ludens Fesztáv - Ein vögel 2020.02.03 15:54:23
Amikor harcolhatunk zombik ellen vagy egész birodalmakat húzhatunk fel, mégis hogy a fenébe tudja megragadni az emberek figyelmét egy olyan játék, amiben madarakat kell megfigyelni? Márpedig megragadta, mert a Fesztáv már az előrendelési szakaszban elfogyott, nem is egyszer. Szóval vagy a játéknak…..
Ludens Ludens évértékelő 2019 2019.12.27 11:24:01
Ne is próbálj meg az év vége felé normális posztokat vagy tartalmas bejegyzéseket keresni! Ilyenkor mindenhol előkerülnek az évértékelős vagy az év játékát megválasztós posztok, neadjisten a tízes listák. Ez a Ludensen sincsen másként. A száraz rész, tekerd át Lássuk először, hogy miben változott…..
A trend még 2019-ben is folytatódott: Kickstarteren hetente legalább 3-4 új projekt indult, melyek közül többen is dollármilliókat tudtak begyűjteni. Ebben a válogatásban az öt legsikeresebb társasjátékos projektet gyűjtöttem össze Kickstarterről. Ezek a kampányok mind idén futottak, vagyis még…..
Ludens Res Arcana - Esszencia mix 2019.11.19 21:29:48
A sötét tekintetű nekromanta ökölbe szorítja bal kezét, befejezve ezzel szentségtelen varázslatát. A föld megremeg, ahogy az eddig élettelenül fekvő sárkány súlyos teste oldalra gördül, majd talpra ugrik. Az élőhalott lény néhány szárnycsapással a levegőbe emelkedik, majd szájából sötét tüzet fúj…..
Ludens Gamer hírek 29. 2019.11.06 08:55:33
Jótékonykodj társasokkal!  Idén is megtartja éves adománygyűjtő licitjét a Cruelty Free Pirates. Az Adománypiac oldalán indított árveréseken társasjátékokra, illetve társasjátékos kiegészítőkre licitálhattok, valamint ti magatok is ajánlhattok föl játékot. A felajánló maga dönti el, hogy a befolyt…..
Amikor a Szüretet próbáltuk ki, szinte mindenki megjegyezte, hogy milyen jó lenne, ha a játékban szőlőtőkék helyett vonatokat kellene terelgetni. Lám, csak két évet kellett várni és a kérésük máris teljesült. A Railroad Ink (aminek ezúttal kiváló magyar címet sikerült adni) hozza ugyanazt a…..
Már az oldal indulásakor magától értetődő volt, hogy a Kickstarter vonzani fogja a csalókat. Szerencsére igazán jól megtervezett (értsd: működő) csalással nagyon ritkán találkozni, mert abba legalább annyi energiát kellene ölni, mint egy becsületes projektbe. Helyette itt vannak nekünk az idióták,…..
PixelDrake 2019.10.22 22:20:26
@Before: Nyugi, van még ott, ahonnan ez jött :)

Addig ajánlom a sorozat korábbi részeit is:
ludens.blog.hu/tags/b%C5%B1n