Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fogatlan_provokátor

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FairyFeller:Megalakult a Roma Önvédelmi Mozgalom - ez lesz ám a "védekezés"..."Roma Önvédelmi Mozgalom (RÖM) elnevezéssel szervezet alakult azzal a céllal, hogy a hatóságokkal összefogva megóvja a cigány kisebbség tagjait a különböző félkatonai csoportoktól -…..
A Fidesz érthetetlen okból az MSZP-hez húzó nyugdíjasokat védi saját régi szavazói helyett. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A nyugdíjasokat sem lehet kihagyni a közös terhek viseléséből! (Fotó: Tuba Zoltán/origo) A tegnapi nap folyamán három olyan hír is érkezett, mely nagyon…..
A nyers politikai akarat leplezendő dolognak számított, amit szakmai köntösbe illett mindig csomagolni. Ennek most vége. A kormány úgy gondolja, legitimációja van arra, hogy minden ötletét nyíltan végigverje. A kormány brutálisan megtorolta, hogy a földrajzinév-bizottság nem azt…..
 Előre föltetetik az ember kezét, széttetetik a lábát......És izomból tökönrugják.Eleve bűnözőnek nézik az összes köz- és kormánytisztviselőt, miközben elvárják, hogy eltartsák őket. Mármint a politikusok. Elvárják, hogy mosolyogva szopassuk az ügyfelet, miközben…..
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..
 A Médiatanács ma megtárgyalta az elhíresült Ice-T ügyet. Kezdjük rögtön a végével, magával a határozattal. A tanács úgy döntött, hogy a Tilos Rádió nem sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény rendelkezéseit, ezért a…..
fogatlan_provokátor 2011.01.12 15:43:46
@klacus:
A zemberek jelentgetnek fel, de a hivatalnak tudnia kellene mit érdemes kivizsgálni. Trágár dalszövegeket??
Azokról a megvásárlásukkal az emberek ítélnek. Na jó, a rendes országokban.
  Én mondom, olyan ezeknek a kétharmados Orbán-kurzus, mint párkányra dermedt légynek a reggeli napfény. Nyilván minimum egy ciklus óta készítik a patronokat, hogy nyugi, nem kell sokáig égni az offshore-király igazmondók segge alatt, lesz még a Köztársaság is ellenzékben…..
A Fidesz-kormánynak a magánnyugdíjpénztárak elleni érvei után most 2010 öt legnagyobb belpolitikai csalódását szedjük listába, ahogyan mi látjuk. Tessék vitatkozni és szavazni! (Fotó: Kovács Attila/Index) 5. Schmitt Pál köztársasági elnökké választása Már az is…..
Minden szentnek maga felé hajlik a keze, tudjuk jól. Na de hogy ilyen pofátlanul?!Lázár János országgyűlési képviselő, a Fidesz jelenlegi frakcióvezetője, az úgynevezett "jó erkölcsbe ütköző" jövedelmeket, végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó atyja…..
Gyurcsány és Medgyessy után Schmitt Pál is könnyen a mindennapi viccelődés tárgyává válhat. Ma már egy fontos tisztség nem garantálja automatikusan a tiszteletet is. (Fotó: [origo]) Megválasztása óta Schmitt Pál szinte minden megmozdulását kritika éri. A szokásos politikai…..
Okosabb politizálásra addig nem lesz Magyarországon lehetőség, amíg a monolit nyugdíjastömböt fel nem szalámizza valaki. A zsarolási potenciáljuk ugyanis súlyos problémát jelent. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) Az OVB hitelesítette egy nehézipari szakszervezet egyik…..
fogatlan_provokátor 2010.08.03 11:46:12
@strohmann'
"Másrészt az aktívaknak "sem esik jól", hogy okos nyugdíjbamenéssel, + még mellette esetleg munkával jobban jár valaki, mint aki még aktívan, fiatalabbként dolgozik, gyereket nevel, lakáshitelt törleszt, stb."

A jogszabályokat nem a nyugdíjasok szavazzák meg, és azért nem ítélnék el senkit ha a saját anyagi megfontolásai miatt él vele. Nem visszaél, hiszen jogosan teszi ha úgy szólnak a törvények.
Ja, mert azt már nem merik megtenni a politikusok, hogy név szerint írják bele, kire vonatkozik egy kedvezmény, így aki beleesik, az kihasználhatja.

Úgy érzékelem, a legnagyobb sikert abban érte el a politikai elittunk, hogyan ugrassza egymásnak a társadalom különböző rétegeit. Az aktívakat az inaktívakkal, a magánszférában dolgozókat a közszolgálatban állókkal, és a sor folytatható.

Miközben mi itt a nyugdíjasok javadalmazásáról beszélünk, már törvényesen nem kell nyilvánosságra hozni a pályázatok elbírálását, az indoklásokat, összegeket , az állami szerződések is mostantól jogosan lesznek titkosak, stb., és azt hiszem, nem lesz kevesebb az a pénz amiről nem fogjuk tudni mire és hogyan használják fel, mint amennyiről itt szó van.
Mert ugye, a nyugdíjemelés nyilvános, az ő jövedelmükről tudhat mindenki, a közalkalmazottak, kormányhivatalnokok béréről is nagyjából. Csak arról nem, adóforintjainkat mire használják fel a gazdaságnál. Kinek lesz belőle magánjövedelme, és már nem kell hozzá a "nokiás doboz" sem.
Véleményvezér A Fidesz két arca 2010.07.06 08:00:00
A Fidesz csúnyábbik arca újra és újra előbukkan. Támogatóik jelentős részének azonban nagyon büdös a “Kádár népének kádári politikát!”-logika. Tegnap össztűz zúdult a Fideszre a “Nemzeti Együttműködésről” szóló politikai nyilatkozat, valamint…..
fogatlan_provokátor 2010.07.06 13:18:09
"A Fidesznek van egy szép arca. Ezt, a polgári, mérsékelt és antikommunista Fideszt láthattuk legutóbb, amikor a párt vezető politikusai megjelentek a Biszku-film vetítésén, amikor az államcsődös nyilatkozatok után gyorsan észbe kaptak, és pár nap alatt egy vállalható gazdasági akciótervvel álltak elő, vagy amikor megadták a kettős állampolgárságot és bevezették a Trianon-emléknapot."

Ez ugye vicc?

Nyilván, ha a szocialisták ellenében határozzák meg magukat , elmennek a Biszku filmre, sőt, fényképeztetik is magukat, tudja mindenki, ők ott voltak. A Trianon emléknap meg a nyolcvanas, kilencvenes évek eleji Fidesz szembe köpése, udvarlás a szélsőségeseknek.

Hol a gazdasági akcióterv? Mi, hogy 10-20 év múlva jobb lesz, addigra csökkentenek adót, addigra lesz egymillió új munkahely ?
Most meg elégedjünk meg az erkölcsi útmutatókkal, nyilatkozatokkal, tárcaközi bizottsággal, ami a nemzetpolitikai gondolkodásért felelne?
Kiderült, az utolsó évet sem használták ki arra, hogy ismerve a költségvetés helyzetét, a nemzetközi kívánalmakat a hiányról, még se dolgozzanak ki olyan gazdasági terveket amivel elégedett az EU és az IMF, amiktől várták a pénzt. Minden adatot tudtak, a csontvázakról készült feljegyzés is azért került fiókba, azért nem nyilvános.

A Fidesznek akkor lehetne szerethető az arca, ha merne független embert választani köztársasági elnöknek, ha nem a saját képviselőiket ültetné a kormány munkáját ellenőrző szervek élére. A sor folytatható.
Nekik nem a lelkeket kéne ápolni, hanem a gazdasági környezetet változtatnák meg úgy, hogy az a többség számára jobb életkörülményeket hozzon, amitől a közhangulat is más lenne.
De egyelőre, mert halvány gőzük sincs mitévők legyenek, inkább az ideológiai neveléssel foglalkoznak.
  Az elején azt hittem, a dolog eltűnik magától, de aggasztó jelek vannak, hogy mégse. Ezért most itt is, még egyszer elmondjuk, hogy mindenki hallja: a bikicsunáj nem vicces, már tegnap sem volt az, sőt, keletkezésének pillanatától kezdve kimondottan ócska, áljópofi.…..
 Semmi bajom Török Gáborral. Mármint sokkal kevesebb bajom van vele mint a Debreczeni-féle nettó frönci figurákkal.  (A frönci jelző jelentése lényegében az, amire most az Olvasó gondol). Kedvenc trolljaink életét megkeserítendő, ebben a posztban kizárólag a…..
Kafka, Örkény és az abszurd humor további kiválóságai ismét sírva könyörögnének a receptért, amelyet írói fantázia elképzelni sem tud, ám Hungarisztán felkent állami képviselői zsigerből nyomnak. Nézzük, mi van már megint:Azt írja a zújság, hogy tegnap a Fővárosi…..
Azon hisztizik a jobboldali média, hogy az MSZP szerintük márciusban megválasztatná az új köztársasági elnököt a mostani parlamenttel. No de hogy is van ez, hogy lesz a semmiből vezető hír?Az persze nem kérdés, hogy abszolút etikátlan lenne, ha a hír igaz lenne. De milyen…..
Igazából az utolsó pillanatig nem hittem el, hogy az ORTT meg meri ezt tenni. A 12 évvel ezelőtti kereskedelmi televíziós pályázat politikai érdekű manipulálása után újra hasonló döntés született. A Sláger Rádió és a Danubius Rádió szűk egy hónapon belül befejezi…..
Tudtad? Fidesz-kormány 2009.10.09 08:48:00
Olvasom az Indexen, hogy Pintér alá raknák a titkosszolgálatot is, ha kormányra kerül a Fidesz. Én meg ismét szomorú vagyok, hogy a Fidesz nem tanult megint a múltból. A 2002-es választásokat a Fidesz nem a rossz teljesítménye, vagy gazdasági problémák miatt vesztette el, hanem…..
   Az Army of Lovers együttes tagjainak öltözve végigvonultunk ma a Meleg Méltóság Menetén. Láttunk egy csomó fiút, lányt, meg a kettő közötti mindenféle átmenetet, de semmi durvábbat annál, ami nap mint nap megfigyelhető a Gödörnél. Egyetlen sokkoló élményben…..