Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PixelDrake

492 bejegyzést írt és 712 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ludens Gamer hírek 22. 2019.05.05 12:18:56
Az utolsó éjszaka  Nem lesz több Cthulhu Wars Kickstarter kampány a mostani után - legalábbis ezt állítja a játék megalkotója, Sandy Petersen. A most zajló kampány a démonszultánt, vagyis Azathoth-ot hozza be a Cthuhlu Wars amúgy is terebélyes univerzumába, jópár minifigura formájában. Petersen nem…..
Te is hisztirohamban törsz ki, amikor meglátod, hogy valaki meggyűrte a kártyádat? A játékosaid izzó haragodtól rettegve csipesszel emelgetik a bábukat a hatszorosan laminált tábládon? Vagy te vagy az, aki maga hajtogat csákót a kártyákból és használja pohártartónak a karakterlapját? Én az előbbi…..
Ludens Gamer hírek 21. 2019.04.17 00:47:59
 Ha megölsz egy istent, annak következményei lesznek...  ...mondta Kratos, majd letépte Héliosz fejét, hogy azzal világítson a sötétben. Miután már nem maradt kibelezhető istenség a görög pantheonban, Kratos észak felé indult, hogy a skandináv mitológia lényeit darálhassa bele az ikeás húsgolyóba…..
Nem irigylem azt, aki a Roll Player ötletével odaállt a többiek elé. Mégis hogyan tudod meggyőzően előadni azt, hogy egy létező játék előkészületi fázisából szeretnél önálló társasjátékot gyártani? Mert a Roll Player pontosan ott fejeződik be, ahol egy szerepjáték elkezdődne: a klasszikus…..
PixelDrake 2019.04.12 20:40:33
@kavarajavarava: Gondolkoztam rajta és ki is fogom így próbálni, mert szerintem így lenne logikus.

De a játékról önmagában akartam véleményt mondani.
Ludens Gamer hírek 20. 2019.04.04 22:59:20
Cuki kisállatok és gondolatolvasók vitték a pálmát!  Ahogy az lenni szokott, idén is két játék vitte el a címek és a dobogós helyek nagy százalékát a Golden Geeken, a BGG saját szervezésű társasjáték díjátadóján. A legjobb játéknak a Rootot kiáltották ki, ami emellett elvitte az innovációs és a…..
Ludens Gamer hírek 19. 2019.03.26 11:11:17
Evolúció, Cthulhu edition  Az Evolúció nagy port kavart a megjelenésekor, de ez a por hamar le is ülepedett. Azóta számos kiegészítő és új rész jelent meg hozzá, de azokra nem harapott rá annyira a játékos közösség, mint az alapjátékra. Az Oceans című résszel a North Star Games most új vizekre evez…..
Ludens Cerebria - Agymanók 2019.03.19 09:59:01
Gondolta valaki a Trickerion és az Anachrony után, hogy a Cerebria nem lesz jó? Én sem. Amikor beleugrottam a Kickstarter kampányba, tudtam, hogy nem nyúlhatok mellé. Ahogy tudta ezt még rajtam kívül ötezer-nyolcszáztizenkilenc ember. Azt már a poszt elején elárulom, hogy nem bántam meg a vásárlást…..
Ludens Gamer hírek 18. 2019.02.12 11:08:42
Hanabizni tanul a számítógép  Nem is olyan régen nagy visszhangot kapott, hogy egy mesterséges intelligencia képes volt megverni a koreai nagymestert, Lee Sedolt Góban, illetve, hogy megszületett egy pókerben elméletileg verhetetlen program. Most a kutatók figyelme ismét a társasjátékok, azon belül…..
Szinte minden zombis alkotásnak alapvető kelléke a láncfűrész. Belegondoltatok már abba, hogy a való életben mennyire használhatatlan lenne mint fegyver? Bár a vásznon kétségtelenül jól néz ki, ahogy a főhős fénykard módjára pörgeti maga körül a berregő láncfűrészt, miközben szerteszét fröcsköl a…..
Ludens Gamer hírek 17. 2019.01.26 00:40:43
Még egy gyufásdobozból is tudsz társasjátékot tervezni?  Akkor a Board Game 12-t neked találták ki. Az A-Games kiadó versenyén 3-8 fős csapatoknak kell a rendelkezésükre bocsátott (természetesen előre nem közölt) alkatrészekből társasjátékot faragnia. Ott helyben, pontosan tizenkét óra alatt. A…..
Amikor még kezdő társasjátékos voltam, hamar feltűnt, hogy viszonylag gyakran dobálóznak emberek a "worker placement" vagy "munkáslehelyezős" kifejezéssel. Amikor elhangzott, én igyekeztem inkább csendben bólogatni. Magamban lezártam a kérdést azzal, hogy a munkáslehelyezős játék az valószínűleg a…..
Ludens Gamer hírek 16. 2019.01.09 21:35:35
Miért csak most?  Újabb taggal bővült az egész életükre eltiltott Magic: the Gathering játékosok, egyébként nem túl rövid listája. Az új szerencsés Alex Bertoncini, aki már amúgy is közutálatnak örvendett a kártyások körében. Eddig legalább kétszer kapták csaláson, mégis csak időszakos eltiltást…..
Ludens Ludens évértékelő 2018 2018.12.26 21:23:01
Napok vannak már csak hátra ebből az évből. Mielőtt elkezdenek durrogni a petárdák, tekintsünk egy kicsit vissza a múltba - és előre a jövőbe, amit ti alakítotok. ...amikor jött a társadalmi felzúdulás! Bármilyen hihetetlen, a blog legolvasottabb posztja alig valamivel az indulás után született…..
Szeretnéd kipróbálni a Kuruzslókat? Mi sem egyszerűbb! Játssz a Ludens év végi játékán és próbáljátok ki a szilveszteri bulin! Csak küldj egy emailt a ludensblog@gmail.com címre és válaszolj minél több kérdésre az alábbiak közül. Karácsony valamelyik napján a nevezők között kisorsolunk egy…..
A statisztikák szerint egy Spiel des Jahres győzelem akár félmillióig is röpítheti egy társasjáték eladott példányszámát. Feltéve, hogy a kiadó képes idejében lereagálni a helyzetet. A Die Quacksalber von Quedlinburg ugyanis hiába vitte el az év összetett játékának járó fekete plecsnit, senki nem…..
Eleget írtam már arról, hogy a Five Tribes mennyire a kedvenc játékom és, hogy mennyire sajnálom, hogy még csak idén vándoroltam el Naqala sivatagába. Ha kíváncsi vagy bővebben is a véleményemre, vagy még nem játszottál a Five Tribesszal, itt elolvashatod egy vendégcikkemet az alapjátékról. Most…..
Ludens Gamer hírek 15. 2018.12.03 21:45:18
Amerika mellett, emberiség ellen  Érdekes kampányba fogott a Card Against Humanity csapata. Százötvenezer embertől gyűjtöttek összesen 2,25 millió dollárnyi adományt, cserébe pedig küldtek valami apróságot. Az így befolyt összeget aztán különféle módokon fordították jótékony célra hét napon…..
Az Everdell sikere már abban a pillanatban borítékolható volt, amikor a projekt gazdája megnyomta az indítás gombot Kickstarteren. A lélegzetelállító illusztrációk vonzzák az ember tekintetét, csakúgy, mint a játéktér fölé tornyosuló kartonfa, ami egyben a játék jelképe is. A projektről sütő…..
Ludens Gamer hírek 14. 2018.11.20 12:35:40
Bedőlt a Super Dungeon Explore Legends  És jó eséllyel nem is fog felállni. A szépreményű, minikkel bőven megpakolt játék Kickstartere körül már régóta nem stimmelt valami. Folyamatos csúszások és ködösítések után egyszer csak leállt a kommunikáció és egy már csak a világleírás darabkáit…..
Amikor elhatároztam, hogy mobiljátékokkal is fogok foglalkozni a Marvel napokon, tudtam, hogy kemény fába vágom a fejszémet. Az Android mint ingyenes és könnyen kezelhető felület szinte ontja magából a különböző értékelhetetlen hulladékokat, amit játéknak mernek nevezni és…..
PixelDrake 2018.11.18 16:05:23
@Shoowgeri: Ha még fent lenne a telefonomon, eskü segítenék.
Figyelem! Ebben a posztban egy szexuális tartalmú játékot mutatok be, annak keletkezésével és előtörténetével együtt. Mint ilyen, ez tizennyolc éven felülieknek szól. Szóval ha még nem múltál el ennyi, akkor légyszíves ne olvasd el ezt az írást. Ha csak a játék érdekel, a keletkezése nem, akkor…..
Ludens Gamer hírek 13. 2018.11.07 22:08:58
Faságok  Ismered a UGEARS cuccokat? Tudod, azok az elképesztően menő, mozgó fa bizgentyűk, amiket néha meglátsz a játékboltok polcain és megállapítod, hogy te soha nem tudnál egyet sem összerakni. Nos, a faszerkezetek hamarosan betörnek a társasjátékok világába is négy exkluzív…..
Ludens Gamer hírek 12. 2018.10.25 23:01:22
A játék, aminek az a címe, hogy Dungeon WC  Megfogadtam, hogy nem írok egy sort sem erről a baromságról, de aztán mégis kikívánkozott belőlem. Szóval van egy játék Kickstarteren, ami azt az eddig hanyagolt - de alapvetően érdekes - kérdést boncolgatja, hogy a dungeonokat rutinszerűen felprédáló…..
Még a legalaposabb tesztelés mellett is becsúszhat valami hiba, legyen szó tervezésről vagy dizájnról. Aztán az internet jól sárba döngöli a kiadót érte. Ilyenkor a gyors reagálás a legjobb megoldás, ha komoly sebek nélkül akarnak kimászni a slamasztikából. Három estet szedtem össze, amikor nem…..
Gondolom hozzád is eljutott már a pilisi gyilkosok híre. Ha nem, akkor egy rövid összefoglaló: egy férfi pénzt adott kölcsön két másiknak, de nem elégedett meg azzal, hogy visszakapta, kamatot is követelt. A két férfi ezért kicsalta egy erdőbe, ahol megkéselték. Mit keres ez a hír egy játékos…..